Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

Ο Έλληνας ποιητής επιλέχθηκε από μια λίστα 80 υποψηφίων, ανάμεσα στους οποίους ο Πάμπλο Νερούδα και ο Σάμιουελ Μπέκετ

Ένας άντρας 32 χρονών βρήκε τραγικό θάνατο μετά από δυστύχημα σε οινοποιείο στην αγροτική περιοχή της Χρυσαυγής Λαγκαδά, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΝΕΑ

Επιτέλους αγαπητέ μου κόσμε ''μας τα'κανε''μούσκεμα''ο καιρός ,επίτέλους βροχή ,επίτέλους η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.Καλή σας ημέρα αγαπητό μου παρεάκι ,καλημέρα ,καλημέρα όλη μέρα και σήμερα Τρίτη 24 του μήνα και στην ''εκπνοή''του η καταιγίδα που ξεκίνησε χτες βράδυ γύρω στις 11μ.μ ήταν τόσο μεγάλης έντασης που ας ελπίσουμε να μην υπάρχουν ζημιές ,δεν ξέρω τι συνέβη σε άλλα μέρη εδώ πάντως στον Στρυμονικό κόλπο η καταιγίδα ήταν πολύ ισχυρή ,γράψτε μας στα σχόλια αν στο μέρος όπου ζείτε υπάρχουν προβλήματα από την βροχή για να ξέρουμε κυρία μου και αγαπητέ κύριε αν υπάρχουν ζημιές .Λοιπόν ας αλλαξουμε θέμα και πάμε σε κάτι πολύ όμορφο μιας και σε 60 ημέρες Πρώτα Ο Θεός έχουμε Χριστούγεννα,ναι αγαπητοί μου φίλοι φτάνει ο καιρός για την ωραιότερη εποχή του χρόνου ,γ'αυτό σας θέλω αισιόδοξους ,δυναμικούς ,με θετική ενέργεια ,όμορφες σκέψεις ,πολλά χαμόγελα και όλα θα πάνε καλά.Θα μου πεις κυρία μου ότι ο κόσμος έχει τόσα ''προβλήματα-θέματα'',ότι όλοι μας ''περνάμε''δύσκολα και το καταλαβαίνω ,με την βοήθεια όμως Του Θεού ,με μια απλή προσευχή όλα θα πάνε καλά ,εναποθέστε τις σκέψεις σας Στον Θεό ,ζητήστε Του και δεν θα σας Αφήσει έτσι ,αρκεί να μην απομακρυνόμαστε από κοντά Του ..Πάμε να δούμε τα νέα για τον καιρό και τι συνέβη σαν σήμερα 24/10.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Την Τρίτη και την Τετάρτη, θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα, αλλά από την Πέμπτη, και από τα δυτικά και βόρεια σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι την Τρίτη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, ενώ την Τετάρτη θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση και την Πέμπτη σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
 
Πιο αναλυτικά, την Τρίτη:
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά. Η θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, παροδικές βροχές ή καταιγίδες και το θερμόμετρο από 11 έως 17 βαθμούς.
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24/10

1857 Ιδρύεται το πρώτο ποδοσφαιρικό σωματείο στον κόσμο, η αγγλική Σέφιλντ.

1862 Πέθανε ο οπλαρχηγός Θεόδωρος Γρίβας

1909 Η Ελλάδα αγοράζει από την Ιταλία το θωρηκτό "Αβέρωφ", έναντι 24 εκατομμυρίων δραχμών, από τα οποία τα 8 εκατομμύρια προέρχονται από κληροδότημα του εθνικού ευεργέτη, Γεωργίου Αβέρωφ.

1915 Γεννήθηκε ο Μπομπ Κέιν, Αμερικανός σκιτσογράφος, δημιουργός του Μπάτμαν. (Θαν. 3/11/1998)

1922 Άγγλοι και Τούρκοι συμπλέκονται στην Κωνσταντινούπολη. Οι Σύμμαχοι αποδεικνύονται ανίσχυροι να επιβληθούν. Παραβιάζεται εντελώς η συμφωνία των Μουδανιών. Οι Τούρκοι σφαγιάζουν Έλληνες αξιωματικούς αιχμαλώτους.

1929 "Μαύρη Πέμπτη" στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ξεσπά η διεθνής οικονομική κρίση (1929-1933), που εκφράστηκε αρχικά με μια ραγδαία πτώση αξιών στο χρηματιστήριο της Wall Street της Νέας Υόρκης στις 19 Οκτωβρίου 1929, για να εξαπλωθεί γρήγορα σε όλο τον κόσμο. Κατατρομαγμένοι επενδυτές δίνουν εντολές στους χρηματιστές τους να πωλήσουν σε οποιαδήποτε τιμή. Ο πανικός οδηγεί στην αναγκαστική εκποίηση 19.000.000 μετοχών. Μέσα σε λίγες ώρες χάνεται επενδυμένη υπεραξία 23 δισ. δολαρίων. Μέσα στη μέρα κλείνουν 50.000 επιχειρήσεις.

1931 Ο θρυλικός γκάνγκστερ Αλ Καπόνε καταδικάζεται σε φυλάκιση 11 χρόνων για φοροδιαφυγή.

1945 Ιδρύεται και επισήμως ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

1957 Πέθανε ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας, Κριστιάν Ντιόρ

1961 Επικυρώνεται στη Βόννη η ελληνογερμανική συμφωνία για τις γερμανικές αποζημιώσεις των θυμάτων των Ναζί στην Ελλάδα. Το ποσό θα ανέλθει σε 28,7 εκατομμύρια δολάρια.

1963 «Για το υπέροχο λυρικό ύφος του, που είναι εμπνευσμένο από ένα βαθύ αίσθημα για το ελληνικό πολιτιστικό ιδεώδες», η Σουηδική Ακαδημία τιμά τον Γιώργο Σεφέρη με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

1969 Ο Αμερικανός ηθοποιός Ρίτσαρντ Μπάρτον θαμπώνει τη γυναίκα του Ελίζαμπεθ Τέιλορ, αλλά και τις λεγεώνες των θαυμαστών τους, προσφέροντας της ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι 69 καρατίων αξίας 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

1970 Ο Χρήστος Παπανικολάου καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ του άλματος επί κοντώ με 5.49 μ. στο στάδιο Καραϊσκάκη. Το ρεκόρ θα αντέξει για 22 χρόνια ως πανελλήνιο και θα το καταρρίψει το 1992 ο Χρήστος Παλάκης με 5.52 μ. Για πρώτη φορά ένας έλληνας αθλητής γίνεται κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ.

1982 Ο Δημήτρης Μπέης εκλέγεται δήμαρχος Αθηναίων

1987 Στην Ελλάδα, συγκροτείται επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές. Ζητείται η παραίτηση Τόμπρα.

2005 Πεθαίνει η Ρόζα Παρκς, η Αφροαμερικανή μοδίστρα που αρνήθηκε να δώσει τη θέση της στο λεωφορείο σ' ένα λευκό άνδρα τη δεκαετία του '50, γινόμενη σύμβολο του αγώνα για την κατάργηση των νόμων περί φυλετικού διαχωρισμού στις ΗΠΑ.

2010 Πέθανε η τραγουδίστρια, Καίτη Χωματά, εκπρόσωπος του νέου κύματος της ελληνικής μουσικής. Γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1949 .

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος και για σήμερα ,και με την μουσική μου επιλογή που εννοείται πως σας την ''χαρίζω''με πολύ πολύ αγάπη ,σας ανανεώνω το μουσικό μας ραντεβού για αύριο Τετάρτη .Σας πειμένω στην σελίδα μας στο facebook στην μεγάλη μας αυτή ''ομάδα''για να μας πείτε και σήμερα τις πιο όμορφες καλημέρες του διαδυκτίου.Να προσέχετε τον εαυτό σας ,να φυλάτε τα ''χνώτα'' σας ,και να μένετε δίπλα σε αυτούς που σας αγαπούν και αγαπάτε...Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ!

Ένας τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών κλήθηκε να επισκευάσει ένα μεγάλο και πολυσύνθετο κομπιούτερ.

Ένα κομπιούτερ που άξιζε πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ.

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24
Top