Φροντίδα κυρίας στα Νέα Βρασνά
Φροντίδα κυρίας στα Νέα Βρασνά

Ζητείται για άμμεση πρόσληψη ...

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Ενοικιάζεται 2άρι σπίτι, ...

ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται μονοκατοικία 70 τ.μ. ...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ

Πωλείται έπιπλο κατάλληλο για ...

ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται οικόπεδο 270 ...

ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΛΒΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΛΒΗ

Από τη Ρεντίνα ακολουθώντας ...

ΣΤΕΦΑΝΙΝΑ
ΣΤΕΦΑΝΙΝΑ

Στις νοτιοδυτικές πλαγιές ...

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Πλησιάζοντας περισσότερο τη ...

ΣΤΑΥΡΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ

Από την δεκαετία του '60, οι ...

ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΟ
ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΟ

Ένα οικιστικό σύνολο που ...

ΝΥΜΦΟΠΕΤΡΑ

Πενήντα χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη βρίσκεται η Νυμφόπετρα. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν αποκαλύψει προιστορικούς οικισμούς της Νεολιθικής Εποχής και της Εποχής του Χαλκού και του Σιδήρου. Λίγο πρίν την είσοδο  στον οικισμό συναντάμε ένα άλλο μνημείο της φύσης, τις Νυμφόπετρες που δεσπόζουν στην περιοχή και είναι αυτό που έδωσε το όνομα στο χωριό. Πρόκειται για μια συστάδα βράχων, που σμίλεψαν οι άνεμοι, ύψους τεσσάρων περίπου μέτρων, που ορθώνονται στα αριστερά του δρόμου, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό τοπίο.

nymfopetres

Οι θρύλοι που είναι συνυφασμένοι με το τοπίο ακούγονται τουλάχιστον, από τις αρχές του 18ου αιώνα. Η παράδοση λεει οτι οι πέτρες δημιουργήθηκαν όταν μια μάνα καταράστηκε τη νύφη κόρη της επειδή  ήταν άπληστη και  πήρε από το σπίτι των γονιών της τα πάντα όταν παντρεύτηκε και ζήτησε ακόμα και τη δακτυλίθρα ή το αδράχτι κατά άλλους,  έτσι πέτρωσε η νύφη, ο γαμπρός και όλοι η  γαμήλια συνοδεία. Άλλη μορφή του θρύλου θέλει τη μάνα να καταριέται τη νύφη - κόρη της γιατί παντρεύτηκε χωρίς τη θέληση των γονιών της. Οι μύθοι εξακολουθούν να διαμορφώνονται μέσα από αυτό που βλέπουν τα μάτια του καθένα και οι βράχοι να αποτελούν ένα τετράγωνο της αμαρτίας, όπως λένε σήμερα οι κάτοικοι, ή ότι άλλο δει  με τα μάτια της φαντασίας του ο καθένας.

Τη δεκαετία του '40 το χωριό κάηκε δύο φορές, οι μισοί κάτοικοι έφυγαν για άλλες περιοχές οι άλλοι μισοί μετοίκησαν στην πεδιάδα εκεί που είναι σήμερα το χωριό. Η εκκλησία της παλιάς Νυμφόπετρας ήταν αφιερωμένη στον Αγιο Γεώργιο αλλά κάηκε μαζί με όλο το χωρίο οπότε οι κάτοικοι έκτισαν στη θέση της ένα μικρό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου το οποίο βρίσκεται πλέον στη μέση του πουθενά αλλά την ημέρα της εορτής του γίνεται μεγάλο πανηγύρι εκεί στον παλαιό τόπο του χωριού. Στις 26 Οκτωβρίου γιορτάζει ο ενοριακός Ναός της Νυμφόπετρας που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Δημήτριο. Στη μνήμη του διοργανώνονται τετραήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις με χορό,μουσική,  θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ 2 ...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

...

1
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ...

Πολλές οι ...

1
Η «ΜΠΑΜΠΩ» ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ...

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

...

1
Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ. ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ...

Η χθεσινή μέρα μας ...

1
«ΛΟΛΑ ΝΑ ΕΝΑ ΜΗΛΟ». ΤΟ ...

Το πρώτο ...

1
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ ...

Μέσα στο 2017:
...

1
ΓΙΑ …ΓΕΛΙΑ … ( 3 ...

Σ'ενα χωριό της ...

1
ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ( 23 ...

Ένας μπαίνει στο ...

1
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΤΟ «ΧΡΥΣΟ» ...

Η εντυπωσιακή ...

1