Μαρία Μπακατζά

Μαρία Μπακατζά

Τρίτη σήμερα 21 Νοεμβρίου και η εκκλησία μας ''γιορτάζει''τα Εισόδια Της Θεοτόκου ,και αφού σας πω την καλημέρα μου και τις ευχές μου για να περάσετε όσο πιο καλά γίνεται και την σημερινή ηλιόλουστη μέρα πάμε να δούμε μαζί τι γιορτάζουμε 21/11.

 Τα Εισόδια της Θεοτόκου αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθόδοξης Πίστης και τιμώνται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, η συγκεκριμένη ημέρα είναι αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο. Οι γονείς της Παρθένου Μαρίας ήταν ο Ιωακείμ και η Άννα, οι οποίοι μέχρι τα βαθιά τους γεράματα δεν είχαν αποκτήσει παιδί. Υποσχέθηκαν, λοιπόν, στο Θεό πως αν τους χαρίσει ένα παιδάκι, μόλις γίνει τριών ετών θα το αφιερώσουν στο ναό Του.

Το κοριτσάκι που απέκτησαν οι ευσεβείς αυτοί άνθρωποι το ονόμασαν Μαρία. Όταν η Μαρία έγινε τριών ετών, οι γονείς της την οδήγησαν στην εκκλησία. Αυτή η είσοδος της Μαρίας στο ναό ονομάστηκε «Εισόδια της Θεοτόκου».

Εκεί την υποδέχτηκε ο Αρχιερέας Ζαχαρίας, ο οποίος την οδήγησε στο ιερό του Ναού, στα Άγια των Αγίων. Σύμφωνα με τις Γραφές, η Παναγία παρέμεινε συνολικά δώδεκα χρόνια στο ναό.

Όλο αυτό το διάστημα ο αρχάγγελος Γαβριήλ προμήθευε την Παναγία με τροφή ουράνια. Εξήλθε από τα Άγια των Αγίων, όταν έφθασε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού.

Για την Εκκλησία, η σημερινή ημέρα συνιστά μεγάλη γιορτή, ενώ διαβάζονται και ψάλλονται τα εξής ηχηρά στιχάρια:

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’.
Σήμερον τῆς εὐδοκίας Θεοῦ τὸ προοίμιον, καὶ τῆς τῶν ἀνθρώπων σωτηρίας ἡ προκήρυξις ἐν Ναῷ τοῦ Θεοῦ, τρανῶς ἡ Παρθένος δείκνυται, καὶ τὸν Χριστὸν τοῖς πᾶσι προκαταγγέλλεται. Αὐτῇ καὶ ἡμεῖς μεγαλοφώνως βοήσωμεν, Χαῖρε τῆς οἰκονομίας τοῦ Κτίστου ἡ ἐκπλήρωσις.

Κοντάκιον

Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεὶς.
Ὁ καθαρώτατος ναὸς τοῦ Σωτῆρος, ἡ πολυτίμητος παστὰς καὶ Παρθένος, τὸ Ἱερὸν θησαύρισμα τῆς δόξης τοῦ Θεοῦ, σήμερον εἰσάγεται, ἐν τῷ οἴκῳ Κυρίου, τὴν χάριν συνεισάγουσα, τὴν ἐν Πνεύματι θείῳ· ἣν ἀνυμνοῦσιν Ἄγγελοι Θεοῦ· Αὕτη ὑπάρχει σκηνὴ ἐπουράνιος.

Ὁ Οἶκος
Τῶν ἀπορρήτων τοῦ Θεοῦ καὶ θείων μυστηρίων, ὁρῶν ἐν τῇ Παρθένῳ, τὴν χάριν δηλουμένην, καὶ πληρουμένην ἐμφανῶς, χαίρω, καὶ τὸν τρόπον ἐννοεῖν ἀμηχανῶ τόν ξένον καὶ ἀπόρρητον, πῶς ἐκλελεγμένη ἡ ἄχραντος, μόνη ἀνεδείχθη ὑπὲρ ἅπασαν τὴν κτίσιν, τὴν ὁρατὴν καὶ τὴν νοουμένην. Διό, ἀνευφημεῖν βουλόμενος ταύτην, καταπλήττομαι σφοδρῶς νοῦν τε καὶ λόγον, ὅμως δὲ τολμῶν, κηρύττω καὶ μεγαλύνω· Αὕτη ὑπάρχει σκηνὴ ἐπουράνιος.

Λίγα πράγματα για να είμαστε πάντα ..μέσα στα πράγματα.Χρόνια πολλά σε όλους εσάς που γιορτάζετε ,βέβαια όπως λέγεται σήμερα γιορτάζουν οι ελεύθερες Μαρίες και όλα τα ονόματα που γιορτάζουν τον 15Αυγουστο ,αλλά μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι θέλουν να γιορτάζουν σήμερα ,όπως και να'χει χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και στον στρατό μας φυσικά.

Ήλιος με δόντια σχεδόν σε όλη την χώρα και πολλοί θα είδατε στα ΜΜΕ εικόνε από τις χιονισμένες περιοχές που πραγματικά μιας και κοντεύουν τα Χριστούγεννα ,είναι τα τοπία μαγικά ,τους 0 βαθμούς άγγιξε το πρωί στις 7 π.μ το θερμόμετρο στην παραθαλάσσια περιοχή του δήμου μας ,φαντάζομαι ότι στις ορεινές περιοχές θα ήταν και κάτω του μηδενός ,μπορείτε να μας πείτε στα σχόλια σας στην ομάδα μας στο faebook για τις θερμοκρασίες που καταγράφονται στην περιοχή σας,θα ανέβει όμως η θερμοκρασία την Τετάρτη και θα κυμαίνεται γύρω στους 13-14 βαθμούς και όχι σε μονοψήφιους.Χειμώνας είναι αγαπητοί φίλοι και θα κάνουμε υπομονή.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 21/11/2017

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά περιμένουμε την Τρίτη, 21.11.2017, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ. Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ 

Μακεδονία, Θράκη

Πρόγνωση καιρού: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά.

Άνεμοι: Βόρειοι νορειοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία τοπικά 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Πρόγνωση καιρού: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό το πρωί 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 21/11

Σαν σήμερα 21 Νοεμβρίου, μπαίνει το τέλος του Ψυχρού Πολέμου στο Παρίσι. Το πρώτο αερόστατο ταξιδεύει στον αέρα, ενώ γεννιέται και η πρώτη συσκευή καταγραφής και αναπαραγωγής ήχου, ο φωνογράφος. Η Γαλλία συνταράσσεται από την πρώτη μεγάλη γενικευμένη απεργία που λήγει με κινητοποίηση του στρατού και 600 νεκρούς.

164 π.Χ. Ο Ιούδας Μακκαβαίος αναστυλώνει το Ναό της Ιερουσαλήμ. Το γεγονός εορτάζεται ετησίως από τους Ιουδαίους στη γιορτή του Χανουκά

1694 Γεννήθηκε ο Γάλλος συγγραφέας και διανοούμενος, Βολταίρος, φιλολογικό ψευδώνυμο του Φρανσουά Μαρί Αρουέ

1783 Υψώνεται στον παρισινό ουρανό το πρώτο επανδρωμένο αερόστατο. Εφευρέτες τα αδέλφια Ιωσήφ Μιχαήλ και Ιάκωβος Στέφανος Μογκοφλιέ. Επιβάτες ο Γάλλος φυσικός Ζαν Φρανσουά Πιλάτρ δε Ροζιέ και ο μαρκήσιος Ντ’ Αρλάντ. Η περιπλάνηση τους διαρκεί 25 λεπτά.

1791 Ο Συνταγματάρχης Ναπολέων Βοναπάρτης προάγεται σε Αρχιστράτηγο και αναλαμβάνει την αρχηγία του Στρατού της Γαλλικής Δημοκρατίας.

1864 Δημοσιεύεται ο νέος εκλογικός νόμος στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Ως μέσο ψηφοφορίας καθιερώνεται το σφαιρίδιο αντί του ψηφοδελτίου, λόγω του μεγάλου αναλφαβητισμού στην Ελλάδα.

1871 Ο Αμερικανός Μόουζες Γκέιλ πατεντάρει τον αναπτήρα.

1916 Το πλωτό αγγλικό νοσοκομείο “Βρετανικός” και αδελφό πλοίο του “Τιτανικού” βυθίζεται από γερμανική νάρκη στο στενό της Κέας. Από τους 1.134 επιβαίνοντες χάνονται 30 άτομα, 21 μέλη του πληρώματος και 9 μέλη του ιατρικού προσωπικού, ενώ 1.104 θα διασωθούν.

1945 Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του γαλλικού γυναικείου περιοδικού ELLE.

1955 Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Στέλλα», με πρωταγωνίστρια τη Μελίνα Μερκούρη.

1963 Η ελληνική σημαία κατέχει την 5η θέση στην παγκόσμια ναυτιλία.

1990 Υπογράφεται στο Παρίσι ιστορική συμφωνία μεταξύ των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας, βάζοντας έτσι τέρμα στον Ψυχρό Πόλεμο. Οι ηγέτες των χωρών-μελών της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη υιοθετούν την «Χάρτα των Παρισίων για μια Νέα Ευρώπη».

1994 Με δίχτυα τυλίγουν τις πρεσβείες της Γαλλίας και της Ιταλίας στην Αθήνα, μέλη της Greenpeace για να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση αφρόδικτων, που σκοτώνουν χιλιάδες δελφίνια κάθε χρόνο στη Μεσόγειο.

1995 Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών που διεξάγεται στην Κίνα, ο Πύρρος Δήμας θριαμβεύει με 2 χρυσά, 1 αργυρό και 1 παγκόσμιο ρεκόρ, σηκώνοντας 212 κιλά στο ζετέ. Ο Κάχι Καχιασβίλι σαρώνει στα 99 κιλά με 2 χρυσά, 1 χάλκινο, 3 πανελλήνια ρεκόρ και ισοφάριση του παγκοσμίου ρεκόρ στο ζετέ, ο Βαλέριος Λεωνίδης κερδίζει 3 αργυρά, ο Βίκτωρ Μήτρου 2 χάλκινα, η Γιώτα Αντωνοπούλου 3 χάλκινα στα 83 κιλά και η Μαρία Χριστοφορίδου 1 χάλκινο μετάλλιο.

1998 Πέθανε ο ποιητής, Μιχάλης Κατσαρός.

2000 Πεθαίνει ο Τσέχος δρομέας Εμίλ Ζάτοπεκ, ο επονομαζόμενος και «άνθρωπος-ατμομηχανή», 4 φορές χρυσός ολυμπιονίκης.

2010 Ιδρύεται το νέο κόμμα της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, Δημοκρατική Συμμαχία, στο θέατρο Badminton.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος και για σήμερα ,ήθελα να σας αναφέρω για τον επικείμενο διαγωνισμό που θα ''φιλοξενήσουμε''στο άμμεσο μέλλον εδώ στην μουσική στήλη του volvinews.gr και θα πάρουν μέρος μόνο τα τακτικά μέλη της ομάδας ,γιατί όπως φαίνεται δυστυχώς πέρση κάποιοι''πήραν τα δώρα τους''και την έκαναν ...με ελαφρά πηδηματάκια ,εμείς απλά ζητήσαμε την στήριξη σας ,τίποτε άλλο ,μόνο την στήριξη σας στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι διαχειριστές ,χωρίς καμία απολαβή ,βλέπουμε όμως ότι υπάρχουν αρκετοί που δεν ''σέβονται''την δουλειά μας και κατ'επέκταση έχουν άλλες βλέψεις ,εμείς ξέρουμε ποιοι είναι και δεν υπάρχει περίπτωση να ξανά λάβουν μέρος σε τυχόν διαγωνισμούς,αυτά είχα να πω και ελπίζω να έγινα κατανοητή ,μόνο τα τακτικά μέλη θα μπαίνουν σε κληρώσεις.

Σας εύχομαι να έχετε μια γλυκιά και δημιουργική ημέρα Τρίτης και να είστε πάντα χαμογελαστοί ,η σημερινλη μουσική μου επιλογή σε λίγο ανεβασμένους ρυθμούς μιας και τις προηγούμενες ημέρες δεν μας το επέτρεπαν τα άσχημα γεγονότα που έτυχαν στην πατρίδα μας.Να είστε όλοι σας καλά ,μαζί και πάλι αύριο Πρώτα Ο Θεός .....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ.

Και μετά από ένα ξεκούραστο Σαββ/κο για τους περισσότερους ,ήρθε η στιγμή να ξεκινήσουμε ακόμη ένα μουσικό και ενημερωτικό ταξίδι με πολλά και διάφορα και είμαι έτοιμη να σας φωνάξω σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου καλημέρααααααααα όλη μέρα και χαρούμενη εβδομάδα .Καλή εβδομάδα και ας ευχηθούμε να μη ξανασυμβεί τίποτα δυσάρεστο για κανέναν.Χαμογελάστε και ''ζητήστε''από Τον Θεό τα απολύτος απαραίτητα δηλ την υγεία .

Και επείδή είναι''τσαγκαροΔευτέρα''δεν θα πώ πολλά θα αρκεστούμε να μάθουμε τα νέα για τον καιρό και τι συνέβη σαν σήμερα 20 Νοεμβρίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 20/11/2017

ια σήμερα Δευτέρα 20-11-2017 η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι και από τα δυτικά. Βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 7 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Από το βράδυ βελτίωση. Ανεμοι: από δυτικές  διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 12 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά του νομού. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, βαθμιαία 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 07 έως 12 βαθμούς κελσίου. 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά (κυρίως πάνω από 700 μετρά). Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5, βαθμιαία 6 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 07 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20/11

284…. Μετά τη δολοφονία του αυτοκράτορα Νουμεριανού, οι στρατηγοί ανακηρύσσουν αυτοκράτορα της Ρώμης το Διοκλητιανό.

1616…. Ο καρδινάλιος Ρισελιέ γίνεται υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.

1820…. Μία λευκή φάλαινα 80 τόνων επιτίθεται κατά του φαλαινοθηρικού πλοίου Έσεξ, 2.000 ναυτικά μίλια δυτικά των ακτών της Νοτίου Αμερικής. Από τα είκοσι άτομα που μπαίνουν στις τρεις βάρκες του πλοίου μόνο οκτώ θα επιζήσουν τελικά. Το επεισόδιο θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για το αριστούργημα του Χέρμαν Μέλβιλ, Μόμπι Ντικ.

1873…. Η Βούδα και η Πέστη, που τις χωρίζει ο ποταμός Δούναβης,  ενώνονται και δημιουργούν την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη.

1917…. Η Ουκρανία κηρύσσει την ανεξαρτησία της από τη Ρωσία.

1931…. Το ισπανικό Κοινοβούλιο κατηγορεί τον βασιλιά Αλφόνσο ΙΓ’ για εσχάτη προδοσία και παραβίαση του Συντάγματος της χώρας.

1933…. Θεμελιώνεται το νέο μέγαρο της Τράπεζας της Ελλάδας, σε οικόπεδό της επί της οδού Πανεπιστημίου.

1945…. Αρχίζει η Δίκη της Νυρεμβέργης, με 24 Ναζί να κάθονται στο εδώλιο για εγκλήματα πολέμου.

1947…. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, τότε διάδοχος-πριγκίπισσα, παντρεύεται τον Φίλιππο Μαουντμπάντεν, δούκα του Εδιμβούργου, στο Αββαείο του Ουεστμινστερ στο Λονδίνο, πέντε χρόνια πριν ανέβει στο θρόνο της Βρετανίας.

1952…. Το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο γίνεται μουσείο.

1959…. Υπογράφεται στον ΟΗΕ η Διακήρυξη για τα δικαιώματα του παιδιού.

1962…. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζον Κένεντι βεβαιώνεται ότι η ΕΣΣΔ έχει απομακρύνει όλους τους πυραύλους της από την Κούβα και διατάζει τη διακοπή του αποκλεισμού του νησιού από τις ΗΠΑ, που διήρκεσε ένα μήνα.

1964…. Το Βατικανό αθωώνει τους Εβραίους από την ενοχή για τη σταύρωση του Ιησού.

1974…. Σημειώνεται το πρώτο δυστύχημα με αεροσκάφος τύπου Boeing 747. Ανήκει στη γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa και συντρίβεται στο Ναϊρόμπι της Κένυας, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 59 άτομα.

1977…. Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τις δεύτερες εκλογές της μεταπολίτευσης, με ποσοστό 41,85%. Το ΠΑΣΟΚ καθίσταται αξιωματική αντιπολίτευση με το 25,33% των ψήφων.

1979…. Ένοπλοι μουσουλμάνοι καταλαμβάνουν τη Μέκκα και κρατούν ομήρους 6.000 πιστούς. Η ομηρία τους θα κρατήσει δύο εβδομάδες. Η τελική επίθεση απελευθέρωσης των ομήρων θα γίνει από δυνάμεις του Πακιστάν με την υποστήριξη Γάλλων κομάντο. Κατά το μακελειό που θα επακολουθήσει θα βρουν το θάνατο 377 άνθρωποι και θα τραυματιστούν 600.

1990…. Δολοφονική απόπειρα από τη 17Ν με εκτόξευση ρουκετών κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη σημειώνεται στη Νέα Ερυθραία. Το τεθωρακισμένο αυτοκίνητο του επιχειρηματία, του σώζει τη ζωή.

1995…. Ο Ανδρέας Παπανδρέου εισάγεται εσπευσμένα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με σοβαρά προβλήματα υγείας.

2003…. Στην Κωνσταντινούπολη, άλλα 27 άτομα βρίσκουν τραγικό θάνατο και πάλι από παγιδευμένα αυτοκίνητα, που εκρήγνυνται έξω από το βρετανικό προξενείο και τη βρετανικών συμφερόντων τράπεζα HSBC. Η πρώτη επίθεση είχε γίνει πριν από πέντε μέρες, στις συναγωγές Νέβε Σαλόμ και Μπεθ Ισραέλ, με αποτέλεσμα το θάνατο 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων. Την ευθύνη για τις δύο διπλές επιθέσεις αναλαμβάνει τουρκική ισλαμική οργάνωση για λογαριασμό και της Αλ Κάιντα.….. Την ίδια μέρα, συλλαμβάνεται ο γνωστός τραγουδιστής Μάικλ Τζάκσον, με την κατηγόρια της αποπλάνησης ανηλίκου.

Αυτά για σήμερα και συγχωρέστε με αλλά έχω κάποιες δουλειές και πρέπει να σας αποχαιρετήσω γρήγορα γρήγορα .Αύριο όμως θα ''ανοίξω''και πάλι το στόμα μου και θα πω....πολλά .Το Τραγούι της ημέρας αφιερωμένο στους απανταχού 'Ελληνες ,σε όλους εσάς που θα 'ερθετε και σήμερα στην παρέα μας στο facebook και θα μας πείτε τις γλυκές σας καλημέρες.Να ξέρετε ότι θα έχουμε διαγωνισμό για τις γιορτές και θα πάρουν μέρος μόνο τα τακτικά μέλη ,αύριο θα σας πω τι εννοώ.

Να είστε όλοι σας καλά ,να περνάτε όμορφα ,να προσέχετε ...τα πάντα ,ειδικά γύρω σας και να μην εκφράζετε την οποιαδήποτε χαρά σας σε ....κανέναν! Μαζί και πάλι αύριο Πρώτα Ο Θεός...Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

 

Σε αυτήν την όμορφη κατα τα άλλα χώρα για να πάρουν όλα ''μπρος''πρέπει να σκοτωθεί αθώος κόσμος ,έπρεπε να σκοτωθούν οι μαθητές και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στα Τέμπη για να γίνει ο δρόμος ,έπρεπε να σκοτωθεί κόσμος και κοσμάκις στο Πέταλο του Μαλλιακού για να γίνει ο δρόμος ,έπρεπε να αφήσουν την τελευταία τους πνοή συνάνθρωποι μας στην όδο Αθηνών-Πατρών για να γίνει ο δρόμος ,έπρεπε να ''πνιγεί''ο κόσμος για να γίνουν τα αντιπλυμμηρικά έργα ,αύτοι είμαστε το 2017 που όλοι πηγαίνουν ...μπροστά και εμείς εξακολουθούμε και μένουμε στάσιμοι σε όλα τα θέμματα.

Καλή σας ημέρα αγαπητοί φίλοι και επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας ,καλημέρα σε όλον τον κόσμο και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά ,να μην υπάρξει ξανά τέτοιο μεγάλο κακό και να φροντίσουν επιτέλους οι υπεύθυνοι να ''δουλεύουν''και όχι μόνο να κάθονται στις αναπαυτικές τους ''καρέκλες''.Αλλη μια δύσκολη νύχτα για την Δυτική Αττική και την Πελλοπόνησο όπου το ''μάτι''του κυκλώνα τους έβαλε .....στο μάτι ,μέχρι πολύ αργά το βράδυ σε διάφορες σελίδες του καιρού ο κόσμος έγραφε στα σχόλια του όλα όσα συνέβαιναν εκείνη την στιγμή ,πολύ μεγάλη καταιγίδα ,πολύ χαλάζι αστραπές και βροντές μέχρι και αυτήν την ώρα που μιλάμε.

Και ναι κυρίες και κύριοι εμφανίστει η Δούρου αυτή η περιφεριάρχης ,αυτή που παλιότερα μονο με παντελόνια ,αχτένιστη ,αμακιγιάριστη ''έβγαινε''στα κανάλια ,ξαφνικά χτες αφού έστειλε όπως είπε μηνυτήρια αναφορά (στον εαυτό της) στους υπεύθυνους για την καταστροφή ,εμφανίστει με συνολάκι ταγιέρ με κλειστό το πουκάμισο ως απάνω ,με γυαλί του στυλ είμαι λυπημένη ποιήτρια και θα σας απαγγείλω ένα ποίημα ,με ύφος της δασκάλας με τα ξανθά μαλλιά και έριξε τα βέλη της κατα παντώς υπευθύνων εκτός του εαυτού της η ''καημένη'' ,δυστυχώς κυρία μου πρώτα φταίει η περιφέρεια ,η οποία λόγο γραφιοκρατίας όπως αναφέρουν στα ΜΜΕ απο χτες ,ουτέ καν την τζίφρα σας δεν βάλατε για να προχωρήσουν τα όποια έργα.

Πάμε να δούμε τον καιρό μιας και είναι Παρασκευή και όπως άκουσα από πολύ γνωστούς μετεωρολόγους την επόμενη εβδομάδα ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα εισέλθει στην χώρα μας και τα κύρια χαρακτηριστηκά του θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο ,θα τα δούμε όμως αυτά την ερχόμενη Δευτέρα Πρώτα Ο Θεός.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 17/11/2017

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με μικρά διαλλείματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας και το επόμενο τριήμερο, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
 
 
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες, και στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη ως 7 μποφόρ, με στροφή από το Σάββατο στα δυτικά και βόρεια, σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
 
Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
 
Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή:
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, βροχές και στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Η θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες με το θερμόμετρο από 13 έως 16 βαθμούς.
 
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17/11 (γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα )
1278 680 Εβραίοι συλλαμβάνονται στην Αγγλία για παραχάραξη νομισμάτων. Οι 293 οδηγούνται την αγχόνη.

1828 Ο φρούραρχος της Άμφισσας, Μεχμέτ μπέης Δεβόλης, παραδίδει την πόλη στον Δημήτριο Υψηλάντη.

1831 Ο Ισημερινός και η Βενεζουέλα ανεξαρτητοποιούνται από τη Μεγάλη Κολομβία.

1861 Γεννήθηκε ο κερκυραίος μουσουργός, Σπύρος Σαμάρης ή Σαμαράς ή Σαμάρας, που μελοποίησε τον «Ολυμπιακό Ύμνο» σε ποίηση Κωστή Παλαμά

1869 Με την πραγματοποίηση των επίσημων εγκαινίων, ανοίγει για τη ναυσιπλοΐα η Διώρυγα του Σουέζ, ενώνοντας τη Μεσόγειο με την Ερυθρά Θάλασσα.

1887 Γεννήθηκε ο θρυλικός Άγγλος στρατηγός του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, Μπέρναρντ Μοντγκόμερι

1906 Γεννήθηκε ο Ιάπωνας σχεδιαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, Σοϊχίρο Χόντα, που παρέλαβε τη βιοτεχνία ποδηλάτων του πατέρα του για να τη μετατρέψει στο σημερινό κολοσσό της αυτοκίνησης Honda

1918 Στις 17-23 του Νοέμβρη συνέρχεται στον Πειραιά, στα γραφεία του Συνδέσμου Μηχανικών Ατμόπλοιων, το Α’ Πανελλαδικό Σοσιαλιστικό Συνέδριο, ιδρυτικό του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας (ΣΕΚΕ), που το 1924 μετονομάστηκε σε ΚΚΕ.

1920 Η Αγγλία και η Γαλλία συμφωνούν στην επάνοδο του βασιλιά Κωνσταντίνου, υπό τον όρο η Ελλάδα να οργανώσει μεγάλη τακτική επίθεση του στρατού της στη Μικρά Ασία εναντίον του Κεμάλ Ατατούρκ.

1922 Ο τελευταίος σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Μωάμεθ Στ΄ εγκαταλείπει την Κωνσταντινούπολη παραδίδοντάς την ουσιαστικά στην κυβέρνηση της Άγκυρας. Εξορίζεται στην Ιταλία.

1941 Ύστερα από απόφαση της πανσπουδαστικής συγκέντρωσης, που έγινε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με πρωτοβουλία των φοιτητών του Πολυτεχνείου, κηρύσσεται παμφοιτητική απεργία. Η απεργία, όπου πήραν μέρος πάνω από 4.000 φοιτητές του Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Παντείου, έληξε με νίκη: με την αποφυλάκιση των συναδέλφων τους που είχαν συλληφθεί και την αύξηση του αριθμού των σιτιζομένων φοιτητών.

1968 Ο Αλέξανδρος Παναγούλης καταδικάζεται δις εις θάνατο για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου και μεταφέρεται στις φυλακές της Αίγινας.

1973 "Εδώ Πολυτεχνείο".... Τα μεσάνυχτα τα τανκς περικυκλώνουν το Πολυτεχνείο, προκειμένου να καταστείλουν τη φοιτητική εξέγερση κατά της δικτατορίας. Οι φοιτητές καλούν τους στρατιώτες να ενωθούν μαζί τους. Ξημερώματα ένα τανκ γκρεμίζει την κεντρική πύλη.Υπάρχουν πολλοί νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες. Η χούντα ανακοινώνει 16 νεκρούς, ενώ επανέρχεται ο στρατιωτικός νόμος από την κυβέρνηση Μαρκεζίνη.

1974 Διεξάγονται στην Ελλάδα οι πρώτες ελεύθερες εκλογές μετά το 1964. Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με ποσοστό 54,37%. Ακολουθούν η Ένωση Κέντρου - Νέες Δυνάμεις υπό τον Γεώργιο Μαύρο με 20,42%, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου με 13,58% και η Ενωμένη Αριστερά (ΕΔΑ, ΚΚΕ, ΚΚΕ εσ.) με 9,45%.

1985 Δολοφονείται ο 16χρονος Μιχάλης Καλτέζας από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο αστυνομικός Αθανάσιος Μελίστας πυροβολεί τον Καλτεζά στο πίσω μέρος του κεφαλιού, καθώς ο νεαρός τρέχει μαζί με άλλους διαδηλωτές προς την πλατεία Εξαρχείων.

1992 Ο Γιώργος Κοσκωτάς, ο Γιάννης Ματζουράνης και η Αλίκη Κουτσόγιωργα παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ενεργητική δωροδοκία, απλή συνέργεια και αποδοχή προϊόντος εγκλήματος από ιδιοτέλεια.

1993 Πέθανε ο λαϊκός συνθέτης και στιχουργός, Γιώργος Μητσάκης

2003 Ο σκληρός της μεγάλης οθόνης Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ ορκίζεται κυβερνήτης της Καλιφόρνιας.

2006 Πέθανε ο Ούγγρος ποδοσφαιριστής και προπονητής, Φέρεντς Πούσκας, ο επονομαζόμενος και καλπάζων συνταγματάρχης, που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 στο Γουέμπλεϊ.

2008 Η ΠΓΔΜ προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας, επειδή άσκησε βέτο στην ένταξή της στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008. Την κατηγορεί για παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, που υπεγράφη στη Νέα Υόρκη το 1995 και προέβλεπε τη μη υποβολή βέτο από τη χώρα μας στην ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς.

Αυτά για σήμερα ,φτάσαμε στο τέλος της ενημερωτικής εβδομάδας με δυστυχώς πολύ άσχημα τα γεγονότα και τον θάνατο 16 συνανθρώπων μας που έχασαν την ζωή τους από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε''προχτες την Δυτική Αττική ,επίσης για να κλείσω ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμη και ας γίνω και κακιά για μερικούς οι οποίοι φανατίζονται τόσο πολύ με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που στην συγκεκριμένη περίπτωση Ελλήνων και πληγέντων και  θυμάτων, έχουν εξαφανιστεί βρε παιδί μου ,λες και άνοιξε η γη και τους κατάπιε,που είναι τα πένθιμα περιβραχιόνια που βάζετε κατά καιρούς στα προφίλ σας για τους ξένους φυσικά ,που είναι αυτοί των ΜΚΟ που τρέχουν για τα δικαιώματα του ανθρώπου να έχει τροφή ,στέγη ,περίθαλψη ;;;;που είστε βρε άνθρωποι με αισθήματα για όλους τους αλλοδαπούς αλλά ποτέ για κάποιον Έλληνα......Μούγκα όλοι και αν όχι όλοι οι περισσότεροι και αν μιλησεις ....θα σε πουν και φασίστα ,θα σε πουν χρυσαυγίτη ,θα βρουν τέλος πάντων να πουν ,ένα και κλείνω ,το ότι αγαπάω την χώρα μου και λυπάμαι για αυτό που συνέβη και θέλω να βοηθήσω μέσα στην ίδια μου την χώρα για την χώρα μου ,δεν φοβάμαι να πω για τους Έλληνες ,ναι κυρία μου για τους Έλληνες που έχουν μεγάλη ανάγκη εκεί στην Δυτική Αττική ....

Να περάασετε όμορφα το Σαββ/κο και να δίνετε την αγάπη σας εκεί που το αξίζουν .......Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒ/ΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!

Ημέρα Εθνικού πένθους η σημερινή μετά την Βιβλική καταστροφή από την κακοκαιρία που έπληξε χτες την δυτική Αττική και με το τραγικό απολογισμό των 16 συμπολιτών μας που έχασαν την ζωή τους.Θα σας πω την καλημέρα μου όσο καλή μπορεί να είναι και θα ευχηθώ να πάνε όλα καλά στις πληγήσες περιοχές της χώρας μας.Από χτες βλέπουμε τις εικόνες καταστροφής σε όλα τα ΜΜΕ και λες και βγήκαν από το παρελθών ,εικόνες που ''λυγίζουν''ακόμη και τον πιο ''χοντρόπετσο''άνθρωπο ,εικόνες γεμάτες πόνο ,θλίψη ,καταστροφή και φυσικά ουδείς δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη ,ουδείς όμως και ξέρετε τι μου έκανε εντύπωση ότι οι δηλώσεις από μέλη της κυβέρνησης είναι τελείος απαράδεκτες για να μη πω καμιά πιο βαριά κουβέντα -για όλα φταίει η κακοκαιρία-αυτή είναι κάποια από τις ανεύθυνες δηλώσεις των παρατρεχάμενων του Τσίπρα ,δεν χρειάζεται να πούμε τι άλλο έχει αραδιάσει το στόμα τους ,αυτή η δήλωση φτάνει για να καταλάβουμε όλοι ότι τελικά τίποτα δεν ''λειτουργεί''σε αυτήν την χώρα και κανένας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη ,δεν έχει κανέις το σθένος να παραδεχτεί και να παρετηθεί έστω στην μνήμη των 16 συνανθρώπων μας που ''΄χαθηκαν''κάτω από τις λάσπες και τα νερά .

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ''η καρέκλα είναι γλυκια''και ότι αυτών οι κώλοι ,επιτρέψτε μου ,δεν υπάρχει περίπτωση να σηκωθούν για να αποδώσουν και να παραδεχτουν την οποιαδήποτε ευθύνη στους ειθύνοντες.

Εμείς οι οικογένεια του www.volvinews.gr στέλνουμε τα συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στους υπόλοιπους κατοίκους που έχασαν τα σπίτια και όλα τους τα υπάρχοντα ,υπομονή ,και αισιοδοξία.

Ας έρθουμε στα δικά μας τώρα και σήμερα Πέμπτη 16/11/2017 γιορτάζουν οι Ιφιγένεια, Ματθαίος, Μαθαίος, Μαθιός, Ματθούλα, Μαθούλα ,χρόνια πολλά σε εσάς που γιορτάζετε ..επίσης να σας αναφέρω ότι οι Συντάξεις του Δεκεμβρίου θα καταβληθούν από το ΙΚΑ κ.τ.λ και του Δημοσίου  στις 29 Νοεμβρίου μαζί με τα παράνομα παρακρατηθέντα υπερ υγείας ,του ΟΓΑ στις 1 Δεκεμβρίου και τα οικογενειακά επιδόματα από τις 21-24 Δεκεμβρίου.

Όσοι επξλέξετε να κατεβείτε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα συναντήσετε αρκετές πορείες για τα του Πολυτεχνείου καθώς επίσης στην πλατεία Αριστοτέλους θα δείτε πρόσφυγες να έχουν κατακλύσει την περιοχή με σκηνές ,κουβέρτες ,στρώματα  και να μυρίζει μπαρούτι η θπόθεση μιας και χτες το βράδυ ''ηρθαν στα χέρια''με τα ΜΑΤ ,σκηνές απείρου κάλους σε όλη την χώρα ,σκηνές βγαλμένες από την τηλεόραση ,δεν έχω να πω τίποτα άλλο ,θα μου επιτρέψετε σήμερα σταματήσω εδώ γιατί δεν θέλω να παρεκτραπώ ,δεν θέλω να πω βαριές κουβέντες και θα σας αποχαιρετήσω με ένα τραγούδι που θα το αφιερώσω στους ανθρώπους που ''καταστράφηκαν''από την κακοκαιρία.

Δείξτε μεγάλη προσοχή γιατί νέο κύμα κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη από τα δυτικά και σε λίγες ώρες θα ''πλήξει''όλη την χώρα ,η αυριανή θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα της κακοκαιρίας ,προσέχετε πολύ και μη μετακινήστε ασκοπα.

Μαζί και πάλι αύριο ....Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ!

 

Και με τον καιρό να  είναι επιτέλους χειμωνιάτικος με αυτό το  ''σύστημα''που οι μετεωρολόγοι ονομάζουν ''Ευριδίκη''και το μάτι του κυκλώνα να είναι πάνω από την χώρα μας  σας φωνάζω δυνατά καλημέρα ,καλημέρα ,καλημέρα αγαπητοί μου φίλοι και καλή Σαρακοστή.Βροχερές καλημέρες λοιπόν και σήμερα 15/11/2017 ημέρα Τετάρτη και ξεκινάει η μεγάλη Σαρακοστή για τις γιορτές των Χριστουγέννων ,40 ημέρες αγαπητέ μου κόσμε για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου και φέτος τα στολίσματα ξεκίνησαν από πολύ νωρίς είτε σε σπίτια είτε σε μαγαζιά ,είναι όμορφο το συναίσθημα να βλέπεις στολισμένα πραγματάκια γιατί νομίζω η όλη ατμόσφαιρα μας δίνει μια ...πιο γλυκιά νότα βρε παιδί μου ,στην ίσως ανιαρή καθημερινότητα μας ,ειδικά αυτοί που έχουν μικρά παιδιά στολίζουν το σπίτι από τώρα ,καλά κάνετε και δεν σας επικρίνει κανέις ,είπαμε είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

Παράλληλα όμως σήμερα ξεκίνάει η μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής όπου είναι και εύκολη μιας και ''καταλήγει''σε ψάρι μέχρι και της 16/12 ,οπότε και μπορούμε να ακολουθήσουμε για 40 ημέρες ένα πλούσιο διατροφικά διαιτολόγιο και να ''καθαρίσουμε''το σώμα μας και την ψυχή μας.

Δεύτερη μακρά περίοδος νηστείας μετά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η νηστεία των Χριστουγέννων, γνωστή στη γλώσσα του ορθόδοξου λαού μας και ως σαρανταήμερο. Αρχίζει την 15η Νοεμβρίου και λήγει την 24η Δεκεμβρίου.

Η νηστεία του Σαρανταημέρου των Χριστουγέννων γίνεται ως εξής:
Ἀπό 15 έως 21 Νοεμβρίου κατάλυσις ελαίου, εκτός Τετάρτης και Παρασκευής.
Την 21 Νοεμβρίου, εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, κατάλυσις ιχθύος όποια ημέρα και αν τύχη.
Από 21 Νοεμβρίου έως 17 Δεκεμβρίου:
Τα Σάββατα και τις Κυριακές κατάλυσις ιχθύος.
Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη κατάλυσις ελαίου.
Τις Τετάρτες και τις Παρασκευές χωρίς λάδι, εκτός αν συμπέσουν οι εορτές: 16ην Νοεμβρίου του Αποστόλου Ματθαίου, την 25ην Νοεμβρίου της Αγίας Αικατερίνης, την 30ην Νοεμβρίου του Αποστόλου Ανδρέου, την 4ην Δεκεμβρίου της Αγίας Βαρβάρας, την 5ην Δεκεμβρίου του Αγίου Σάββα, την 6ην Δεκεμβρίου του Αγίου Νικολάου , την 9ην Δεκεμβρίου της Αγίας Άννης , την 12ην Δεκεμβρίου του Αγίου Σπυρίδωνος, την 15ην Δεκεμβρίου του Αγίου Ελευθερίου, την 17ην του Αγίου Διονυσίου και την 20ην Δεκεμβρίου του Αγίου Ιγνατίου.

Από 18 έως 23 Δεκεμβρίου κατάλυσις ελαίου, εκτός Τετάρτης και Παρασκευής.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων 24ην Δεκεμβρίου δεν καταλύουμε έλαιον και οίνον εκτός αν τύχει Σάββατο ή Κυριακή.

Ἡ νηστεία ὅμως κατὰ τὴν ὑπόδειξη τοῦ Κυρίου μας ἔχει νόημα, ὅταν συνδυάζεται μὲ προσευχὴ καὶ ἐλεημοσύνη. Γιὰ τὸ λόγο αὐτό, ἡ Ἐκκλησία μὲ τὴν ἔναρξη τῆς νηστείας μᾶς προσκαλεῖ σὲ ἐντονότερη λειτουργικὴ ζωή καὶ ἀγαθοεργία.

Ἔτσι, ἡ ἐκκλησιαστικὴ παράδοση προβλέπει γιὰ τὴν περίοδο αὐτὴ τὴν καθημερινὴ -ἂν οἱ συνθῆκες τὸ ἐπιτρέπουν- τέλεση τῆς θείας λειτουργίας, τὴν τέλεση δηλαδὴ σαρανταλείτουργου.

Ἡ τέλεση τοῦ σαρανταλείτουργου ἀποτελεῖ πολὺ μεγάλη εὐλογία. Εἶναι μιὰ θαυμάσια εὐκαιρία γιὰ βίωση τὴς μυστηριακῆς καὶ λατρευτικῆς ζωῆς, γιὰ ἐπαφὴ μὲ τὸν πλοῦτο τῆς ὑμνολογίας καὶ τῆς ἀκροάσεως τῶν θείων Γραφῶν, γιὰ συχνότερη θεία κοινωνία, γιὰ συχνότερη συγκρότηση τῆς ἐκκλησιαστικῆς κοινότητας.

Ὁ ἅγιος Ἰγνάτιος ὁ Θεοφόρος μᾶς λέει: «Σπουδάζετε πυκνότερον συνέρχεσθαι εἰς εὐχαριστίαν θεοῦ καὶ εἰς δόξαν. Ὅταν γὰρ πυκνῶς ἐπὶ τὸ αὐτὸ γίνεσθε, καθαιροῦνται οἱ δυνάμεις τοῦ σατανᾶ καὶ λύεται ὁ ὄλεθρος αὐτοῦ».

Δηλαδὴ «Προσπαθεῖστε μὲ σπουδὴ νὰ ἔρχεσθε ὅλοι στὴ Σύναξη τῆς Θείας Εὐχαριστίας (Θεία Λειτουργία), γιὰ νὰ εὐχαριστεῖτε τὸν Θεὸ καὶ νὰ Τὸν δοξολογεῖτε. Διότι ὅταν συχνά ἔρχεσθε στὴ Σύναξη τῆς Θείας Εὐχαριστίας (Θεία Λειτουργία), συντρίβονται οι δυνάμεις του σατανᾶ καί λύεται κάθε ὀλέθρια ἐνέργεια του».

Ἡ δύναμη τῆς Θείας Λειτουργίας δὲν εἶναι μαγική. Εἶναι ἡ δύναμη τῆς ἀγάπης καὶ τῆς ἑνότητας ἐν Χριστῷ. Ἡ Θεία Λειτουργία μᾶς μαθαίνει νὰ συγχωροῦμε, νὰ ἀγαποῦμε καὶ νὰ εἴμαστε ἑνωμένοι μὲ ὅλους τοὺς ἀνθρώπους.

Γι’ αὐτὸ ἄλλωστε προσφέρουμε τὰ Δῶρα μας στὸ Θεό, τὸν Ἄρτο καὶ τὸν Οἶνο, προσευχόμενοι γιὰ ζῶντες καὶ κεκοιμημένους ἀδελφούς μας. Ἡ μνημόνευση τῶν ὀνομάτων τῶν ζώντων καὶ κεκοιμημένων προσώπων (ἀνάγνωση τῶν «Διπτύχων») εἶναι ἔργο πολὺ σημαντικὸ καὶ ἱερό, ποὺ θεσμοθετήθηκε ἀπὸ τοὺς ἁγίους Ἀποστόλους καὶ ἐπιτελεῖται ἀδιάλειπτα μέσα στοὺς αἰῶνες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 15/11/2017

Για σήμερα Τετάρτη 15-11-2017 η ΕΜΥ προβλέπει βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στο Ιόνιο, κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά και πιθανόν στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Ανεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τη νύχτα πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 14 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στη Μακεδονία. Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και από τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15/11

1863 Υπογράφεται η Συνθήκη μεταξύ Ρωσίας, Αυστρίας, Γαλλίας, Πρωσίας και Αγγλίας, δια της οποίας η τελευταία παραιτείται των Ιονίων Νήσων, που παραχωρούνται στην Ελλάδα.

1922... Το έκτακτο στρατοδικείο που δικάζει τους πρωταιτίους της μικρασιατικής καταστροφής, εκδίδει την ετυμηγορία του στις 6:30 το πρωί. Στις 11:30 π.μ. οι «6» εκτελούνται. Πρόκειται για τους Δημήτριο Γούναρη (59 ετών, πρώην πρωθυπουργός), Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη (68 ετών, πρώην πρωθυπουργός), Νικόλαο Στράτο (50 ετών, πρώην πρωθυπουργός), Νικόλαο Θεοτόκη (44 ετών, Υπουργός Στρατιωτικών στην κυβέρνηση Πρωτοπαπαδάκη), Γεώργιο Μπαλτατζή (56 ετών, Υπουργός Εξωτερικών στις κυβερνήσεις Γούναρη και Πρωτοπαπαδάκη) και Γεώργιο Χατζανέστη (59 ετών, Αρχιστράτηγος Μικράς Ασίας και Θράκης).
1943... Ο αρχηγός των SS, Χάινριχ Χίμλερ, διατάσσει όλοι οι τσιγγάνοι να τεθούν στο ίδιο επίπεδο με τους Εβραίους και να σταλούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης (Porajmos).

1967... Τα γεγονότα της Κοφίνου: Στα πρόθυρα ελληνοτουρκικού πολέμου, μετά την επίθεση των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς υπό τον Γρίβα στο τουρκοκυπριακό χωριό Κοφίνου.
1973... Οι φοιτητές κλείνονται στα Πολυτεχνείο Αθηνών και Θεσσαλονίκης και καλούν το λαό σε εξέγερση κατά της χούντας.
1984... Η Βάνα Μπάρμπα εκπροσωπεί τη χώρα μας στον 34ο διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Κόσμος» στο Λονδίνο, χωρίς να διακριθεί.

Γεννήσεις
1741... Γιόχαν Κάσπαρ Λάβατερ, ελβετός θεολόγος, μυστικιστής και ποιητής. Υπήρξε θεμελιωτής της φυσιογνωμικής, τέχνης διαγνώσεως των χαρακτήρων, με βάση τη δυναμική της εκφράσεως του προσώπου. 
1907... Κλάους Φον Στάουφενμπεργκ, γερμανός στρατιωτικός, που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Χίτλερ. 
1939... Κωστής Μοσκώφ, έλληνας διανοούμενος και συγγραφέας.

Θάνατοι
1922... Δημήτριος Γούναρης, έλληνας πολιτικός, που διετέλεσε και πρωθυπουργός, ένας από τους 6 που εκτελέστηκαν ως πρωταίτιοι της μικρασιατικής καταστροφής. 
1966... Δημήτριος Τόφαλος, θρυλικός έλληνας αρσιβαρίστας. 
2013... Γλαύκος Κληρίδης, κύπριος πολιτικός, που διετέλεσε πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας (1993- 2003) και πέτυχε την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος και για σήμερα Τετάρτη 15 Νοεμβρίου ημέρα αρχής της νηστείας των Χριστουγέννων,αυτά είχα να σας ''προσφέρω''μέσα από το ενημερωτικό μου καλάθι και ελπίζω να τα βρίσκεται ενδιαφέροντα μαζί φυσικά και με το τραγούδι της ημέρας που σας το αφιερώνω με πολύ αγάπη.Μαζί και πάλι αύριο Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε να χαμογελάτε και να κοιτάτε την δική σας''καμπούρα''.....Το τι κάνει ο κάθε ένας στην ζωή του δεν μας ενδιαφέρει ,δεν μας αφορά ,κοιτάξτε το σπίτι σας ,την οικογένεια σας και αυτούς που αγαπάτε.Καλή δύναμη και καλή υπομονή σε όλους εσάς που θα νηστέψετε ,.....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.

 

Καλή σας ημέρα αγαπητέ μου κόσμε και σήμερα Τρίτη 14 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους και η εκκλησσία μας ''γιορτάζει''τον Άγιο Φίλιππο'',να ευχηθούμε χρόνια πολλά σε εσάς που γιορτάζετε ή σε κάποιον που γιορτάζει μέσα στην οικογένεια σας.Όμορφη ημέρα χωρίς ''κακοκαιρία''που μπορεί σε άλλες περιοχές τις χώρας να έγιναν καταστροφές από την καταιγίδα με το όνομα Ευριδίκη εμάς όμως εδώ στα παραλιακά του δήμου Βόλβης δεν υπάρχει τίποτα που να μας κάνει να ανυσηχούμε για τον καιρό.Πάμε να δούμε τι μέλι γενέσθαι με τον καιρό και φυσικά τα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 14/11.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 

Με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες (κατά περιόδους ισχυρές) θα κυλήσει ο καιρός το επόμενο τριήμερο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και από την Πέμπτη ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη ως 7 μποφόρ.
Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.
 
Πιο αναλυτικά, την Τρίτη:
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, τοπικές βροχές ή καταιγίδες και το θερμόμετρο από 10 έως 19 βαθμούς.
 
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14/11

Σαν σήμερα 14 Νοεμβρίου 1841 πέθανε ο «γνωστός» μας Ελγιν

Ποιος ήταν ο Λόροδος Ελγιν

Ο Τόμας Μπρους, 7ος κόμης του Έλγκιν και 11ος κόμης του Κινκάρντιν (Thomas Bruce, 7th Earl of Elgin and 11th of Kincardine), όπως είναι το πλήρες όνομά του, γνωστός και ως Ελγίνος και λόρδος Έλγιν στη χώρα μας, γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1766 στο Μπλούμχολ της κομητείας Φάιφ της Σκωτίας.

Το 1785 κατατάχθηκε στο βρετανικό στρατό με το βαθμό του ανθυπολοχαγού κι έφθασε μέχρι το βαθμό του υποστράτηγου. Από το 1790 και μετά ακολούθησε διπλωματική καριέρα, πρώτα ως πρεσβευτής στις Βρυξέλλες (1790) και στις συνέχεια στο Βερολίνο (1795), κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου του πολέμου κατά της Γαλλίας.

Στις 11 Μαρτίου 1799 νυμφεύθηκε τη Μέρι Νέσμπιτ, με την οποία θα αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Λίγο αργότερα τοποθετήθηκε έκτακτος πρεσβευτής στην Κωνσταντινούπολη, λόγω της εκστρατείας του Ναπολέοντα στην Αίγυπτο, με οδηγίες να ασχοληθεί αποκλειστικά με πολιτικά ζητήματα.

Το Μάιο του 1800 ο Έλγιν έστειλε στην Αθήνα τον γραμματέα της πρεσβείας Γουίλιαμ Χάμιλτον μαζί με έξι καλλιτέχνες και τεχνίτες από την Ιταλία για την καταγραφή των αρχαίων μνημείων της Αττικής και ιδιαίτερα του Παρθενώνα. Ο αρχικός σκοπός του ήταν να λάβει εκμαγεία από διάφορα μνημεία για να διακοσμήσει την έπαυλή του στη Σκωτία.

Όταν όμως τα διεθνή πολιτικά γεγονότα οδήγησαν την Τουρκία σε συμμαχία με τη Μεγάλη Βρετανία εναντίον της Γαλλίας, ο Έλγιν άδραξε την ευκαιρία για να ωφεληθεί προσωπικά και ν' αποκτήσει μία τεράστια συλλογή από αρχαιότητες.

Το 1803 επιστρέφοντας στην Αγγλία κρατήθηκε αιχμάλωτος στη Γαλλία, όταν παραβιάστηκε η συνθήκη της Αμιένης, και μόλις το 1806 επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου ήδη είχε γίνει αντικείμενο κριτικής από διακεκριμένους συμπατριώτες του (Ντότγουελ, Ντάγκλας, Κλαρκ, Σμιθ, Χόμπχαουζ) για τη μεταφορά των ελληνικών γλυπτών στην Αγγλία. Τον κατηγόρησαν ως κοινό κλέφτη και βάνδαλο, που με αθέμιτα μέσα (δωροδοκίες κλπ) λήστεψε σεβαστά μνημεία του πολιτισμού για ίδιον όφελος.

Το 1807, ο Έλγιν προκάλεσε σκάνδαλο, όταν κατηγόρησε τη σύζυγό του για μοιχεία και την έσυρε στα δικαστήρια, απαιτώντας από τον εραστή της ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Το ζευγάρι χώρισε τον επόμενο χρόνο και ο Έλγιν ξαναπαντρεύτηκε το 1810 με την Ελίζαμπεθ Τάουνσεντ, με την οποία απέκτησε 7 παιδιά. Όμως, είχε χάσει την περιουσία του, εξαιτίας των τεράστιων ποσών που δαπάνησε για τα συνεργεία του, τη μεταφορά των γλυπτών και τις δωροδοκίες των Τούρκων αξιωματούχων, κι έτσι το 1816 αναγκάστηκε να πουλήσει μισοτιμής τη συλλογή του με τα «Μάρμαρα του Παρθενώνα» στο Βρετανικό Μουσείο, όπου βρίσκονται μέχρι σήμερα. Από το 1790 έως το 1840 μετείχε στη Βουλή των Λόρδων ως αντιπρόσωπος της Σκωτίας, αλλά η παρουσία του στη δημόσια ζωή της Μεγάλης Βρετανίας ήταν μικρή.

Σαν σήμερα 14 Νοεμβρίου: Οι Έλληνες συντρίβουν τους Ιταλούς και η γέννηση της ΕΠΟ.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο αποκτά οργανωμένη διοργανώτρια αρχή την ΕΠΟ. Τα ελληνικά στρατεύματα συντρίβουν τους Ιταλούς φασίστες στο αλβανικό μέτωπο και ήδη οι πρώτοι φοιτητές έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται στο Πολυτεχνείο κατά της Χούντας.

1919 (π. ημ.) Υπογράφεται η Συνθήκη του Νεϊγύ, που ρυθμίζει τις σχέσεις και τα προβλήματα των Συμμάχων με τη Βουλγαρία. Η συνθήκη είναι σημαντική και για την Ελλάδα, γιατί μεταρρυθμίζει τα κοινά σύνορα υπέρ της χώρας μας και οριστικοποιεί την παραίτηση της Βουλγαρίας από τη Δυτική Θράκη.

1920 Οι Αρμένιοι εκκενώνουν την πρωτεύουσά τους, μετά την εισβολή των Τούρκων.

1922 Το BBC εκπέμπει το πρώτο ραδιοφωνικό του πρόγραμμα.

1922 Γεννήθηκε ο αιγύπτιος πολιτικός και γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι

1926 Ιδρύεται η ΕΠΟ (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία).

1929 Η Μεγάλη Βρετανία απορρίπτει αίτημα των Κυπρίων για ένωση με την Ελλάδα.

1940 Ο ελληνικός στρατός περνά στην αντεπίθεση σε όλο το ελληνοϊταλικό μέτωπο, εκδιώχνοντας τους Ιταλούς από τα ελληνικά εδάφη και μεταφέροντας τον πόλεμο στην ιταλοκρατούμενη Αλβανία.

1940 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο ιταλικός στόλος συντρίβεται μέσα στο λιμάνι του Τάραντα. Φασιστική νηοπομπή υφίσταται πανωλεθρία στο στενό του Οτράντο.

1945 Αρχίζει η Δίκη της Νυρεμβέργης, των 24 Γερμανών κατηγορουμένων που έχουν χαρακτηριστεί ως κορυφαίοι εγκληματίες πολέμου.

1970 Δημοσιεύεται από τη Χούντα ο θεσμικός νόμος για την οργάνωση και τη δράση των ελληνικών κομμάτων.

1973 Το μεσημέρι αρχίζουν στο Πολυτεχνείο γενικές συνελεύσεις, ενώ στο προαύλιο εκατοντάδες φοιτητές πραγματοποιούν συγκέντρωση φωνάζοντας αντιδικτατορικά συνθήματα. Η αστυνομία περικυκλώνει το κτίριο.

Στο άκουσμα ότι γίνονται επεισόδια, οι φοιτητές που μετείχαν στην παμφοιτητική συγκέντρωση στη Νομική αποφασίζουν να κατέβουν προς το Πολυτεχνείο για συμπαράσταση στους συναδέλφους τους. Το απόγευμα, όταν τελειώνουν οι γενικές συνελεύσεις, αρχίζει να συζητιέται η παραμονή στο χώρο του Πολυτεχνείου για το βράδυ της Τετάρτης. Προς αυτή την εξέλιξη ευνοεί το γεγονός ότι γύρω από το ίδρυμα μαζεύεται κόσμος και υπάρχει συμπαράσταση.

Όταν λαμβάνεται η απόφαση για κατάληψη, στο Πολυτεχνείο βρίσκονταν πια 1.500 φοιτητές. Ακολούθως, με πρωτοβουλία της ΚΝΕ και της Αντί-ΕΦΕΕ, συγκροτείται η πρώτη Συντονιστική Επιτροπή και οργανώνονται μια σειρά λειτουργίες (μεγάφωνα, σταθμός, σίτιση, περιφρούρηση, κ.ά.). Τυπώνονται χιλιάδες προκηρύξεις και κολλούνται αφίσες, ενώ ο κόσμος που είναι συγκεντρωμένος έξω από το Πολυτεχνείο παραμένει ως και τη 1 τα ξημερώματα (Πηγή: 902.gr).

1989 Ο Μάνος Χατζιδάκις ιδρύει την «Ορχήστρα των Χρωμάτων».

1993 Ο μεγάλος «κανονιέρης» του ελληνικού ποδοσφαίρου και πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Ελλάδα, Θωμάς Μαύρος, λέει και επισήμως «αντίο» στα γήπεδα, στο φιλικό ΑΕΚ – Εθνική Ελλάδος.

2001 Ο αγώνας Αργεντινή – Ουρουγουάη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002 είναι ο τελευταίος για τη φανέλα με το νούμερο 10 των Αργεντινών, η οποία αποσύρεται για πάντα σε ανάμνηση του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

2002 Το Ιράκ αποδέχεται άνευ όρων το ψήφισμα του ΟΗΕ για την επιστροφή των επιθεωρητών στο έδαφός του, για τον έλεγχο του οπλοστασίου και τον αφοπλισμό του.

 2008 Ινδικό διαστημικό όχημα προσεδαφίζεται στη Σελήνη, για πρώτη φορά από την έναρξη του διαστημικού προγράμματος της ασιατικής χώρας πριν από 45 χρόνια..

Αγαπητές μου κυρίες και αγαπητοί μου κύριοι φτάσαμε στο τέλος και για σήμερα Τρίτη 14/11/2017 ,εύχομαι σε όλους όσους μας ''επισκεφτείτε''εδώ στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα και φυσικά στην ομάδα μας στο facebook  να περνάτε όσο πιο όμορφα γίνετε δίπλα σε αυτούς που αγαπάτε ,μη στηρίζετε τις σχέσεις σας σε εγωισμούς ,κακίες ,φωνές και κλάματα ,δείτε τα θέματα σας όποια και να είναι αυτά κάπως αλλιώς ,με πιο ήπιο και όμορφο τρόπο ,με αυτά που συνβαίνουν γύρω μας και εννοώ που ''φεύγουν''νέοι άνθρωποι όπως χτες εδώ στον Σταυρό ,σε κάνει ....κάτι τέτοιες στιγμές να αναρωτιέσαι αν αξίζει να ''χαλάς''την ζαχαρένια σου βρε αδερφέ ,ε'ίναι αυτές οι στιγμές που σε κάνει και βλέπεις την ζωή με άλλο μάτι ,ξυπνήστε και ευχαριστήστε Τον Θεό που μας Δίνει την πνοή για την ζωή ,Ευχαριστήστε Τον ο καθένας με τον τρόπο του μην Τον Ξεχνάμε ...όμως ,κοιτάξτε μπροστά και με θετικές σκέψεις και θα δείτε ότι κάτι καλό μπορεί να σας''βγει''.Αυτά από εμένα ,μαζί και πάλι αύριο Πρώτα Ο Θεός με όλα αυτά που κάνουν την μουσική στήλη μας αγαπητή .Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΣΤΟΝ ΦΊΛΙΠΠΟ.

Σήμερα, Κυριακή 12 Νοεμβρίου τρέχοντος έτους, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Κ. Σταυρού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο και χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη τον Διάκονό του π. Εφραίμ Τσόλη.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες π. Μάξιμος Κυρίτσης, Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Διονυσίου Ολύμπου, π. Χρυσόστομος Μαιδώνης, Πρωτοσύγκελλός της Ι.Μ. Ιερισσού, π. Ιγνάτιος Ριγανάς, Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Ιερισσού, π. Ιουστίνος Κεφαλούρος, π. Λεόντιος Καρίκας και π. Παίσιος Σουλτανικάς, οι Αιδεσιμολογιώτατοι Πρωτ. π. Νικόλαος Λουδοβίκος, Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, π. Δημήτριος Σαμάρας, ο και μέχρι σήμερα Εφημέριος του ως άνω Ιερού Ναού, π. Αθανάσιος Βουρνίτης, ο Αιδ. Οικονόμος π. Παναγιώτης Καλατζής, ο Αιδ. Σακελλάριος π. Ευγένιος Κοντογιάννης και ο Ιεροδιάκονος π. Γεώργιος Κυριάκου.

Τον Ιερό Ναό υπερεπλήρωσε ο φιλόχριστος Λαός του Θεού από την περιοχή του Σταυρού με επικεφαλής τον Βουλευτή Χαλκιδικής κ. Γεώργιο Βαγιωνά, τον Δήμαρχο Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόβλης κ. Χρήστο Γκολιδάκη, πολλούς Δημοτικούς Συμβούλους, τον Διοικητή της Ταξιαρχίας Καταδρομών - Αλεξιπτωτιστών Ρεντίνης Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, κ.α.

Τα Ιερά Ψαλτήρια, πέραν των Ιεροψαλτών του Ναού, τίμησαν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες π. Λεόντιος Καρίκας και π. Παϊσιος Σουλτανικάς με το ψάλσιμό τους.

Στην προσλαλιά του ο υποχειροτονίαν Διάκονος π. Εφραίμ ωμίλησε για τον διάλογο Θεού και ανθρώπου τόσο στον καιρό της Π. Διαθήκης όσο και στον καιρό της Κ. Διαθήκης.

Ο νέος Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης παρετήρησε ότι ο Θεός στην Π.Δ. ομιλεί με το πλάσμα Του ως Πατέρας με παιδί, ως φίλος προς φίλον και φανερώνεται με τις ενέργειές Του στο πλάσμα Του.

Τελική έκφραση αυτού του διαλόγου έχουμε στην Κ.Δ., όπου φανερώνεται πλέον ο Τριαδικός Θεός στο Πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, δηλαδή με τη Σάρκωση του Λόγου, όπου και αποκαλύπτει το θέλημά Του.

Αυτού του Τριαδικού Θεού διάκονος και υπουργός των Μυστηρίων των πνευματικών, συνέχισε ο ομιλητής, είναι ο Κληρικός και μάλιστα ο Πρεσβύτερος, που αξιώνεται με τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος να διαχειρίζεται αυτά τα Ιερά Μυστήρια.

Τέλος, ο π. Εφραίμ εξέφρασε τη ευγνωμοσύνη του προς τον Επίσκοπό του, Μητροπολίτη Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητο, τον Ιερό Κλήρο, τον πνευματικό του, Ηγούμενο της Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου Ολύμπου π. Μάξιμο Κυρίτση, τον εξαίρετο Δήμαρχο Βόλβης κ. Δ. Λιάμα για τη συμπαράστασή του και τον Λαό του Σταυρού καθώς επίσης και προς τους Δάσκαλούς, τους Καθηγητές του και τους Γονείς του, οι οποίοι δακρυσμένοι μετείχαν στη χαρά του παιδιού τους.

Σημειωτέον ότι ο π. Εφραίμ είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., είναι επίσης πτυχιούχος της Βυζαντικής Μουσικής, γνωρίζει άπταιστα την αγγλική και είναι εξαίρετος χειριστής των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Απαντώντας ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του υπό χειροτονίαν Κληρικού παρετήρησε ότι ο Ιερεύς οφείλει δύο πράγματα να επιτύχει στη διακονία του: Πρώτο, να φυτέψει και να ζυμώσει τη Βασιλεία του Θεού στην καρδιά κάθε πιστού, κατά τον π. Γεώργιο Φλωρόφσκυ και δεύτερο με τη βιοτή του και τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος να συμβάλη ώστε ο κόσμος να γίνει ένα αγιοπότηρο, για να χωρέσει και να κλείση μέσα του τον Θείο Μαργαρίτη, κατά τον Olivier Clement.

Διευκρίνησε ο Δεσπότης ότι κατά τους Νηπτικούς Πατέρες της Εκκλησίας μας Βασιλεία του Θεού σημαίνει την υιική ένωση των πάντων με τον Θεό, κατά τον Ζιγαβηνό Βασιλεία του Θεού σημαίνει μέθεξις Πνεύματος Αγίου και κατά τον Ωριγένη, Βασιλεία του Θεού σημαίνει υιοθεσία που ενώνει τον Θεό με τον άνθρωπο, με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Ο Ιερός Χρυσόστομος θέτοντας το ερώτημα τι είναι αυτή η Βασιλεία του Θεού, βάζει τον Ίδιο τον Κύριο να απαντήσει: «Η εμή παρουσία»!.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε το λόγιο του Ιερού Χρυσοστόμου, ότι ο Χριστός μας λέγεται στην Αγία Γραφή Οδός, γιατί φανερώνει το δρόμο προς τον Πατέρα· Αμνός, γιατί Εκείνος σφαγιάστηκε για τη σωτηρία του κόσμου· Ιμάτιο, γιατί με το Βάπτισμα τον Χριστό ενδυόμεθα· Τράπεζα, γιατί Τον εσθίομε με τα Ιερά Μυστήρια· Οίκος, γιατί κατοικούμε μέσα σ' Αυτόν και Ένοικος, γιατί είμαστε Ναοί Του.

Αυτά ζήτησε από τον π. Εφραίμ ο Σεβασμιώτατος να επιτύχει ως νέος Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης: να φανερώσει τη Βασιλεία του Θεού στο ποίμνιο του, ώστε η Ενορία του να γίνει ένα αγιοπότηρο που θα κλείσει μέσα του τον Θεάνθρωπο Κύριο ως Θείο Μαργαρίτη!

Τον επιστήθιο Σταυρό που για πρώτη φορά έβαλε στο στήθος του ο π. Εφραίμ του τον χάρισε ο Δεσπότης και κατόπιν αφού τον προσφώνησε κατάλληλα ο Δήμαρχος της Βόβλης, και αυτός του χάρισε έναν άλλον επιστήθιο Σταυρό.

Να ευχηθούμε να είναι άξιος και καρποφόρος.

γράφει ο κ.Χρήστος Καναρόπουλος

ΠΗΓΗ-Romfea.gr

Καλή σας ημέρα αγαπητοί μου φίλοι ,καλημέρα σε όλο το μουσικό παρεάκι ,καλημέρα σε όλους τους ''επισκέπτες''της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας www.volvinews.gr ,καλημέρα σε όλον τον όμορφο κόσμο και καλή μας εβδομάδα .Ελπίζω να περάσατε όμορφα το Σαββ/κο που μας πέρασε ,να γεμίσατε τις μπαταρίες σας όσο μπορέσατε και να είστε έτοιμοι να ανταπεξέλθετε στην νέα εβδομάδα.Να σας πω για αρχή ότι χτες παραβρέθηκα στην χειροτονία του πατήρ Εφραίμ που πλέον έχει και το αξίωμα του Αρχιμανδρίτη ,και πραγματικά ήταν μια σπουδαία ημέρα και για τον ίδιο αλλά και για τον Σταυρό,η χειροτονία έγινε μέσα σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης από όλων των κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την χειροτονία ,φυσικά σύσομος ο ιερατικός κόσμος της περιοχής χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού ,Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ Θεοκλίτου ,επίσης το παρών έδωσαν οι πολιτιακή αρχή του τόπου καθώς επίσης ο Ταξίαρχος και διάφορες αντιπροσωπίες από το Λιμενικό σώμα ,την αστυνομία ,την πυροσβεστική κ,τ,λ και όλος αυτός ο κόσμος που ''πλυμήρησε''την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής,θα έχουμε αναλυτικό ρεπορτάζ σε λίγες ώρες ''δανικό''από την σελίδα που κάλυψε όλη την χειροτονία.

Δυστυχώς δεν μπόρεσα η ίδια να βγάλω φωτογραφίες μιας και από τον πολύ κόσμο ,μου ήταν αδύνατο.Λοιπόν στα θέματα τις ημέρας που έχουν ως εξής ,σεισμός σημιώθηκε χτες το βράδυ στο βορειοανατολυκό Ιρακ με 135 θύματα δυστυχώς και άλλους 200 τραυματίες ,7.3 η κλίμακα ρίχτερ που συγκλονίζει τον κόσμο.Πρώτη αναδείχτεικε από τις χτεσινές εκλογές για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά και όπως αναφέρφηκε σε όλα τα ΜΜΕ 200.000 κόσμος πήγε και ψήφισε με αισιοδοξία για την νέα ηγεσία του κόμματος.Μπορεί η Ελλάδα να ήρθε χτες 0-0 στο παιχνίδι με την Κροατία και δυτυχώς δεν κατάφερε να πάρει το εισητήριο για το Μουντιάλ του 2018 ,στον πρώτο αγώνα έχασε με 4-1 και έπρεπε μέσα στο ''Γεώργιος Καραισκάκης''να βάλει 3 γκολ ,ένα θαύμα που δυστυχώς δεν επιτεύχθει.

Πάμε να δούμε τα νέα για τον καιρό μιας και άστατος θα παραμείνει καθ'όλη την διάρκεια της εβδομάδας.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 13/11/2017

Καιρός τώρα: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Με βροχές και καταιγίδες .

Σήμερα: Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Δευτέρα (13/11) - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), η οποία προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις ισχυρές καταιγίδες - Η πρόγνωση του καιρού μέχρι το Σάββατο - Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ για τις επόμενες 24 ώρες

Σήμερα Δευτέρα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και κυρίως τα νότια τμήματα θα είναι κατά τόπους ισχυρά ενώ πιθανόν να επηρεάσουν το βορειοανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και αργά τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην Κέρκυρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, όπου βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς έως ισχυρούς 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο σε νότιους-νοτιοδυτικούς και στο Βόρειο Ιόνιο σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 13/11 Τι συνέβη στον κόσμο και στην Ελλάδα σαν σήμερα 13 Νοεμβρίου

1821 Κυριεύεται η Άρτα από τους επαναστατημένους Έλληνες.

1822 Υδραϊκός στόλος, υπό το Λάζαρο Παναγιώτη, αποβιβάζει στο Μεσολόγγι 1.500 άντρες υπό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και τους Ηλία Τσαλαφαντινό, Κανέλλο Δεληγιάννη και Ανδρέα Ζαΐμη, για ενίσχυση της Φρουράς του Μεσολογγίου.

1864 Δημοσιεύεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας, με το οποίο καταργείται η Συνταγματική Μοναρχία και καθιερώνεται η Βασιλευόμενη Δημοκρατία.

1940 Σταματά κάθε επιθετική δραστηριότητα των Ιταλών σε ελληνικό έδαφος. Ολοκληρώνεται η εκδίωξη των ιταλικών στρατευμάτων από το ελληνικό έδαφος.

1964 Αρχίζει η λειτουργία του τελεφερίκ της Πάρνηθας.

1970 Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας αρνείται την καθιέρωση του πολιτικού γάμου στη χώρα

1970 Ο πτέραρχος Χαφέζ ελ Άσαντ καταλαμβάνει με πραξικόπημα την εξουσία στη Συρία.

1972 Τίθεται σε λειτουργία το διυλιστήριο Κορίνθου, του Ομίλου Βαρδινογιάννη.

1979 Πέθανε ο δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας, Δημήτρης Ψαθάς

1979 Πέθανε ο «πατριάρχης» της αστυνομικής λογοτεχνίας, Γιάννης Μαρής (πραγματικό όνομα Γιάννης Τσιριμώκος).

2001 Υπογράφεται στις ΗΠΑ ο νέος «αντιτρομοκρατικός» νόμος, που επιτρέπει τη στρατιωτική επέμβαση σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

2002 Τεράστια οικολογική καταστροφή στις ακτές της Ισπανίας προκαλεί η βύθιση του ελληνικής ιδιοκτησίας δεξαμενόπλοιου "Prestige", που μεταφέρει 70.000 τόνους πετρελαίου. Το ρήγμα μήκους 35 μέτρων επιτρέπει τη διαρροή 20.000 τόνων πετρελαίου. Οι ακτές που ρυπαίνονται ξεπερνούν τα 300 χιλιόμετρα, ενώ περισσότερες από 90 παραλίες της Γαλικίας έχουν μολυνθεί.

003 Πέθανε ο Σπύρος Μελετζής, από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής φωτογραφίας. Με το φακό του απαθανάτισε στιγμές από την εθνική αντίσταση. (Γεν. 1906)

2004 Κηδεύεται στο αρχηγείο του στη Ραμάλα ο Γιάσερ Αραφάτ, που είχε πεθάνει στις 11 Νοεμβρίου στο Παρίσι. Η ταφή του Αμπού Αμάρ, όπως ήταν το επαναστατικό του ψευδώνυμο, γίνεται παρουσία χιλιάδων Παλαιστινίων μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα, ενώ η κηδεία είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα στο Κάιρο.

2009 Αμερικανικός δορυφόρος εντοπίζει νερό στη Σελήνη. Η NASA ανακοινώνει ότι η αποστολή LCROSS, με μια ελεγχόμενη συντριβή συσκευής στον νότιο πόλο της σελήνης ανακάλυψε σημαντικές ποσότητες νερού.

Πολλά και σημαντικά τα νέα της σημερινής ημέρας και νομίζω να ''κάλυψα''όσο μπόρεσα τουλάχιστον το ενημερωτικό μας άρθρο.Αυτά λοιπόν από εμένα ,σας εύχομαι να έχετε μια ευλογημένη και δημιουργική εδομάδα ,να χαμογελάτε και να μη σας νοιάζει το τι κάνει ο διπλανός σας ,μαζί και πάλι αύριο το πρωί με πολλά και διάφορα,σας περιμένω στην ομάδα στο facebook για να πούμε τις πιο όμορφες καλημέρες του διαδυκτίου.Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Με μεγάλη έκπληξη , είναι η αλήθεια, πληροφορηθήκαμε την απόφαση της ΕΠΣΜ που αφορούσε την αναμέτρηση της ομάδας μας εκτός έδρας με την Αστραπή Μεσαίου, αναμέτρηση που διεκόπη μετά από εισβολή ‘’φιλάθλων’’ εντός  ενός κατ’ επίφαση αγωνιστικού χώρου  , το οποίο πιο πολύ έμοιαζε με αλάνα που ζούσαμε ξέγνοιαστες στιγμές κατά τα παιδικά μας χρόνια, παρά με γήπεδο που δύναται να διεξαχθεί επίσημος αγώνας, καθώς οι κερκίδες, οι πάγκοι κι ο αγωνιστικός χώρος αποτελούν ‘’τριάδα ομοούσια και αδιαίρετη’’ χωρίς την παραμικρή διαχωριστική κατασκευή , με αποτέλεσμα να είναι κάτι παραπάνω από εύκολη η πρόσβαση από τον κάθε τυχάρπαστο. Η απόφαση της Ένωσης για συνέχιση του αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο από το λεπτό που σημειώθηκε διακοπή , αιτιολογήθηκε ως ‘’διακοπή χωρίς υπαιτιότητα κάποιας από τις δύο ομάδες’’. Αυτό μπορεί να συνέβη σε δύο περιπτώσεις:  Είτε κατά την ώρα του αγώνα είχαμε ακραία καιρικά φαινόμενα που καθιστούσαν αδύνατη τη συνέχιση της αναμέτρησης , είτε είχαμε εισβολή εντός αγωνιστικού χώρου μερίδας εργαζομένων, συνταξιούχων, συμβασιούχων ή άλλης κοινωνικής ομάδας που θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για περικοπές μισθών και συντάξεων. Λυπούμαστε που θα στενοχωρήσουμε κάποιους , αλλά δεν είχαμε καμιά από τις δύο περιπτώσεις. Οι ‘’φίλαθλοι’’ που εισέβαλαν στο γήπεδο , δυστυχώς και πάλι για κάποιους, είχαν ταυτότητα . Και λυπούμαστε ακόμα περισσότερο που η συγκεκριμένη απόφαση της ΕΠΣΜ, θα δημιουργήσει το λεγόμενο ‘’δεδικασμένο’’, καθώς σε ανάλογη μελλοντική περίπτωση , όταν κάποια άλλη ομάδα θα θέλει επιτακτικά τη νίκη για να πετύχει το στόχο της που μπορεί να είναι το πρωτάθλημα, η είσοδος στα play-off ή η παραμονή στην κατηγορία και βλέπει ότι ‘’το πράμα στραβώνει’’ , είναι πολύ πιθανόν να υποκινήσει την εισβολή ‘’κοινωνικής ομάδας που διαμαρτύρεται ‘’ , ώστε να διακοπεί ο αγώνας και να διεξαχθεί πιο ήρεμα και με πιο καθαρό μυαλό  10 μέρες πιο μετά. Ας μην ξεχνάει όμως η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΜ ότι αποφάσεις σαν αυτή που αφορά την ομάδα μας, προάγουν τη βία και τη χρησιμοποίηση αθέμιτων μέσων ενάντια στην ευγενή άμιλλα και στο ποδόσφαιρο ως άθλημα.

ΤΟ ΔΣ του ΠΑΟΚ Σταυρού επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος για την υπεράσπιση του κόπου και του ιδρώτα των παικτών της ομάδας μας.

Υ.Γ  Αν παρεπιμπτόντως χαλάμε το γλυκό επειδή δεν βρισκόμαστε εντός των ευρύτερων ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, ας μας το πει κάποιος . Δεν είναι ντροπή. Να ξέρουμε και μεις τι να κάνουμε.

Πάμε να ξεκινήσουμε και σήμερα Παρασκευή 10 Νοεμβρίου  με τρέλα και κορδέλα ,το μουσικό μας και ενημερωτικό ταξιδάκι μας με πολλά και διάφορα που νομίζω ότι και σήμερα θα τα βρείτε ενδιαφέροντα.Καλή σας ημέρα αγαπητές μου και κυρίες και αγαπητοί μου κύριοι ,καλημέρα ''λέω και κλαίω'' και το λέω αυτό γιατί με αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία μας μόνο για κλάματα είναι...Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις ,ένα τεράστιο ''μπάχαλο'',μια κοινωνία στα πρόθυρα της τρέλας   και δεν μιλάω μόνο για τώρα ,γενικά όταν ξεκίνησε η ριμάδα η κρίση ένας μεγάλος χαμός απλώνεται σε όλη την Ελλάδα ,ο μέγιστος δολοφόνος Κουφοντίνας πήρε λέει άδεια από τις φυλακές (11 θύματα από την συμμετοχή του στην 17Νοέμβρη ,από το δικό του όπλο΄) δασκάλα έβαλε τους μαθητές να ρίξουν σφαλιάρες σε έναν μαθητή για τιμωρία .παλαιστής-γυμναστής ασελγούσε σε μαθήτρια του ,Πακιστανός προσπάθησε 9χρονη στην Πάτρα ο δολοφόνοςπου σκότωσε την άτυχη εφοριακό αλλάζει την αρχική του κατάθεση για να έχει ελαφρυντικά ,η Ελλάδα έχασε από την Κροατία στο ποδόσφαιρο και πολλά αλλά τραγικά γεγονότα που δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο μιας και η χώρα μας πάει ....Ας μη το πω ,δεν θέλω .

Καλημέρα σε εσάς που θα επισκεφτείτε και σήμερα την ηλεκτρονική μας εφημερίδα ,καλημέρα σε όλους τους φίλους στην ομάδα μας στο facebook ,καλημέρα όλη μέρα και Ο Θεός Βοηθός.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 10/11/2017

Καιρός σήμερα: Γενικά καλός θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Παρασκευή (10/11) σε όλη σχεδόν τη χώρα - Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ για τις επόμενες 24 ώρες

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες από τα δυτικά και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες περιμένουμε σήμερα Παρασκευή. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά της Κρήτης.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  10/11/2017

1862 Διαδηλώσεις στην Αθήνα υπέρ της υποψηφιότητας για τον ελληνικό θρόνο του πρίγκιπα Αλφρέδου, δευτερότοκου γιου της βασίλισσας της Αγγλίας Βικτορίας. Η Αγγλία δεν αποδέχεται την υποψηφιότητα, γιατί κωλύεται από τις διεθνείς συνθήκες που έχουν υπογραφεί για το ελληνικό ζήτημα.

1871 Ο δημοσιογράφος και ερευνητής Χένρι Μόρτον Στάνλεϊ ανακαλύπτει στην καρδιά της Αφρικής μέσα σε μια σπηλιά στη ζούγκλα, το χαμένο για χρόνια Σκοτσέζο ιεραπόστολο και εξερευνητή, Ντέιβιντ Λίβινγκστον. Ιστορική έχει μείνει η πρώτη φράση του Στάνλεϊ: "Ο δρ. Λίβινγκστον να υποθέσω;"

1913 Ιδρύεται το "Νέον Εργατικόν Κέντρον Αθήνας".

1918 Ιδρύεται στην Ελλάδα το "Σοσιαλιστικόν Εργατικόν Κόμμα της Ελλάδος", το ΣΕΚΕ.

1919 Γεννήθηκε ο Ρώσος εφευρέτης, Μιχαήλ Καλάσνικοφ, κατασκευαστής του όπλου που φέρει το όνομά του

1924 Ο στρατός και η χωροφυλακή διαλύουν διαδήλωση καπνεργατών στην Καβάλα, με τη χρήση όπλων. Στη διάρκεια των επεισοδίων σκοτώνονται μία εργάτρια κι ένας αξιωματικός της χωροφυλακής.

1925 Γεννήθηκε ο Ουαλός ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου Ρίτσαρντ Μπάρτον

1938 Πέθανε ο στρατιωτικός, πολιτικός και αναμορφωτής του τουρκικού κράτους, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

1939 Το πρώτο αυτοκίνητο με κλιματισμό παρουσιάζεται σε έκθεση στο Σικάγο των ΗΠΑ.

1940 Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ γίνεται μυστικός πράκτορας και πληροφοριοδότης του FBI. Παρέχει πληροφορίες στον Εντγκαρ Χούβερ για κομμουνιστές καλλιτέχνες του Χόλιγουντ.

1945 Ο Εμβέρ Χότζα αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της Αλβανίας.

1954 Ο Γ. Γρίβας, τέως επικεφαλής της δοσιλογικής - αντικομμουνιστικής οργάνωσης «Χ», φτάνει κρυφά στην Κύπρο με καΐκι από τη Ρόδο και ιδρύει την ΕΟΚΑ (Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών

1986 Με οικολογική καταστροφή απειλείται ο Ρήνος, λόγω εκροής 1.000 τόνων τοξικών χημικών αποβλήτων, με κυρίως υπεύθυνη τη φαρμακοβιομηχανία «Σαντόζ».

1989 Ο ΓΓ του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος Τοντόρ Ζίβκοφ αναγκάζεται σε παραίτηση.

1994 Με επίσημο ανακοινωθέν του Σαντάμ Χουσεΐν, το Ιράκ αναγνωρίζει την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ανεξαρτησία του κράτους του Κουβέιτ και υπόσχεται ότι δε θα παραβιάσει τα σύνορά τους.

1997 Στην Ελλάδα, αρχίζει τη λειτουργία της η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

1997 Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών MCI εξαγοράζει την ομοειδή της WorldCom έναντι 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία των ΗΠΑ.

2008 Διαγράφεται από το κόμμα και την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Αρκαδίας, Πέτρος Τατούλης, έπειτα από συνέντευξή του σε εφημερίδα, όπου άσκησε έντονη κριτική κατά του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Αυτά τα πολλά για σήμερα ,θέλω πριν σας αποχαιρετήσω από το μουσικό μας ταξίδι ,να σας υπενθυμήσω την χειροτονία του πατήρ Εφραίμ (Ευστράτιος Τσόλης) την Κυριακή 12/11/2017 σον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στον Σταυρό την ώρα της Θείας Λειτουργίας χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού ,Αγίου Όρους και Αρδαμερίου,είναι πολύ μεγάλη τιμή για το χωριό μας και όσοι μπορείτε να παραβρεθείτε στην χειροτονία .

Και με το τραγούδι από τα παλιά με πολύ κέφι και ρυθμό σας αποχαιρετώ ,θέλω να σας ανανεώσω το μουσικό και ενημερωτικό μας ραντεβού για την ερχόμενη Δευτέρα 13/11 Πρώτα Ο Θεός ,κλέινω με κέφι όπως σας είπα γιατί αν αφήσουμε να μας πάρει από κάτω μαύρα χάλια μας ,σκεφτείτε καλό Σαββ/κο σε όλους σας ,καλά να περάσετε και φροντίστε να χαμογελάτε γιατί το χαμόγελο .....δεν το έχουν φορολογήσει ακόμη !!!

Φιλιά στα μούτρα σας........ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΟΜΟΡΦΟ ΣΑΒΒ/ΚΟ.

 

 

Σελίδα 1 από 56
Top