Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018

Ατρόμητοι κάτοικοι του Προφήτη Θεσσαλονίκης κατάφεραν να ακινητοποιήσουν έναν άνδρα, ο οποίος με την απειλή όπλου, αποπειράθηκε να ληστέψει σούπερ μάρκετ.

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΝΕΑ

Αγαπητέ μου κόσμε καλή σας ημέρα και χρόνια πολλά ,μιας και σήμερα είναι κατά την παράδοση όχι  μια απλά ,ταπεινή Πέμπτη είναι η Τσικνοπέμπτη που είναι γιορτή της ορθόδοξης παράδοσης στην οποία καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρέατος. Λαμβάνει μέρος την Πέμπτη, λόγω του ότι οι μέρες Τετάρτη και Παρασκευή θεωρούνται νηστίσιμες, της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, την αποκαλούμενη Κρεατινή. Προηγείται αυτής η πρώτη κατά σειρά Προφωνή και ακολουθεί η τρίτη εβδομάδα της Τυροφάγου. Πραγματοποιείται κάποιες μέρες πριν από την έναρξη της μεγάλης νηστείας της Σαρακοστής.Η Τσικνοπέμπτη είναι η πιο ξεχωριστή ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (που είναι γνωστή και ως «Κρεατινή»), κατά την οποία, σύμφωνα με το έθιμο, στα σπίτια ψήνουν κρέας στη σχάρα, γεμίζοντας τον αέρα με τη μυρωδιά της ''τσίκνας''.

Η προέλευση αυτού του παράξενου εθίμου χάνεται στα βάθη του χρόνου, ωστόσο φαίνεται να συνδέεται με τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι ιεροτελεστία για την καλή ευφορία της γης την άνοιξη.

Πολλά τα ήθη και έθιμα ανά την Ελλάδα γιατί κάμε μέρος γιορτάζει την σημερινή ημέρα εκτός του ψησίματος με πολλές καρναβαλικές εκδηλώσεις που προκαλούν πολλά χαμόγελα στον κόσμο .Να σας ευχηθώ λοιπόν να περάσετε σήμερα ,πολύ ,πολύ όμορφα και να γελάσετε με την ψυχή σας σε όποιο μέρος και αν βρεθείτε.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 8/2/2018

Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018 σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν την Πέμπτη (8/2) με αποτέλεσμα τοπικές βροχές να σημειωθούν στα βορειοδυτικά και το πρωί στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

 

Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη λόγω ομίχλης το πρωί και στα ηπειρωτικά.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με αραιές νεφώσεις από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Θεσσαλονίκη με την ορατότητα να είναι περιορισμένη κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 15 βαθμούς κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι 5 με 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 4 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Read more:www.newsbomb.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 8/2

1600 Η Ιερά Εξέταση καταδικάζει σε θάνατο δια της πυράς τον φιλόσοφο Τζορντάνο Μπρούνο, γιατί υποστήριζε την ηλιοκεντρική θεωρία του Κοπέρνικου.

1692 Ενας γιατρός στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης αποφαίνεται ότι τρία κορίτσια έχουν κυριευτεί από το Σατανά και εξασκούν τη μαγεία. Η διαπίστωση αυτή θα οδηγήσει αργότερα στο «Κυνήγι Μαγισσών του Σάλεμ», όπως έμεινε στην ιστορία.

1833 Με Βασιλικό Διάταγμα του Οθωνα, αντικαθίσταται ο Φοίνικας- η πρώτη νομισματική μονάδα της σύγχρονης Ελλάδας- με την Δραχμή.

1912 O Εμμανουήλ Αργυρόπουλος γίνεται ο πρώτος Ελληνας αεροπόρος, πετώντας με ένα αεροσκάφος «Νιούπορτ» 50 ίππων. Στη δεύτερη πτήση, που εκτέλεσε ο Αργυρόπουλος την ίδια μέρα, πέταξε με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας, Ελευθέριο Βενιζέλο.

1946 Η ΚΕ του ΕΑΜ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι θα απέχει από τις εκλογές της 31/3/1946 αν δεν εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για γνήσια διεξαγωγή τους

1969 Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ κυκλοφορεί στην Αθήνα ανακοίνωση, με την οποία καλεί τους φοιτητές να συμπαρασταθούν στους καθηγητές που διώκονται για τα πολιτικά τους φρονήματα.

1972 Πέθανε ο ρεμπέτης Μάρκος Βαμβακάρης

1981 Σε τραγωδία καταλήγει το ποδοσφαιρικό ντέρμπυ Ολυμπιακού- ΑΕΚ, στο γήπεδο Καραϊσκάκη στον Πειραιά. Δεκαεννέα άτομα, τα περισσότερα νεαρής ηλικίας, πεθαίνουν από ασφυξία όταν, για αδιευκρίνιστους λόγους, στριμώχνονται, στην έξοδο της Θύρας 7 και πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο. Λίγο αργότερα θα ξεψυχήσει ακόμη ένας στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο του Πειραιά, όπου μεταφέρονται οι σοβαρά τραυματισμένοι. Εξι μήνες αργότερα θα προστεθεί ακόμη ένας άνθρωπος στον τραγικό κατάλογο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 21, καθώς δεν κατόρθωσε να ξυπνήσει ποτέ από το κώμα στο οποίο έπεσε.

1980 «Φεύγει» από τη ζωή ο Κρητικός λυράρης και τραγουδιστής Νίκος Ξυλούρης, ο οποίος σφράγισε με τη φωνή του κάποιες από τις πιο δυνατές στιγμές του ελληνικού τραγουδιού. Τραγούδια, που εμπνεύστηκαν και ενέπνευσαν την αντιδικτατορική πάλη κι έγιναν σύμβολα αντίστασης κατά της χούντας.

2004 Ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου εκλέγεται πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέσω μιας ανοιχτής διαδικασίας που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ψηφίζουν 1.020.145 μέλη και φίλοι του κινήματος.

2005 Η Βουλή των Ελλήνων εκλέγει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κάρολο Παπούλια

πηγή-thepressroom.gr

Λίγα και καλά σήμερα και σας αποχαιρετώ με τον πιο γλυκό τρόπο μέρα που είναι.Μαζί και πάλι αύριο Πρώτα ο Θεός με την ''κανονική''ροή της στήλης ,με τους σχολιασμούς μου για την επικαιρότητα με τον πιο καυστικό τρόπο ,είτε αρέσει ,είτε όχι.Λοιπόν κόσμε ,γλεντήστε ,ψήστε ,φάτε ,πιείτε ,περάστε όμορφα ,χαρείτε και ευχαριστείστε και Τον Θεό για όλα αυτά που σας''δίνει''...Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ .

Σ' ένα πολυτελέστατο εστιατόριο γευματίζει ο πλούσιος και μουρντάρης κύριος με την σύζυγό του, όταν μία εντυπωσιακή νεαρά μπαίνει στον χώρο, τον πλησιάζει και του δίνει ένα «καυτό» φιλί στο στόμα.

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24
Top