ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Ενοικιάζεται 2άρι σπίτι, ...

ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται μονοκατοικία 70 τ.μ. ...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ

Πωλείται έπιπλο κατάλληλο για ...

ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται οικόπεδο 270 ...

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Πλησιάζοντας περισσότερο τη ...

ΒΡΑΣΝΑ
ΒΡΑΣΝΑ

Στην ημιορεινή περιοχή του ...

ΡΕΝΤΙΝΑ
ΡΕΝΤΙΝΑ

Ο όμορφος οικισμός της ...

ΝΕΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ
ΝΕΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ

Μόλις 57 χιλιόμετρα από την ...

ΝΥΜΦΟΠΕΤΡΑ
ΝΥΜΦΟΠΕΤΡΑ

Πενήντα χιλιόμετρα από την ...

ΛΟΥΤΡΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ

Σε μικρή απόσταση από τη Νέα Απολλωνία βρίσκονται τα Λουτρά. Είναι οι θερμές πηγές της Βόλβης, η συστηματική εκμεταλευση των οποίων αρχίζει από τους Ρωμαϊκούς και Βυζαντινούς χρόνους και συνεχίζεται επί Τουρκοκρατίας. Ο Στράβων αναφέρει ότι τα λουτρά οικίστηκαν από το Φίλιππο Α', βασιλιά της Μακεδονίας τον 5ο π.Χ. αιώνα. Είναι και ο μύθος που ακούγεται του περάσματος του Ηρακλή από την περιοχή και η σύνδεση των θερμών λουτρών κατά την αρχαιότητα, με τον Ήρωα, όπως μας πληροφορεί ο καθηγητής Ν. Μουτσόπουλος, που δίνει την ονομασία Ηράκλεια Λουτρά στις θερμές πηγές, σύμφωνα με τον Ησύχιο.

Τα ιαματικά νερά είναι αλκαλικά, 38ο C, και έχουν θεραπευτικές ιδιότητες σε ρευματισμούς, αρθριτικά, παθήσεις των περιφερειακών νεύρων, γυναικολογικές παθήσεις, διαστρέμματα και κατάγματα. Η μια πηγή, γνωστή ως Λουτρά Βόλβης, βρίσκεται στην όχθη της λίμνης. Διαθέτει εξαιρετικές λουτρικές εγκαταστάσεις που θυμίζουν μικρή πόλη, με εστιατόρια, πάρκα, εκκλησία, δρομάκια με παρτέρια.

Στα Λουτρά της Νέας Απολλωνίας υπάρχει, σύμφωνα με την παράδοση και η σπηλιά, όπου διανυκτέρευσε ο Απόστολος Παύλος, πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη. Αν, δε, πάρουμε στο ύψος της διασταύρωσης για Νέα Απολλωνία, το δρόμο αριστερά της εθνικής οδού, θα φθάσουμε σ' ένα εξαίρετης τέχνης οκταγωνικό οθωμανικό λουτρό, χαμάμ, του 15ου αιώνα. Ο περίπατος δίπλα στα νερά της λίμνης Βόλβης προσφέρει τη γαλήνη στον επισκέπτη, την ευκαιρία παρατήρησης του οικοσυστήματος και την ποικιλία των πουλιών που φωλιάζουν ή σταθμεύουν σ' αυτήν, παρ' όλη τη συρίκνωση των φυσικών βιοτόπων στις άκρες της λίμνης. Και αν τύχει και είναι Θεοφάνεια μπορεί να παρακολουθήσει την τελετουργία ρίψης του σταυρού στη λίμνη. Πλήθος κόσμου ακολουθεί τα εξαπτέρυγα, τους παπάδες και τις αρχές του τόπου. Όταν φτάνουν στη λίμνη, μπαίνουν στα καράβια για να απομακρυνθουν από την ακτή και ο παπάς ρίχνει το σταυρό, για να αγιάσει τα νερά και να αποκτήσουν και πάλι τη δύναμή τους στον καινούργιο χρόνο.

loytra apollvnias1

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης της λίμνης και της ανάπτυξης του αθλητισμού, λειτουργεί το σύγχρονο Ναυταθλητικό Κέντρο Βόλβης με έδρα τα Λουτρά Απολλωνίας, με τη συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης και των πρώην Δήμων Απολλωνίας Μαδύτου και Ρεντίνας. Το κέντρο έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 1500 αθλητών και έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή υγρού στίβου κωπηλασίας 18000 μέτρων στα Λουτρά, καθώς επίσης, Ιστιοπλοίας, Ιστιοσανίδας, Κανό, Καγιάκ, στη Νέα Μάδυτο και στη Μικρή Βόλβη.

Γράφτηκε από τον/την Super User
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΛΙΩΝ & ΝΕΩΝ ...

Την Παρασκευή 27 ...

1
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

...

1
Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ...

Τον Δήμο Βόλβης ...

1
ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ….( 18 ...

Πάει ένας πατέρας ...

1
ΤΖΑΜΠΑ... ΠΙΕΖΑΝ ΟΙ ...


Οι ευρωεκλογές ...

1
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α’ ...

Μεγάλο ενδιαφέρον ...

1
Ο ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ...

Θεοφάνια στη Σμύρνη ...

1
ΓΙΑ …ΓΕΛΙΑ … ( 23 ...

Ένας αμαρτωλός ...

1
Φ.Ο.Σ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ...

Πεζοπορία στο ...

1