Λικέρ Ρόδι πολύ γρήγορο, φτιαγμένο στην κατσαρόλα!
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

08 Νοεμβρίου 2017
(1 Ψήφος)

Kαλή σας μέρα φίλοι μου! Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες-ουσες...Για σήμερα δεν σας έχω φαγάκι,αλλά σας έχω λικεράκι ρόδι,για να κερνάτε τους φίλους σας "ανα πάσα στιγμή" !

ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ ΒΡΑΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ

•    1½ νεροπότηρο σπόρους ροδιού (3 - 4 ρόδια)
•    1 νεροπότηρο ζάχαρη
•    1 νεροπότηρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα
•    2γαρύφαλλα
•    1ξύλο κανέλλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλέγουμε τρία - τέσσερα κατακόκκινα (αν βρούμε), ώριμα και γλυκά, αλλά όχι παραγινωμένα ρόδια, τα πλένουμε εξωτερικά, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και αφαιρούμε τους σπόρους.Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τους σπόρους απ᾿ τα ρόδια (μαζί με τα υγρά που έχουν βγάλει),το τσίπουρο,τη ζάχαρη,την κανέλλα και τα γαρύφαλλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και όταν αρχίσουν να βράζουν, μετράμε 5 λεπτά και σβήνουμε την φωτιά.
Αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας μέχρι να σταματήσει ο βρασμός, έπειτα την αποσύρουμε σε μιαν άκρη, κι όταν παγώσει, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί για 24 ώρες.Μόλις περάσουν οι 24 ώρες,αδειάζουμε την κατσαρόλα σε τρυπητό που έχουμε στρώσει διπλό τουλπάνι (λεπτό ύφασμα), για να σουρώσουμε τους σπόρους και μετά στρίβουμε και στείβουμε το τουλπάνι, ώστε να πάρουμε όλο το λικέρ.

Το βάζουμε σε καθαρά βάζα ή μπουκάλια και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Αν το θέλουμε πιο δυνατό, ρίχνουμε στην κατσαρόλα μόνο το ⅓ από το τσίπουρο και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στο τέλος, κατ᾿ ευθείαν στα μπουκάλια.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top