ΝΟΣΤΙΜΕΣ ...ΠΙΝΕΛΙΕΣ!
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

26 Φεβρουαρίου 2012
(0 ψήφοι)

Βασικά το γλυκό των ημερών είναι ο χαλβάς ο σιμιγδαλένιος αλλά λόγω του ότι δεν θα ήθελα να μου στείλετε το λογαριασμό του διαιτολόγου σας καθότι καλός ο χαλβάς αλλά είναι μπουκιά και κιλό και συνήθως κανείς δεν σταματάει σε ένα κομμάτι, συν το γεγονός ότι δεν ενδείκνυται για ευαίσθητα στομάχια είπα να σας προτείνω κάτι ας πούμε πιο ….ελαφρύ.

Για επιδόρπιο λοιπόν χαλβάς μεν αλλά….. !

Τι άλλο; Και μάλιστα θα σας προτείνω να τον σερβίρετε όπως τον δοκίμασα σε μια ταβέρνα κάποτε … κατί πολύ απλό και γρήγορο ….

 Κόβουμε κομματάκια τον χαλβά (κυβάκια). Ραίνουμε το χαλβά με μέλι και προσθέτουμε φέτες μήλου! Σας βεβαιώνω ότι ο συνδυασμός των γεύσεων είναι το κάτι άλλο! Μην ξεχάσετε να προσθέσετε κανέλα!

και επειδή ξεκίνησα ανάποδα (δηλαδή από το επιδόρπιο)
να σας προτείνω και κάτι πολύ απλό και  γρήγορο για την Καθαρά Δευτέρα

Νηστίσιμα Καναπεδάκια

Για τα καναπεδάκια:

Κόβουμε λαγάνα σε φετούλες. (Να είναι καλά ο φούρνος της γειτονιάς μου που την έφτιαξε! ) Στρώνουμε με γενναίες ποσότητες ταραμοσαλάτας(αν σας πιάσει καλλιτεχνικός οίστρος μπορείτε να βάλετε τον ταραμά με κορνέ για πιο όμορφο αποτέλεσμα). Και διακοσμούμε με ελίτσες γεμιστές με πιπεριά και φετούλες τουρσί. Στο κέντρο, με τουρσί και πάλι, δημιουργούμε ένα λουλουδάκι... (αν δεν σας βγαίνει κι ένα μικρό ντοματάκι ολόκληρο κάνει δουλίτσα)

Τριγύρω τοποθετούμε φέτες βραστής πατάτας με φετούλες ελιάς Καλαμών και αγγουράκια τουρσί!


Καλή σας όρεξη!!!



K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top