Φροντίδα κυρίας στα Νέα Βρασνά
Φροντίδα κυρίας στα Νέα Βρασνά

Ζητείται για άμμεση πρόσληψη ...

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Ενοικιάζεται 2άρι σπίτι, ...

ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται μονοκατοικία 70 τ.μ. ...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ

Πωλείται έπιπλο κατάλληλο για ...

ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται οικόπεδο 270 ...

ΠΡΟΦΗΤΗΣ
ΠΡΟΦΗΤΗΣ

Βρισκόμαστε στην περιοχή ...

ΒΑΜΒΑΚΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΙΑ

Μετά την Ρεντίνα, το ορεινό ...

ΛΟΥΤΡΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ
ΛΟΥΤΡΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ

Σε μικρή απόσταση από τη Νέα ...

ΑΝΩ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΑΝΩ ΣΤΑΥΡΟΣ

Το ιδανικό μέρος για όσους ...

ΣΤΕΦΑΝΙΝΑ
ΣΤΕΦΑΝΙΝΑ

Στις νοτιοδυτικές πλαγιές ...

ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

pedkmΣτο αντάρτικο οι δήμαρχοι Κ. Μακεδονίας, για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.

Αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τα επίμαχα άρθρα, προτείνουν την παραίτηση των 325 δημάρχων και το κλείσιμο των δήμων Δευτέρα και Τρίτη με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές.Η απόφασή τους θα τεθεί προς ψηφοφορία στην σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Οργή από τους αιρετούς κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

"Χωρίς δημοτική αστυνομία θα πάμε όλοι φυλακή, γιατί θα μας κάνει μια γειτόνισσα καταγγελία ότι λειτουργεί παράνομα το κατάστημα και κάνει ηχορρύπανση κι εμείς δεν έχουμε αφαιρέσει την άδεια. Αυτή η μήνυση θα μας οδηγήσει κατηγορούμενους για παράβαση καθήκοντος", δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΔΚΜ Σίμος Δανιήλιδης.

"Καταργούν τη δημοτική αστυνομία αλλά η αρμοδιότητα δεν μεταφέρεται, μένει στους δήμους. Εγώ έχω 3 δημοτικούς αστυνομικούς για να φυλάξω 150 χιλιάδες χιλιόμετρα παραλίας. Μας εμπαίζουν", δήλωσε ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Παπαγιάννης.


Δεν έλειψαν οι αιχμές για τις χλιαρές αντιδράσεις της ηγεσίας της ΚΕΔΕ. "Λειτουργούμε σαν κότες" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στάθης Λαφαζανίδης, δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου.

Το ψήφισμα της ΠΕΔΚΜ πέρασε κατά πλειοψηφία. Εκ μέρους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ο Μ. Κωνσταντινίδης, κατέβασε ξεχωριστό ψήφισμα, με το οποίο εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση στις σχεδιαζόμενες απολύσεις-διαθεσιμότητες στο δημόσιο και τους ΟΤΑ και καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στους σχεδιασμούς της, ανεξάρτητα από υπηρεσία ή εργασιακή σύμβαση.

Στο ψήφισμα της ΠΕΔΚΜ, εκτός από τις παραιτήσεις και τα λουκέτα στους δήμους, προτείνεται και η απόσυρση των άρθρων που αφορά τα οικονομικά των δήμων και το Παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας.

Νωρίτερα (χθες)στο rthess.gr η εξέλιξη της συνεδρίασης:

Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι (χθες).
Σύλλογοι εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, δημοτικοί αστυνομικοί, σχολικοί φύλακες και συμβασιούχοι έχουν συγκεντρωθεί μέσα και έξω από την αίθουσα όπου συνεδριάζει εκτάκτως η περιφερειακή ένωση δήμων κεντρικής Μακεδονίας.
Σίμος Δανιηλίδης, πρόεδρος ΠΕΔΚΜ: « To πολυνομοσχέδιο δεν αναφέρεται μόνο στους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες. Στο άρθρο 76 μπαίνει ξανά το θέμα του Παρατηρητήριου της οικονομικής αυτοτέλειας. Στραγγαλιστικό το θεσμικό πλαίσιο θα καταστήσει αδύνατη την εκπόνηση προϋπολογισμών.
Αναγνώστηκε το προσχέδιο του ψηφίσματος. Καταγγέλλει την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και την μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ. Καταγγέλλει την κατάργηση των σχολικών φυλάκων που θα μετατρέψει τα σχολεία σε έρμαια εγκληματικής δράσης.
Θα αυξηθεί η δημοσιονομική επιβάρυνση, γιατί οι μισθοί δημοτικής αστυνομίας και σχολικών φυλάκων καταβάλλεται από τους δήμους. Αντίθετα οι μισθοί της ΕΛΑΣ, καταβάλλονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, σημείωσε ο κ. Δανιηλίδης.

Ενιαία, μαζικά, αγωνιστικά και ενωμένα να δοθεί η μάχη. Καταστάσεις που ζήσαμε με την επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων, είναι απαράδεκτες και προβοκατόρικες. Η αντιπαράθεση εργαζομένων διοίκηση δήμου οδηγεί σε σαλαμοποίηση των υπηρεσιών. Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά, τόνισε ο κ. Δανιηλίδης.
15:10: Παρέμβαση εκπροσώπου εργαζομένων, Καραβιώτη Θωμά, μέλους του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ. «Όχι στις απολύσεις και τις επιταγές της τρόικας. Η κατάργηση των υπηρεσιών αυτών δημιουργεί πρόβλημα λειτουργίας στους δήμους. Καλούμε τους δημάρχους και τους πολίτες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ζητούμε από την ΠΕΔΚΜ αναστολή λειτουργίας των δήμων ως την Τρίτη και διάθεση των λεωφορείων για την μετακίνηση των εργαζομένων στα σημεία των συγκεντρώσεων

15:20:Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Ορισμένοι συνάδελφοι διασπούν την ενότητα της αυτοδιοίκησης με τις τακτικές τους. Είναι δήμαρχοι μεγάλων πόλεων που τυχαίνουν γαλαντόμου επιχειρήσεως από τα μ.μ.ε. Επικαλούμενος μαρτυρίες δημάρχων που ήταν στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την περασμένη Κυριακή, ο κ. Κυρίζογλου υποστήριξε ότι ο κ. Καμίνης είπε πως το προσωπικό του δήμου Αθηναίων είναι 11000 υπάλληλοι μόνον οι 200 είναι ΠΕ (πανεπιστημιακής εκπαίδευσης). Τα πραγματικά στοιχεία δεν είναι αυτά όμως. Τον κατηγόρησε τον δήμαρχο Αθηναίων για ανήθικη συμπεριφορά, μάλιστα είπε πως ηθικός αυτουργός για την επίθεση την οποία δέχθηκε είναι ο ίδιος ο κ. Καμίνης.
Ο κ. Κυρίζογλου εξέφρασε κραυγή αγωνίας για τις εξελίξεις. «Ποιος θα φυλάξει τα σχολεία στον Δενδροπόταμο» διερωτήθηκε και κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί στην περιοχή δεν κάνουν τίποτα και πίνουν φραπέδες.
Πρότεινε την ομαδική παραίτηση των δημάρχων, αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τα επίμαχα άρθρα και δεν ξεκινήσει διάλογο. Ο ίδιος μάλιστα διευκρίνισε ότι θέτει την παραίτησή του στην διάθεση της ΠΕΔΚΜ και της ΚΕΔΕ.

15:50:Θ. Παπαδόπουλος, δήμαρχος Θέρμης: «Μοναδικό σχέδιο η κατασυκοφάντηση και καταβαράθρωση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι πόροι της τοπικής αυτοδιοίκησης μειώθηκαν κατά 60%. Έχουμε το 11% του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων και σηκώνουμε το βάρος του 50% της διαθεσιμότητας. Αν δεν αντισταθούμε έστω και τώρα στο παρά πέντε, η λαίλαπα δεν θα σταματήσει. Δεν βάλαμε κόκκινες γραμμές. Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα πάρουν πίσω τα μέτρα που αποφάσισαν. Αν βγούμε μπροστά και την κυβέρνηση μπορούμε να ρίξουμε».

16:00: Τάσος Καραμπατζός: Μετά τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες, θα ακολουθήσουν σχολικές καθαρίστριες και δημοτικές επιχειρήσεις. Ύποπτος ο όρος κινητικότητα, σημαίνει απολύσεις. Δεν είναι μόνο τα εργασιακά, είναι και το παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας, πρέπει να μπει στο ψήφισμα. Παραίτηση και να καταθέσουμε τα κλειδιά, αυτός είναι ο δρόμος. Όλοι θα πάμε φυλακή γιατί δεν θα κάνουμε απολύσεις είτε γιατί δεν θα βγαίνει ο προϋπολογισμός.
16:18: Δήμαρχος Δίου Ολύμπου: Γ. Παπαθανασίου: Αν πάμε με τις παραιτήσεις 100 δημάρχων στο χέρι η κυβέρνηση θα κάνει πίσω.
16:28: Δημήτρης Γαλαμάτης, Δήμαρχος Βόλβης: Μιλήσαμε για κατάργηση άχρηστων οργανισμών του δημοσίου. Η ίδια η ΚΕΔΕ, το υπηρεσιακό της κομμάτι είναι επιβλαβής..Με 5.000 ευρώ επιχορηγείται ο σύλλογος εργαζομένων στην ΚΕΔΕ με στόχο την προώθηση της συναδελφικότητας . 20.000 ευρώ κοστίζει κάθε συνεδρίαση του δ.σ. της ΚΕΔΕ, ανέφερε ο κ. Γαλαμάτης. Ζήτησε εκλογικό συνέδριο για άμεση αλλαγή της διοίκησης. Για αυτό είναι η ΚΕΔΕ αδύναμος συνομιλητής. Δεν θέλω να θεωρηθεί ότι διασπώ την ομόνοια. Πρέπει πρώτα η ΚΕΔΕ να αλλάξει και αν χρειαστεί υπάλληλοί της να μεταταχθούν στους δήμους, τόνισε.
Το προσωπικό της ΚΕΔΕ είναι λιγότεροι από 30 άτομα, η ΚΕΔΕ δεν είναι σπάταλος οργανισμός κατά την γνώμη μου. Να μην αφήνουμε σκιές. Να μην αδικούμε εργαζόμενους. Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν τα στοιχεία, απάντησε ο Σ. Δανιηλίδης. Συμπλήρωσε ότι η ΚΕΔΕ πληρώνει το εισιτήριο και το ξενοδοχείο των δημάρχων που συμμετέχουν στις επιτροπές. Εσύ δεν το δέχτηκες να σου καλύψει τα έξοδα η ΚΕΔΕ, διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον κ. Γαλαμάτη.

16:34 Στάθης Λαφαζανίδης δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου: Η ΚΕΔΕ κοιτάει από μακριά… έχουμε κι εμείς ευθύνη..πρέπει να παρασύρουμε και τις άλλες ΠΕΔ… λειτουργούμε σαν κότες ξεφτιλιστήκαμε. Να θέσουμε και τους βουλευτές προ των ευθυνών τους. Όταν λειτουργεί το διαίρει και βασίλευε, όταν κάποιοι τα κάνουν πλακάκια με άλλους, δεν θα πετύχουμε τίποτα. Ψηφίζουμε τόσα ψηφίσματα, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει.

16:39:Διαμαντής Παπαδόπουλος, δήμαρχος Παύλου Μελά: 300 δήμαρχοι να σταθούμε απέναντι στους 300 της Βουλής. Πρότεινε παραιτήσεις δημάρχων.

16:42:Δήμαρχος Ηράκλειας Σερρών: Μας έχουν καταλάβει ότι δεν αντιδρούμε και δεν μας υπολογίζουν. Δεν έχω ούτε έναν σχολικό φύλακα, ούτε έναν δημοτικό αστυνόμο. Προτείνω τις παραιτήσεις των δημάρχων από τα κεντρικά μας όργανα.

17:00 Στάμκος Γρηγόρης δήμαρχος Πέλλας: η κυβέρνηση μας πετά το γάντι και εμείς δεν το παίρνουμε, σημείωσε. Πρότεινε να κλείσουν τα δημαρχεία τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

17:22: Σίμος Δανιηλίδης: Στο προσχέδιο του ψηφίσματος η πρόταση της ΠΕΔΚΜ στην ΚΕΔΕ για παραιτήσεις και των 325 δημάρχων της χώρας και λουκέτο στα δημαρχεία ως την Τρίτη, με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές. Σε λίγη ώρα η ψηφοφορία για το τελικό σχέδιο.

Αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει συνολικά η ΚΕΔΕ, σημείωσε πως λιγότεροι από 100 δήμοι σε όλη τη χώρα έχουν δημοτική αστυνομία και σχολικούς φύλακες. "Αυτά όλα τα έχουν υπολογίσει και γι αυτό είναι σίγουροι ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις", σημείωσε ο κ. Δανιηλίδης.

17:45 Το ψήφισμα της ΠΕΔΚΜ: Οι δήμαρχοι της κεντρικής Μακεδονίας καταβαίνουν αύριο στην Αθήνα, στην γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ με πρόταση για: Κλείσιμο όλων των δήμων πλην των κοινονικοπρονοιακών δομών την Δευτέρα και την Τρίτη. Παραιτήσεις και των 325 δημάρχων της χώρας. Απόσυρση των άρθρων που αφορούν την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων. Απόσυρση των άρθρων που αφορά τα οικονομικά των δήμων και το Παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας. Κατάργηση των επιβλαβών και επιζήμιων δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών, όπως ο ΟΣΚ και η Αγροφυλακή.

Πηγή: rthess.gr

Γράφτηκε από τον/την Σούζυ Αρχοντή
ΤΟ CAFE -BAR....ΤΩΝ ...

 

Το cafe ...

1
ΓΙΟΡΤΗ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ 2016 ...

Στο Δημοτικό ...

1
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ...

Η πληρωμή αφορά ...

1
( ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ 15 ΜΑΙΟΥ )

Μία γριά περπατάει ...

1
ΓΙΑ..ΓΕΛΙΑ..(26 ...

Ενας νεαρός άνδρας ...

1
ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ...

Παρα το τσουχτερο ...

1
ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ

Τετραήμερο μουσικής ...

1
ΓΩΓΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

Η καταγωγή μου ...

1
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ...

Το βράδυ ...

1