Ρούλα Παναγιωτίδου

Ρούλα Παναγιωτίδου

Kαλησπερούδιααα σαας..! Να 'μαι κι εγώ με το "τραγούδι της ημέρας" σήμερα και ΤΙ μέρα? Ηλιόλουστη, λαμπερή,φωτεινή...ότι πρέπει για καφεδάκι και μετά τσιπουράκι δίπλα στη θάλασσα!

Αγαπημένοι μου φίλοι εχτές λίγο σας άργησα, οπότε να μην χάνουμε χρόνο...ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΛΑΖΟΣ!

Καλή σας ημέρα Volvinewτες..Χριστός Ανέστη! Κυριακή του Θωμά σήμερα και να ευχηθώ χρόνια πολλά σε Θωμά, Θωμαή και Λεωνίδα!!! Και φυσικά μετά απο τις διακοπές του Πάσχα, τα "κεφάλια μέσα" τώρα για τους μαθητές μας! 'Αντε παιδιά υπομονή..λίγο έμεινε!

Καλησπέρααα κι απο εμένα φίλοι μου..Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά! Πάει και το Πάσχα λοιπόν, βαδίζουμε ολοταχώς για το καλοκαίρι και άντε να δούμε πως θα χάσουμε τα κιλάκια τώρα...!

Ηλιόλουστες ζεστές μέρες που μας προδιαθέτουν για βολτίτσες, να μη πω πως είδα και αρκετό κόσμο που απολαμβάνει ήδη τη θάλασσα..Χαρά στο κουράγιο σας!

Καλημέρααα,ηλιόλουστη και ζεστή ημέρα που μας επαναφέρει στην Άνοιξη και καλό μήνα σε όλους! Κυριακή των Βαϊων σήμερα και Πρωταπριλιά (προσοχή στα ψέμματα) και να ευχηθούμε χρόνια πολλά σε Βαϊο και Βαϊα... Η Κυριακή των Βαΐων θεωρείται μια ιδιαίτερα σημαντική γιορτή για την Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς την ημέρα αυτή γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ «μετά βαΐων και κλάδων».

Kαλησπέρα φίλοι μου! Σάββατο του Λαζάρου σήμερα κι να ευχηθώ Χρόνια πολλά στον ΛΑΖΑΡΟ και ιδιαίτερα τα χρόνια πολλά στον δικό μας Άκη Κοτζαμανίδη που σας κρατάει συντροφιά με τα αστεία ανέκδοτα της ημέρας! Σήμερα λοιπόν, η Ορθοδοξία γιορτάζει το θαύμα της εκ νεκρών έγερσης του Λαζάρου, φίλου και πιστού μαθητού του Ιησού. Ο Λάζαρος υπήρξε στενός φίλος του Ιησού Χριστού, αδερφός της Μάρθας και της Μαρίας.

Φουστανέλα, τσαρούχια, φούντα, φάριο. Τι συμβολίζει η στολή του τσολιά; Η στολή του Εύζωνα, εμφανίστηκε στην Επανάσταση του 1821 και έκτοτε καθιερώθηκε η φουστανέλα ως επίσημη ενδυμασία όλων των οπλαρχηγών. Κάθε κομμάτι από το οποίο αποτελείται, έχει τη δική του σημασία.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ! Χρόνια πολλά περήφανοι Έλληνες και χρόνια πολλά σε Ευαγελλία και Ευάγελλο που γιορτάζουν! Ο απανταχού ελληνισμός τιμά σήμερα τους προγόνους του, που άρχισαν την επανάσταση το 1821 ενάντια στον τουρκικό ζυγό και παράλληλα τιμά την Ορθόδοξη πίστη του, εορτάζοντας την επέτειο αναγγελίας της γέννησης του Ιησού. Η 25η Μαρτίου είναι θρησκευτική αλλά και Εθνική εορτή. Η γαλανόλευκη σημαία μας έχει τη τιμητική της!!!

Καλησπέρα Volvinewτες μου! Καιρό είχαμε να τα πούμε...κάποια "τεχνικά" προβληματάκια με κράτησαν μακριά σας! Σήμερα όμως εδώ μαζί, θα τα πούμε μέσα απο την αγαπημένη σας ηλεκτρονική σελίδα και φυσικά θα διεκδικήσετε τα μεγάλα δώρα του διαγωνισμού μας που προσφέρει ο αξιότιμος κ. Ι.Βαλερής!

Σοκ και έκπληξη έχει προκαλέσει στις αρχές αλλά και στην τοπική κοινωνία, ο εντοπισμός ακέφαλου πτώματος που βρέθηκε χτες Σάββατο το μεσημέρι (10/3/2018) σε περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς Νέας Μαδύτου και Κοκκαλούς του Δήμου Βόλβης.
 

Καλό σας μεσημέριιι...! Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως σήμερα 11/3 και εορτάζεται κάθε χρόνο 28 ημέρες πριν το Πάσχα. Ονομάζεται Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως γιατί στον Όρθρο της συγκεκριμένης μέρας, μετά από τη μεγάλη Δοξολογία, ο Σταυρός μεταφέρεται σε μια σεμνή πομπή στο κέντρο του ναού και παραμένει εκεί όλη την υπόλοιπη εβδομάδα για να μπορούν οι ευσεβείς πιστοί μετά από το τέλος κάθε ακολουθίας, να προσκυνάνε το Σταυρό.

Σελίδα 1 από 43
Top