Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

Σε αυτήν την όμορφη κατα τα άλλα χώρα για να πάρουν όλα ''μπρος''πρέπει να σκοτωθεί αθώος κόσμος ,έπρεπε να σκοτωθούν οι μαθητές και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στα Τέμπη για να γίνει ο δρόμος ,έπρεπε να σκοτωθεί κόσμος και κοσμάκις στο Πέταλο του Μαλλιακού για να γίνει ο δρόμος ,έπρεπε να αφήσουν την τελευταία τους πνοή συνάνθρωποι μας στην όδο Αθηνών-Πατρών για να γίνει ο δρόμος ,έπρεπε να ''πνιγεί''ο κόσμος για να γίνουν τα αντιπλυμμηρικά έργα ,αύτοι είμαστε το 2017 που όλοι πηγαίνουν ...μπροστά και εμείς εξακολουθούμε και μένουμε στάσιμοι σε όλα τα θέμματα.

Καλή σας ημέρα αγαπητοί φίλοι και επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας ,καλημέρα σε όλον τον κόσμο και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά ,να μην υπάρξει ξανά τέτοιο μεγάλο κακό και να φροντίσουν επιτέλους οι υπεύθυνοι να ''δουλεύουν''και όχι μόνο να κάθονται στις αναπαυτικές τους ''καρέκλες''.Αλλη μια δύσκολη νύχτα για την Δυτική Αττική και την Πελλοπόνησο όπου το ''μάτι''του κυκλώνα τους έβαλε .....στο μάτι ,μέχρι πολύ αργά το βράδυ σε διάφορες σελίδες του καιρού ο κόσμος έγραφε στα σχόλια του όλα όσα συνέβαιναν εκείνη την στιγμή ,πολύ μεγάλη καταιγίδα ,πολύ χαλάζι αστραπές και βροντές μέχρι και αυτήν την ώρα που μιλάμε.

Και ναι κυρίες και κύριοι εμφανίστει η Δούρου αυτή η περιφεριάρχης ,αυτή που παλιότερα μονο με παντελόνια ,αχτένιστη ,αμακιγιάριστη ''έβγαινε''στα κανάλια ,ξαφνικά χτες αφού έστειλε όπως είπε μηνυτήρια αναφορά (στον εαυτό της) στους υπεύθυνους για την καταστροφή ,εμφανίστει με συνολάκι ταγιέρ με κλειστό το πουκάμισο ως απάνω ,με γυαλί του στυλ είμαι λυπημένη ποιήτρια και θα σας απαγγείλω ένα ποίημα ,με ύφος της δασκάλας με τα ξανθά μαλλιά και έριξε τα βέλη της κατα παντώς υπευθύνων εκτός του εαυτού της η ''καημένη'' ,δυστυχώς κυρία μου πρώτα φταίει η περιφέρεια ,η οποία λόγο γραφιοκρατίας όπως αναφέρουν στα ΜΜΕ απο χτες ,ουτέ καν την τζίφρα σας δεν βάλατε για να προχωρήσουν τα όποια έργα.

Πάμε να δούμε τον καιρό μιας και είναι Παρασκευή και όπως άκουσα από πολύ γνωστούς μετεωρολόγους την επόμενη εβδομάδα ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα εισέλθει στην χώρα μας και τα κύρια χαρακτηριστηκά του θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο ,θα τα δούμε όμως αυτά την ερχόμενη Δευτέρα Πρώτα Ο Θεός.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 17/11/2017

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με μικρά διαλλείματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας και το επόμενο τριήμερο, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
 
 
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες, και στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη ως 7 μποφόρ, με στροφή από το Σάββατο στα δυτικά και βόρεια, σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
 
Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
 
Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή:
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, βροχές και στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Η θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες με το θερμόμετρο από 13 έως 16 βαθμούς.
 
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17/11 (γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα )
1278 680 Εβραίοι συλλαμβάνονται στην Αγγλία για παραχάραξη νομισμάτων. Οι 293 οδηγούνται την αγχόνη.

1828 Ο φρούραρχος της Άμφισσας, Μεχμέτ μπέης Δεβόλης, παραδίδει την πόλη στον Δημήτριο Υψηλάντη.

1831 Ο Ισημερινός και η Βενεζουέλα ανεξαρτητοποιούνται από τη Μεγάλη Κολομβία.

1861 Γεννήθηκε ο κερκυραίος μουσουργός, Σπύρος Σαμάρης ή Σαμαράς ή Σαμάρας, που μελοποίησε τον «Ολυμπιακό Ύμνο» σε ποίηση Κωστή Παλαμά

1869 Με την πραγματοποίηση των επίσημων εγκαινίων, ανοίγει για τη ναυσιπλοΐα η Διώρυγα του Σουέζ, ενώνοντας τη Μεσόγειο με την Ερυθρά Θάλασσα.

1887 Γεννήθηκε ο θρυλικός Άγγλος στρατηγός του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, Μπέρναρντ Μοντγκόμερι

1906 Γεννήθηκε ο Ιάπωνας σχεδιαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, Σοϊχίρο Χόντα, που παρέλαβε τη βιοτεχνία ποδηλάτων του πατέρα του για να τη μετατρέψει στο σημερινό κολοσσό της αυτοκίνησης Honda

1918 Στις 17-23 του Νοέμβρη συνέρχεται στον Πειραιά, στα γραφεία του Συνδέσμου Μηχανικών Ατμόπλοιων, το Α’ Πανελλαδικό Σοσιαλιστικό Συνέδριο, ιδρυτικό του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας (ΣΕΚΕ), που το 1924 μετονομάστηκε σε ΚΚΕ.

1920 Η Αγγλία και η Γαλλία συμφωνούν στην επάνοδο του βασιλιά Κωνσταντίνου, υπό τον όρο η Ελλάδα να οργανώσει μεγάλη τακτική επίθεση του στρατού της στη Μικρά Ασία εναντίον του Κεμάλ Ατατούρκ.

1922 Ο τελευταίος σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Μωάμεθ Στ΄ εγκαταλείπει την Κωνσταντινούπολη παραδίδοντάς την ουσιαστικά στην κυβέρνηση της Άγκυρας. Εξορίζεται στην Ιταλία.

1941 Ύστερα από απόφαση της πανσπουδαστικής συγκέντρωσης, που έγινε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με πρωτοβουλία των φοιτητών του Πολυτεχνείου, κηρύσσεται παμφοιτητική απεργία. Η απεργία, όπου πήραν μέρος πάνω από 4.000 φοιτητές του Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Παντείου, έληξε με νίκη: με την αποφυλάκιση των συναδέλφων τους που είχαν συλληφθεί και την αύξηση του αριθμού των σιτιζομένων φοιτητών.

1968 Ο Αλέξανδρος Παναγούλης καταδικάζεται δις εις θάνατο για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου και μεταφέρεται στις φυλακές της Αίγινας.

1973 "Εδώ Πολυτεχνείο".... Τα μεσάνυχτα τα τανκς περικυκλώνουν το Πολυτεχνείο, προκειμένου να καταστείλουν τη φοιτητική εξέγερση κατά της δικτατορίας. Οι φοιτητές καλούν τους στρατιώτες να ενωθούν μαζί τους. Ξημερώματα ένα τανκ γκρεμίζει την κεντρική πύλη.Υπάρχουν πολλοί νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες. Η χούντα ανακοινώνει 16 νεκρούς, ενώ επανέρχεται ο στρατιωτικός νόμος από την κυβέρνηση Μαρκεζίνη.

1974 Διεξάγονται στην Ελλάδα οι πρώτες ελεύθερες εκλογές μετά το 1964. Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με ποσοστό 54,37%. Ακολουθούν η Ένωση Κέντρου - Νέες Δυνάμεις υπό τον Γεώργιο Μαύρο με 20,42%, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου με 13,58% και η Ενωμένη Αριστερά (ΕΔΑ, ΚΚΕ, ΚΚΕ εσ.) με 9,45%.

1985 Δολοφονείται ο 16χρονος Μιχάλης Καλτέζας από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο αστυνομικός Αθανάσιος Μελίστας πυροβολεί τον Καλτεζά στο πίσω μέρος του κεφαλιού, καθώς ο νεαρός τρέχει μαζί με άλλους διαδηλωτές προς την πλατεία Εξαρχείων.

1992 Ο Γιώργος Κοσκωτάς, ο Γιάννης Ματζουράνης και η Αλίκη Κουτσόγιωργα παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ενεργητική δωροδοκία, απλή συνέργεια και αποδοχή προϊόντος εγκλήματος από ιδιοτέλεια.

1993 Πέθανε ο λαϊκός συνθέτης και στιχουργός, Γιώργος Μητσάκης

2003 Ο σκληρός της μεγάλης οθόνης Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ ορκίζεται κυβερνήτης της Καλιφόρνιας.

2006 Πέθανε ο Ούγγρος ποδοσφαιριστής και προπονητής, Φέρεντς Πούσκας, ο επονομαζόμενος και καλπάζων συνταγματάρχης, που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 στο Γουέμπλεϊ.

2008 Η ΠΓΔΜ προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας, επειδή άσκησε βέτο στην ένταξή της στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008. Την κατηγορεί για παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, που υπεγράφη στη Νέα Υόρκη το 1995 και προέβλεπε τη μη υποβολή βέτο από τη χώρα μας στην ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς.

Αυτά για σήμερα ,φτάσαμε στο τέλος της ενημερωτικής εβδομάδας με δυστυχώς πολύ άσχημα τα γεγονότα και τον θάνατο 16 συνανθρώπων μας που έχασαν την ζωή τους από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε''προχτες την Δυτική Αττική ,επίσης για να κλείσω ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμη και ας γίνω και κακιά για μερικούς οι οποίοι φανατίζονται τόσο πολύ με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που στην συγκεκριμένη περίπτωση Ελλήνων και πληγέντων και  θυμάτων, έχουν εξαφανιστεί βρε παιδί μου ,λες και άνοιξε η γη και τους κατάπιε,που είναι τα πένθιμα περιβραχιόνια που βάζετε κατά καιρούς στα προφίλ σας για τους ξένους φυσικά ,που είναι αυτοί των ΜΚΟ που τρέχουν για τα δικαιώματα του ανθρώπου να έχει τροφή ,στέγη ,περίθαλψη ;;;;που είστε βρε άνθρωποι με αισθήματα για όλους τους αλλοδαπούς αλλά ποτέ για κάποιον Έλληνα......Μούγκα όλοι και αν όχι όλοι οι περισσότεροι και αν μιλησεις ....θα σε πουν και φασίστα ,θα σε πουν χρυσαυγίτη ,θα βρουν τέλος πάντων να πουν ,ένα και κλείνω ,το ότι αγαπάω την χώρα μου και λυπάμαι για αυτό που συνέβη και θέλω να βοηθήσω μέσα στην ίδια μου την χώρα για την χώρα μου ,δεν φοβάμαι να πω για τους Έλληνες ,ναι κυρία μου για τους Έλληνες που έχουν μεγάλη ανάγκη εκεί στην Δυτική Αττική ....

Να περάασετε όμορφα το Σαββ/κο και να δίνετε την αγάπη σας εκεί που το αξίζουν .......Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒ/ΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!

Ένα ακόμη σημαντικό στατιστικό στοιχείο μας έδωσε πριν από λίγο ο Νεκτάριος Ιωαννίδης

Κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ |00a0e3

Καλή εμφάνιση του Αριστοτέλη και επιστροφή στις νίκες.

Κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ |00a0e3
Top