Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

Σήμερα  Παρασκευή, 23 Μαρτίου και πριν το μεσημέρι, αλλάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΘ Α.Ε. και το τιμόνι του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης παίρνουν στα χέρια τους οι ιδιώτες επενδυτές.

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΝΕΑ

Επιτέλους προς στιγμήν έχει σταματήσει η βροχή ,είναι Παρασκευή και εγώ είμαι εδώ κοντά σας για να σας πω την πιο όμορφη καλημέρα μου και να σας ''μεταδώσω''το τραγούδι της ημέρας με πολύ αγάπη για όλους όσους και σήμερα έρθουν κοντά μας στην μουσική στήλη του www.volvinews.gr στην ομάδα μας στο facebook και μας πείτε και εσείς τις ευχές σας για μια όμορφη ημέρα .

Καλημέρα λοιπόν σε όλους ,να είστε όλοι καλά από όπου και αν μας ''επισκεπτείτε'',να περνάτε όμορφα και να είστε αισιόδοξοι για τα θέματα που σας απασχολούν.Ας ξεκινήσω να λέω για την χτεσινοβραδυνή δυνατή καταιγίδα εκεί γύρω στις 24.30 την νύχτα όπου για άλλη μια φορά κόπηκε το ρεύμα ,Δεν ξέρω τι συνέβει σε άλλες περιοχές ,ξέρω τι συνέβει στον Σταυρό όπου όλη την νύχτα μέχρι περίπου τις 6.30 το πρωί δεν είχαμε ρεύμα ,με αποτέλεσμα ,οι περισσότεροι ούτε θέρμανση , όπου η θερμοκρασία ήταν στους 7 βαθμούς οι άνεμοι στα 9 μποφορ και η βροχή να πέφτει καταρακτωδώς .

Μέσα σε ένα μήνα είχαμε δυο μεγάλες διακοπές ρεύματος ,ρεύμα το οποίο πέρνουμε από την Χαλκιδική αν δεν απατώμαι και όταν υπάρξει μια κακοκαιρία δεν έχουμε ρεύμα .κανέις δεν σκέφτετε τα μωρά παιδιά ,τους ηλικιωμένους ,αυτούς που ίσως να υποστηρίζονται από κάποιο μηχάνημα ,τα μαγαζιά κτλ ,κανένας δεν αναλαμβάνει κάποια ευθύνη να μας πει γιατί δεν αλλάζει πάροχο ο Σταυρός και συνεχώς έχουμε με μια καταιγίδα αυτά αποτελέσματα ,απορώ σοβαρά και εγώ και πολύς κόσμος τι φταίει και αν φταίει κάτι γιατί οι υπέυθυνοι δεν φτιάχνουν το πρόβλημα ,και πρέπει μέσα στο χειμώνα να είμαστε στο κρύο και δεν με ενδιαφέρει για τον εαυτό μου ,με ενδιαφέρει για τα μικρά παιδιά .ας το κοιτάξετε λίγο το θέμα και αλλάξτε επιτέλους πάροχο .

Ο ΚΑΙΡΟΣ 23 Μαρτίου 2018 

Με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας θα κυλήσει ο καιρός το επόμενο τριήμερο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά κυρίως τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές. Παράλληλα, την Κυριακή ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στην κεντρική και νότια κυρίως χώρα.
Οι άνεμοι την Παρασκευή θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ το Σάββατο στα βόρεια θα γίνουν βοριάδες 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Την Κυριακή θα επικρατήσουν νοτιάδες 5 με 7 μποφόρ.
Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Παρασκευή και το Σάββατο και μικρή άνοδο την Κυριακή.
 
Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή:
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές ή καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και πιθανώς στα δυτικά ημιορεινά. Η θερμοκρασία από 0 έως 13 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, βροχή κατά περιόδους και το θερμόμετρο από 7 έως 13 βαθμούς.
 
πηγή-Alphatvnews,gr 
 
 
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 Μαρτίου
 
1556 O καταστροφικότερος σεισμός στην ανθρώπινη ιστορία πλήττει την επαρχία Σαντζί της Κίνας, σκοτώνοντας περισσότερους από 830.000 ανθρώπους.

1821 Οι Ελληνες επαναστάτες καταλαμβάνουν την Καλαμάτα. Την ίδια μέρα η Μεσσηνιακή Σύγκλητος εκδίδει την «προειδοποίηση εις τας ευρωπαϊκάς αυλάς», με την οποία γνωστοποιεί τον ξεσηκωμό του γένους των Ελλήνων.

1821 Ενώ σημειώνονταν οι πρώτες επιτυχίες των επαναστατημένων στην Ελλάδα, ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄ αφορίζει τον Αλέξανδρο Υψηλάντη και τους επαναστάτες της Μολδοβλαχίας.

1839 Καταγράφεται για πρώτη φορά η λέξη ΟΚ. Λέγεται ότι προέρχεται από την ελληνική φράση «Όλα Καλά» που έγραφαν οι πρόγονοι μετανάστες, που δούλευαν στο λιμάνι, πάνω στα κιβώτια με το εμπόρευμα. Πάντως, η εφημερίδα της εποχής «Boston Morning Post» γράφει ότι ο όρος προέρχεται από το ανορθόγραφο «Oll Korrect» (αντί για το σωστό All Correct). Μάλλον έχει δίκιο, αφού το 1839 δεν ήταν η εποχή της μετανάστευσης στο νέο κόσμο για τους Έλληνες

1857 Ο Ελίσα Οτις δημιουργεί τον πρώτο ανελκυστήρα, που μπαίνει σε λειτουργία στη Νέα Υόρκη.

1858 Εγκαινιάζεται το πρώτο τραμ στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

1897 Οι Τούρκοι προβαίνουν σε φοβερές σφαγές και πυρπολήσεις χωριών στα Χανιά. Οι βιαιότητες θα διαρκέσουν δύο ημέρες και θα επεκταθούν και σε άλλες πόλεις του νησιού. Εκατό περίπου επαναστάτες θα συγκεντρωθούν στο Ακρωτήρι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν με κάθε μέσο την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

1903 Οι αδερφοί Ράιτ καταθέτουν αίτηση ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεσή τους «Ιπτάμενη Μηχανή», δηλαδή το αεροπλάνο.

1904 Ιδρύεται το «Χημικόν Εργαστήριον του Υπουργείου Οικονομικών», το οποίο αργότερα θα μετονομαστεί σε «Γενικό Χημείον του Κράτους».

1919 Συγκροτείται στο Μιλάνο της Ιταλίας το φασιστικό κόμμα του Μπενίτο Μουσολίνι, που αρχικά φέρει την ονομασία «Πυρήνες του Αγώνα» (Fasci de Combattimento). 

1929 Μεγάλη πυρκαγιά αποτεφρώνει σχεδόν τη μισή ελληνική συνοικία των Ταταύλων στην Κωνσταντινούπολη.

1935 Η γερμανική Βουλή εγκρίνει να δοθούν στον Αδόλφο Χίτλερ δικτατορικές εξουσίες

1956 Οι κύπριοι μαθητές απέχουν από τα μαθήματά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις συμμαθητών τους που διαδήλωναν υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα

1973 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον, ανακοινώνει στον αμερικανικό λαό, μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου, την επίτευξη συμφωνίας για επίσημη κατάπαυση του πυρός στο Βιετνάμ

1983 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν, ανακοινώνει για πρώτη φορά την πρωτοβουλία στρατηγικής άμυνας για την αντιμετώπιση των εχθρικών διηπειρωτικών πυραύλων. Εμεινε στην ιστορία ως «Πόλεμος των Αστρων» και είχε στόχο να προστατεύσει τις ΗΠΑ από τυχόν σοβιετική απειλή.

1980 πέθανε ο ηθοποιός, Αλέκος Λειβαδίτης

1989 Πέθανε ο ισπανός σουρεαλιστής ζωγράφος, Σαλβαντόρ Νταλί

1992 Το φιάσκο της Λουίζης Ριανκούρ. Η Ελληνική Αστυνομία «ακουμπά» τη «17 Νοέμβρη», αλλά τελικά τη χάνει.

1998 Η ταινία του Τζέιμς Κάμερον «Τιτανικός» αποσπά 11 βραβεία Οσκαρ και ισοφαρίζει το ρεκόρ που κατείχε η ταινία «Μπεν Χουρ»

πηγή-thepressroom.gr 

Ακάθιστος ύμνος ονομάζεται γενικά κάθε ορθόδοξος χριστιανικός ύμνος ο οποίος ψάλλεται από τους χριστιανούς πιστούς σε όρθια στάση. Έχει επικρατήσει όμως να λέγεται έτσι ένας ύμνος («Κοντάκιο») της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τιμήν της Θεοτόκου, γνωστός ως Τη Υπερμάχω Στρατηγώ, ο οποίος ψάλλεται στους ναούς τις πέντε πρώτες Παρασκευές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τις πρώτες τέσσερις τμηματικά, και την πέμπτη ολόκληρος. Είναι ένας ύμνος που αποτελείται από προοίμιο και 24 οίκους (στροφές) σε ελληνική αλφαβητική ακροστιχίδα, από το Α ως το Ω (κάθε «οίκος» ξεκινά με το αντίστοιχο κατά σειρά ελληνικό γράμμα).

Ο Ακάθιστος ύμνος θεωρείται ως ένα αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας. Είναι γραμμένος πάνω στους κανόνες της ομοτονίας, ισοσυλλαβίας και εν μέρει της ομοιοκαταληξίας. Η γλώσσα του είναι σοβαρή και ποιητική και πλουτίζεται από κοσμητικά επίθετα και πολλά σχήματα λόγου (αντιθέσεις, μεταφορές, κλπ). Το θέμα του είναι η εξύμνηση της ενανθρώπισης του Θεού μέσω της Θεοτόκου, πράγμα που γίνεται με πολλές εκφράσεις χαράς και αγαλλίασης, οι οποίες του προσδίδουν θριαμβευτικό τόνο.

Το έτος 626, και ενώ ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος ηγείτο εκστρατείας του βυζαντινού στρατού κατά των Περσών, η Κωνσταντινούποληπολιορκήθηκε αιφνιδίως από τους Αβάρους.[3] Γνωρίζοντας την απουσία του στρατού, οι Άβαροι απέρριψαν κάθε πρόταση εκεχειρίας και την 6η Αυγούστου κατέλαβαν την Παναγία των Βλαχερνών. Σε συνεργασία με τους Πέρσες, τη νύχτα της 7ης προς 8η Αυγούστου, ετοιμάζονταν για την τελική επίθεση, ενώ ο Πατριάρχης Σέργιος περιέτρεχε τα τείχη της Πόλης με την εικόνα της Παναγίας της Βλαχερνίτισσας και ενεθάρρυνε το λαό στην αντίσταση. Τη νύχτα εκείνη, φοβερός ανεμοστρόβιλος, που αποδόθηκε σε θεϊκή αρωγή, δημιούργησε τρικυμία και κατέστρεψε τον εχθρικό στόλο, ενώ αντεπίθεση των αμυνόμενων προξένησε τεράστιες απώλειες στους Αβάρους και τους Πέρσες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να λύσουν την πολιορκία και να αποχωρήσουν άπρακτοι.

«Τῇ ὑπερμάχῳ στρατηγῷ τὰ νικητήρια,
ὡς λυτρωθεῖσα τῶν δεινῶν εὐχαριστήρια,
ἀναγράφω σοι ἡ Πόλις σου Θεοτόκε.
Ἀλλ' ὡς ἔχουσα τὸ κράτος ἀπροσμάχητον,
ἐκ παντοίων με κινδύνων ἐλευθέρωσον,
ἵνα κράζω σοι· Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε
».

Την 8η Αυγούστου, η Πόλη είχε σωθεί από τη μεγαλύτερη ως τότε απειλή της ιστορίας της. Ο λαός, θέλοντας να πανηγυρίσει τη σωτηρία του, την οποία απέδιδε σε συνδρομή της Θεοτόκου, συγκεντρώθηκε στο Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών. Τότε, κατά την παράδοση, όρθιο το πλήθος έψαλε τον από τότε λεγόμενο «Ακάθιστο Ύμνο» στην Παναγία, αποδίδοντας τα «νικητήρια» και την ευγνωμοσύνη του «τῇ ὑπερμάχῳ στρατηγῷ».

Κατά την επικρατέστερη άποψη, δεν ήταν δυνατό να συνετέθη ο ύμνος σε μία νύκτα. Άρα, μάλλον είχε συντεθεί νωρίτερα και μάλιστα θεωρείται ότι ψαλλόταν στο συγκεκριμένο ναό στην αγρυπνία της 15ης Αυγούστου κάθε έτους. Απλώς, εκείνη την ημέρα ο ύμνος εψάλη «ὀρθοστάδην», ενώ αντικαταστάθηκε το ως τότε προοίμιο («Τὸ προσταχθὲν μυστικῶς λαβὼν ἐν γνώσει») με το ως σήμερα χρησιμοποιούμενο «Τῇ ὑπερμάχῳ στρατηγῷ τὰ νικητήρια», το οποίο έδωσε τον δοξολογικό και εγκωμιαστικό τόνο στον ως τότε διηγηματικό και δογματικό ύμνο.

Σύμφωνα όμως με άλλες ιστορικές πηγές, ο Ακάθιστος Ύμνος συνδέεται και με άλλα παρόμοια γεγονότα, όπως τις πολιορκίες και την σωτηρία της Κωνσταντινούπολης επί των Αυτοκρατόρων Κωνσταντίνου του Πωγωνάτου (673), Λέοντος του Ισαύρου (717-718) και Μιχαήλ Γ΄ (860). Δεδομένων των τότε ιστορικών συνθηκών (εικονομαχική έριδα, κλπ.), δε θεωρείται απίθανο η Παράδοση να έχει αλλοιώσει την ιστορική πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να καθίσταται πολύ δύσκολο να λεχθεί μετά βεβαιότητος ποιο ήταν το ιστορικό περιβάλλον της δημιουργίας του Ύμνου.

Παλιότερα ο Ακάθιστος Ύμνος ψαλλόταν. Δεν διασώθηκε όμως μέχρι τις μέρες μας ο τρόπος μελωδικής του εκτέλεσης, για το λόγο αυτό ψάλλεται μόνο το προοίμιο σε ήχο πλάγιο δ'.

Κατά την ακολουθία των Χαιρετισμών, ψάλλεται αρχικά ο «Κανόνας» (τα Τροπάρια των Χαιρετισμών), με εννέα ωδές, οι ειρμοί των οποίων είναι:


  • Ἀνοίξω τὸ στόμα μου καὶ πληρωθήσεται πνεύματος...
  • Τοὺς σοὺς ὑμνολόγους Θεοτόκε...
  • Ὁ καθήμενος ἐν δόξῃ ἐπὶ θρόνου Θεότητος...
  • Ἐξέστη τὰ σύμπαντα, ἐπὶ τῇ θείᾳ δόξῃ σου...
  • Τὴν θείαν ταύτην καὶ πάντιμον...
  • Οὐκ ἐλάτρευσαν τῇ κτίσει οἱ θεόφρονες...
  • Παῖδας εὐαγεῖς ἐν τῇ καμίνῳ...
  • Ἅπας γηγενής σκιρτάτω τῷ πνεύματι...

Ακολουθεί η απαγγελία των οίκων του Ακαθίστου ύμνου, καθώς, όπως ήδη αναφέρθηκε, δεν έχει σωθεί ο τρόπος μελωδικής του εκτέλεσης. Ο ιερέας στέκεται στο μέσο του ναού, εκεί που παλιά βρισκόταν ο άμβωνας, και από τον οποίο ψαλλόταν το κοντάκιο. Εκεί, μπροστά σε μια εικόνα της Παναγίας απαγγέλλει τους οίκους.

Τις πρώτες τέσσερις Παρασκευές της Μεγάλης Σαρακοστής απαγγέλλει από 6 οίκους, δηλαδή την πρώτη Παρασκευή (Α΄ Χαιρετισμοί) τους Α-Ζ, τη δεύτερη (Β΄ Χαιρετισμοί) τους Η-Μ, την τρίτη (Γ΄ Χαιρετισμοί) τους Ν-Σ, την τέταρτη (Δ΄ Χαιρετισμοί) τους Τ-Ω και την πέμπτη Παρασκευή (Ακάθιστος Ύμνος) όλους μαζί .

Σας είχα πει και χτες ότι εφόσων σήμερα είναι οι τελευταίοι Χαιρετησμοί στην Υπεραγία Θεοτόκο ένα μικρό αφιέρωμα δεν είναι κακό στο να ξέρουμε γιατί σήμερα οι Χαιρετησμοί λέγονται Ακάθιστος Ύμνος ,βαδίζουμε προς Το Άγιο Πάσχα και πρέπει να μπαίνουμε στο κλίμα , ο Ακάθιστος Ύμνος σήμερα ,ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου την Κυριακή και η καινούργια εβδομάδα Των Βαίων μας παραπέμπουν Στις Άγιες Ημέρες Των Παθών Του Κυρίου μας .Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε.

Φαντάζομαι πως ''κρεμάσατε''και τις Ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια σας μιας και την Κυριακή γιορτάζουμε την Επανάσταση των Ελλήνων από τους Οθωμανούς δεν ξέρω αν γίνει η παρέλαση μιας και νέα κακοκαιρία από σήμερα το απόγευμα θα πλήξει την περιοχή του δήμου Βόλβης ,θα δούμε κυρίες και κύριοι αν γίνουν οι παρελάσεις ,επίσης μη ξεχνάτε ότι τα ξημερώματα της Κυριακής αλλάζει και η ώρα .

Ο διαγωνισμός μας στην ομάδα μας στο facebook είναι σε εξέληξη και μπορείτε εκεί να πάρετε μέρος  κάνοντας LIKE στην ανάρτηση ''Το τραγούδι της ημέρας ''και αφήνοντας καθημερινά τα σχόλια σας ( μέχρι τρια θα προσμετρούνται την ημέρα εννοώ ) και μπαίνετε στην μεγάλη μας κλήρωση όπου θα βγουν 4 τυχερά μέλη της ομάδας μας εφόσων έχουν κάνει τα απλά βήματα που ζητάμε ,αυτοί οι τέσσερις τυχεροί θα κερδίσουν ,οι δυο το Πασχαλινό γεύμα ( αρνάκι ,σαλάτες ,τσουρέκι ,ποτά ) και οι άλλοι δυο από ένα 5λιτρο εξτρα παρθένο ελαιόλαδο ,όλα αυτά τα σπουδαία και χρήσιμα δώρα είναι μια ευγενική χορηγία του ιατρού -ακτινολόγου και υποψηφίου δημάρχου Βόλβης κ Ιωάννη Βαλερή ,τον κ Βαλερή μπορείτε να τον βρείτε στο facebook στο προφίλ με το όνομα ''Ιωάννης Βαλερής''και με ένα μήνυμα να τον ρωτήσετε για κάποιο ιατρικό ή κοινωνικό έργο και να είστε σίγουροι αν μπορεί να σας βοηθήσει θα το κάνει.

Αυτά από μένα ,πριν σας αποχαιρετήσω θα σας πω ότι λόγο ενός τεχνικού προβλήματος στο facebook οπου επειδή ανοίγω το στόμα μου και λέω πολλά με έχει ξαναμπλοκάρει το σύστημα οπότε δεν θα μπορέσω να κάνω εγώ την ανάρτηση αλλά μάλλον η Σούζη Αρχοντή μέσω εμού ,ελάτε στην μουσική μας συντροφιά και αφήστε τα σχόλια σας έτσι όπως κάνετε καθημερινά ,τι η Σούζη ,τι εγώ ,μια οικογένεια είμαστε ,απλά δεν θα μπορέσω να συμμετέχω για 3 ημέρες και θα κάνω υπομονή αλλά το στόμα μου δεν θα το κλείσω.....

Να περάσετε όμορφα ,όμορφα ,όμορφα σε ότι επιλέξετε να κάνετε ,όπου και αν πάτε ,αρκει κοντά σας να βρίσκονται αγαπημένα σας πρόσωπα ,μαζί Πρώτα Ο Θεός την ερχόμενη Δευτέρα ,μέχρι τότε ....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ,ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 

 

ωνά α

Δύο πόντιοι κυνηγοί αρκούδων συζητούν :

- Πως καταφέρνεις και τις πιάνεις τόσες αρκούδες; ρωτά ο ένας.

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24
Top