Φροντίδα κυρίας στα Νέα Βρασνά
Φροντίδα κυρίας στα Νέα Βρασνά

Ζητείται για άμμεση πρόσληψη ...

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Ενοικιάζεται 2άρι σπίτι, ...

ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται μονοκατοικία 70 τ.μ. ...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ

Πωλείται έπιπλο κατάλληλο για ...

ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται οικόπεδο 270 ...

ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ
ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ

Δίπλα στο Φιλαδέλφιο ...

ΡΕΝΤΙΝΑ
ΡΕΝΤΙΝΑ

Ο όμορφος οικισμός της ...

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Πλησιάζοντας περισσότερο τη ...

ΝΙΚΟΜΗΔΙΝΟ
ΝΙΚΟΜΗΔΙΝΟ

Το Νικομηδινό, άλλος ένας ...

ΒΑΜΒΑΚΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΙΑ

Μετά την Ρεντίνα, το ορεινό ...

ΑΠ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ - ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

tzitzikostas1

Ο Απ. Τζιτζικώστας και ο Αλ. Τσίπρας στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Για ζητήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώθηκε από τον Απ. Τζιτζικώστα ο Αλ. Τσίπρας

Το ρεπορτάζ από το thestival:

Για ζητήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τις δυσκολίες, αλλά και τις δυνατότητες της Τοπικής αυτοδιοίκησης ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, κατά την επίσκεψη του στην Περιφέρεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε στον προσφάτως εκλεγέντα περιφερειάρχη "να πετύχει στο έργο του" και να ακολουθήσει "διαφορετική πορεία από αυτή του προκατόχου του".

"Πιστεύω ότι, στις μέρες μας, παρά τις ιδεολογικές - δεδομένες ιδεολογικές και πολιτικές - διαφορές, να μπορούμε να συζητάμε και να βρίσκουμε κοινούς τόπους πάνω σε αυτονόητα ζητήματα. Και νομίζω ότι αυτό θα αποτελέσει την επόμενη περίοδο και τη 'λυδία λίθο' να αρχίσει μια νέα εποχή, όπου θα μπορούμε τουλάχιστον να καταλαβαίνουμε τις διαφορές μας και να ψάχνουμε να βρούμε δρόμους εποικοδομητικούς" πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι, πέρα από τα ζητήματα, όπως η ανεργία, η φτώχεια, η οικονομική κρίση και η καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, συζητήθηκε επίσης πώς η Περιφέρεια θα μπορούσε να αποτελέσει έναν "φορέα διαλόγου" πάνω σε "συγκρουσιακά ζητήματα" της περιοχής, αναφέροντας - μεταξύ άλλων - την "απαίτηση", όπως τόνισε, της εταιρείας χρυσού στη Χαλκιδική "να προχωρήσει χωρίς διάλογο και χωρίς πρωτίστως να έχει εξασφαλίσει στοιχειώδεις όρους περιβαλλοντικής προστασίας μιας περιοχής - στολίδι όχι μόνο για την Κεντρική Μακεδονία αλλά για ολόκληρη τη χώρα".

Ο κ. Τζιτζικώστας δεσμεύτηκε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι το θέμα των Σκουριών θα έρθει το επόμενο διάστημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για διαβούλευση, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, επιστημόνων και κατοίκων της περιοχής.

Το ρεπορτάζ από τα: taxalia
 
Με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα συναντήθηκε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Το taxalia ήταν εκεί και αποτύπωσε την συνάντηση των δύο ανδρών.

Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα και ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε από τον Απόστολο Τζιτσικώστα για την πορεία της Περιφέρειας και την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ από την περιφέρεια η οποία όπως παρατήρησε είναι πάνω από τον μέσο όρο, στο 52%.
 
Ο Απόστολος Τσιτζικώστας από την πλευρά του υποστήριξε πως αυτήν την στιγμή ο ίδιος πιέζει όλους τους φορείς ώστε το νέο πλαίσιο αναφοράς που ξεκινά το 2014, αν και μικρότερο, να βρει την ΠΚΜ έτοιμη, με ώριμες μελέτες ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα Ευρωπαϊκά κονδύλια.
Ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να ενημερωθεί για τις κοινωνικές δράσεις της ΠΚΜ και ο Περιφερειάρχης ΚΜ τον ενημέρωσε πως έχουν μοιραστεί από πλευράς περιφέρειας πάνω από 500 τόνοι τρόφιμα ενώ αυτή την στιγμή ετοιμάζεται το πρώτο περιφερειακό κοινωνικό παντοπωλείο. 

Ήλιος και βροχή μαζί. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας
περιμένει τον Αλέξη Τσίπρα.
 Ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε πως ο Απόστολος Τζιτζικώστας εκπροσωπεί την νέα γενιά πολιτικών και βρήκαν εξαρχής κοινό κώδικα επικοινωνίας γεγονός που μετέτρεψε την εθιμοτυπική επίσκεψη σε παραγωγική συνάντηση μιας ώρας από την οποία 20 λεπτά οι δύο άντρες συζητούσαν κεκλεισμένων των θυρών.
 
Πάντως ο ΑΛέξης Τσίπρας δεν συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θεσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και οι σχέσεις των δύο αντρών φαίνεται να έχουν ψυχρανθεί λόγω της στάσης του τελευταίου απέναντι στο θέμα των σκουπιδιών και των Σκουριών. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις στο     Δημαρχιακό Μέγαρο όχι όμως με τον Δήμαρχο.

 

 
ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ

Και επειδή λίγο οι ...

1
ΟΙ ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ...

ΟΙ «ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΕΣ» ...

1
ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ...

Εκπληκτικά ευρήματα ...

1
ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ 09:23 ΣΤΗΝ ...

Ασθενής σεισμική ...

1
Ο ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ...

Ο Άγιος Βασίλης ...

1
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ Φ.Ο.Σ.ΣΤΑΥΡΟΥ ...

(Από τον Φ.Ο.Σ. ...

1
ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ...

Την Παρασκευή 30 ...

1
Ν. ΜΑΔΥΤΟΣ 2012: Η ...

Στα πλαίσια της ...

1