Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TO ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 31/3/18
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

31 Μαρτίου 2018
(0 ψήφοι)

Kαλησπέρα φίλοι μου! Σάββατο του Λαζάρου σήμερα κι να ευχηθώ Χρόνια πολλά στον ΛΑΖΑΡΟ και ιδιαίτερα τα χρόνια πολλά στον δικό μας Άκη Κοτζαμανίδη που σας κρατάει συντροφιά με τα αστεία ανέκδοτα της ημέρας! Σήμερα λοιπόν, η Ορθοδοξία γιορτάζει το θαύμα της εκ νεκρών έγερσης του Λαζάρου, φίλου και πιστού μαθητού του Ιησού. Ο Λάζαρος υπήρξε στενός φίλος του Ιησού Χριστού, αδερφός της Μάρθας και της Μαρίας.

Κατοικούσε στη Βηθανία, 3 χλμ. περίπου ανατολικά της Ιερουσαλήμ.Ενώ ο Ιησούς βρισκόταν μακριά από τη Βηθανία, ο Λάζαρος ασθένησε. Οι αδερφές του ειδοποίησαν τον Ιησού για την κατάστασή του, ο Ιησούς όμως καθυστέρησε εσκεμμένα τη μετάβασή του στη Βηθανία. Όταν έφθασε στο σπίτι μαζί με τους μαθητές Του, ο Λάζαρος ήταν ήδη νεκρός για τέσσερις ημέρες. Ο Ιησούς όμως αφού προσευχήθηκε, τον ανάστησε λέγοντας την πασίγνωστη φράση: "Λάζαρε, δεύρο έξω". Ο Λάζαρος σηκώθηκε, βγήκε έξω από το μνήμα του με δεμένα τα πόδια και τα χέρια, και το πρόσωπό του περιτυλιγμένο με το σουδάριο. Το θαύμα αυτό του Ιησού έγινε η αιτία να πιστέψουν πολλοί από τους Ιουδαίους. Η  ανάσταση του Λαζάρου και η συγκέντρωση του πλήθους θορύβησε τους αρχιερείς και τους Φαρισαίους, οι οποίοι αποφάσισαν να θανατώσουν τον Ιησού, αλλά και το Λάζαρο. Δεν κατόρθωσαν όμως να το πράξουν για το Λάζαρο, τον Ιησού όμως αργότερα τον σταύρωσαν. Έξι ημέρες πριν από το Πάσχα, ο Ιησούς κάθισε σε δείπνο το οποίο δόθηκε γι Αυτόν. Μαζί του ήταν και ο Λάζαρος, ενώ πλήθος κόσμου είχαν πάει για να δουν όχι μόνο τον Ιησού, αλλά και τον αναστημένο Λάζαρο.

Λοιπόν παιδιά, για λίγες μέρες ακόμα μέχρι την Μ.Τετάρτη, στη μουσική μας συντροφιάκι ο κ. Ιωάννης Βαλερής με τις δωράρες του: Δύο απο εσάς θα κερδίσετε το Πασχαλινό σας τραπέζι και άλλοι δυο απο ένα 5λιτρο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο! Την διαδικασία την γνωρίζετε οπότε μην αργείτεεε......!!!!

Εχθές, εκεί που πίναμε το καφεδάκι μας με το παρεάκι του Volvinews, αναφερθήκαμε στα δυναμικά συγκροτήματα της εποχής του '70 και καταλήξαμε στους Aerosmith. Δημιουργήθηκαν το 1970 από τον τραγουδιστή Στίβεν Τάιλερ (Steven Tyler) και τον κιθαρίστα Τζό Πέρι (Joe Perry). Έκτοτε, έχουν χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο επιτυχημένα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών, με πωλήσεις οι οποίες ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.  Το προαναφερθέν δίδυμο πλαισιώθηκε από τον μπασίστα Tom Hamilton, τον κιθαρίστα Brad Whitford και τον ντράμερ Joey Kramer. Το 1972, υπέγραψαν συμβόλαιο με την εταιρεία "Columbia Records" και το επόμενο έτος κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο "Aerosmith". Ο επόμενος τους δίσκος, "Get Your Wings" παρέμεινε για 86 εβδομάδες στον κατάλογο των δίσκων με τις περισσότερες πωλήσεις (charts) των Ηνωμένων Πολιτειών Ένας από τους πιο επιτυχημένους δίσκους τους, το "Toys in the Attic", κυκλοφόρησε το 1975 στις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε ακόμη πιο επιτυχημένος μετά την επανακυκλοφορία του τραγουδιού "Dream On", το οποίο ανέβηκε στα 10 πρώτα τραγούδια του καταλόγου των singles.Το 1976, ηχογράφησαν τον δίσκο "Rocks" , που έγινε πλατινένιος, το 1977 το "Draw the Line", το 1978 το ζωντανά ηχογραφημένο "Live Bootleg" και το 1979 το "Night in the Ruts", μετά την κυκλοφορία του οποίου ο Joe Perry και ο Brad Whitford αποχώρησαν από το συγκρότημα. Τα υπόλοιπα μέλη των Aerosmith τους αντικατέστησαν με τους Jimmy Crespo και Rick Dufay. Μέσα στο έτος 1980 κυκλοφόρησαν τη συλλογή "Greatest Hits", δίσκος ο οποίος έχει πουλήσει 6 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι τις μέρες μας. Το 1982, κυκλοφόρησαν το "Rock in a Hard Place" και το 1985 το "Done with Mirrors" ενώ ένα χρόνο νωρίτερα είχαν επιστρέψει οι Joe Perry και Brad Whitford. Με τον δίσκο "Permanent Vacation" του 1987, ξανακέρδισαν τη χαμένη δημοτικότητα τους και έκαναν μεγάλη επιτυχία με τους δίσκους "Pump" του 1989, "Get A Grip" του 1993 και "Nine Lives" του 1997. Το 1998, συμμετείχαν στο soundtrack της ταινίας "Armaggeddon" με το τραγούδι:  "I Don't Wanna Miss a Thing" που έφτασε στο νούμερο 1 του αμερικανικού καταλόγου επιτυχιών. Επίσης, κυκλοφόρησαν το δίσκο "Just Push Play" το 2001 και το "Honkin' on Bobo" το 2004.

Μέχρι και το 2010, οι "Aerosmith" είχαν πουλήσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια αντίτυπα, έχουν 25 χρυσούς, πλατινένιους ή πολυπλατινένιους δίσκους και 4 βραβεία Γκράμι, ενώ από το 2001 είναι μέλη του "Rock and Roll Hall of Fame". Στις 6 Νοεμβρίου του 2012, κυκλοφόρησε η τελευταία τους ηχογράφηση με τίτλο: "Music from Another Dimension" και το συγκρότημα ξεκίνησε άλλη μία παγκόσμια περιοδεία για την προώθηση του. Το 2013, ο Τάιλερ και ο Πέρι, τιμήθηκαν από την ASCAP και εισήλθαν στο Songwriters Hall of Fame.

Αφιερωμένο λοιπόν το σημερινό τραγούδι σε όλους τους λάτρεις της ροκ μουσικής!



Ρούλα Παναγιωτίδου

Τελευταία άρθρα από τον/την Ρούλα Παναγιωτίδου