ΥΠΟΔΟΧΗ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΆΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΒΑΜΒΑΚΙΑΣ (ΦΩΤΟ)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

27 Ιουλίου 2016
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

bambakia-1Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε χθες, Τρίτη 26 Ιουλίου 2016 ο πανηγυρικός εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού στον πανηγυρίζονται Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Βαμβακιάς Δήμου Βόλβης.

Ο εσπερινός τελέστηκε παρουσία του προέδρου της τοπικής κοινότητος, Κοτζαμανίδη Λαζάρου και τη συμμετοχή πατέρων και πιστών χριστιανών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. π. Άνθιμος Γιάννης, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στο βίο τού τιμωμένου Αγίου εκτενώς, τόνισε ότι η εν Χριστώ ζωή δεν επιδέχεται σκοπιμοτήτων, βολέματος και καλοπεράσεως που απομειώνουν την εικόνα τού Θεού, αυτόν τον ίδιο τον άνθρωπον.

Επίσης τόνισε ότι η αγάπη τού ανθρώπου στον Κτίστη και Δημιουργό του, Πανυπερτέλειο, Πανοικτίρμονα Θεό είναι αναγκαίο να είναι τέτοια, είς τρόπον ώστε να περνάει μέσα από την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, μέσα από την θυσιαστική πορεία προς το πρόσωπο τού άλλου.

Άλλωστε αυτήν την αγάπη την ιαματική μας διδάσκει και ο σήμερα τιμώμενος Άγιος.

Να αναφερθεί, ότι ο προϊστάμενος του ιερού ναού, π. Θεολόγος Τσαμπάζης, ευχαρίστησε τον Αρχιμ. π. Άνθιμο Γιάννη, τόσο για την εποικοδομητική του ομιλία, όσο και για τη μεγάλη ευλογία που επιδαψίλευσε για την ενορία τού Αγίου Παντελεήμονος Βαμβακιάς κομίζοντας απότμημα ιερού και χαριτοβρύτου Λειψάνου τού Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος τού ιαματικού, το οποίον ετέθη εις προσκύνησιν και αγιασμόν τών πιστών.

Επίσης να αναφερθεί ότι ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο τον κ. Πρόεδρο τούς ιεροψάλτας και έναν έκαστον από τούς ευλαβείς πιστούς.

 

 

Πηγή: romfea.gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top