ΣΥΝΤΑΓΕΣ (192)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ τις πίτες! Ένα "φαγητό" απλό ή σύνθετο, ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε, το οποίο είναι συνδεδεμένο με μνήμες, με γεύσεις από την παιδική μας ηλικία, που μας συνοδεύουν σε όλη μας τη ζωή!

Σου αρέσει το μέλι; Αγαπάς την κανέλα; Σου έχουμε τέλεια νέα! Ο συνδυασμός αυτών των δύο θα κάνει το μεταβολισμό σου να δουλεύει στο φουλ!

Τι να κάνεις;

Κάθε πρωίμισή ώρα πριν από το πρωινόκαι ξανά το βράδυ πριν από τον ύπνο, πίνε μέλι και κανέλα σε σκόνη, βρασμένα σε ένα φλιτζάνι νερό.

Τόσο απλά!

Θυμήσου: 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα και 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό.

Σου φτιάξαμε τη μέρα;

 
 

Πώς λειτουργεί;

Η κατανάλωση αυτού του ροφήματος, σε τακτικά διαστήματα, μειώνει το βάρος και επιπλέον δεν επιτρέπει στο λίπος να συσσωρεύεται στο σώμα- ακόμη και αν κάποιες φορές ξεφύγεις λίγο και καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες.

1Διαβάστε μερικά από τα  οφέλη που προσφέρουν το μέλι και η  κανέλα στον  οργανισμό μας.

  1. Αλείφοντας στο ψωμί αντί για μαρμελάδα, μέλι και κανέλα στο πρωινό, οδηγούμαστε σταδιακά σε μείωση της χοληστερόλης, διατήρηση της καλής υγείας των αρτηριών και συνεπώς σημαντική μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.
  2. Δυο κουταλιές της σούπας μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό πρωί και βράδυ θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η χρόνια αρθρίτιδα ενώ η παρατεταμένη κατανάλωση αυτού του ροφήματος θα αυξήσει την αντικαρκινική άμυνα του οργανισμού.
  3. Πίνοντας καθημερινά ένα ποτήρι χλιαρό νερό στο οποίο έχουμε ανακατέψει δύο κουταλιές της σούπας κανέλα και μια κουταλιά της σούπας κανέλα, θα απαλλαγούμε από τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις στην χοληδόχο κύστη.
    1. Η συχνή κατανάλωση ενός μεγάλου φλιτζανιού με τσάι στο οποίο έχουμε ανακατέψει δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρείς κουταλιές της σούπας κανέλα, θα μειώσουμε εντυπωσιακά τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, σε σύντομο χρονικό διάστημα.
    2. Μία κουταλιά της σούπας μέλι σε συνδυασμό με ¼ της κουταλιάς της σούπας κανέλα για τρείς συνεχόμενες μέρες θα θεραπεύσουν το κρυολόγημα και τον χρόνιο βήχα.
    3. Χρόνιοι στομαχικοί πόνοι, ακόμη και έλκη μπορούν να ανακουφιστούν αλλά και να θεραπευτούν με τακτική πρόσληψη του συνδυασμού μελιού με κανέλα.
    4. Η συχνή κατανάλωση μελιού με κανέλα σε σκόνη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού καταπολεμώντας τους ιούς και τα βακτήρια.
      1. Τα φυσικά συστατικά του μελιού προστατεύουν αποτελεσματικά από την γρίπη.
      2. Στην προσπάθεια απώλειας βάρους, ο συνδυασμός μελιού και κανέλας σε ένα ποτήρι βραστό νερό πρωί με άδειο στομάχι, μπορεί να δώσει σημαντικά αποτελέσματα.
      3. Ξεπλένοντας το στόμα μας με ένα διάλυμα μελιού και κανέλας σε ζεστό νερό κάθε πρωί, διατηρούμε την αναπνοή μας φρέσκια όλη .
      4. Είναι γνωστό ότι το μέλι έχει εξαιρετικά οφέλη στην υγεία και βοηθάει στην ανακούφιση και θεραπεία πολλών ασθενειών. Φαίνεται ότι οι ευεργετικές ιδιότητες του μελιού ενισχύονται όταν αυτό συνδυαστεί με κανέλα. Ο συνδυασμός  είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε καταστάσεις υψηλής χοληστερόλης και υψηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.Μέλι

 

prasopita zagoroxwriwnΤα Ζαγοροχώρια είναι ο παράδεισος της πίτας! Ειδικά όταν περιέχουν υλικά της Ηπειρώτικης γης

Φτιάξτε την πρασόπιτα Ζαγοροχωρίων με φύλλο σφολιάτας «του χεριού σας», για ακόμα πιο τραγανές και απολαυστικές μπουκιές.

 Αγαπημένο φαγητό που κρύβει μέσα του όλη τη γλύκα και τη φρεσκάδα του καλοκαιριού!

Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή και φτιάξτε τον μουσακά αλλιώς, πιο εύκολα και υγιεινά, χωρίς τηγανίσματα! 

s43ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΑ...ΤΟΥΡΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ!!!

ΥΛΙΚΑ

10 μικρά κολοκύθια ή 5 μεγάλα

αλεύρι για το πανάρισμα

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες

2 καρότα χοντροκομμένα

2 σκ. σκόρδο τριμμένες

 

4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 κ.σ. φρυγανιά


8460-cream-cake-by-panoszakΈνα υπέροχο, ελαφρύ, δροσερό, απολαυστικό γλυκάκι για όλες τις μέρες του καλοκαιριού.

Τι χρειαζόμαστε:

1 κουτί κρέμα γάλακτος 350 γραμ.

2 φακελάκια ζελέ φράουλα

1 1/2 πακέτο (250γρ) μπισκότα degistive (κατά προτίμηση με γεύση φράουλα)

1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη

2 κουταλιές σούπας ζάχαρη κρυσταλική

4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη

200 γραμ. φρέσκες φράουλες

1 φέτα ανανά κομπόστα

1 κούπα κομπόστα κοκτέιλ φρούτων καλά σουρωμένα

giouvetsi-diaforetiko-chefoulis.gr ΥΛΙΚΑ

Λουκάνικα χωριάτικα 1 πακέτο (4 τεμ κομμένα ροδέλες)

Μανιτάρια λευκά φρέσκα 500 γρ κομμένα

Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί διαλυμένο στο μπλέντερ

Κριθαράκι μέτριο 1/2 πακέτο

midopilafoΦΑΓΗΤΑΚΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ... ΝΟΣΤΙΜΟ ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ!

ΥΛΙΚΑ

 

1 κιλό μύδια φρέσκα

 

2 κούπες ρύζι Καρολίνα

 

1 κρεμμύδι

recipe main akis-petretzikis-souffle-olympos-siteΚαλημέραααα σας! Γρήγορο κι εύκολο φαγητάκι για σήμερα! Μακαρόνια σουφλέ....

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. μπέικον κομμάτι

5 κ.σ. ελαιόλαδο (2κ.σ.+3 κ.σ.)

500 γρ. μανιτάρια λευκά

πιπέρι

100 γρ. (75 γρ. + 25 γρ.) γραβιέρα

100 γρ.  (75γρ + 25γρ ) τυρί φέτα

300 γρ. κρέμα γάλακτος

2 αυγά

200 γρ. φέτα 

1 κ.σ. θυμάρι

500 γρ. ταλιατέλες πολύχρωμες, βρασμένες, στραγγισμένες και ανακατεμμένες με 2 κ.σ. ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C στον αέρα. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε καυτό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν χρυσό χρώμα. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από την φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια τρίβουμε τη γραβιέρα και το τυρί χωριάτικο. Βάζουμε τα 75γρ.γραβιέρας και τα 75γρ.τυριού σε ένα πολύ μεγάλο μπολ που να χωράει και τα ζυμαρικά αργότερα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Σπάμε την φέτα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και την προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε ελαφρά με σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μπέικον, τις ταλιατέλες στο μπολ και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μεταξύ τους. Αδειάζουμε το μπολ σε ένα πυρίμαχο σκεύος 30x35εκ. και απλώνουμε τα υλικά ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του. Πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη γραβιέρα(25γρ.) και το τυρί(25γρ.) που έχουμε τρίψει και σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

 

roxakia exothema.grΣήμερα είπα να σας γλυκάνουμε λίγο....Νηστίσιμα ροξάκια για μικρούς και μεγάλους!

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι χλιαρό νερό

2 κουταλάκια γλυκού μαγιά ξερή

1 ποτήρι ελαιόλαδο

3 1/2 ποτήρια αλεύρι

1 κουταλιά σούπας κακάο

1/2 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια τριμμένα

Σελίδα 1 από 14
Top