Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Μια ωραία νεαρή κυρία ήταν στο αεροπλάνο από Ηνωμένες Πολιτείες προς Αθήνα δίπλα σε έναν παπά.

- Πάτερ μου να σας ζητήσω μια χάρη; ρωτάει.

- Φυσικά κόρη μου, τι μπορώ να κάνω; απαντά.

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24

Το Volvinews  σε συνεργασία  με τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Ασπροβάλτας,  Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αγίου Γεωργίου, Γονέων & Κηδεμόνων του Λυκείου Αγίου Γεωργίου, 

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ |b0cb1f

Μεγάλη διάκριση στον παγκόσμιο διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας για την ελληνική ομάδα που στελέχωσαν φοιτητές από το ΑΠΘ και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Κατηγορία ΠΑΙΔΕΙΑ

ΚΙΜΑΔOΠITA

22 Νοε 2017

Καλημέρα τι λέτε για μια πιτούλα σήμερα? Κιμαδόπιτα,νόστιμη κι εύκολη...!

Κατηγορία ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Έρχονται οι γιορτές που όλοι περιμένουμε! Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Νεας Απολλωνίας

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ |00a0e3

Όμορφε μου κόσμε καλημέρα όλη μέρα και σήμερα Τετάρτη 22 Νοεμβρίου ,καλημέρα σε όλους τους ''επισκέπτες''της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας ,καλημέρα σε εσάς που μόλις ξυπνήσατε γιατί τώρα που γράφω η ώρα είναι 09.55 π.μ το πρωί και ίσως κάποιοι χουζουρεύουν ακόμη ,καλημέρα σε εσάς που απολαμβάνετε τον καφέ σας εκεί στα ''ζεστά''μιας και χτες ήταν η πιο κρύα ημέρα και νύχτα της εβδομάδας που διανύουμε μιας και από σήμερα ανεβαίνει η θερμοκρασία ειδικά το μεσημέρι ,την νύχτα όμως και νωρίς το πρωί το κρύο θα είναι τσουχτερό ,πάμε να δούμε τον καιρό που όλη την εβδομάδα θα είναι αρκετά καλός χωρίς ίχνος βροχής για να μας ''τα χαλάσει''την επόμενη εβδομάδα.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 22/11/2017

Με τοπικές βροχές, χιόνι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και καταιγίδες στα ανατολικά θα κυλήσει ο καιρός τη Δευτέρα. Από την Τρίτη όμως αναμένεται βελτίωση και την Τετάρτη θα έχουμε μόνο τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι τη Δευτέρα θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από την Τρίτη.
Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση τη Δευτέρα και την Τρίτη και άνοδο την Τετάρτη.
 
Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα:
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές, χιόνι στα ορεινά και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, παροδικές βροχές ως το μεσημέρι, πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και το θερμόμετρο από 8 έως 12 βαθμούς.
Στην Αττική, παροδικές βροχές με βελτίωση από το απόγευμα. Δυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι άνεμοι ως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Βελτίωση λοιπόν του καιρόυ και από πλευράς φαινομένων και από την θερμοκρασία και ας δούμε τι συνέβη σαν σήμερα ,ποια είναι τα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 22/11.
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ22/11

1247 Σύμφωνα με το θρύλο, πεθαίνει ο Ρομπέν των Δασών, μεγάλος υπερασπιστής των φτωχών και των αδυνάτων. Οι φτωχοί του Νότιγχαμ θρηνούν την απώλεια του.

1354 Ο Αυτοκράτωρ του Βυζαντίου Ιωάννης ΣΤ' Καντακουζηνός παραιτείται από κάθε εξουσία και κλείνεται σε μοναστήρι, όπου θα ζήσει ως απλός μοναχός έως το 1383 και θα γράψει την περίφημη ιστορία του.

1897 Μετά τον άτυχο Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897 υπογράφεται η ταπεινωτική συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη. Η Ελλάδα υποχρεώνεται να εκκενώσει την περιοχή ανάμεσα στον Όλυμπο και τα Καμβούνια Όρη. Η συνθήκη επιβάλλει στην Ελλάδα Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο και την υποχρέωση να καταβάλλει στην Τουρκία 4.000.000 τουρκικές λίρες, ως πολεμική αποζημίωση. Με την ίδια συνθήκη, η Κρήτη αποκτά την αυτονομία της.

1906 Τα αρχικά S.O.S. καθιερώνονται ως διεθνές σήμα κινδύνου, στο Διεθνές Συνέδριο Ασύρματης Τηλεγραφίας του Βερολίνου. Θα ταυτιστεί με τα αρχικά της φράσης «Save Our Souls» (σώστε τις ψυχές μας)

1907 Διοργανώνεται ογκώδης φοιτητική διαδήλωση στα Προπύλαια για το μη υποχρεωτικό του μαθήματος της Γυμναστικής («Γυμναστικά»)

1934 Γεννήθηκε η λαϊκή τραγουδίστρια, Ρίτα Σακελλαρίου

1938 Δολοφονείται από τη μεταξική δικτατορία με άγρια βασανιστήρια στις φυλακές της Κέρκυρας ο Χρήστος Μαλτέζος, Γραμματέας της ΟΚΝΕ.

1940 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Έλληνες μπαίνουν νικητές στην Κορυτσά.

1942 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Στη μάχη του Στάλινγκραντ, 250.000 Γερμανοί στρατιώτες περικυκλώνονται από τους Σοβιετικούς. Ο στρατηγός Φρίντριχ Πάουλους τηλεγραφεί στο Χίτλερ ότι οι δυνάμεις του περικυκλώθηκαν.

1942 Ο Χίτλερ διατάζει την αφρικανική στρατιά του Ρόμελ να πολεμήσει μέχρις ενός.

1943 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Αρχίζει η Διάσκεψη του Καΐρου. Ο Αμερικανός πρόεδρος Φρανκλίνος Ρούσβελτ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο Κινέζος ηγέτης Τσάνγκ Κάι Σεκ συναντώνται προκειμένου να βρουν τρόπο να νικήσουν την Ιαπωνία.

1956 Τελετή έναρξης των 16ων Ολυμπιακών Αγώνων στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

1957 Το απολυτήριο του Δημοτικού γίνεται απαραίτητο για οποιαδήποτε εργασία στην Ελλάδα. Πολλαπλασιάζονται τα νυχτερινά σχολεία για την αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού.

1963 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι δολοφονείται στο Ντάλας του Τέξας από τον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ. Ο αντιπρόεδρος Λίντον Τζόνσον ορκίζεται 36ος πρόεδρος των ΗΠΑ, μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One.

1989 Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου και Χαρίλαος Φλωράκης, κατά την τέταρτη φάση των διερευνητικών συνομιλιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Χρήστο Σαρτζετάκη, αποφασίζουν τη σύσταση οικουμενικής Κυβέρνησης, υπό τον ακαδημαϊκό Ξενοφώντα Ζολώτα.

1989 Βόμβα εκρήγνυται στη δυτική Βηρυτό, κοντά στην αυτοκινητοπομπή του λιβανέζου προέδρου, Ρενέ Μουαβάντ. Ο πρόεδρος πέφτει νεκρός.

1990 Η βρετανίδα πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ ανακοινώνει την παραίτησή της, έπειτα από 11 χρόνια, όταν αμφισβητείται από την ηγεσία των Συντηρητικών.

1991 Ο Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι, αντιπρόεδρος της αιγυπτιακής κυβέρνησης, εκλέγεται νέος γ.γ του ΟΗΕ.

2000 Πέθανε ο Τσέχος δρομέας, Εμίλ Ζάτοπεκ, γνωστός και ως «ο άνθρωπος- ατμομηχανή».

2002 Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώνονται σε ταραχές, ζητώντας να μη γίνει ο διαγωνισμός ομορφιάς Μις Κόσμος στη Νιγηρία. Οι ταραχές προκαλούνται από μουσουλμάνους, οι οποίοι εισβάλλουν και καίνε τα γραφεία εφημερίδας που είχε γράψει ότι - αν ζούσε ο προφήτης Mωάμεθ ίσως να είχε παντρευτεί μια από τις διαγωνιζόμενες στα καλλιστεία για τη Mις Κόσμος. Πάνω από 100 νεκροί, 200 τραυματίες, 12.000 άστεγοι, 22 κατεστραμμένες εκκλησίες και 8 κατεστραμμένα τζαμιά είναι ο τραγικός απολογισμός των ταραχών. Τελικά, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Λονδίνο, με νικήτρια την Τουρκάλα υποψήφια.

2002 Το ΝΑΤΟ διευρύνεται προς Ανατολάς. Επτά νέες χώρες εισέρχονται στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Πρόκειται για τις Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Σλοβακία, Σλοβενία, Βουλγαρία και Ρουμανία

2004 Ξεσπά η λεγόμενη «Πορτοκαλί Επανάσταση» στην Ουκρανία.

2005 Η Αγκέλα Μέρκελ γίνεται η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας.

2007 Πέθανε ο διακεκριμένος Γάλλος χορογράφος, Μορίς Μπεζάρ

2011 Πέθανε ο Αργύρης Κουνάδης, Έλληνας συνθέτης. Έγραψε κλασσική μουσική, αλλά και λαϊκά τραγούδια, όπως το «Do you like the Greece» και «Όρτσα τα Πανιά», που ερμήνευσε ο Αντώνης Καλογιάννης. (Γεν. 14/2/1924)

Πολλά τα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 22/11 με το ξεκίνημα του Β'Παγκοσμίου Πολέμου να είναι αυτό που συγκλονίζει περισσότερο ,τουλάχιστον εμένα ,βέβαια σχεδόν όλα τα γεγονότα είναι συγκλονιστικά αρκεί να τα διαβάσετε .Τέλος και για σήμερα αγαπητοί μου φίλοι και σας εύχομαι να περνάτε γλυκά και όμορφα σε ότι επιλέξετε να κάνετε το υπόλοιπο της ημέρας ,οι μέρες κοντεύουν για τα Χριστούγεννα και είναι καιρός σιγα-σιγά να ξεκινήσουμε να στολίζουμε για να μπούμε στο κλίμα και για να αλλάξει η διάθεση μας βρε παιδί ...ήδη χτες κάνοντας μια βόλτα στον Σταυρό τα πρώτα ''στολίσματα''δειλά -δειλά είναι γεγονός στις μεγάλες πόλεις ακόμη και εδώ στο χωριό οι πρώτες βιτρίνες είναι πανέμορφες,,αν και εσείς στο μέρος που ζείτε έχετε δει να ξεκινούν οι κάτοικοι το στόλισμα μπορείτε να μας το γράψετε στην ομάδα μας στο facebook ,είδαμε αρκετοί ότι η Σούζη με τον Χσήστο έχουν στολίσει πολύ όμορφα το σπίτι τους και με την φωτογραφία που ανάρτησαν τις προηγούμενες ημέρες ''ζηλέψαμε''λιγάκι οπότε ας ξεκινήσουμε να φέρουμε τα Χριστούγεννα ακόμη πιο κοντά.Εννοείται πως το τραγούδι της ημέρας αφιερωμένο σε όλους σας ,μαζί και πάλι αύριο με πολλά και διάφορα ....Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ!

 

Δυο Βλάχοι, βοσκούσαν τα πρόβατά τους στην κορυφή ενός βουνού.

Είχαν πολύ καιρό να πατήσουν το πόδι τους στην πεδιάδα και επομένως πολύ καιρό να δουν θηλυκιά ύπαρξη.

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24
Top