ΣΥΝΤΑΓΕΣ (200)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

giouvetsi-diaforetiko-chefoulis.gr ΥΛΙΚΑ

Λουκάνικα χωριάτικα 1 πακέτο (4 τεμ κομμένα ροδέλες)

Μανιτάρια λευκά φρέσκα 500 γρ κομμένα

Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί διαλυμένο στο μπλέντερ

Κριθαράκι μέτριο 1/2 πακέτο

midopilafoΦΑΓΗΤΑΚΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ... ΝΟΣΤΙΜΟ ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ!

ΥΛΙΚΑ

 

1 κιλό μύδια φρέσκα

 

2 κούπες ρύζι Καρολίνα

 

1 κρεμμύδι

recipe main akis-petretzikis-souffle-olympos-siteΚαλημέραααα σας! Γρήγορο κι εύκολο φαγητάκι για σήμερα! Μακαρόνια σουφλέ....

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. μπέικον κομμάτι

5 κ.σ. ελαιόλαδο (2κ.σ.+3 κ.σ.)

500 γρ. μανιτάρια λευκά

πιπέρι

100 γρ. (75 γρ. + 25 γρ.) γραβιέρα

100 γρ.  (75γρ + 25γρ ) τυρί φέτα

300 γρ. κρέμα γάλακτος

2 αυγά

200 γρ. φέτα 

1 κ.σ. θυμάρι

500 γρ. ταλιατέλες πολύχρωμες, βρασμένες, στραγγισμένες και ανακατεμμένες με 2 κ.σ. ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C στον αέρα. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε καυτό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν χρυσό χρώμα. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από την φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια τρίβουμε τη γραβιέρα και το τυρί χωριάτικο. Βάζουμε τα 75γρ.γραβιέρας και τα 75γρ.τυριού σε ένα πολύ μεγάλο μπολ που να χωράει και τα ζυμαρικά αργότερα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Σπάμε την φέτα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και την προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε ελαφρά με σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μπέικον, τις ταλιατέλες στο μπολ και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μεταξύ τους. Αδειάζουμε το μπολ σε ένα πυρίμαχο σκεύος 30x35εκ. και απλώνουμε τα υλικά ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του. Πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη γραβιέρα(25γρ.) και το τυρί(25γρ.) που έχουμε τρίψει και σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

 

roxakia exothema.grΣήμερα είπα να σας γλυκάνουμε λίγο....Νηστίσιμα ροξάκια για μικρούς και μεγάλους!

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι χλιαρό νερό

2 κουταλάκια γλυκού μαγιά ξερή

1 ποτήρι ελαιόλαδο

3 1/2 ποτήρια αλεύρι

1 κουταλιά σούπας κακάο

1/2 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια τριμμένα

kanelonia-me-kima-kai-kremaΥΛΙΚΑ

24 κανελόνια

2 φλ. απλή σάλτσα ντομάτας

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

4 κ.σ ελαιόλαδο

kaseropita me bacon 19Μια από τις πολύ εύκολες, αλλά ταυτόχρονα και πάρα πολύ ωραίες πίτες. Αν χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα του εμπορίου, γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και χωρίς φασαρία.

1486412139741Καλημέεερααα....ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι για σήμερα!

Μπισκοτάκια με καραμέλα!

19832-gioubetsi-me-xoirino-kanela-kai-liasti-tomata-by-adamantiazΤι χρειαζόμαστε:

1 κιλό χοιρινό από σπάλα, κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 πακέτο κριθαράκι μέτριο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2κ.σ.τοματάκια κονκασέ

1 κ.γ. πελτέ τομάτας

2 - 4 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες

1 ξύλο κανέλα

1/2 κούπα κόκκινο κρασί

1 κούπα ελαιόλαδο

αλάτι/πιπέρι

5 κούπες χλιαρό νερό

1849ΟΜΟΡΦΕΣ ΓΛΥΚΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ(σπασμένα σε κομμάτια)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ
4 κούπες των (250 ml) γάλα
1 βιτάμ (250 γρ)
6-8 κουταλιές σούπας ζάχαρη(ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε)
6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
80 γρ κουβερτούρα
1 κ.σ γεμάτη μερέντα

11731-manitaria-frikase-by-july88Καλημέρα φίλοι μου,σήμερα υπάρχει λίγος χρόνος και είπα να σας απαλλάξω από τη συνηθισμένη πρωϊνή ερώτηση: "Τι θα μαγειρέψουμε σήμερα;". Τι λέτε λοιπόν, για ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ;;;

Σελίδα 2 από 15
Top