Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

Με τη διάταξη Γαβρόγλου μαθητές και εκπαιδευτικοί κερδίζουν μία επιπλέον ημέρα αργίας

Κατηγορία ΠΑΙΔΕΙΑ

Καλή σας ημέρα αγαπητοί αναγνώστες ,καλημέρα στην ομάδα μας ,σε αυτό το όμορφο παρεάκι στο www.volvinews.gr στο facebook ,καλημέρα στους απανταχού Έλληνες ,καλημέρα στους όμορφους ανθρώπους που κάνουν την ζωή μας ακόμη ομορφότερη όταν είναι δίπλα μας .Παρασκευή σήμερα 12 Ιανουαρίου και ξεκινάμε ακόμη ένα μουσικό ταξίδι με πολλά και διάφορα για να κλείσουμε την ενημερωτική μας εβδομάδα με χαμόγελα ,θετικές σκέψεις και αισιοδοξία για να υποδεχτούμε ένα ήρεμο Σαββ/κο και μια γλυκιά ,καινούργια εβδομάδα.

Σήμερα θα ξεκινήσω με ένα άρθρο που βρήκα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας μιας και πλέον κατά την δική μου άποψη η φιλία είναι ένα είδος προς εξαφάνιση ,πολύ οι γνωστοί και μετρημένοι εως καθόλου φίλοι ,και το κακό είναι ότι ενώ μοιράζεσαι πολλά με κάποιον που θεωρείς φίλο στην πορεία κάποιος από τους δυο ,τρις κτλ την ''κάνει''για δικούς τους λόγους τους οποίους μπορεί και να μη μάθεις ποτέ ,και φυσικά τίποτα δεν είναι το ίδιο ,στην φιλική σας σχέση ,υποκειμενική;;;αληθινή;;;;; ψεύτικη;;;;και ξεχνιούνται όλα αυτά τα καλά που έκανες εσύ στον/στην φίλο/η σου και κάπως συνεχίζεις τον δρόμο σου με αναπάντητα ερωτήματα που ίσως και να μην απαντηθούν ποτέ..Και δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια φίλοι μου ,απορείς και σκέφτεσαι και περνάει ο καιρός και κάθεσαι στα αυγά σου και ..αυτά .Πάμε να δούμε λοιπόν το άρθρο με γνωμικά από γνωστούς ανθρώπους ανά τον κόσμο ,για την φιλία ,έτσι όπως εκφράστικαν οι ίδιοι μέσα από τις εμπειρίες της ζωής τους.

Μια λέξη τόσο μικρή αλλά και τόσο δυνατή που το άκουσμά της και μόνο σε κάνει να χαμογελάς. Ίσως η φιλία μοιάζει με τον κεραυνοβόλο έρωτα που σε χτυπάει κατακέφαλα και αμέσως καταλαβαίνεις πως κάποιος σου ταιριάζει. Πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να μιλήσουν για την φιλία και σήμερα πια τα λόγια τους έχουν γίνει αποφθέγματα.

1. Φιλία εστί μία ψυχή εν δυσί σώμασιν ενοικουμένη.

μτφρ: Η φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα.

Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

2. Λίγοι άνθρωποι το έχουν στη φύση τους αυτό: να τιμούν χωρίς φθόνο τον ευτυχισμένο φίλο τους.

Αισχύλος, 525-456 π.Χ., Αρχαίος τραγικός ποιητής

3. Φίλος είναι κάποιος που σου δίνει πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου.

Jim Morrison, 1943-1971, Αμερικανός τραγουδιστής

4. Ο έρωτας ξεγυμνώνει τα σώματα. Η φιλία ξεγυμνώνει τους χαρακτήρες.

C.S. Lewis, 1898-1963, Ιρλανδός συγγραφέας

5. Οι σιωπές κάνουν τις πραγματικές συζητήσεις μεταξύ φίλων. Αυτό που μετράει δεν είναι να μιλάς, αλλά να μη χρειάζεται να μιλήσεις.

Margaret Lee Runbeck, 1905-1956, Αμερικανίδα συγγραφέας

6. Αληθινός φίλος είναι αυτός που παραβλέπει τις αποτυχίες σου και αντέχει τις επιτυχίες σου.

Doug Larson, 1926-, Αμερικανός αρθρογράφος

7. Εκτιμώ τον φίλο που βρίσκει χρόνο για μένα στην ατζέντα του, αλλά βασίζομαι στον φίλο που, για μένα, δεν συμβουλεύεται την ατζέντα του.

Robert Brault, σύγχρονος Αμερικανός γνωμικογράφος

8. Το να περπατάς με ένα φίλο στο σκοτάδι είναι καλύτερο από το να περπατάς μόνος στο φως.

Helen Keller, 1880-1968, Αμερικανίδα συγγραφέας

9. Οι φίλοι είναι ο τρόπος του Θεού να ζητήσει συγγνώμη για τους συγγενείς που μας έδωσε.

Ανώνυμος

10. Πάντα ένιωθα ότι το μεγάλο προνόμιο, ανακούφιση και παρηγοριά της φιλίας είναι ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσεις τίποτα.

Katherine Mansfield

11. H μεγάλη διαφορά μεταξύ αγάπης και φιλίας είναι ότι δεν μπορείς να έχεις φιλία χωρίς ανταπόδοση.

Michel Tournier, 1924-, Γάλλος συγγραφέας

12. Ο καλός φίλος θα σε βγάλει από τη φυλακή. Ένας πραγματικός φίλος όμως θα στέκεται δίπλα σου λέγοντας "Τουλάχιστον είχε πλάκα!"Ανώνυμος

13. Είναι φίλος μου όποιος μιλάει καλά για μένα πίσω από την πλάτη μου.

Thomas Fuller, 1608-1661, Άγγλος στοχαστής

14. Αν θες να μάθεις ποιοι είναι οι φίλοι σου, επιδίωξε να καταδικαστείς σε φυλάκιση.

Charles Bukowski, 1920-1994, Αμερικανός συγγραφέας

15. Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Walter Winchell, 1897-1972, Αμερικανός δημοσιογράφος

16. Ένα μοναδικό τριαντάφυλλο μπορεί να είναι ο κήπος μου… ένας μοναδικός φίλος, ο κόσμος μου.

Leo Buscaglia, 1924-1998, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας

17. Η απώλεια ενός φίλου είναι σαν την απώλεια ενός μέλους του σώματος: Ο χρόνος μπορεί να απαλύνει τον πόνο της πληγής, αλλά η απώλεια δεν μπορεί να αποκατασταθεί.

Robert Southey, 1774-1843, Άγγλος ποιητής

18. Η φιλία δεν είναι κάτι που σου μαθαίνουν στο σχολείο. Αλλά αν δεν έχεις μάθει το νόημα της φιλίας, στην πραγματικότητα δεν έχεις μάθει τίποτα.

Muhammad Ali

19. Όλοι ακούνε αυτά που λες. Οι φίλοι ακούνε με προσοχή αυτά που λες. Οι καλοί φίλοι ακούνε αυτά που δεν λες.

Ανώνυμος

20. Η φιλία γεννιέται τη στιγμή που ένα άτομο λέει σε ένα άλλο: "Τι! Κι εσύ; Νόμιζα ότι ήμουν μόνο εγώ."

πηγή-Ladylike 

Και επειδή όλοι από κάποιον την ''πατήσαμε''ελπίζω και εύχομαι να είστε ήρεμοι και υγιείς ψυχικά και να αφήσετε τον χρόνο να ''γιατρέψει''την κάθε σας πληγή.Πάμε όμως να δούμε τα νέα για τον καιρό όπου μας έφαγε η μούχλα ,η υγρασία ,η ομίχλη και η αποπνικτική ατμόσφαιρα και ο χειμώνας πουθενά.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 12/1/2018

Καιρός τώρα - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Διπλό κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα

 

Για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Τετάρτης και από τα νοτιοδυτικά, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε. 

Κύρια χαρακτηριστικά του πρώτου κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις

Αναλυτικά, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (11/01) τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν (πάνω από τα 1.000 μέτρα) στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεά

 

 

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή (12/01/2018) από τα δυτικά.

Αναλυτικά, την Παρασκευή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες την υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία.

Το Σάββατο (13/01) την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε περιοχές: 

 

1. Της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα) από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής

2. Της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς (με ενδεικτικό υψόμετρο 400 - 600 μέτρα) το Σάββατο

Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι και οι θυελλώδεις βόρειοι, βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και πιθανόν 9 μποφόρ στο Αιγαίο το Σάββατο. 

Επισημαίνεται ότι παρά τη σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας μέχρι και την Τρίτη (16/01).

πηγή-NewsBomb.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12/1

1822 Στα Στύρα της Εύβοιας οι Έλληνες με αρχηγούς τον Ηλία Μαυρομιχάλη και Βάσο Μαυροβουνιώτη αποκλείουν 800 Τούρκους. Οταν φτάνουν τούρκικες ενισχύσεις για να βοηθήσουν τους πολιορκημένους, οι έλληνες διασκορπίζονται και μένει μόνο ο Μαυρομιχάλης με επτά άνδρες. Καταφεύγουν σε ένα ανεμόμυλο, όπου πολιορκούνται από τους Τούρκους. Ο Μαυρομιχάλης με τραβηγμένο ξίφος πέφτει καταπάνω τους και μαχόμενος ηρωικά ξεψυχά. Οι Τούρκοι τον αποκεφάλιζουν και στέλνουν το κεφάλι του στην Κωνσταντινούπολη.

1827 Η Ασήμω Λιδωρίκη, σύζυγος του Γκούρα, η οποία μετά το θάνατό του, είχε αναλάβει τη διοίκηση της Ακροπόλεως, σκοτώνεται από έκρηξη τουρκικής βόμβας, η οποία προκαλεί πτώση της στέγης του Ερεχθείου.

1896 Ο Emil Grubbe από το Σικάγο των ΗΠΑ γίνεται ο πρώτος αμερικανός που χρησιμοποιεί τις ακτίνες Χ για τη θεραπεία του καρκίνου, πραγματοποιώντας την πρώτη ακτινοθεραπεία σε μία 55χρονη γυναίκα με καρκίνο του μαστού.

1899 Ο σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ και μετέπειτα υπουργός οικονομικών στην κυβέρνηση Βενιζέλου, Μιλτιάδης Νεγρεπόντης, εισηγείται τη διοργάνωση «πρωταθλήματος αγώνων ποδοσφαίρου».

1931 Επεισόδια από τους καπνεργάτες του Πειραιά, επειδή στις καπναποθήκες προσλήφθηκαν γυναίκες αντί για άνδρες.

1945 Ξεκινά η επιχείρηση «Βιστούλα - Όντερ» του Κόκκινου Στρατού, κατά την οποία τα Σοβιετικά στρατεύματα έφτασαν έως και 70 χλμ. από την πρωτεύουσα της ναζιστικής Γερμανίας, το Βερολίνο. Στη διάρκεια της επιχείρησης, ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε πολλά στρατόπεδα συγκέντρωσης, μεταξύ των οποίων και το Άουσβιτς, όπου οι Σοβιετικοί βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με μια από τις μεγαλύτερες φρικαλεότητες των Ναζί.

1948 Ανοίγει το πρώτο σούπερ μάρκετ στην Αγγλία.

1966 Kάνει πρεμιέρα στην αμερικανική τηλεόραση, στο ΑBC, ο Batman.

1979 Η χούντα της Αργεντινής συλλαμβάνει 40 μητέρες εξαφανισθέντων. Οι γυναίκες αυτές, γνωστές ως «οι τρελές της πλατείας του Μάη», συγκεντρώνονταν επί ένα χρόνο στην κεντρική πλατεία Μάη του Μπουένος Αϊρες, ζητώντας πληροφορίες για την τύχη των χαμένων παιδιών τους.

1981 Οι Ελληνες Ευρωβουλευτές συμμετέχουν για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

1985 Για πρώτη φορά μετά το 1940 ανοίγουν ξανά τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Κακκαβιά.

1990 Η Ρουμανία θέτει εκτός νόμου το κομουνιστικό κόμμα. Είναι η πρώτη ανατολικοευρωπαϊκή χώρα - μέλος του Συμφώνου της Βαρσοβίας που κάνει κάτι τέτοιο.

1996 Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Κλάους Κίνκελ αρνείται οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.

1997 Τρεις νεκροί, τέσσερις αγνοούμενοι, τεράστιες καταστροφές σε περιουσίες και σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες, είναι ο απολογισμός της θεομηνίας που πλήττει την Ελλάδα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις καταρρακτώδεις βροχές αντιμετωπίζουν οι νομοί Κορινθίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Φθιώτιδας και Αιτωλοακαρνανίας.

1998 Υπογράφεται στο Παρίσι από 19 χώρες (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) Πρωτόκολλο που απαγορεύει την κλωνοποίηση ανθρώπων.

2000 Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Τουρκία συμφωνούν στην αναβολή της εκτέλεσης της θανατικής ποινής, που έχει επιβληθεί στον καταδικασμένο αρχηγό του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

2006 362 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίζονται, όταν ποδοπατούνται στη διάρκεια τελετουργίας σε γέφυρα της πόλης Μίνα, ανατολικά της Μέκκας, όπου τελειώνει το πενθήμερο προσκύνημα των μουσουλμάνων.

2007 Στην Αθήνα, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εξαπολύει επίθεση με ρουκέτα στο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας.

2009 Πέθανε ο βραβευμένος με Όσκαρ Γάλλος σκηνοθέτης και παραγωγός, Κλοντ Μπερί (Αστερίξ και Οβελίξ: Επιχείρηση Κλεοπάτρα, Ζαν ντε Φλορέτ, Μανόν των Πηγών).

2010 Ισχυρός σεισμός 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει την Αϊτή. Ο σεισμός θα προκαλέσει το θάνατο 300.000 ανθρώπων, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει αναφερθεί είναι 316.000 νεκροί. Δεκάδες κτίρια καταρρέουν, μεταξύ των οποίων το πενταώροφο αρχηγείο των Ηνωμένων Εθνών, τα γραφεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το Προεδρικό Μέγαρο και το Κοινοβούλιο της χώρας

2010 Ισχυρός σεισμός 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει την Αϊτή, σκορπώντας το θάνατο σε πάνω από 100.000 ανθρώπους.

Κάπως έτσι με όλα αυτά που μοιράζομαι και σήμερα Παρασκευή 12 Ιανουαρίου  μαζί σας και ελπίζω να τα βρίσκετε ενδιαφέρων μιας και προσπαθώ να σας μεταφέρω μέσα από την στήλη ''Το Τραγούδι της ημέρας''όλες αυτές τις σκέψεις μου είτε από εμπειρίες είτε από αληθινές καταστάσεις που συνέβησαν είτε σε εμένα είτε σε πολύ δικά μου άτομα ,και εύχομαι να εκτιμάτε την ''κατάθεση''μου και μήπως όλοι μαζί βάλουμε μυαλό για να πορευόμαστε σε σωστό ,τίμιο ,ήρεμο δρόμο...Αυτά από μένα ,σας εύχομαι να περάσετε ένα τρελό Σαββ/κο και να ''ανανεωθείτε''όσο μπορείτε για την καινούργια εβδομάδα ,σας αφιερώνω το τραγούδι της ημέρας με πολύ ,πολύ αγάπη και σας ξαναλέω τούτο ,κοιταξτε την δικη σας  καμπούρα και μόνο την δική σας και μη δίνετε σημασία στο τι κάνει ο άλλος ,ο τροχός γυρνάει να είστε σίγουροι.....Φιλιά στα μούτρα σας.......ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΟ ΣΑΒΒ/ΚΟ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Ένας σαδιστής, ένας μαζοχιστής, ένας δολοφόνος, ένας νεκρόφιλος, ένας κτηνοβάτης και ένας πυρομανής κάθονται στο παγκάκι ενός ψυχιατρείου και βαριούνται…

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24
Top