Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020

Καλημέρα ,καλημέρα όλη μέρα και σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου με τον καιρό στο δήμο μας να είναι νεφελώδεις με συννεφιά προς το παρών τουλάχιστον γιατί ίσως και να ρίξει αργότερα και καμιά ψιχάλα.Δεν ξέρω εαν διαβάσατε και εσείς ή είδατε κάτι που αφορά τα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση και είμαστε τάχα μου ,τάχα μου σε απαγορεύσεις διαφόρων ειδών ,πράγμα λέει που δεν ....και εννοώ δεν γιατί μάλλον δεν πιάνουν τόπο τα μέτρα οπότε μιας και οι θάνατοι πολλών συνανθρώπων μας καθημερινά αυξάνονται δυστυχώς ,η κυβέρνηση έχει άλλο σχέδιο πάμε να δούμε παρακάτω τι και πως θα συμβεί για αποφυγή της διασποράς του ιου.

Αποφασισμένη να σπάσει τον κύκλο της απειθαρχίας στην εφαρμογή των περιορισμών που υπονομεύει την επιτυχή ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού είναι η κυβέρνηση. Άλλωστε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης με μόνιμη εναλλαγή από το καθεστώς της οριζόντιας καραντίνας για τρεις εβδομάδες και δυο εβδομάδων κανονικότητας, δεν είναι η μοναδική πρόταση που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου.

Κατά πληροφορίες, στην κυβέρνηση γίνονται εισηγήσεις για την υιοθέτηση σκληρότερων μέτρων.

Ένα σχέδιο με αυστηρότερους περιορισμούς που θα εξασφαλίζουν όμως το άνοιγμα ενός καθαρού διαδρόμου έως το ξέφωτο. Αυτό δεν είναι άλλο από την νέα φάση στη παγκόσμια μάχη κατά της πανδημίας στην οποία θα μπορεί να επιστρατευτεί και το εμβόλιο. Έως τότε όμως απαιτείται μια περιχαράκωση, η οποία θα αδρανοποιεί και το «κοκτέιλ» της υπερμετάδοσης, που συνθέτουν η κόπωση των πολιτών, τα κρούσματα καταστρατήγησης των μέτρων, και η αλματώδης άνοδο της μεταδοτικότητας του ιού.

Τα μέτρα που φαίνεται πως τυγχάνουν της αποδοχής μερίδας στελεχών, θέλουν την καθιέρωση της απαγόρευση κυκλοφορίας σε μια χρονική ζώνη διάρκειας 12 ωρών. Κάποιοι μάλιστα προκρίνουν το ορόσημο για την έναρξη της, ακόμη και στις απογευματινές ώρες. Μια επιλογή όμως με προφανείς δυσκολίες αλλά και παρενέργειες στο συνολικό εγχείρημα αναχαίτισης της διασποράς και προστασίας όλων των παραγόντων. Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί εάν αυτή η συνταγή προτείνεται ως συμπλήρωμα στο πλέγμα των μέτρων του οριζόντιου lockdown που «τρέχει» από τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, ή εάν οι εισηγητές της προκρίνουν την υιοθέτηση της μετά την λήξη της πανελλαδικής καραντίνας στις 30 Νοεμβρίου. Ζητούμενο του ίδιου σχεδίου είναι η αναβάθμιση του επιπέδου ελέγχου της τήρησης των περιορισμών. Σε αυτό το πεδίο φαίνεται να προτείνεται κατά τις ίδιες πληροφορίες να εισαχθούν μέτρα αλλά γαλλικά. Δηλαδή να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και με άλλα σώματα όπως για παράδειγμα η δημοτική αστυνομία, η οποία θα επιτρέψει την απελευθέρωση ανθρωπίνων πόρων κυρίως της Ελληνικής Αστυνομίας και την αναδιανομή τους σε άλλα πεδία του ίδιου στρατηγικού σχεδιασμού.

Από την άλλη εντός της κυβέρνησης υπάρχουν φωνές που δεν συγκλίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Υποστηρίζουν δε, ότι με μικρές προσαρμογές στο υπάρχον πλαίσιο, των οριζόντιων περιορισμών, θα επιτραπεί στην πολιτεία να δρέψει περισσότερους καρπούς, στη μάχη αναχαίτισης της διασποράς του Covid-19. Κομβικής για την συνολική απόδοση των μέτρων είναι η αύξηση των ποσοστών τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Για το δημόσιο προτείνεται το μοντέλο οριζόντιας εφαρμογής της τηλεργασίας, και η λειτουργία του μόνο με προσωπικό ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση στην κυβέρνηση επιμένουν ότι το στρατηγικό όπλο της στον πόλεμο κατά της πανδημίας είναι η έξοδος από την φαρέτρα της, μέτρων νωρίτερα από τον απαιτούμενο χρόνο. Για αυτό όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, καθώς τα στοιχεία προμηνύουν ένα δεκαήμερο-φωτιά κατά τη διάρκεια του οποίου οι πιέσεις στο Εθνικό Σύστημα υγείας θα γίνουν ακόμη πιο ασφυκτικές. Δείγματα αυτής της κατάστασης ήδη αποτυπώνονται στους δείκτες που παρουσίασε την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Έτσι δεν αποκλείεται αποκλείεται ακόμη και η συνταγή μιας καραντίνας – ακορντεόν. Ένα κράμα δηλαδή καθολικού lockdown συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας και επιστροφής στην κανονικότητα με περιορισμένο άνοιγμα κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και με μόνιμα μέτρα όπως το μειωμένο ωράριο λειτουργίας στις λεγόμενες «εστίες υπερμετάδοσης», η υποχρεωτική χρήση μάσκας κ.α.

Το Plan-A πάντως, υπό την προϋπόθεση της ευλαβικής τήρησης των μέτρων, προβλέπει την άρση του οριζόντιου lockdown στις 30 Νοεμβρίου, και την είσοδο στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων με αρκετούς περιορισμούς.

Σούπερ μάρκετ: Η λίστα με τα προϊόντα που απαγορεύεται να πωλούν από σήμερα - Όλοι οι ΚΑΔ.

Σούπερ μάρκετ: Η λίστα με τα προϊόντα που απαγορεύεται να πωλούν από σήμερα - Όλοι οι ΚΑΔ

Ποια προϊόντα απαγορεύεται να πωλούν από σήμερα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τα σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα.

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τη λίστα των προϊόντων που απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ από σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου έως και τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Στην ίδια απόφαση προβλέπεται και η λειτουργία των σούπερ μάρκετ την Κυριακή 15 Νοεμβρίου από τις 9:00 έως τις 17:00.

 

Σε ό,τι αφορά στα είδη που απαγορεύεται να πωλούν τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων, με εξαίρεση το ηλεκτρονικό εμπόριο, στην απόφαση αναφέρονται οι εξής Κωδικοί Αριθμού Δραστηριότητας:

α) Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.41,

β) λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.42,

γ) λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.43,

δ) λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.51,

ε) λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.53, στ) λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα/ ΚΑΔ 47.54,

 

ζ) λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα, εξαιρουμένων των ανταλλακτικών (π.χ. λαμπτήρες), του λιανικού εμπορίου σαρώθρων για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), καθώς και του λιανικού εμπορίου σκουπών και βουρτσών για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37)/ΚΑΔ 47.59,

η) λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.61,

θ) λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.65,

ι) λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τα καλσόν (ΚΑΔ 47.71.71.43)/ΚΑΔ 47.71 και

ια) λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.72

Στο πλαίσιο αυτό από σήμερα απαγορεύεται η πώληση απ’ τα σούπερ μάρκετ οι εξής κατηγορίες προϊόντων:

 • Παιχνίδια
 • Είδη ένδυσης (με εξαίρεση τα καλσόν)
 • Έπιπλα, φωτιστικά και άλλα είδη οικιακής χρήσης (με εξαίρεση τα ανταλλακτικά, όπως πχ λαμπτήρες. τα σάρωθρα, τις σκούπες και τις βούρτσες για οικιακή καθαριότητα)
 • Ηλεκτρικές οικιακές συσκευές
 • Εξοπλισμός ήχου και εικόνας
 • Τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός
 • Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, περιφερειακές μονάδες υπολογιστών και λογισμικού
 • Υποδήματα και δερμάτινα είδη
 • Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα
 • Χαλιά, κιλίμια και επενδύσεις δαπέδου και τοίχου
 • Βιβλία.
 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ
 • Άστατος ο καιρός την Τετάρτη: Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες.

 • Άστατος ο καιρός την Τετάρτη: Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες
 • Τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες θα είναι έντονα στο νησί της Κρήτης που μετράει πληγές από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας ενώ βροχοπτώσεις αναμένονται και σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας.
 • Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένετια να εξασθενήσουν από το μεσημέρι της Τετάρτης.

  Ο καιρός την Τετάρτη

  Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές προβλέπει για την Τετάρτη η ΕΜΥ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα οι οποίες θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι.

  Στις υπόλοιπες περιοχές κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές γενικά ασθενείς, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια.

  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

 • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

  Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια της Αττικής όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

  Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς κελσίου.

 • Μακεδονία, Θράκη

  Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη κεντρική Μακεδονία. Η ορατότητα στη δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

  Άνεμοι: Στη δυτική Μακεδονία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

  Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη, όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

 • Πηγή-Newsbomb.gr
 •  
 • Σαν σήμερα 11 Νοεμβρίου 1990 πέθανε ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος

 • Σαν σήμερα 10 Νοεμβρίου 1990 πέθανε ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος
 • 384 Ο Σιρίκιος ανεβαίνει στον παπικό θρόνο. Είναι αυτός που θα καθιερώσει τον όρο «papa» (πάπας). Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τον τιμά ως άγιο.

  1215 Η 4η Σύνοδος του Λατερανού υιοθετεί το Δόγμα της Μετουσίωσης (Transubstantiatio), σύμφωνα με το οποίο κατά τη Θεία Ευχαριστία ο Άρτος και ο Οίνος μεταβάλλονται σε Σώμα και Αίμα του Χριστού.

 • 1790 Οι Άγγλοι εισάγουν για πρώτη φορά χρυσάνθεμα από την Ιαπωνία.
 • 1826 Η Ελληνική Κυβέρνηση μεταφέρει την έδρα της από το Ναύπλιο στην Αίγινα.

  1867 Το βασιλικό ζεύγος Γεωργίου Α' και Όλγας, μετά την τέλεση των γάμων τους, φτάνει στην Ελλάδα με τον ατμοδρόμωνα «Μεσολόγγιον».

 • 1887 Τέσσερις από τους οκτώ εργάτες - συνδικαλιστές, που είχαν κατηγορηθεί για την προβοκατόρικη βομβιστική επίθεση σε εργατική συγκέντρωση στην πλατεία του Χέϊμάρκετ του Σικάγο στις 4 Μαΐου 1886, εκτελούνται δι’ απαγχονισμού (πρόκειται για τους Πάρσονς, Σπάις, Φίσερ και Ενγκελ).
 • 1912 Η Συνέλευση της Σάμου με πρόεδρο το Θεμιστοκλή Σοφούλη κηρύσσει την ένωση με την Ελλάδα.

  1912 Απελευθερώνεται η Καστοριά από τον Ελληνικό Στρατό.

  1918 Οι δυνάμεις της Αντάντ και η Γερμανία υπογράφουν ανακωχή. Στο προσωπικό του βαγόνι στο δάσος της Κομπιέν ο γάλλος στρατάρχης Φέρντιναντ Φος υπαγορεύει στη γερμανική αντιπροσωπεία τους όρους της ανακωχής, με την οποία τερματίζεται ο Α' Παγκόσμιος πόλεμος. Επισήμως, ο πόλεμος τελείωσε στις 11:00, την "ενδέκατη ώρα, της ενδέκατης μέρας του ενδέκατου μήνα" του 1918.

 • 1938 Οι Εβραίοι υποχρεώνονται από το ναζιστικό καθεστώς της Γερμανίας να φορούν στο πέτο τους το Αστρο του Δαβίδ.

  1940 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Καταναυμαχείται ο ιταλικός στόλος στον Τάραντα, με τη συμβολή ελληνικού στολίσκου αντιτορπιλικών.

  1940 Το πρώτο τζιπ βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής. Είναι παραγγελία του αμερικανικού στρατού και έχει κατασκευαστεί από τον Γουίλις. Θα γράψει ιστορία στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

  1942 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι αμερικανικές δυνάμεις υπό τον Ντουάιτ Αϊζενχάουερ αναλαμβάνουν τον έλεγχο της γαλλικής Βόρειας Αφρικής.

  1944 Η νέα μεταπολεμική δραχμή, ίση με 50 δισεκατομμύρια παλαιές κατοχικές δραχμές, τίθεται σε κυκλοφορί

 • 1950 Σμήνος ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών αναχωρεί για την Κορέα, προκειμένου να λάβει μέρος στον Πόλεμο της Κορέας, υπό τις δυνάμεις του ΟΗΕ.

  1951 Ο Χουάν Περόν εκλέγεται πρόεδρος της Αργεντινής για έκτη συνεχή φορά.

  1952 Στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας, οι εφευρέτες Τζον Μάλιν και Γουέιν Τζόνσον παρουσιάζουν το πρώτο βίντεο.

  1953 Για πρώτη φορά στην ιστορία της ιατρικής, επιστήμονες στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης εντοπίζουν με σιγουριά και φωτογραφίζουν τον ιό της πολιομυελίτιδας.

  1953 Γίνεται σε εργοστάσιο της Καλλιθέας η πρώτη επίδειξη τηλεόρασης στην Ελλάδα.

  1962 Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εγκαινιάζει την Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου.

 • 1972 Εγκαινιάζεται το διυλιστήριο της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους Αττικής.

1976 Ο Ντιέγκο Μαραντόνα σημειώνει τα πρώτα δύο επίσημα γκολ στην καριέρα του, εναντίον της Σαν Λορέντσο στο Μαρ ντελ Πλάτα.

1990 Πέθανε ο ηθοποιός και θεατρικός σκηνοθέτης Αλέξης Μινωτής (πραγματικό όνομα Αλέξης Μινωτάκης).

1990 Πέθανε ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος

2000 160 άνθρωποι σκοτώνονται στις Άλπεις, όταν παίρνει φωτιά ο οδοντωτός σιδηρόδρομος τη στιγμή που διέσχιζε σήραγγα.

2002 Το σχέδιο Ανάν για την επίλυση του Κυπριακού, που συνέταξε ο γ.γ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, παραδίδεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, στην τουρκοκυπριακή πλευρά και στις εγγυήτριες δυνάμεις Ελλάδα, Τουρκία και Βρετανία. Ο έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο κύπριος πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης δηλώνουν ότι «το σχέδιο είναι διαπραγματεύσιμο».

2004 Πέθανε ο παλαιστίνιος ηγέτης, Γιασέρ Αραφάτ

2007 Εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ. Οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Κώστας Σκανδαλίδης. Επανεκλέγεται ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 55% έναντι 38% του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Πηγή-Thepressroom.gr

 Αυτά είχα για εσάς σήμερα Τετάρτη 11 του τρέχοντος μηνός ,θα ήθελα φυσικά να ξεκινώ με αισιοδοξία αλλά έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα δεν μπορώ να αποφύγω την ενημέρωση για τον ιό ,διαβάσατε φαντάζομαι το τι πρόκειται να συμβεί με νέα ,πιο αυστηρά μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση ,ας αποδεχτούμε όλοι πιστευώντες και μη ,τα νέα μέτρα για το καλό όλων μας και κυρίως των συνανθρώπων μας που είναι στα κρεββάτια του πόνου.....Καλή ανάρωση θα ευχηθώ σε όλους μέσα από την καρδιά μου με ή χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Μαζί θα είμαστε την Παρασκευή Πρώτα Ο Θεός μιας και αύριο δεν μπορώ να είμαι στην στήλη και όπως σας έγραψα και χτες η μουσική στήλη μεταφέρεται από την επόμενη εβδομάδα ,το βράδυ γιατί ο χρόνος μου είναι απειροελάχιστός τα πρωινά και δυστυχώς δεν προλαβαίνω ,γιατί είτε το πιστευέτε είτε όχι θέλω σχεδόν 50 λεπτά με 1 ώρα για να μπορώ να σας μεταφέρω όλα αυτά που βλέπετε και διαβάζετε στο άρθρο μιας και δεν τα έχω έτοιμα πρέπει να ψάξω ,να δω και μετά να σας τα αναρτήσω ,οπότε δυστυχώς για μένα αυτή η ώρα είναι πολύτιμη ,όχι ότι δεν αγαπώ αυτό που κάνω εννοείται πως αγαπώ αυτό που κάνω και πολύ μάλιστα ,αλλιώς θα είχα σταματήσει ,οπότε θα είμαι κοντά σας τις βραδυνές ώρες με όλα αυτά που αγαπάτε σε αυτήν εδώ την μουσική στήλη .Να έχετε μια όμορφη ημέρα ,να είστε αισιόδοξοι για όλα και να χαμογελάτε ακόμη και κλεισμένων των θυρών....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

 


 

Top