ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Ενοικιάζεται 2άρι σπίτι, ...

ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται μονοκατοικία 70 τ.μ. ...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ

Πωλείται έπιπλο κατάλληλο για ...

ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται οικόπεδο 270 ...

ΑΡΕΘΟΥΣΑ
ΑΡΕΘΟΥΣΑ

Ξεφεύγοντας από το ξελόγιασμα ...

ΝΙΚΟΜΗΔΙΝΟ
ΝΙΚΟΜΗΔΙΝΟ

Το Νικομηδινό, άλλος ένας ...

ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑΣ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑΣ

Ακολουθώντας την παλιά Εθνική ...

ΣΧΟΛΑΡΙ
ΣΧΟΛΑΡΙ

Το Σχολάρι βρίσκεται στο ...

ΝΥΜΦΟΠΕΤΡΑ
ΝΥΜΦΟΠΕΤΡΑ

Πενήντα χιλιόμετρα από την ...

«ΣΥ ΘΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΜΙΑ ΛΑΧΤΑΡΑ ΜΟΝΗ: ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΩ ΘΕ ΝΑΡΘΩ……»

ithaki“Τα παιδιά μας...που τα σύραμε εδώ για ένα καλύτερο αύριο...γ### τις κυβερνήσεις σας γ### μας ρημάξατε!!!!” Θα ξεκινήσω με ένα post στο facebook από μια φίλη που όπως και πολλοί άλλοι πήγαν στο εξωτερικό για μια καλύτερη τύχη.

Κάποτε λέγαμε μια μικρή Ελλάδα είναι όλοι οι Έλληνες που ζούνε και εργάζονται σε άλλες χώρες. Τώρα πλέον εγώ θα πω ότι είναι μια «Μεγάλη» Ελλάδα εκεί έξω. Και όταν είσαι ενήλικος και βλέπεις ότι εκεί έξω έχεις ίσως μια καλύτερη ζωή το πρόβλημα της προσαρμογής αντιμετωπίζεται, όταν όμως πρόκειται για τα παιδιά το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Αργά η γρήγορα θα προσαρμοστούν θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος αλλά μέχρι να γίνει αυτό τι αφήνει στη ψυχή τους; Αφήνουν πίσω πρόσωπα οικεία, τις παρέες τους, ένα πιο ανέμελο τρόπο ζωής ειδικά τα παιδιά της περιφέρειας, συνήθειες που έχουν μάθει να αγαπούν. Και περιμένουν τις ελάχιστες μέρες που θα ξαναγυρίσουν να δουν όλα αυτά που αγάπησαν και κάποτε τα θεωρούσαν δεδομένα. Το «Νοστιμον ήμαρ» όπως αναφέρει και ο Όμηρος στην «Οδύσσεια», δηλαδή νόστιμη μέρα, γλυκιά μέρα γυρισμού στον τόπο που καθένας γεννήθηκε και μεγάλωσε. Δυστυχώς αυτοί που φεύγουν πλέον είναι οι νέοι δηλαδή ο ενεργός πληθυσμός της χώρας μας, αλλά επίσης και οι πτυχιούχοι, τα μυαλά της Ελλάδας.

Οι Έλληνες της Διασποράς διέπρεψαν και διαπρέπουν στις χώρες που τους φιλοξενούν κι αυτό κάτι λέει για τη φυλή μας. Αναρωτιέμαι μόνο γιατί εκεί διαπρέπουν και εδώ στη χώρα μας καταποντίζονται. Διαφορετικές συνθήκες εργασίας μου είπε ένας φίλος σε μια συζήτηση που είχαμε, διαφορετική αντιμετώπιση των ίδιων των ανθρώπων από το κοινωνικό σύνολο αλλά και από τους κοινωνικούς ιστούς θα συμπληρώσω εγώ. Εδώ στην Ελλάδα είμαστε «κακομαθημένοι» δυστυχώς όσον αφορά πολλά θέματα. Πρόβλημα παιδείας; Ίσως!

Το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι πολύ μεγάλο και σίγουρα δεν μπορεί να καλυφτεί με ένα μικρό άρθρο, και ούτε βέβαια ήταν και ο σκοπός μου. Πήρα όμως αφορμή από ένα βίντεο που συμμετέχουν παιδιά από Ελληνικό Σχολείο Φραγκφούρτης, και είναι και οι δημιουργοί του. Η ταινία αυτή, μικρού μήκους, γυρίστηκε στα πλαίσια του Διαγωνισμού του Υπουργείου Παιδείας, «Καλημέρα Ελλάδα. Μια μέρα στη πόλη σου. Η Ελλάδα και εσύ».
Πιστεύω πως θα ήταν πολύ καλό να τη δείτε και να προβληματιστείτε κι εσείς όπως κι εγώ!


 

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί σήμερα τον Απόδημο Ελληνισμό είναι αυτός της αφομοίωσης από τις χώρες υποδοχής,  λόγω της δυσκολίας να διατηρηθεί η Γλώσσα, από την τρίτη γενιά και μετά, ενώ η διατήρηση της ταυτότητάς τους θα είναι αποφασιστικός παράγοντας στις επόμενες δεκαετίες. Αυτό είναι μια πρόκληση που ίσως επαναφέρει το θεσμό της οικογένειας ψηλά στο Βάθρο εκεί όπου έπρεπε να στέκεται. Ο λαός που ξεχνάει την γλώσσα του και την Ιστορία του είναι ένας χαμένος λαός. Εναπόκειται λοιπόν στην Οικογένεια να σηκώσει το βάρος αυτό!

 

Γράφτηκε από τον/την Σούζυ Αρχοντή
ΟΛΗ Η Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ...

ΑΚΟΜΑ ΒΑΖΟΥΝ ΓΚΟΛ ...

1
ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟ ΓΕΛ ...

Σε κατάληψη είναι ...

1
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ...

Γνωστές ...

1
ΓΙΑ ..ΓΕΛΙΑ…. ( 14 ...

Μια δασκάλα ρώτησε ...

1
Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΒΟΥ

Από την ΕΠΣ ...

1
Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ...

«Kαθημερινή»: Η ...

1
ΓΙΑ …ΓΕΛΙΑ … ( 27 ...

Μια μέρα ...

1
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

...

1
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ...

Στο ''Χοροστάσι'' ο ...

1