Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

Καλή σας ημέρα αγαπητοί μου φίλοι και χρόνια πολλά στον Αντώνη και την Αντωνία που γιορτάζουν σήμερα.Η ζωή συνεχίζεται και εύχομαι ότι καλύτερο στον καθένα μας υγεία και πάλι υγεία .Πάμε να δούμε τα νέα για τον καιρό μιας και από χτες υψηλές και πάλι οι θερμοκρασίες για την εποχή ειδικά τις μεσημεριανές ώρες ,υγρασία και πολύ ομίχλη νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο ''Μακεδονία''της Θεσσαλονίκης να έχει μεγάλο πρόβλημα με τις πτήσεις λόγο ομίχλης ,πάμε λοιπόν να δούμε μαζί τα νέα για τον καιρό.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 17/1/2018

Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Βροχερός θα είναι ο καιρός την Τετάρτη (17/1) σύμφωνα με την πρόγνωση από την ΕΜΥ στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τους ανέμους να εμφανίζονται ενισχυμένοι κυρίως στα νότια πελάγη.

Αναλυτικότερα, από το απόγευμα της Τετάρτης (17/1) αναμένονται σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.

Χιόνια θα πέσουν στα δυτικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια της χώρας

Η ορατότητα το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στα νότια πελάγη και τοπικά 8 μποφόρ, που από τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.

 

Λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν με την ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 4 και 13 βαθμούς κελσίου.

 

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά. Από τη νύχτα και από τα δυτικά τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, που από τη νύχτα και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: από 3 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Read more: http://www.newsbomb.gr.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17/1 Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο σαν σήμερα, και σημάδεψαν την ιστορία.

395 Πέθανε ο Θεοδόσιος ο Μέγας, ο τελευταίος αυτοκράτορας της ενιαίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας

730 Ο αυτοκράτορας Λέοντας Γ' συγκαλεί σύναξη όλων των ανώτερων κοσμικών και εκκλησιαστικών αξιωματούχων, το λεγόμενο "σιλέντιον", και ζητά να προσυπογράψουν διάταγμα, με το οποίο διατάζει την καταστροφή όλων των λατρευτικών εικόνων Ο πατριάρχης Γερμανός, αρνείται και καθαιρείται.

1773 Ο Βρετανός καπετάνιος Τζέιμς Κουκ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που διασχίζει τον Ανταρκτικό Κύκλο.

1817 Ο Ιωάννης Καποδίστριας γίνεται Ελβετός πολίτης, σε αναγνώριση της συμβολής του στη δημιουργία του ομοσπονδιακού συστήματος της Ελβετίας (καντόνια).

1822 Οι Κρητικοί ανακαταλαμβάνουν τη Μονή Αρκαδίου από τους Τούρκους

1824 Οι πολιτικές αντιθέσεις μεταξύ των επαναστατημένων Ελλήνων εκφράζονται με την παρουσία δύο κυβερνήσεων: Η μία έχει την έδρα της στην Τρίπολη υπό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και η άλλη στο Κρανίδι υπό τον Γεώργιο Κουντουριώτη.

1903 Στο Βόλο γεννιέται ένα τέρας με μορφή λύκου (Λυκάνθρωπος).

1921 Συνέλευση των αγροτών της Θεσσαλίας ζητά την ίδρυση αγροτικής τράπεζας.

1939 Γεννήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος, κατά κόσμο Χρήστος Παρασκευαΐδης

1944 Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αρχίζει η Μάχη του Μόντε Κασίνο στην Ιταλία μεταξύ Γερμανών και Συμμάχων, κατά την οποία οι Σύμμαχοι επιχειρούν να διασπάσουν τη Γραμμή του Χειμώνα και να καταλάβουν τη Ρώμη. Οι Γερμανοί θα καταφέρουν να αποκρούσουν την επίθεση και οι Σύμμαχοι θα υποχωρήσουν με απώλειες πάνω από 2.000 στρατιώτες.

1945 Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Ναζί αρχίζουν την εκκένωση του Aουσβιτς, καθώς οι Σοβιετικοί πλησιάζουν προελαύνοντες. 

Την ίδια μέρα, η Βαρσοβία, πρωτεύουσα της Πολωνίας απελευθερώνεται από τον Κόκκινο Στρατό, μετά από περίπου πέντε χρόνια κατοχής από τους Ναζί.

1946 Συνεδριάζει για πρώτη φορά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στο Λονδίνο.

1947 Ιδρύονται τα αρχηγεία Ρούμελης και Ηπείρου του Δημοκρατικού Στρατού, εν όψει της κλιμάκωσης των επιχειρήσεων του Εμφυλίου Πολέμου.

1985 Η British Telecom ανακοινώνει την απόσυρση των κόκκινων τηλεφωνικών θαλάμων στη Μ. Βρετανία.

1986 Εγκαινιάζεται το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα.

1989 Ο Πάτρικ Πάρντι ανοίγει πυρ σε δημοτικό σχολείο του Κλίβελαντ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 5 παιδιά και να τραυματισθούν 29, προτού βάλει τέρμα στη ζωή του.

1991 Αρχίζει τα ξημερώματα η επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου», μπροστά στις οθόνες των τηλεθεατών ολόκληρου του κόσμου, μέσω του αμερικανικού δικτύου CNN, κατά την οποία οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους επιτίθενται εναντίον του Ιράκ. 

1992 Το Ειδικό Δικαστήριο εκδίδει τα ξημερώματα την ετυμηγορία του για το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης. Ο Ανδρέας Παπανδρέου αθωώνεται με ψήφους 7-6, ενώ καταδικάζονται ο Δημήτρης Τσοβόλας σε φυλάκιση 2,5 ετών και ο Γιώργος Πέτσος σε φυλάκιση 10 μηνών.

1994 Καταστροφικός σεισμός μεγέθους 6,7 της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει το Λος Άντζελες. Σκοτώνονται 72 άτομα και τραυματίζονται 8.7

1996 Αρχίζει η επίσημη λειτουργία των διπλωματικών γραφείων σύνδεσης Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

1997 Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι υπογράφουν την επίσημη συμφωνία για τη Χεβρώνα και η πόλη παραδίδεται στην Παλαιστινιακή Αρχή μετά από 30 χρόνια ισραηλινής κατοχής.

2010 Ο κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, παρουσία και του έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, εγκαινιάζει το χωριό Αρτέμιδα, που ανοικοδομήθηκε πλήρως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, με δαπάνες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

πηγή-thepressroom.gr

Πολλά να γεγονότα ''σαν σήμερα''και πιο πολύ εγώ θα δώσω βάση στο μεγάλο γεγονός του 1996 όπου είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για το όνομα τον Σκοπίων ,και ερχόμαστε στο σήμερα 20 περίπου χρόνια μετά και το θέμα έχει ''πέσει''στο τραπέζι και πάλι ,ελπίζουμε αυτήν την φορά σε μια ονομασία με κανένα Ελληνικό στοιχείο ,με κανένα Ελληνικό όρο ,με ένα όνομα που αρμόζει στο μικρό αυτό κρατίδιο της πρώην Γιουκοσλαβίας ,ελπίζουμε σε ότι καλύτερο για την χώρα μας και επιτέλους σηκωθείτε από τους καναπέδες και τους καφέδες και τα κουτσομπολιά και ''πιάστε δουλειά'',όλοι μαζί λοιπόν στο μεγάλο Συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη μας στις 21/1/2018 και ώρα 2.00 μ.μ 

Αυτά από εμένα για σήμερα Τετάρτη του Αγίου Αντωνίου και εύχομαι να βρεθεί και ο δεύτερος αγνοούμενος και να αναπαυθεί εν ειρήνη.Μαζί και πάλι αύριο Πρώτα Ο Θεός με πολλά και διάφορα ,μέχρι τότε να μου είστε όλοι σας καλά και να χαμογελάτε.Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Top