Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017

Παλτό 2018! Ο καιρός επιτέλους έδωσε την έγκρισή του για να ξεκινήσουμε το ατελείωτο χειμερινό shopping χωρίς τύψεις (όχι πως είχαμε).

Κατηγορία Γυναίκα |a82682

Από τους ίδιους τους γονείς προέρχεται το μισό υλικό σε σελίδες με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας.

Πού βρίσκουν οι παιδόφιλοι υλικό; Μα στο προφίλ σου στο Facebook, φυσικά! Το μισό από το υλικό που εντοπίζεται σε ιστοσελίδες με παιδοφιλικό περιεχόμενο είναι απλώς αθώες φωτογραφίες παιδιών σε καθημερινές δραστηριότητες τις οποίες ανέβασαν στα social media οι γονείς τους!

Ο Alastair MacGibbon είναι ο νέος Επίτροπος Διαδικτυακής Ασφάλειας των Παιδιών της Αυστραλίας και αυτά που έχει να μας πει μπορούν να παγώσουν το αίμα κάθε γονέα.

Όταν η ειδική ομάδα ερευνητών της υπηρεσίας κλήθηκε να εξετάσει καταγγελίες για υλικό παιδικής κακοποίησης (επίσης γνωστή και ως παιδική πορνογραφία), διαπίστωσε ότι οι μισές φωτογραφίες που συνάντησαν σε ιστοσελίδες παιδόφιλων – μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια – ήταν απο την καθημερινής ζωή παιδιών από όλο τον κόσμο.

Το υλικό αυτό καθε αυτό δεν ήταν σεξουαλικής φύσεως. Πρόκειται για απλές, καθημερινές φωτογραφίες παιδιών στο σχολείο, στο πάρκο ή το γυμναστήριο, αλλά τα χυδαία και ανατριχιαστικά σχόλια που τις συνόδευαν ήταν αυτά που κάνουν το σκηνικό εφιαλτικό.

Πολλοί χρήστες μάλιστα δηλώνουν πως απέκτησαν το υλικό μέσω ψεύτικων λογαριασμών στα social media, εξηγεί ο MacGibbon.

Οι φωτογραφίες ήταν χωρισμένες σε κατηγορίες όπως «παιδιά στην παραλία», «αθλητές» «Φωτό από Kik*» ή «Οι φίλες της κόρης μου στο Instagram” (σοκ!!!) . Μέσα σε 10 ημέρες από την ημέρα που ανέβηκαν στις εν λόγω ιστοσελίδες, φωτογραφίες κλεμμένες από το Facebook, το Instagram και το Κik είχαν πάνω από 1,7 εκατομμύρια εμφανισεις.

Ανάλογες ιστοσελίδες αλλά και προφίλ στο Facebook/Ιnstagram/Twitter/Google+ και αλλού λειτουργούν ως τόποι δικτύωσης των απανταχού παιδόφιλων, οι οποίοι αφού έρθουν σε επαφή δημόσια ανταλλάσουν email, skype , whatsapp κλπ και προχωρούν σε prive, διαδικτυακές συναντήσεις για την ανταλλαγή πιο hard core υλικού.

Οι ίδιοι οι παιδόφιλοι παραδέχονται ότι βρίσκουν τις φωτογραφίες χτενίζοντας το διαδίκτυο. Εκεί δηλαδή που αφελείς γονείς, παιδιά και έφηβοι ή τρίτοι ανεβάζουν χωρίς καμμία ρύθμιση ασφαλείας οικογενειακές φωτογραφίες για να τις μοιραστούν με τους «φίλους» τους. «Δεν έχει σημασία πόσο αθώα είναι η φωτογραφία που ανεβάζεις», εξηγεί η Susan McLean, ειδική διαδικτυακής ασφάλειας, «αν το παιδί σου έχει αυτό που θέλει ο παιδόφιλος, θα την κλέψει»

Σύμφωνα με στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αυστραλίας, πέρσι εξετάστηκαν περισσότερα από 5000 σελιδες με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών ενώ διαγράφηκαν 25.000 φωτογραφίες με παιδιά.

«Κάθε φωτογραφία που κατεβαίνει σημαίνει πως ένα παιδί λιγότερο θα επαναθυματοποιηθεί με την κυκλοφορία της φωτογραφίας του», τονίζει ο MacGibbon.

Τι να κάνω η μάνα;

Αν θέλεις να προστατέψεις την ταυτότητα αλλά και την αξιοπρέπεια του παιδιού σου, η λύση είναι μια και μόνη: Μην ανεβάζεις φωτογραφίες του στο διαδίκτυο. Αν επιλέξεις να το κάνεις- διότι δημοκρατία έχουμε, τουλάχιστον κάνε τις απαραίτητες ρυθμίσεις ασφαλείας στο αγαπημένο σου μέσο κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Facebook). Φρόντισε έτσι ώστε το προφίλ σου να είναι κλειδωμένο και να μην μπορεί να τις δει – εύκολα- ο κάθε άγνωστος παρά μόνο οι «φίλοι» σου. Και, παράλληλα, φρόντισε να μην κάνεις «φίλους» άγνωστους.

Ως άγνωστοι ορίζονται (και) οι εξής:

Ο συμπαθής κύριος που γνώρισες στο σούπερ μάρκετ
Το ζευγάρι που έπαιζαν τα παιδιά σας μαζί στην πισίνα του ξενοδοχείου τον Αύγουστο
Η κυρία που έχετε κοινή φίλη τη Λένα Μαντά
Tο προφίλ που σου στέλνει δώρα στο Dragon City, ζωές στο Candy Crush Saga ή κολοκυθάκια στο Farmville η οποία είναι γνωστή πρακτική των παιδόφιλων να πλησιάζουν τις μητέρες μέσω των παιχνιδιών με το δέλεαρ της ανταλλαγής δώρων, ζωών κλπ.
Πριν το παιδί σου αποκτήσει δική του διαδικτυακή οντότητα, εκπαίδευσέ το από τα πρώτα κιόλας βήματα στο πως να προστατεύει την ταυτότητα και την ιδιωτικότητά του. Δίδαξέ το τι είναι ΟΚ να ανεβάζει και τι όχι. Φρόντισε να υποστηρίζεις τα λόγια με τις πράξεις σου, γιατί αν άλλα λες και άλλα κάνεις στο δικό σου προφίλ , το παιδί θα ακολουθήσει στα χνάρια σου.

Ακόμα και αν το παιδί σε ξεπερνά σε γνώσεις, μη τρελλαίνεσαι. Τα παιδιά μας δεν είναι αυτοκτονικά! Δεν θέλουν να θέσουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο ντε και καλά. Δείξε τους πραγματικά παραδείγματα και εξήγησέ τους πως ενεργούν οι κακόβουλοι. Ένα ενημερωμένο παιδί είναι ένα ασφαλές παιδί.

πηγή-forMother,gr 

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ |b0cb1f

Δράση του δήμου Βόλβης για τη συμβολή στην έγκαιρη διάγνωση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ |e5097f

Μέχρι και την Παρασκευή οι εργασίες συντήρησης στην εσωτερική περιφερειακή οδό  Θεσσαλονίκης.

Κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ

Εκατοντάδες Δραμινοί σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα, μήκους άνω του ενός χιλιομέτρου, για να μεταφέρουν ένα μήνυμα ζωής και ανάγκης προς τη διοίκηση του νοσοκομείου Δράμας, σε σχέση με τους δεκάδες συμπολίτες τους, που πάσχουν από καρκίνο και δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη.

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ |e5097f

Τι πιο όμορφο από το να αναδύει μια υπέροχη μυρωδιά η ντουλάπα σας και τα ρούχα που βρίσκονται μέσα σε αυτήν… Δείτε πώς θα την κάνετε να μοσχομυρίζει με 4 πολύ εύκολους τρόπους!

Κόκκοι καφέ Οι κόκκοι καφέ απορροφούν τις άσχημες μυρωδιές. Έτσι, βάζοντας μερικούς κόκκους στην ντουλάπα σας μέσα σε ένα σακουλάκι εξαφανίζετε την μυρωδιά στο λεπτό. Μια φορά το μήνα φροντίζετε να αλλάζετε τους κόκκους για να διατηρείτε η ωραία μυρωδιά στην ντουλάπα σας.

Σαπούνι Αν οι κόκκοι καφέ σας φέρνουν αναγούλα τότε μπορείτε να προτιμήσετε μια μπάρα σαπουνιού. Όταν το σαπούνι ζεσταίνεται απελευθερώνει μια γλυκιά μυρωδιά που μπορεί να χαρίσει ένα υπέροχο άρωμα στα ρούχα σας. Έτσι, πάρτε μια μπάρα σαπουνιού της επιλογής σας και κάντε το εξής: Βάλτε τα διπλωμένα σας ρούχαμέσα σε ένα μεγάλο κουτί αποθήκευσης και σκεπάστε τα με μια πετσέτα ή μια χαρτοπετσέτα. Τοποθετήστε το σαπούνι από πάνω. Μετά από περίπου 4 ώρες όλο το κουτί θα έχει γεμίσει με το υπέροχο άρωμα του σαπουνιού.

Βότανα και μυρωδικά μέσα σε υφασμάτινα σακουλάκια Γεμίστε μικρά βαμβακερά σακουλάκια με μυρωδικά (προτείνουμε τη λεβάντα), κλείστε τα καλά και βάλτε τα σε διάφορα σημεία της ντουλάπας σας.

Ξίδι Αν έχετε γεμίσει άπλυτα ρούχα και το μόνο που σας έχει μείνει για να φορέσετε στο γραφείο είναι ένα μπλουζάκι το οποίο ναι μεν είναι φορεμένο αλλά είναι λιγότερο φορεμένο από όλα τα άλλα, τότε το ξίδι είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Γυρίστε το ρούχο σας ανάποδα και αναμείξτε σε ένα μπουκαλάκι ίση ποσότητα νερού και ξιδιού. Ανακατέψτε και ψεκάστε με το μείγμα το ρούχο σας (ρίξτε λίγο παραπάνω στις μασχάλες). Μην ανησυχείτε ότι θα μυρίζετε σαν γαύρος ξιδάτος - η μυρωδιά του ξιδιού θα φεύγει όσο θα στεγνώνει το ρούχο σας και έτσι σε μερικά λεπτά θα είστε έτοιμοι και καθαροί για το γραφείο.

πηγή-SpirosSoulis.

Κατηγορία Γυναίκα |a82682

Δεν υπάρχει τίποτα που δεν γίνεται ,γ'αυτόν που θέλει να προσπαθήσει...Μέγας Αλέξανδρος.

Και με αυτά τα πολύ σοφά λόγια που είπε ο Μέγας Αλέξανδρος σας καλός ορίζω ,σας καλημερίζω και σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλό μήνα ,ευλογημένο μήνα ,δημιουργικό μήνα ,μήνα με πολλά καλά γεγονότα ,σας είπα και χτες ότι ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που ''μας βάζει''στο κλίμα για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου τα Χριστούγεννα ,πολλές οι γιορτές μέχρι και τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα που είναι των Αγίων Αναργύρων των ιατρών όπως αποκαλούνται ,υγεία και ευημερία λοιπόν σε όλους μας με την Θεία χάρη των Αγίων.Πάρα πολλές οι γιορτές καθώς επίσης και η νηστεία που ξεκινάει στις 16 Νοεμβρίου και διαρκεί 40 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα ,θα πούμε κάποια πράγματα κόντα στο ξεκίνημα της σίγουρα ,οπότε ας περάσουμε στα θέματα μας και πάμε να δούμε τον καιρό και τα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 1/11/2017

Καιρός ΕΜΥ: Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μπήκε ο Νοέμριος – Αναλυτική πρόγνωση.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα Τετάρτη (1/11) παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναπτύσσονται στα δυτικά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες να σημειώνονται κυρίως στα νησιά του Ιονίου (πλην Κέρκυρας) και τη δυτική Πελοπόννησο όπου πιθανώς πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα ασθενών βροχών στα δυτικά και νότια του νομού. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 13 και 18 βαθμούς κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

 

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 4 έως 5 βαθμούς χαμηλ'οτερη.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1/11

451 Ολοκληρώνεται η Οικουμενική Σύνοδος της Χαλκηδόνας. Καθορίζει το ορθόδοξο δόγμα σχετικά με τις δύο φύσεις του Χριστού και καταδικάζει το Μονοφυσιτισμό.

1512 Εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό η οροφή της Καπέλα Σιστίνα, που έχει φιλοτεχνηθεί από τον Μιχαήλ Άγγελο.

1604 Παρουσιάζεται για πρώτη φορά ενώπιον κοινού του Λονδίνου η τραγωδία του Σαίξπηρ "Οθέλλος".

1755 Ισοπεδώνεται η Λισαβόνα από σφοδρό σεισμό μεγέθους 8,7 της κλίμακας Ρίχτερ. Ακολουθούν πελώρια παλιρροϊκά κύματα και πυρκαγιές. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 100.000, αριθμός που αντιστοιχεί στο μισό πληθυσμό της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

1800  Οι αντιπρόσωποι της Γερουσίας των Νησιών του Ιονίου, Αντώνιος-Μαρία Καποδίστριας και Νικόλαος Σίγουρος, γίνονται δεκτοί στη Κωνσταντινούπολη και παραλαμβάνουν από το Μέγα Βεζίρη το Σύνταγμα, το οποίο αναγνωρίζει την αυτονομία της Επτανήσου. Τη σημαία του νέου κράτους ευλογεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε μεγαλόπρεπη τελετή στο Πατριαρχείο

1834 Γίνεται η πρώτη γραπτή αναφορά στο πόκερ, που περιγράφεται ως παιχνίδι και παίζεται στα ποταμόπλοια του Μισισιπή για να περάσει η ώρα.

1843 Ο Όθων συγκαλεί Εθνοσυνέλευση για την κατάρτιση Συντάγματος, ως απόρροια του κινήματος της 3ης Σεπτεμβρίου.

1870 Το Γραφείο Μετεωρολογίας των ΗΠΑ, που αργότερα θα μετονομαστεί σε Εθνική Υπηρεσία Μετεωρολογίας, κάνει την πρώτη του μετεωρολογική πρόβλεψη.

1879 Πατεντάρεται από τον Τόμας Έντισον η ηλεκτρική λάμπα.

1884 Υιοθετείται σε όλο τον κόσμο ο Μέσος Χρόνος Γκρίνουιτς (GMT) στη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου για τους Μεσημβρινούς στην Ουάσινγκτον.

1897 Μία ομάδα μαθητών από το λύκειο Ντ' Αντζέλιο του Τορίνο ιδρύει μία ομάδα ποδοσφαίρου, την οποία ονομάζει Γιουβέντους.

1912 Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη Σαμοθράκη.

1920 Θρίαμβος των αντιβενιζελικών κομμάτων στις ελληνικές εκλογές. Ο Βενιζέλος δεν εκλέγεται ούτε ο ίδιος βουλευτής και αναχωρεί για το εξωτερικό.

1922 Το Τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας: Με απόφαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στην Αγκυρα καταργείται το καθεστώς της μοναρχίας. Στις 17 Νοεμβρίου θα εκθρονιστεί επίσημα ο τελευταίος Σουλτάνος, Μεχμέτ ΣΤ'.

1936 Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μπενίτο Μουσολίνι ανακοινώνει την υπογραφή συμφώνου με το Ράιχ, με το όνομα "Άξονας Βερολίνου-Ρώμης", και καλεί τη Βρετανία και τη Γαλλία να πράξουν το ίδιο.

1937 Ιδρύεται ο ΟΕΔΒ (Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων).

1939 Ένα κουνέλι είναι το πρώτο ζώο, που συλλαμβάνεται με τεχνητή γονιμοποίηση στις ΗΠΑ.

1940 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος, προσπαθώντας να ανακαταλάβει ύψωμα, πίπτει επί του πεδίου της μάχης. Είναι ο πρώτος νεκρός Έλληνας αξιωματικός του ελληνοϊταλικού πολέμου.

1950 Παραιτείται η κυβέρνηση Σοφοκλή Βενιζέλου, εξαιτίας οικονομικού σκανδάλου (κατάχρηση 7,5 δισ. δρχ. στον ΟΛΠ).

1962 Η ΕΣΣΔ εκτοξεύει πύραυλο στον Άρη

1962 Η Ελλάδα υποβάλλει αίτηση για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Κοινή Αγορά.

1968 Πέθανε ο πολιτικός και πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γεώργιος Παπανδρέου.

1974 Εγκρίνεται από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το ψήφισμα για το Κυπριακό. Ζητά την επιστροφή των προσφύγων και την διασφάλιση του βασικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα.

1988 Τρίτη δίωξη κατά του προέδρου του Ολυμπιακού, Γιώργου Κοσκωτά, για πλαστογραφία. Επικυρώνεται η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.

1990 Εγκαινιάζεται η τηλεοπτική σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου (ΡΙΚ).

1993 Αρχίζει να ισχύει η συνθήκη του Μάαστριχτ. Η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα μετονομάζεται σε ΕΕ (Ευρωπαϊκή Ένωση). Τα κράτη - μέλη που την αποτελούν ανέρχονται στα 12.

1998 Ιδρύεται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

2006 Την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Πέτρου Μαντούβαλου αποφασίζει η Βουλή. Κατηγορείται για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Ο καιρός λοιπόν δεν είναι και στα πολύ καλά του ,εδώ σε εμάς τίποτα το ιδιαίτερο μεμονωμένες συννεφιές και αρκετό κρύο ,στην Δυτική χώρα όμως ο Νοέμβριος τους έκανε βροχερό ποδαρικό.Πολλά τα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 1/11 ειδικότερα στην Ελλαδα που όπως βλέπεται και εσείς είναι πολύ σημαντικά.Φτάσαμε στο τέλος και για σήμερα Τετάρτη 1/11/2017 των Αγίων Αναργύρων και θέλω να καλός ορίσω τον μήνα με πολύ χιούμορ ,όσοι με ξέρετε καλά ,ξέρετε ότι με διακατέχει το χιούμορ ,οπότε και σημερινή μου μουσική επιλογή είναι μια άλλη virsion ,μια  χιουμοριστική εκδοση ας πω ,ένα τραγούδι που ακούστηκε όλο το καλοκαίρι πάρα πολύ και συνεχίζει να ακούγεται επίσης πάρα πολύ ,εγώ σας το ''μεταφέρω''σε άλλο στυλ και νομίζω ότι θα το ευχαριστηθείτε όπως εγώ όταν το άκουσα και ξέσπασα σε γέλια τρελά ,εύχομαι να ευθυμήσετε για αυτά τα 3 λεπτα που διαρκεί το τραγούδι ,χαχαχαχαχαχαχαχαχααχα αφιερωμένο σε όλους σας με αγάπη πολύ και βαθιά.Μαζί και πάλι αύριο Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε δείτε την αλλιώς .πάρτε το αλλιώς .και θα δείτε την ζωή σας να καλυτερεύει...Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ .

 

Top