Φροντίδα κυρίας στα Νέα Βρασνά
Φροντίδα κυρίας στα Νέα Βρασνά

Ζητείται για άμμεση πρόσληψη ...

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Ενοικιάζεται 2άρι σπίτι, ...

ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται μονοκατοικία 70 τ.μ. ...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ

Πωλείται έπιπλο κατάλληλο για ...

ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται οικόπεδο 270 ...

ΒΑΜΒΑΚΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΙΑ

Μετά την Ρεντίνα, το ορεινό ...

ΒΡΑΣΝΑ
ΒΡΑΣΝΑ

Στην ημιορεινή περιοχή του ...

ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ
ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ

Δίπλα στο Φιλαδέλφιο ...

ΣΧΟΛΑΡΙ
ΣΧΟΛΑΡΙ

Το Σχολάρι βρίσκεται στο ...

ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Η Ασπροβάλτα βρίσκεται σε ...

ΟΙ 8 ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ CAPITAL CONTROLS

ac687cccf9c622b2a6a0966295433fa2 LΤον δρόμο για σημαντική χαλάρωση των capital controls ανοίγουν υπουργείο Οικονομικών και Τράπεζα της Ελλάδας, έχοντας λάβει, κατά τις πληροφορίες, και τις ευλογίες της ΕΚΤ.

Τα μέτρα χαλάρωσης των capital controls κλείδωσαν κατά την κρίσιμη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τρίτης ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας και ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η έκδοση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αναμένεται άμεσα (δεν αποκλείεται και εντός της ημέρας).

Η επικείμενη χαλάρωση των capital controls αναμένεται να προσφέρει μεγάλη ανάσα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, τονώνοντας την αγορά.

Ειδικότερα, υπουργείο Οικονομικών και ΤτΕ αποφάσισαν:

Πολίτες - φοιτητές

1) να χορηγήσουν κίνητρα στους πολίτες να επιστρέψουν στις τράπεζες τις καταθέσεις τους (από τα σπίτια τους που ως επί το πλείστον έχουν κρυφτεί μέχρι σήμερα).

Οι πολίτες θα έχουν δυνατότητα κατάθεσης μετρητών στους υφιστάμενους καταθετικούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου, τρεχούμενων ή όψεως.

Τα χρήματα αυτά θα εξαιρούνται των περιορισμών ανάληψης και θα μπορούν οι πολίτες να τα "σηκώσουν" όποτε το επιθυμούν.

2) να δώσουν τη δυνατότητα στους πολίτες να προχωρούν σε αναλήψεις από τα γκισέ των τραπεζών ποσού έως 2.000 ευρώ μηνιαίως, απευθείας και χωρίς αυστηρούς γραφειοκρατικούς όρους.

Τα εν λόγω ποσά θα μπορούν να καλύπτουν σημαντικές τρέχουσες ανάγκες των πολιτών, όπως ιατρικά έξοδα, έξοδα διαμονής, καταβολή διδάκτρων.

3) να δώσουν τη δυνατότητα στους πρωτοετείς φοιτητές (αποκτούν για πρώτη φορά την ιδιότητα του φοιτητή κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016) για άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών καταθέσεων όψεως ή για πρόσθεση συνδικαιούχων σε υφιστάμενους λογαριασμούς.

Να σημειωθεί πως η απόφαση αφορά τους φοιτητές των οποίων ο τόπος σπουδών είναι διαφορετικός από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Επιχειρήσεις

4) να δώσουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προχωρούν σε αναλήψεις ποσού έως 5.000 ευρώ μηνιαίως, απευθείας και χωρίς αυστηρούς γραφειοκρατικούς όρους.

5) να δώσουν τη δυνατότητα μεταφοράς ποσού έως 500 ευρώ μηνιαίως και ανά πελάτη στο εξωτερικό, χωρίς παραστατικά μέσω των τραπεζών και των εταιρειών μεταφοράς κεφαλαίων.

6) να δώσουν τη δυνατότητα για άνοιγμα νέων λογαριασμών, με στόχο την καταβολή μισθοδοσίας στο προσωπικό ή την εξυπηρέτηση νεοϊδρυθέντων νομικών προσώπων, ατομικών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που έκαναν έναρξη μετά την 1η Μαΐου 2015.

7) να δώσουν τη δυνατότητα για το άνοιγμα αποκλειστικά ενός λογαριασμού - χωρίς δικαίωμα ανάληψης μετρητών - με στόχο την αποπληρωμή δανείου.

8) τον διπλασιασμό του ημερήσιου ορίου που δικαιούται κάθε τράπεζα για την έγκριση αιτημάτων εταιρειών και επιτηδευματιών για πληρωμές στο εξωτερικό.

Το ημερήσιο όριο ανά τράπεζα διπλασιάστηκε από τα 7 εκατ. ευρώ στα 14 εκατ. ευρώ και σε εβδομαδιαία βάση θα διαμορφώνεται στα 70 εκατ. ευρώ το οποίο ως επί το πλείστον θα διατίθεται για εισαγωγές.

 

Πηγή: news247.gr

Γράφτηκε από τον/την Σούζυ Αρχοντή
ΓΙΑ .. ΓΕΛΙΑ !! (04/02)

Συζητούσαν δυο ...

1
ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ...

Ανοιχτά και το ...

1
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

...

1
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ...


Στα δυο και πάλι οι ...

1
ΟΚΠΑΠ ΒΟΛΒΗΣ: ΠΟΙΟΙ ...

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ...

1
ΒΙΑΙΟΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ...

Τον τελευταίο καιρό ...

1
ΑΝΕΘΕΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ...

Τους αρμόδιους ...

1
ΓΙΑ …ΓΕΛΙΑ … ( 2 ΜΑΙΟΥ ...

Μπαίνει ένας χίπης ...

1
ΛΙΤΣΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ: ΧΩΡΙΣ ...

Λίτσα ...

1