Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Καλημέρα ,καλημέρα όλη μέρα κυρίες μου και κύριοι ,καλημέρα σε όλους μας και ειδικά στην παρέα εκεί στην ομάδα μας στο facebook ,καλημέρα όλη μέρα και στους απανταχού Έλληνες του ντουνιά.Χτες δεν μπόρεσα να βρίσκομαι ''εδώ'' μιας και είχα κάποιες δουλειές και έλειπα από το σπίτι  ,σήμερα όμως είμαι εδώ κοντά σας πιστή στο ενημερωτικό και μουσικό μας ραντεβού και με πολύ όρεξη για να σας μεταδώσω τα νέα της ημέρας αλλά και το τραγούδι που θα επιλέξω με πολύ αγάπη για όλους όσους ακολουθούν την στήλη μας.

 Πέμπτη σήμερα 14 του Νοέμβρη και να πω χρόνια πολλά στον Γρηγόρη και την Γρηγορία ,επίσης να σας πω ότι σήμερα είναι και παγκόσμια ημέρα για τον διαβήτη.Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το παγκόσμιο κοινό για την ύπουλη αυτή αρρώστια, η οποία προκαλεί το θάνατο τουλάχιστον 3.000.000 ανθρώπων ετησίως.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (Τύπου 1) ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη (Τύπου 2).

Η Ινσουλίνη είναι μια ορμόνη, που επιτρέπει στα κύτταρα να πάρουν το σάκχαρο από το αίμα και να το χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας

Η πρόληψη, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και τα φάρμακα, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη, επισημαίνουν οι επιστήμονες, που εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν το γνωρίζουν.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή, ιδιαίτερα στα ελληνόπουλα, που συγκαταλέγονται στα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Βροχές και σποραδικές καταιγίδεςκατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία, στην Χαλκιδική, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ.

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 14 Νοεμβρίου – Πού βρέχει τώρα

Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τοπικά περιορισμένη ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις πρωινές ώρες στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Η ορατότητα τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 19 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στα ανατολικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, στην ανατολική Μακεδονία, στην Χαλκιδική και στη Θράκη με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές που το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα σταματήσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

-Πηγή-NEWSBOMB.GR

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Προβληματικές δηλώσεις

Ζάεφ : Θα προωθήσουμε τη «μακεδονική γλώσσα μας»

«Είμαστε υποχρεωμένοι να αγκαλιάσουμε τη γλώσσα» μας, διότι είναι δική μας, όπως ο πατέρας μας, είπε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας σε συνέδριο για τη «μακεδονική γλώσσα»......

Μπαράζ καταλήψεων

Ξανά στους δρόμους οι φοιτητές για το άσυλο : Νέο συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, φοιτητές κλείνουν τη μία σχολή μετά την άλλη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο Οικονομικό πανεπιστήμιο καθώς και για τις εικόνες βίας που διαδραματίστηκαν έξω από την πρώην ΑΣΟΕΕ, όταν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. χτύπησαν αναίτια φοιτητές.

Ηταν υποβασταζόμενο το κορίτσι

Amber Alert: Συναγερμός στην Κατερίνη για εξαφάνιση 17χρονης μαζί με τη μητέρα της

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για τον εντοπισμό ανήλικης που εξαφανίστηκε από την Κατερίνη

Amber Alert: Συναγερμός στην Κατερίνη για εξαφάνιση 17χρονης μαζί με τη μητέρα της | tanea.gr

Τι είπε ο πατέρας του

Πειρατεία στο Τόνγκο: Γίνονται διαπραγματεύσεις, καλά στην υγεία του ο Ελληνας ναυτικός

Καλά στη υγεία του είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο 20χρονος Ελληνας ναυτικός ο οποίος απήχθη από το πλοίο «Elka Aristotle». Την ενημέρωση αυτή παρείχαν στους γονείς του ειδικοί διαπραγματευτές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις οι οποίες φαίνεται να ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή, συνεχίζονται υπό άκρα μυστικότητα.

Πειρατεία στο Τόνγκο: Γίνονται διαπραγματεύσεις, καλά στην υγεία του ο Ελληνας ναυτικός | tanea.gr

Μεγάλες καταστροφές

Κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος στην Κρήτη από την κακοκαιρία

Δοκιμάζεται για άλλη μία φορά η Κρήτη από την κακοκαιρία και ειδικά τα Χανιά – Πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις, διακοπές ρεύματος, κατολισθήσεις και προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Παραδοξότητα

Τα δύο πρόσωπα του Αλέξη Τσίπρα και το σκηνικό «πολέμου»

Ο δυϊσμός του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του όμως δεν εξαντλείται εδώ. Η ιδιαίτερα θερμή συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με τον Aδωνη Γεωργιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου με τον κινέζο πρόεδρο, δεν συνάδει με τη ρητορική για «ακροδεξιό υπουργό»

Αναμένεται σύγκρουση

Novartis : Νέα μάχη σήμερα στη Βουλή - Καταθέτει ξανά ο Φρουζής

Στελέχη από το κυβερνών κόμμα, μετά και προχθεσινές βόμβες που εξαπέλυσε ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της φαρμακοβιομηχανίας κ. Κ. Φρουζής, επιμένουν στα περί σκευωρίας, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ εμμένουν στη στάση του περί σκανδάλου.

Τι σχεδιάζεται

Ερχονται αυξήσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, μαζί με αναδρομικά

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ετοιμάζεται από το υπουργείο Εργασίας με στόχο να κατατεθεί στις αρχές Ιανουαρίου. Μετά την ισχύ του νέου νόμου θα καταβληθούν οι αυξήσεις ενώ τα αναδρομικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

Από τον ΟΑΕΔ

Αυτά είναι όλα τα προγράμματα απασχόλησης για επιχειρήσεις και ανέργους

Ευκαιρίες εργασίας για χιλιάδες νέους προκειμένου να ανασχεθεί το brain drain.

Αυτά είναι όλα τα προγράμματα απασχόλησης για επιχειρήσεις και ανέργους | tanea.gr

Ευκαιρίες εργασίας σε ανέργους προσφέρουν πολλά προγράμματα του ΟΑΕΔ, καλύπτοντας όλες τις ηλιακές ομάδες και απευθύνονται σε επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό, σε νέους αλλά και ανέργους.

Μεταξύ των προγραμμάτων που «τρέχουν» αυτή την περίοδο είναι αυτά για την απασχόληση πτυχιούχων με στόχο την ανάσχεση του brain drain, της επιχορήγησης για την πρόσληψη μισθωτών από αυτοαπασχολούμενους νέους, αλλά και εκείνα για την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας άνω των 45 ετών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα  με τα στοιχεία της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ, τα προγράμματα που παραμένουν ανοικτά για υποβολή αιτήσεων είναι τα ακόλουθα:

  • Πρόγραμμα προώθησης στην αυτoαπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών.
  • Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.
  • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6.000 ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας.
  • Πιλοτικό πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 45 ετών και άνω, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανέργων του ΚΠΑ Ελευσίνας.
  • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων ηλικίας 18-29 ετών με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.
  • Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού/ών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών.
  • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών.
    • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση 2.000 ανέργων ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και Πρόγραμμα Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για 50 άτομα με αναπηρίες.
    • Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης των αμειβόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, με μετατροπή της σύμβασης.
    • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημόσιου τομέα και επιχειρήσεων δήμων και περιφερειών για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών.
    • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση 10.000 δικαιούχων «Επιταγής Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας».
    • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των είκοσι θέσεων πλήρους απασχόλησης για την πρόσληψη 5.000 ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών.
    • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό έως είκοσι θέσεων πλήρους απασχόλησης για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας άνω των 45 ετών. 

Πηγή- Εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ''διαβάστε περισσότερα 

''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ''14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ,ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ...ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Σαν σήμερα 14 Νοεμβρίου η Μεγάλη Βρετανία απορρίπτει αίτημα των Κυπρίων για ένωση με την Ελλάδα

Σαν σήμερα 14 Νοεμβρίου η Μεγάλη Βρετανία απορρίπτει αίτημα των Κυπρίων για ένωση με την Ελλάδα

1832: Το πρώτο λεωφορείο, με κινητήρια δύναμη άλογα, κυκλοφορεί στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

1899: Η αμερικανίδα ρεπόρτερ Νέλι Μπλάι (πραγματικό όνομα Ελίζαμπεθ Τζέιν Κόκραν) ξεκινά την προσπάθειά της να ξεπεράσει τον ήρωα του Ιουλίου Βερν, Φιλέα Φογκ και πραγματοποιεί τον γύρο του κόσμου σε 72 ημέρες, 6 ώρες και 11 λεπτά.

1909: Στην Ελλάδα, με σφοδρό κατηγορητήριο, ο “Στρατιωτικός Σύνδεσμος” ζητά από την κυβέρνηση την εκκαθάριση των δημόσιων υπηρεσιών και την απόλυση όλων των πρεσβευτών ως ανίκανων.

1918: Η Τσεχοσλοβακία ανακηρύσσεται δημοκρατία. Πρόεδρος εκλέγεται ο Τόμας Μάζαρυκ.

1919: (π. ημ.) Υπογράφεται η Συνθήκη του Νεϊγύ, που ρυθμίζει τις σχέσεις και τα προβλήματα των Συμμάχων με τη Βουλγαρία. Η συνθήκη είναι σημαντική και για την Ελλάδα, γιατί μεταρρυθμίζει τα κοινά σύνορα υπέρ της χώρας μας και οριστικοποιεί την παραίτηση της Βουλγαρίας από τη Δυτική Θράκη.

1920: Οι Αρμένιοι εκκενώνουν την πρωτεύουσά τους, μετά την εισβολή των Τούρκων.

1922:Το BBC εκπέμπει το πρώτο ραδιοφωνικό του πρόγραμμα.

1926: Ιδρύεται η ΕΠΟ (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία).

1929: Η Μεγάλη Βρετανίααπορρίπτει αίτημα των Κυπρίων για ένωση με την Ελλάδα.

1940Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο ιταλικός στόλος συντρίβεται μέσα στο λιμάνι του Τάραντα. Φασιστική νηοπομπή υφίσταται πανωλεθρία στο στενό του Οτράντο.

1945Αρχίζει η Δίκη της Νυρεμβέργης, των 24 Γερμανών κατηγορουμένων που έχουν χαρακτηριστεί ως κορυφαίοι εγκληματίες πολέμου.

1957: Η συνάντηση 108 ηγετικών στελεχών της Μαφίας σε βίλα στο Απαλάτσιν της Νέας Υόρκης καταλήγει σε φιάσκο, μετά την εισβολή της αστυνομίας και τη σύλληψη τουλάχιστον 60 μαφιόζων. Το περιστατικό, που θα μείνει στην ιστορία ως «The Apalachin Meeting», επιβεβαιώνει την ύπαρξη συνδικάτου του εγκλήματος με κεντρική καθοδήγηση στη Βόρειο Αμερική.

1960:Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).

1970: Δημοσιεύεται από τη Χούντα ο θεσμικός νόμος για την οργάνωση και τη δράση των ελληνικών κομμάτων.

1989: Ο Μάνος Χατζιδάκις ιδρύει την «Ορχήστρα των Χρωμάτων».

1993: Ο μεγάλος «κανονιέρης» του ελληνικού ποδοσφαίρου και πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Ελλάδα, Θωμάς Μαύρος, λέει και επισήμως «αντίο» στα γήπεδα, στο φιλικό ΑΕΚ – Εθνική Ελλάδος.

1993: Την ίδια μέρα, οι Πορτορικανοί αρνούνται με δημοψήφισμα να αποτελέσει το Πουέρτο Ρίκο την 51η Πολιτεία των ΗΠΑ.

2001: Ο αγώνας Αργεντινή – Ουρουγουάη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002 είναι ο τελευταίος για τη φανέλα με το νούμερο 10 των Αργεντινών, η οποία αποσύρεται για πάντα σε ανάμνηση του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

2002: Το Ιράκ αποδέχεται άνευ όρων το ψήφισμα του ΟΗΕ για την επιστροφή των επιθεωρητών στο έδαφός του, για τον έλεγχο του οπλοστασίου και τον αφοπλισμό του..

Πηγή-THEPRESSROOM.GR

Και με αυτά και με εκείνα ήρθε η ώρα για το ''τραγούδι της ημέρας'' που εννοείται σας αφιερώνω με αγάπη και με γλυκές ευχές για να περάσετε όμορφα το υπόλοιπο της Πέμπτης .Η κακοακιρία συνεχίζεται στην χώρα μας ευτυχώς χωρίς απώλειες ανθρώπων ,μεγάλες οι καταστροφές αλλά ευτυχώς μόνο υλικές.Οι μπαχαλάκιδες στους δρόμους ,οι τάχα μου ,υαχα μου φοιτητές μιας και γιορτάζουν τα παιδιά σε λίγες ημέρες ,δεν ξέρουν όμως τι γιορτάζουν ,μάλλον την αναρχία γιορτάζουν και τίποτε άλλο ,καμία σχέση με τους φοιτητές όλουυυυυυυυ του κόσμου ,έτσι θέλουν ,έτσι τους αρέσει ,και γαυτό κάνουν όλη αυτή τη ''φασαρία''για να κάνουν ότι γουστάρουν.....Δεν έχω να σχολιάσω τίποτα άλλο απλά το ότι είμαι υπέρ στο να καταργηθεί το άσυλο .΄'οχι τα ιδεώδες ,το άσυλο για να μην μπορεί να μπαίνει όποιος ''γουστάρει''μέσα στα πανεπιστήμια και να στήνει είτε γιάφκες είτε ναρκωμάγαζα είτε να ριμάζει τον τόπο.

κ Μητσοτάκη ο Ελληνικός λαός σε ψήφισε για να μπουν ...κάποια πράγματα στην θέση τους .Σήμερα λοιπόν που έχεις συνάντηση με τον Ζάεφ κουνησε του το δάκτυλο και δείξε μας ότι δεν είσαι και εσύ ''προδότης''.Κόψτου λοιπόν την φόρα που έχει πάρει και διαλαλεί αριστερά και δεξιά ότι θα προωθήσει ....την Μ.γλώσσα .Δείξε στον Ελληνικό λαό ότι αυτή η συμφωνία είναι ΑΚΥΡΗ.

Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

 

 

.

 

 

 

Top