×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/2014/paideia/mikrivolvi/liksisxoleioy
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ - ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΗ, ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

20 Ιουνίου 2014
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

9a264724f8dfc5898d0b634281680a98 XLΟι περιζήτητες σχολές των ΑΕΙ, όπως η Ιατρική, η Νομική αλλά και οι στρατιωτικές σχολές αναμένεται να σημειώσουν σημαντική άνοδο με αποτέλεσμα μόνο οι αριστούχοι να έχουν ελπίδες να εισαχθούν σε κάποια από αυτές.

Τα επικαιροποιημένα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα δείχνουν μεγάλη άνοδο των σχολών αυτών. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» οι εκτιμήσεις ανά Επιστημονικό Πεδίο έχουν ως εξής:

Στο 1ο Πεδίο: Αναμένεται μικρή άνοδος των βάσεων, ενώ στην πλέον περιζήτητη Σχολή (Νομική Αθηνών) εκτιμάται ότι η βάση θα ξεπεράσει τα 18.800 μόρια, ενώ στη Νομική Θράκης ο τελευταίος θα εισαχθεί με 18.200 μόρια.

Στο 2ο και 4ο Πεδίο: Οι βαθμολογίες κάτω από τη βάση είναι μειωμένες και στις μεσαίες η βελτίωση είναι σημαντική. Αναμένεται άνοδος των βάσεων από 250 έως και πάνω από 1.000 μόρια. Σε περιζήτητα τμήματα (Πολιτικοί Μηχανικοί ΕΜ) αναμένεται άνοδος έως 350 μόρια.

Στο 3ο Πεδίο: Οι Ιατρικές βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας με τις Σχολές Ιατρικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης να κινούνται ανοδικά (έως και 19.000 μόρια).

Στο 5ο Πεδίο: Λόγω αύξησης θέσεων και καλών επιδόσεων οι βάσεις δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα, αλλά στα τμήματα υψηλής ζήτησης (Οικονομικό Αθήνας, Πανεπιστήμιο Πειραιά) η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη. Θα εμφανιστούν και μεμονωμένες περιπτώσεις ανόδου έως 1.500 μόρια σε περιζήτητα τμήματα (Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιά).

Πηγή: seleo.gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top