ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ EUROPA CUP
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

25 Μαρτίου 2018
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Το χρυσό μετάλλιο στο νεοσύστατο Europa Cup κατέκτησε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε 9-8 τη Ρωσία στον τελικό του final-6 της διοργάνωσης, που διεξήχθη στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας, και πανηγύρισε το πρώτο μετάλλιό του σε μεγάλη διοργάνωση μετά το χάλκινο στο World League του 2012.

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε να χάνει 2-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει 2-2, 11 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, χάρη σε τέρματα των Ξενάκη και Καλαργυρού. Η Προκόφιεβα έβαλε μπροστά τη Ρωσία στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ωστόσο ακολούθησαν πέντε «αναπάντητα» γκολ για το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση που προηγήθηκε 7-3 στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου. Οι Ρωσίδες δεν παρέδωσαν τα «όπλα» και κατάφεραν να πλησιάσουν στο γκολ (9-8), 44 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ωστόσο η εθνική κράτησε το προβάδισμα και πανηγύρισε την πρώτη θέση στη διοργάνωση.

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 2-1, 4-1, 3-5.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Βασ. Διαμαντοπούλου 2, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου, Ασημάκη, Πάτρα, Χυδηριώτη 1, Καλαργυρού 1, Ελευθ. Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Χρ. Διαμαντοπούλου.

ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντερ Γκαϊντούκοφ): Βερχογκλιάντοβα, Βαχίτοβα, Προκόφιεβα 1, Καρίμοβα 1, Μπορίσοβα 1, Γκορμπούνοβα 1, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς 1, Τιμοφέεβα 1, Τσούρζινα, Ιβάνοβα 2, Ρίζκοβα, Καρνάουχ.

Η «οικοδέσποινα» Ισπανία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην διοργάνωση, καθώς νίκησε 9-3 την Ολλανδία στον «μικρό τελικό».

Η τελική κατάταξη του final-6 στο Europa Cup:
1. ΕΛΛΑΔΑ
2. Ρωσία
3. Ισπανία
4. Ολλανδία
5. Ιταλία
6. Ουγγαρία

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του αμέσως μετά το τέλος του αγώνα: "Αυτό είναι το πρώτο μας μετάλλιο μετά το 2012, επομένως είμαστε προφανώς πολύ χαρούμενοι όλοι. Σήμερα είχαμε ορισμένα προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, στο ένας με έναν, αλλά κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας καταφέραμε να διορθώσουμε τα περισσότερα από τα προλήματα και έτσι στην τρίτη περίοδο πήραμε τον έλεγχο του αγώνα. Ακόμα και όταν προηγηθήκαμε με τρία τέρματα διαφορά στην τελευταία περίοδο, είπα στα κορίτσια πως πρέπει να αγωνιστούν σαν να μην έχει κριθεί τίποτα, αφού μια ομάδα σαν τη Ρωσία είναι τρομερά επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Είμαστε όλοι πάρα πολύ ικανοποιημένοι".

Από την μεριά της η Αλεξάνδρα Ασημάκη τόνισε: "Έσπασε το ρόδι! Καταφέραμε να σηκώσουμε την πρώτη μας κούπα μετά από πάρα πολύ καιρό, κάτι που έχει πολύ μεγάλη αξία, γιατί το χρυσό αυτό μετάλλιο ήρθε στην πρώτη διοργάνωση του Europa Cup, κάτι που από μόνο του θα μείνει στην ιστορία. Αυτή η επιτυχία ήρθε σε μία στιγμή που ο ελληνικός αθλητισμός ταλανίζεται και μετά τα πρόσφατα γεγονότα με την κατάργηση των προνομίων για τους αθλητές. Η ομάδα μας διαθέτει πολλά νέα ταλαντούχα παιδιά και αν δεν υπάρχουν κίνητρα τότε δυστυχώς θα αποδυναμωθούν και οι Εθνικές μας ομάδες. Μακάρι αυτό να αλλάξει διότι ο πρωταθλητισμός έχει πολλές στερήσεις και πρέπει η πολιτεία να βοηθάει τους νεαρούς αθλητές να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες", υποστήριξε η αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, η οποία αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα του αντιπροσωπευτικούς μας συγκροτήματος.

"Μεγάλος στόχος μας πλέον είναι το Ευρωπαικό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Μέχρι τότε έχουμε αρκετό καιρό για να προετοιμαστούμε. Θέλουμε πολύ να διακριθούμε εκεί, όμως κρατάμε χαμηλούς τους τόνους μέχρι τότε".

*** Η Χρυσή Διαμαντοπούλου αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του final-6 του Europa Cup

 

 

απεμπε

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top