Φροντίδα κυρίας στα Νέα Βρασνά
Φροντίδα κυρίας στα Νέα Βρασνά

Ζητείται για άμμεση πρόσληψη ...

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ 2ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Ενοικιάζεται 2άρι σπίτι, ...

ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται μονοκατοικία 70 τ.μ. ...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΛΟ

Πωλείται έπιπλο κατάλληλο για ...

ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

Πωλείται οικόπεδο 270 ...

ΡΕΝΤΙΝΑ
ΡΕΝΤΙΝΑ

Ο όμορφος οικισμός της ...

ΜΙΚΡΗ ΒΟΛΒΗ
ΜΙΚΡΗ ΒΟΛΒΗ

Από τη Ρεντίνα ακολουθώντας ...

ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΛΒΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΛΒΗ

Από τη Ρεντίνα ακολουθώντας ...

ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑΣ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑΣ

Ακολουθώντας την παλιά Εθνική ...

ΛΙΜΝΗ
ΛΙΜΝΗ

Η Λίμνη είναι ένας μικρός ...

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ!

1486412139741Καλημέεερααα....ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι για σήμερα!

Μπισκοτάκια με καραμέλα!

ΥΛΙΚΑ

 

185 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

170 γρ. βούτυρο

120 γρ. καστανή ζάχαρη

 500 γρ. ζαχαρούχο γάλα

150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °c. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το βούτυρο (110 γρ.) και ανακατεύουμε με τα δάχτυλα, μέχρι το μείγμα να έχει την υφή βρεγμένης άμμου. Ρίχνουμε σιγά σιγά την καστανή ζάχαρη (60 γρ.), ζυμώνοντας παράλληλα με τα χέρια, ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη και κάνουμε βαθιές τρύπες με πιρούνι στην επιφάνειά της. ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ώσπου να χρυσίσει. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.Ετοιμάζουμε την καραμέλα γάλακτος: Σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο (60 γρ.), την καστανή ζάχαρη (60 γρ.) και το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά. Όταν η καραμέλα πάρει κρεμώδη μορφή, αποσύρουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε την κρύα πλέον βάση μπισκότου με την καραμέλα γάλακτος και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή τη βάζουμε σε μεταλλικό ανοξείδωτο μπολ, το οποίο στερεώνουμε πάνω σε κατσαρολάκι με λίγο νερό που βράζει. Ανακατεύουμε με σπάτουλα ώσπου να λιώσει και, όταν είναι έτοιμη, περιχύνουμε το ταψί με το μπισκότο και την καραμέλα.Αφήνουμε το ταψί στο ψυγείο για 25 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη σοκολάτας. Με μαχαίρι κόβουμε σε τετράγωνα μπισκότα και σερβίρουμε.

Καλή σας επιτυχία!


 

 

Γράφτηκε από τον/την Ρούλα Παναγιωτίδου
ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΣΤΟ ...

( στην φωτογραφία ...

1
ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΚΑΒΟ !

Επειδή τα πολλά ...

1
( ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ )

Ήταν κάποτε ένα ...

1
ΠΩΣ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ...

Μια άκρως ...

1
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: ...

Την Κυριακή 24 ...

1
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ...

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ...

1
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

Μια πολύ νόστιμη ...

1
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ...

Την Κυριακή που μας ...

1
( ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ 18 ΜΑΙΟΥ )

Ξέρουμε ότι η ...

1