Φροντίδα κυρίας στα Νέα Βρασνά
Φροντίδα κυρίας στα Νέα Βρασνά

Ζητείται για άμμεση πρόσληψη ...

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Ενοικιάζεται 2άρι σπίτι, ...

ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται μονοκατοικία 70 τ.μ. ...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ

Πωλείται έπιπλο κατάλληλο για ...

ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται οικόπεδο 270 ...

ΜΙΚΡΗ ΒΟΛΒΗ
ΜΙΚΡΗ ΒΟΛΒΗ

Από τη Ρεντίνα ακολουθώντας ...

ΜΑΥΡΟΥΔΑ
ΜΑΥΡΟΥΔΑ

Η Μαυρούδα, άλλο ένα μικρό ...

ΣΚΕΠΑΣΤΟ
ΣΚΕΠΑΣΤΟ

Στην διαδρομή μέσα στα δάση ...

ΑΡΕΘΟΥΣΑ
ΑΡΕΘΟΥΣΑ

Ξεφεύγοντας από το ξελόγιασμα ...

ΝΕΑ ΜΑΔΥΤΟΣ
ΝΕΑ ΜΑΔΥΤΟΣ

Ακολουθώντας την Εθνική Οδό ...

ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ

Στο ύψος της Απολλωνίας, αφήνουμε την Εθνική οδό και ακολουθούμε τον εσωτερικό δρόμο προς τους πρόποδες του Χολομώντα. Σε λίγα λεπτά φθάνουμε στο γραφικό χωριό Μελισσουργό, που απλώνεται στη σκιά του βουνού, δίπλα σ' ένα πανέμορφο πλαταναιώνα, στο πέρασμα του εσωτερικού δρόμου που ένωνε στο παρελθόν, την Εθνική Οδό με την Χαλκιδική, μέσω της διαδρομής Απολλωνία - μελισσουργός - Στανός - Χαλκιδική.

Στους Βυζαντινούς χρόνους, το χωριό είναι γνωστό με την ονομασία Λοζίκι, που σημαίνει αμπελώνας και αποτελεί μετόχι του Αγίου ¨Ορους. Μετά την απελευθέρωση, το χωριό υπάγεται στην επαρχία Αρναίας του Νομού Χαλκιδικής και μετονομάζεται σε Μελισσουργό το 1926. Η υπαγωγή του στην Επαρχία Λαγκαδά του Νομού Θεσσαλονίκης γίνεται το 1942.

Στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι είναι ντόπιοι, έχουν όμως εγκατασταθεί και λίγες οικογένειες προσφύγων από τον Πόντο, Σαρακατσάνων και Βλάχων.

Το καταπράσινο χωριό με τους φιλόξενους κατοίκους, υποδέχεται τον επισκέπτη και έχει να του προσφέρει φυσικές ομορφιές, τόπους μνήμης, πολιτιστικές και εθιμικές εκδηλώσεις.

Ανατολικά του χωριού, βρίσκεται η θέση Καστρί, στην οποία διασώζεται μεσαιωνικός οικισμός, ενώ βρέθηκαν λείψανα παλαιοχριστιανικής βασιλικής, της οποίας το δάπεδο του ναού είναι καλυμμένο με κεραμικά πλακίδια. κοντά στη θέση Καστρί, και σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το χωριό υπάρχουν τα ερείπια βυζαντινού μαναστηριακού πύργου ιδιοκτησίας της μονής Χιλανδαρίου.

melissoyrgos1

Ανατολικά του χωριού σε πολύ μικρή απόσταση, φύεται ένα πανέμορφο δάσος με αιωνόβια πλατάνια, έκτασης 1500 στρεμμάτων που το διασχίζει το ρέμα του Χολομώντα. Τα 70 στρέμματα του πανέμορφου αυτού τόπου έχουν αξιοποιηθεί με τη δημιουργεία χώρου αναψυχής, ένα γεφυράκι ενώνει τις δύο όχθεςκαι οδηγεί στην καρδιά του πλατανόδασους, πλακόστρωτα δρομάκια οδηγούν στις κρυμμένες ομορφιές του, παγκάκια, βρύσες, νερά δημιουργούν πράγματι την αίσθηση του "πράσινου παράδεισου" και το ξωκκλήσι της Παναγιάς, κτισμένο το 1926 είναι το στολίδι του.

Το χωριό έχει ευχάριστη ρυμοτομία,ήρεμη ατμόσφαιρα, δίπατα συνήθως σπίτια, ασπρισμένα με κόκκινες κεραμιδένιες στέγες. Μοναδικής ομορφιάς είναι και ο ναός του Αγίου Γεωργίου  ο οποίος κτίστηκε το 1842, στη θέση ξυλόστεγης βασιλικής του 18ου αιώνα που αποτελούσε μετόχι του Αγιού Ορους.

Την ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου όπως και της Παναγίας στο δάσος του Μελισσσουργού, μετά την περιφορά της εικόνας, μπορεί κανείς να γευτεί τη νόστιμη μαγειρίτσα, το κοτόπουλο με πατάτες αλλά και το κατσικάκι που προσφέρονται, να παρακολουθήσει τις δημοπρασίες των δωρεών  το κουρμάνι και να απολάυσει τα χορευτικά συγκροτήματα του πολιτιστικού συλλόγου.

ΣΕΙΣΜΟΣ 5,1 ΡΙΧΤΕΡ ΧΘΕΣ ...

Ισχυρός σεισμός ...

1
Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΟΣΙΟΥ ...

Για ακόμη μία ...

1
ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ...

Καθαρή Δευτέρα στο ...

1
( ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ )

Στη λαϊκή αγορά σ ...

1
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ...

Στα πλαίσια των ...

1
ΓΙΑ …ΓΕΛΙΑ … ( 9 ...

Ο σύζυγος βρίσκεται ...

1
ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ...

Ο Πολιτιστικός ...

1
16 / 17 ΙΟΥΛΙΟΥ ...

 Η τοπική ...

1
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ...

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

...

1