Φροντίδα κυρίας στα Νέα Βρασνά
Φροντίδα κυρίας στα Νέα Βρασνά

Ζητείται για άμμεση πρόσληψη ...

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Ενοικιάζεται 2άρι σπίτι, ...

ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται μονοκατοικία 70 τ.μ. ...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ

Πωλείται έπιπλο κατάλληλο για ...

ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται οικόπεδο 270 ...

ΒΑΜΒΑΚΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΙΑ

Μετά την Ρεντίνα, το ορεινό ...

ΠΡΟΦΗΤΗΣ
ΠΡΟΦΗΤΗΣ

Βρισκόμαστε στην περιοχή ...

ΣΤΑΥΡΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ

Από την δεκαετία του '60, οι ...

ΜΑΥΡΟΥΔΑ
ΜΑΥΡΟΥΔΑ

Η Μαυρούδα, άλλο ένα μικρό ...

ΣΤΙΒΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ

Περίπου 43 χιλιόμετρα από την ...

ΜΟΔΙ

Η εικόνα του ήρεμου τοπίου της λίμνης Βόλβης από τη μία πλευρά του δρόμου και  των κατάφυτων πλαγιών του Χολομώντα από την άλλη, εξακολουθούν να μας συντροφεύουν στη διαδρομή μας προς το Μόδι. Εβδομήντα δύο χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη, το Μόδι είναι ένα μικρό, γραφικό, καταπράσινο χωριό κτισμένο σε ένα ήρεμο λόφο από όπου μπορεί κανείς να αγναντεύει όλη τη γύρω περιοχή. Δίπλα του απλώνεται μια κατάφυτη έκταση 10,000 στρεμμάτων από οξυές, καστανιές και πλατάνια. Ο χώρος είναι ιδιωτικός και η δασοπονική διαχείρηση του από ιδιωτική εταιρεία, επικεντρώνεται κυρίως, στην παραγωγή ξυλείας και δευτερευόντως στην παραγωγή βοσκήσιμης ύλης.

Η εκκλησία του χωριού, κτισμένη το 19ο αιώνα,  είναι αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα και την ημέρα της εορτής της γίνεται κουρμπάνι.

Λίγο πιο έξω από το χωριό, στην είσοδο των στενών της Ρεντίνας, βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Ο ναός  κτισμένος το 1869 από Ηπειρώτες μαστόρους, είναι πέτρινος, μονόχωρος με ιδιότυπη στέγη από σχιστόπλακες, αλλά έχει υποστεί παρεμβάσεις. Η παράδοση μιλά για την εύρεση της εικόνας της Αγίας Μαρίνας από δύο ξυλοκόπους, ανάμεσα σε δύο καραγάτσια που φύτρωναν στην είσοδο του σημερινού ναού. Ήταν όμως μάταιη η προσπάθεια των ξυλοκόπων να κόψουν τα καραγάτσια και να τα πάρουν γιατί αυτά γύριζαν πάλι εκεί. Οι κάτοικοι θεωρώντας θεικό το σημάδι, έκτισαν την εκκλησία εκεί όπου βρέθηκε η εικόνα.

Ένα πλέγμα ιστορίας και μύθου ενσωματώνονται στο άγαλμα ενός ελαφιού που βρίσκεται στον περίβολο της εκκλησίας και με τη μορφή του θρύλου φτάνει ως τις μέρες μας - η παρουσία ενός ελαφιού, το οποίο κάθε χρόνο, ανήμερα στης Αγίας Μαρίνας, εμφανιζόταν και έκανε το γύρω της εκκλησίας τρείς φορές. Αυτό το ελάφι οι κάτοικοι το θυσίαζαν στην Αγία και το έτρωγαν σε "κοινή τράπεζα".  Την ημέρα της εορτής της Αγίας Μαρίνας, 17 Ιουλίου, από την τουρκοκρατία ακόμα , γίνεται μεγάλο Θρησκευτικό και εμπορικό πανηγύρι. Κόσμος συρρέει στην εκκλησία να εκφράση την πίστη του, έμποροι να πουλήσουν τα προιόντα τους, γυναίκες και άντρες να κάνουν τις προμήθειές τους. Σήμερα ακόμα, ζωντανεύει το σκηνικό της θρησκευτικής εορτής με την παρουσία του Μητροπολίτη και εκπροσώπων των αρχών του τόπου στον εσπερινό της παραμονής και στην περιφορά της Εικόνας, την οποία ακολουθεί πλήθος κόσμου.

Νοτιοανατολικά της Αγίας Μαρίνας, οι αρχαιολόγοι εντοπίζουν την ύπαρξη της αρχαίας πόλης της Μυγδονίας, Αρέθουσας.

ΓΙΑ ..ΓΕΛΙΑ…. ( 16 ...

Ο Κωστίκας κι ο ...

1
ΕΠΤΑ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ...

Επτά «Γαλάζιες ...

1
ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ( 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ...

Μέσα σε ένα τρένο, ...

1
ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ...

Μία όμορφη ...

1
ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ Β΄ ...

Αυτό δεν έχει ...

1
Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ. ...

Την χρηματοδότηση ...

1
ΓΙΑ... ΓΕΛΙΑ !! (23/10)

Συζήτηση μεταξύ ...

1
ΕΝΔΕΚΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ...

 

...

1
Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ...

Ο Πολιτιστικός ...

1