Φροντίδα κυρίας στα Νέα Βρασνά
Φροντίδα κυρίας στα Νέα Βρασνά

Ζητείται για άμμεση πρόσληψη ...

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Ενοικιάζεται 2άρι σπίτι, ...

ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται μονοκατοικία 70 τ.μ. ...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ

Πωλείται έπιπλο κατάλληλο για ...

ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται οικόπεδο 270 ...

ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΛΒΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΛΒΗ

Από τη Ρεντίνα ακολουθώντας ...

ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ

Απολλωνία.... μπροστά μας ...

ΣΚΕΠΑΣΤΟ
ΣΚΕΠΑΣΤΟ

Στην διαδρομή μέσα στα δάση ...

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Πλησιάζοντας περισσότερο τη ...

ΑΝΩ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΑΝΩ ΣΤΑΥΡΟΣ

Το ιδανικό μέρος για όσους ...

ΤΥΡΟΠΙΤΑ Η ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ;

tyropita1Η τυρόπιτα είναι πίτα από ζύμη (π.χ. ζύμη σφολιάτας) ή φύλλο. Η γέμιση της έχει συνήθως σαν βάση τυρί φέτα και αυγό και αποτελεί πολύ δημοφιλές πρόχειρο φαγητό.

Υπάρχουν διάφορα ήδη ανάλογα με το φύλλο που χρησιμοποιείται, το σχήμα και τον τρόπο παρασκευής της.

tyroppita

Τα πλέον γνωστά είναι η παραδοσιακή τυρόπιτα, η σπανακόπιτα, η κασερόπιτα και οι πίτες με ζαμπόν και κασέρι.

spanakopita1

Φυσικά δε θα πρέπει να ξεχνάμε την τρίγωνη τυρόπιτα, την τυρόπιτα Κουρού (η οποία έχει πιο χοντρό φύλλο) και τέλος την στριφτή τυρόπιτα η οποία στην Μακεδονία είναι γνωστή ως «Κιχί».

kixi1

kourou

Η μπουγάτσα είναι πίτα από φύλλο με γέμιση κρέμα, τυρί αν και συναντάται και σε άλλες γεύσεις όπως με κιμά, σπανάκι ή με κρέμα κακάο.

mpoygtsa2

Το όνομα προέρχεται από την αντίστοιχη τούρκικη λέξη πογάτσα (POGACA = Ζύμη). Στην Ελλάδα την έφεραν Μικρασιάτες πρόσφυγες μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, κάνοντας την ιδιαίτερα δημοφιλή ειδικά στην Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, πόλεις που φημίζονται για την μπουγάτσα τους.

mpoygatsa

Οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ελλάδας είναι στο δίπλωμα του φύλλου κατά την παρασκευή της και στον τρόπο σερβιρίσματος.

mpougatsatyri

Αυτό συμβαίνει επειδή στην Ν. Ελλάδα το κλείσιμο της γέμισης στο φύλλο γίνεται σε μορφή φακέλου και κόβεται στη μέση κατά το σερβίρισμα, ενώ στην Βόρεια Ελλάδα το φύλλο είναι μεγαλύτερου μεγέθους οπότε και κόβεται σε μερίδα.

Γράφτηκε από τον/την Σούζυ Αρχοντή
ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2016 ΣΤΑ ΝΕΑ ...

Με Ζεστή ζεστή ...

1
ΓΙΑ..ΓΕΛΙΑ !! (19/12)

Είναι μια ξανθιά ...

1
ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ...

Τα μαζεύει και ...

1
ΓΙΑ ... ΓΕΛΙΑ !!! ( ...

Ήταν ένας κεκές ...

1
ΓΙΑ …ΓΕΛΙΑ … ( 20 ...

Ρωτά η κυρία τα ...

1
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ...

Ημερίδα για τη ...

1
ΑΕΤΟΣ ΑΝΩ ΣΤΑΥΡΟΥ: ΚΑΙ ...

Έβγαλε τα ...

1
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ – ...

Σεμνή κατά πάντα η ...

1
Απαγορεύτηκε προσωρινά ...

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ...

1