Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017

Καλημέρα ,καλημέρα ,καλημέρα σε όλους τους φίλους ,καλημέρα σε όλο το μουσικό παρεάκι ,σε αυτήν εδώ την μουσική παρέα ,καλημέρα στους ''επισκέπτες''της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας ,καλημέρα στους απανταχού Έλληνες και καλή μας εβδομάδα βρε παιδιά ,ευλογημένη και δημιουργική εβδομάδα σε όλους μας και ξεκινάμε ακόμη ένα μουσικό και ενημερωτικό ταξιδάκι με πολλά και διάφορά ,αυτά τέλος πάντων που αγαπάτε στην μουσική στήλη του www.volvinews.gr .Καταρχάς να ξανά ευχηθώ χρόνια πολλά στις Κατερίνες ,τις Στέλλες και τους Στέλιους ,υγεία και ευτυχία παιδιά ,γιατί ναι μεν σας είπα τις ευχές μου την Παρασκευή αλλά θέλω να σας πω και τώρα να είστε πολύχρονοι ,και ας έρθουμε στα δικά μας με την κακοκαιρία να εκδηλώνεται σε όλη την χώρα με βροχές ,καταιγίδες ,μερική πτώση της θερμοκρασίας και κάποια χιόνια στα ορεινά ,ο Νοέμβριος θα μας αποχαιρετήσει με χειμωνιάτικο σκηνικό και ο Δεκέμβριος να ''έρθει'' με αρκετά ''μαλακό''καιρό μιας και ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου επισήμανε χτες στην επίσημη σελίδα του ότι το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη θα είναι αρκετά μαλακό με νοτιάδες και βροχές ,θα τα δούμε όλα κυρίες μου και κύριοι ,γαυτό είμαστε εδώ για να σας παρέχουμε όσο μπορούμε μια καλή ενημέρωση.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 27/11/2017

Για σήμερα Δευτέρα 27-11-2017 η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Βαθμιαία από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Ανεμοι στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βορειοδυτικά.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση του καιρού το απόγευμα . Ανεμοι: αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενισχυόμενοι γρήγορα στα 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 11 έως 13 βαθμούς κελσίου. Σε πτώση από το μεσημέρι.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις, ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι και από τα δυτικά. Χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Ανεμοι: στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί 4 με 5 ενισχυόμενοι γρήγορα στα 5 με 6 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: στη Μακεδονία από 04 ως 13 βαθμούς κελσίου. Στη Θράκη από 07 έως 16 βαθμούς.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27/11

1895: Ο Σουηδός βιομήχανος και εφευρέτης Άλφρεντ Νόμπελ υπογράφει τη διαθήκη του, με την οποία αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της τεράστιας περιουσίας του για την απονομή ετήσιων επιστημονικών βραβείων που θα φέρουν το επώνυμό του στη Φυσική, τη Χημεία, τη Φυσιολογία-Ιατρική, τη Λογοτεχνία και την Ειρήνη.

1900: Ανακαλύπτεται στα Κύθηρα μεγάλος αρχαιολογικός θησαυρός που χρονολογείται στα 300 π.Χ.

1912: Η Αλβανία παρουσιάζει τη νέα σημαία της, το δικέφαλο αετό του Βυζαντίου σε φόντο κόκκινο.

1914: Καταστροφικός σεισμός συγκλονίζει τη Λευκάδα με 16 νεκρούς. Ακολουθεί τσουνάμι.

1919: Η Βουλγαρία υπογράφει με τους Συμμάχους τη Συνθήκη του Νεϊγύ, η οποία, μεταξύ άλλων, καθορίζει την πολεμική αποζημίωση και αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Γιουγκοσλαβίας.

1922: Καταργείται η ελληνική αρμοστεία στην Κωνσταντινούπολη και ανταλλάσσονται οι πληθυσμοί Μικράς Ασίας και Μακεδονίας.

1929: Ιδρύεται ειδικό σώμα καταδίωξης ληστών στη Χωροφυλακή.

1944: Ο καθηγητής και υφυπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, Άγγελος Αγγελόπουλος, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρεται για πρώτη φορά στα κατοχικά «δάνεια», το ύψος των οποίων φτάνει τις 38.000.000 χρυσές λίρες Αγγλίας, δηλαδή 80.280.000.000 νέες δραχμές ή 500 πεντάκις εκατομμύρια κατοχικές δραχμές.

1952: Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοινώνει στο εξωτερικό ότι ο συλληφθείς Πλουμπίδης «είναι από 27ετίας πράκτορας της Ασφάλειας».

1958: Οι σοβιετικοί ζητούν με τελεσίγραφο τον τερματισμό της τετραμερούς κατοχής του Βερολίνου.

1992: Περίπου 170 άνθρωποι σκοτώνονται και εκατοντάδες τραυματίζονται κατά τη διάρκεια αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος, για την ανατροπή της κυβέρνησης του Προέδρου Πέρες στη Βενεζουέλα. Επικεφαλής των πραξικοπηματιών είναι ο Ούγο Τσάβες.

1999: Ο Κάχι Καχιασβίλι κατακτά τρία χρυσά μετάλλια στην κατηγορία των 94 κιλών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στην ίδια κατηγορία, ο Λεωνίδας Κόκκας κατακτά ένα αργυρό κι ένα χάλκινο μετάλλιο

2005: Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αμιένης, στη Βόρεια Γαλλία, ομάδα γιατρών με επικεφαλής τον Ζαν Μισέλ Ντιμπερνάρ πραγματοποιεί την πρώτη μερική μεταμόσχευση προσώπου.

Αυτά τα νέα για τον καιρό και τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 27 Νοεμβρίου,οπότε φτάσαμε στο τέλος και για σήμερα με μια μουσική επιλογή που αγαπώ πολύ και φυσικά σας μεταδίδω και σας αφιερώνω με πολύ ,πολύ αγάπη.Με αυτήν την βροχερή ημέρα μείνετε στο σπίτι σας και ευχαριστηθείτε το χουχούλιασμα ,την οικογενειακή θαλπωρή ,και το γιορτινό στόλισμα των Χριστουγέννων μιας και οι μέρες ''έφτασαν''και οι περισσότεροι ήδη  μπήκαν στο γιορτινό κλίμα.Μαζί και πάλι αύριο Πρώτα Ο Θεός με πολλά και διάφορα ,σας περιμένω στην ομάδα μας στο Facebook για να πούμε τις πιο γλυκές καλημέρες του διαδυκτίου...Να είστε όλοι σας καλά ,να περνάτε καλά και να μη ξεχνάτε να χαμογελάτε ,το χαμόγελο ακόμη δεν φορολογείται.....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

 

Η μεταφορά τενόντων (τενοντομεταφορές) δίνει άριστα αποτελέσματα στην  παράλυση του κερκιδικού νεύρου, χάρη  στη μικροχειρουργική χεριού!

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ |e5097f
Top