Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ

Πως ψωνίζουν οι γυναίκες και οι άντρες ;

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24

Άλλη μια όμορφη εκδήλωση στα Βρασνά έκλεισε με επιτυχία, αναμενόμενη κατ’ εμένα.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ |00a0e3

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα κυρίες μου και κύριοι ,αλλιώς θα ήθελα να αρχίσω το άρθρο μου σήμερα αλλά δυστυχώς το γεγονός που μας συγκλόνισε όλλους από χτες με κάνει να έχω μια βαθιά θλψη και στεναχώρια για τους δυο αγνοούμενους που χάθηκαν στα παγωμένα νερά της λίμνης Βόλβης χτες το μεσημέρι ,η επιχείρηση της ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης  και των βατραχανθρώπων από το στρατόπεδο της Ρεντίνας  καθώς και απλός κόσμος είναι στο σημείο και ψάχνουν για τους δυο αγννοούμενους συνδημότες μας τον 70χρονο και τον 40χρονο οικογενειακούς φίλους ,ο πρώτος είναι δικός μου άνθρωπος ,πολύ δικός μου και όπως καταλαβαίνετε νιώθω απέραντη θλίψη από χτες στο άκουσμα του τραγικού αυτού γεγονός και για τον θείο μου αλλά και για το νέο παλικάρι πατέρα δυο ανήλικων παιδιών..Δεν ξέρω τι να πω και με συχγωρείτε που σήμερα θα είμαι αρκετά φιδωλή χωρίς πολλά ,πολλά.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 15/1/2018

Για σήμερα Δευτέρα 15-01-2018 η ΕΜΥ προβλέπει τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Πρόσκαιρα θα χιονίσει και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν. Πιθανότητα τοπικών βροχών το βράδυ. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 στρεφόμενοι αργότερα σε νοτίους νοτιοδυτικούς τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 05 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο. Χιονιά στα ορεινά-ημιορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 04 έως 07 βαθμούς κελσίου. 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά. Ανεμοι: ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 00 έως 07 βαθμούς κελσίου.

πηγή-thepressroom

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15/1

1559 Η Ελισάβετ Α' στέφεται βασίλισσα της Αγγλίας στο αβαείο του Γουέστμινστερ.

1820 Ο Ιωάννης Καποδίστριας, εκτιμώντας ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα στον Αγώνα από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών του Τσάρου δεν αποδέχεται την πρόταση του Εμμανουήλ Ξάνθου να αναλάβει την ηγεσία της Φιλικής Εταιρείας

1822 Υπογράφεται η Διακήρυξη της Α' Εθνοσυνέλευσης για τους σκοπούς του Αγώνα και για την "ανεξαρτησία του έθνους των Ελλήνων" από τον οθωμανικό ζυγό. Συγκροτείται η πρώτη Επαναστατική Ελληνική Κυβέρνηση. Πρόεδρος του Νομοτελεστικού εκλέγεται ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος και ο Δημήτριος Υψηλάντης πρόεδρος του Βουλευτικού.

1822 Η Αϊτή αναγνωρίζει πρώτη στον κόσμο την Επαναστατική Κυβέρνηση της Ελλάδας.

1823 Στον Άγιο Βλάσιο Ευρυτανίας ο Γεώργιος Καραϊσκάκης κατανικάει το στρατό του Ισμαήλ Πασά Πλιάσα που κατευθυνότανε στο Μεσολόγγι.Οι τουρκαλβανοί τρέπονται σε φυγή προς το Αγρίνιο, εγκαταλείποντας 200 νεκρούς και πολλά λάφυρα.

1878 Συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Αθήνα για την έξοδο της Ελλάδας στον πόλεμο κατά της Τουρκίας (Ρωσοτουρκικός Πόλεμος) καταλήγει σε αιματηρές συγκρούσεις με την αστυνομία. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα τέσσερις νεκρούς διαδηλωτές και πολλούς τραυματίες.

1889 Ιδρύεται στην Ατλάντα των ΗΠΑ, η Coca Cola Company. Προηγουμένως είχε την επωνυμία Pemberton Medicine Company

1912 Σεισμοί πλήττουν τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά, με περίπου 35 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

1939 Συγκροτούνται επιτροπές για τη μεταφορά των οστών του Ανδρέα Κάλβου στη Ζάκυνθο και την τοποθέτηση προτομής του σε Κέρκυρα και Ιθάκη.

1943 Ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο κτίριο γραφείων στον κόσμο. Πρόκειται για το Πεντάγωνο, που αποτελεί την έδρα του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας.

1950 Δημοψήφισμα των Ελλήνων στην Κύπρο διεξάγεται από την Εκκλησία για την ένωση με την Ελλάδα. Υπέρ της ένωσης ψηφίζει το 95,7%.

1953 Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγοράζει το καζίνο του Μόντε Κάρλο.

1959 Καθιερώνονται το κιλό και το μέτρο ως αποκλειστικά μέσα μέτρησης κατά τις ελληνικές συναλλαγές.

1961 Ο Ανδρέας Παπανδρέου αποδέχεται πρόταση του Κωνσταντίνου Καραμανλή να οργανώσει το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών και επιστρέφει οικογενειακώς στην Ελλάδα. Εγκαθίσταται στο Ψυχικό και αναλαμβάνει Πρόεδρος του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών και Σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδας.

1962 Πεθαίνει στο Βερολίνο ο καθηγητής της Ιατρικής Πέτρος Κόκκαλης, στέλεχος του ΚΚΕ, γραμματέας Υγείας και Πρόνοιας της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ), υπουργός Παιδείας στην Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση (ΠΔΚ) και κατόπιν πρόεδρος της Επιτροπής Βοήθειας για το Παιδί (ΕΒΟΠ).

1973 Ο Αμερικανός πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον διατάζει κατάπαυση του πυρός στο Βιετνάμ, κατόπιν της επιτευχθείσας συμφωνίας με τους βορειοβιετναμέζους.

1977 Εμπρησμός του κινηματογράφου "Αττικόν" στον Πειραιά από την τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας".

1996 Ο Ανδρέας Παπανδρέου συντάσσει την επιστολή παραίτησης του μέσα στο Ωνάσειο, μετά από 56 μέρες στην εντατική. Παραιτείται από το αξίωμα του πρωθυπουργού, ενώ παραμένει πρόεδρος του κινήματος και ζητά από την Κεντρική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσουν άμεσα στην εκλογή νέου πρωθυπουργού.

1997 Στην Αλβανία καταρρέει «παρατραπεζικό σύστημα», με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν άγριες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

2009 Αμερικανοί επιστήμονες ανακοινώνουν ότι ανακάλυψαν σαφείς ενδείξεις ότι υπάρχει μεθάνιο στον πλανήτη Άρη και διατυπώνουν την υπόθεση ότι υπάρχει ζωή στον εν λόγω πλανήτη.

2010 Η Digea αρχίζει τη μετάδοση ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος από την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.

2010 Λαμβάνει χώρα η μεγαλύτερη σε διάρκεια δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου της τρίτης χιλιετίας. Διαρκεί 11 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα.

2015 «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» διαμηνύει από τη Ρόδο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας.

πηγή-thepressroom

Πριν σας αποχαιρετήσω θα ήθελα να σας πω ότι σήμερα Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και για 15 ημέρες ξεκινάει ένας πολύ ωραίος και χρήσιμος διαγωνισμός στην ομάδα μας στο facebook και περισσότερες πληροφορίες θα σας δώσω εκεί ,εύχομαι σε όλους μια ευλογημένη εβδομάδα με υγεία ,μαζί Πρώτα Ο Θεός αύριο Τρίτη ,μέχρι τότε να είστε όλοι σας καλά...Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ.

 

Ήταν ένας ορειβάτης ο οποίος λίγο πριν την κορυφή γλίστρησε στον πάγο και πέφτοντας προς μια βαθιά χαράδρα πιάνεται τελευταία στιγμή με το πιολέ, με
το σώμα του να αιωρείται πάνω απ' τον γκρεμό, στην άκρη της κορνίζας που, όμως, στην παραμικρή κίνησή του μοιάζει έτοιμη να σπάσει και να φύγει στο χάος.

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24
Top