Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Και το όνομα αυτής.....''Λητώ'',έτσι λένε οι μετεωρολόγοι την κακοκαιρία που πλήτει από το Σαββ/κο την χώρα μας και από χτες βράδυ χιόνι πέφτει σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά της χώρας μας ,εγώ σας καλός ορίζω και σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου με ανεβασμένη την διάθεση για να περάσουμε όμορφα και αυτήν την εβδομάδα .Καλή σας ημέρα αγαπητέ μου κόσμε καλή ,ευλογημένη και δημιουργική εβδομάδα σε όλους μας ,και μεγάλη προσοχή σε όσους κινούνται ή θα κινηθούν σε ορεινά τμήματα του δήμου ή και γενικά όσοι κινηθούν στα ορεινά μιας και χιονίζει όπως μαθαίνω και βλέπω ,αρκετά ,προσοχή λοιπόν.

Ας ρίξω έναν σχολιασμό τώρα για μερικά θέματα που είτε απασχολούν και κα΄ποιους άλλους είτε οι οποίοι όμως δεν ανοίγουν το στόμα τους ...ποτέ.Εκθέσεις ,πολλές εκθέσεις στο εξωτερικό και το περίπτερο του δήμου μας βρίσκεται εκεί .... Απορώ όμως και αν ξέρει κάποιος ας μας απαντήσει ,εμάς τους ''μικρούς''και ταπεινούς ψηφοφόρους ,πότε ορίζεται η ομάδα που μας εκπροσωπεί σε κάθε τουριστική έκθεση ;;Ποιος είναι ο αρμόδιος που συντονίζει την ομάδα ,πότε γίνετε συνέλευση-συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν αυτούς που νοικιάζουν τα δωμάτια τους ,πως μπορείς να πάρεις μέρος στις συνελεύσεις ;;;;,πρέπει να γίνεις μέλος ;;;;τι γίνετε τελικά ;;;;Εγώ  και αρκετός κόσμος θα έλεγα μιας και στα καφενεία κυριαρχεί αυτή η συζήτηση  πολύ ,δεν έχω την απαραίτητη ενημέρωση και δεν ξέρω σε ποιον να αναφερθώ για οτιδήποτε αφορά τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ,και εδώ θα σας πω γιατί με ''καίει''τόσο ,γιατί υπάρχουν τουριστικά γραφεία που αφήνουν απλήρωτα δωμάτια και εργοδότες και αυτό συνεχίζουν και το κάνουν χρόνια τώρα και μιλάμε για πολλά λεφτά τόγκα σε πολύ κόσμο....Και βλέπω ότι συνεχίζουν και το επαναλαμβάνουν κάθε καλοκαίρι ,όχι βέβαια σε αυτούς που απαρτίζουν το όποιο συμβούλιο ,το κάνουν εκεί που τους ''παίρνει'' το κάνουν όμως και αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν παρατρεχάμενο σε καμία ομάδα μιας και αφού δεν είναι στην καμπούρα μας ....δεν μας ενδιαφέρει για τους άλλους .

Όταν απευθύνθηκα με την οικογένεια μου στα ''μεγάλα κεφάλια''έχουν περάσει 5 μήνες και ακόμη περιμένουμε ένα τηλ που μας είχαν υποσχεθείκαι ακόμη περιμένουμε  ,όταν απευθύνθηκα σε άλλον άνθρωπο που εμπλέκεται με τον τουρισμό μου ανάφερε απλά ,λητά και απέριττα να πάω στον σύλλογο ενοικιαζομένων δωματίων ,που δεν ξέρω ούτε που στεγάζεται ,ούτε τον άνθρωπο ( πρέπει να λέμε  και μια καλημέρα ,τόσο ξυνήλα πουθενά αλλού ) που πρέπει να του εμπιστευτώ το πρόβλημα μου ,ξεπεράστηκε η φάση ή μάλλον ξεπετάχτηκε η κουβέντα σε δυο λεπτά και ακόμη περιμένω μήπως και ''βοηθήσουν ''τελικά το χωριό και τους ανθρώπους με τα δωμάτια που έχουν μείνει απλήρωτοι και συνεχίζουν να μένουν απλήρωτοι....Και δεν κουνιέται ....φύλλο !!! Και θα πω πολλά ,παρά πολλά και αν δεν μου δίνετε σημασία οι όποιοι παρατρεχάμενοι ,θα σας πω το έξης .....ούτε και εγώ θα σας δώσει όταν πρέπει την όποια σημασία ........αυτά .

Και λέω ,ωραίες οι εκθέσεις και οι φωτογραφίες αλλά θα σας παρακαλέσουμε να νιώσετε για λίγο ,όσο μπορείτε τουλάχιστον την πικρία του κόσμου στον Σταυρό ( δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλα μέρη του δήμου ) και επιτέλους να βάλετε στην θέση τους τα τουριστικά γραφεία τα οποία συνεργάζονται με τους κατοίκους του Σταυρού ,τις επόμενες ημέρες θα κάνω και ανοιχτή καταγγελία για τα τουριστικά γραφεία που δρουν......ανενόχλητα στον τόπο μας και αφήνουν απλήρωτα δωμάτια ,σε λίγες ημέρες πλήρες ρεπορτάζ....

Θα ήθελα να με συγχωρείτε για το θέμα που σχολίασα σήμερα αλλά πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει και ήθελα να τα πω μήπως λέω μήπως και φιλοτιμηθεί κάποιος και σταματήσει αυτά τα τραγικά που κάνουν τα Σέρβικά τουριστικά γραφεία στον κόσμο και αφήνουν απλήρωτα δωμάτια...

Λοιπόν ας δούμε τον καιρο που όσο περνάει η ώρα συνεχίζει και αγριεύει .

Ο ΚΑΙΡΟΣ 26/2/2018

Με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο, θα κυλήσει ο καιρός το επόμενο τριήμερο. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης.
Οι άνεμοι και το επόμενο τριήμερο θα αλλάζουν συνεχώς διευθύνσεις λόγω του περάσματος διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών. Έτσι, τη Δευτέρα θα πνέουν στα δυτικά και βαθμιαία στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, ενώ στα βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Την Τρίτη βαθμιαία στα δυτικά και νότια θα γίνουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, ενώ την Τετάρτη στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους, ενώ στα νότια σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.
 
Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα:
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, σποραδικές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από μείον 2 έως 5 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη, ισχυρές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια πιθανώς και μέσα στην πόλη με το θερμόμετρο από 1 έως 5 βαθμούς.
 
πηγή-Alphanews.gr
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26/2

1883 Πέθανε ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος, κορυφαία πολιτική προσωπικότητα του 19ου αιώνα, που χρημάτισε δέκα φορές πρωθυπουργός

1911 Η συζήτηση στην Αναθεωρητική Βουλή για τη γλώσσα στην οποία θα γραφεί το Σύνταγμα της Ελλάδας προκαλεί μεγάλης έκτασης συγκρούσεις. Οι καθηγητές και οι φοιτητές της Φιλοσοφικής πρωτοστατούν υπέρ της καθαρεύουσας

1913 Ο Ελληνικός Στρατός ολοκληρώνει την απελευθέρωση της Ηπείρου (Α’ Βαλκανικός Πόλεμος).

1914 Στις ΗΠΑ, πραγματοποιείται η πρώτη μακρινή τηλεφωνική κλήση, με υπόγεια καλώδια μεταξύ της Βοστόνης και της Ουάσινγκτον.

1915 Ορκίζεται πρωθυπουργός ο Δημήτριος Γούναρης, μετά την παραίτηση Βενιζέλου, η οποία ακολούθησε την άρνηση του βασιλιά Κωνσταντίνου να συμφωνήσει με την εισχώρηση της Ελλάδας στην Αντάντ. Η νέα Κυβέρνηση ανακοινώνει ότι, εφόσον απειληθούν τα συμφέροντα της χώρας, η Ελλάδα δεν θα διστάσει να βγει από την ουδετερότητα.

1930 Εγκαθίσταται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης ο πρώτος φωτεινός σηματοδότης.

1936 Ο Χίτλερ εγκαινιάζει, στη Σαξονία της Γερμανίας, το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής του "αυτοκινήτου του λαού", του Volkswagen.

1973 Ένας εκδότης και δέκα δημοσιογράφοι καλούνται από το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ να καταθέσουν για το «σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ» (την παρακολούθηση των γραφείων του Δημοκρατικού Κόμματος από τις μυστικές υπηρεσίες).

1980 Αίγυπτος και Ισραήλ αποκαθιστούν τις διπλωματικές τους σχέσεις, δίνοντας τέλος στη μεταξύ τους τριακονταετή εμπόλεμη διαμάχη.

1983 Το άλμπουμ «Thriller» του Μάικλ Τζάκσον ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών, όπου θα παραμείνει για 37 εβδομάδες.

1986 Πεθαίνει η Αμαλία Φλέμινγκ, σύζυγος και επιστημονική συνεργάτιδα του μεγάλου Βρετανού επιστήμονα Αλεξάντερ Φλέμινγκ που ανακάλυψε την πενικιλίνη.

2015 Πέθανε ο Ερλ Λόιντ, αμερικανός καλαθοσφαιριστής, ο πρώτος μαύρος που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ. (Γεν. 3/4/1928)

πηγή-thepressroom.gr 

Αυτά για σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και εύχομαι ολόψυχα να περάσουμε μια ήρεμη και όμορφη εβδομάδα ,μαζί και πάλι αύριο Πρώτα Ο Θεός με πολλά και διάφορά αγαπητέ μου κόσμε ,μεταφερόμαστε στην ομάδα μας στο facebook για να πούμε τις πιο γλυκές καλημέρες του διαδυκτίου ,σας περιμένω και σας αφιερώνω με πολύ ,πολύ αγάπη και το τραγούδι της ημέρας  ,και σε εσάς αλλά και στον κόσμο που έχει μείνει απλήρωτος για τις υπηρεσίες που προσέφερε στα τουριστικά γραφεία από την Σερβία ,και ανυπωμονώ να τα πούμε στην πιο όμορφη μουσική παρέα μας.....Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

 

Ένας Έλληνας και ένας Αιγύπτιος αρχαιολόγος συζητούσαν για τον πολιτισμό τους:

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24
Top