Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020

Καλησπέρα σας κυρίες μου και κύριοι και καλή σας βραδιά .Παρασκευή σήμερα και μάλλον η παροιμία Παρασκευούλα ζάχαρι ,Παρασκευούλα μέλι μάλλον δεν ταιριάζει σε αρκετές Παρασκευές που έχουν περάσει και σε αρκετές που θα έρθουν ακόμη ...2Ο Νοεμβρίου σήμερα παραμονή μιας μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης καθώς αύριο 21 Νοεμβρίου είναι Τα Εισόδια Της Θεοτόκου και εκτός από κάποιες κυρίες που ίσως γιορτάζουν αύριο αντί του 15Αύγουστου ,γιορτάζουν και οι Ένωπλες Δυνάμεις της χώρας μας ,θα ευχηθώ λοιπόν σε όλους χρόνια πολλά με υγεία και αισιοδοξία και να τελιώνει επιτέλους όλο αυτό που βιώνουμε .

Η Ορθοδοξία εορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου -21 Νοεμβρίου - ΒΗΜΑ  ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ -Ειδησεις -News

ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ«Σήμερον της ευδοκίας Θεού το προοίμιον, και της των ανθρώπων σωτηρίας η προκήρυξις. Εν ναώ του Θεού τρανώς η Παρθένος δείκνυται, και τον Χριστόν τοις πάσι προκαταγγέλλεται. Αυτή και ημείς μεγαλοφώνως βοήσωμεν˙ Χαίρε της οικονομίας του Κτίστου η εκπλήρωσις».

Μία από τις κυριότερες και μεγαλύτερες Θεομητορικές εορτές του έτους είναι τα «Εισόδια» της Θεοτόκου. Η Εκκλησία μας την τιμά στις 21 Νοεμβρίου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Η σημασία της εορτής αυτής είναι μεγάλη και ιερή. Αποτελεί τήν βάση και την αρχή για όλη την μετέπειτα ζωή της Θεοτόκου.

Όπως γνωρίζουμε, η Παναγία Θεοτόκος, γεννήθηκε από γονείς γηραιούς, τον Ιωακείμ και την Άννα, που είχαν παρακαλέσει με πολύ πόνο τον Θεό να τους δώση ένα τέκνο και να το αφιερώσουν στο Ναό Του. Πραγματικά, αυτό και έκαναν. Οταν δηλαδή η Μαρία έγινε τριών ετών την έφεραν οι ίδιοι οι γονείς της στο Ναό και την παρέδωσαν στα χέρια του Ζαχαρία του ιερέα. Αυτός την αγκάλιασε, την ευλόγησε και είπε: «Εμεγάλυνε ο Κύριος το ονομά σου σε όλες τις γενεές. Με σένα θα ευλογηθούν τα έθνη και ο Κύριος θα λυτρώση τους υιούς του Ισραήλ». Και ανέβασε την τριετή Μαρία στο εσωτερικό του θυσιαστηρίου, όπου ο Θεός την χαρίτωσε. Και ευφράνθηκε η Παναγία και με αγαλλίαση ψυχής εσκίρτησε και όλοι πνευματικά πανηγύρισαν που έμεινε στο Ναό τον Άγιο, για να αγιασθεί και να γίνει αργότερα η Μητέρα του ίδιου του Θεού.

Και πάμε στο καλό νέο της ημέρας που αφορά φυσικά τον Χριστουγεννιάτικο ,μεγάλο διαγωνισμό μας ,είχα αναφέρει πολλές φορές πως θέλουμε δώρα για τον κόσμο όπως βλέπουμε το χέρι δεν τον βάζουνε στην τσέπη κάποιοι γιατί μάλλον για αυτούς μια ή δυο σακούλες με τρόφιμα μάλλον τους πέφτει πολύ για να την δώσουν μέσα από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα σε κάποιους ανθρώπους ,υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά η ανθρωπιά θα πω εγώ σε όλο της το μεγαλείο και πριν ξεκινήσω να λέω ποιος είναι ο μεγάλος χορηγός θα παρακαλούσα ορισμένους να κάτσουν στα αβγά τους και να κοιτούν την δουλειά τους γιατί και εγώ αυτήν την στιγμή σε μια δουλειά είμαι ,είναι η δουλειά αυτή και είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις δώρων από όποιον θελήσει να είναι ΧΟΡΗΓΟΣ της μουσικής στήλης και κατ'επέκταση του www.volvinews.gr .

Αστρολογικός οδηγός για Χριστουγεννιάτικα δώρα - αστρολογία

Και επειδή μερικοί μάλλον δεν καταλαβαίνετε ξαναλέω εδώ κάνουμε μια δουλειά ,ΔΟΥΛΕΙΑ you know ;;;;;;Αφήστε λοιπόν τις ταμπέλες της κομματικές ή τις αυτοδιοικητικές γιατί δεν είμαστε εδώ εγώ και οι συνεργάτες μου για να κάνουμε αγώνα ,για να κάνουμε πολιτική διαφήμιση σε κάποιον ,η όποια διαφήμιση του όποιου χορηγού είναι μόνο και μόνο για να πάρει ο κόσμος τα δώρα που θα του δώσει ο εκάστοτε χορηγός ,αφήστε λοιπόν να κάνουμε την δουλειά μας και ....μη μας κρατάτε κάποιοι μούτρα ,μη μας κάνετε πέρα (όχι ότι δεν το έχετε κάνει ,το έχετε κάνει σε μεγάλο βαθμό ειδικά από πολύ ,πολύ ,πολύ γνωστά μου άτομα ) γιατί  πραγματικά και εμείς τα μαθαίνουμε και σας πληροφορώ ορισμένους ότι πραγματικά δεν με ενδιαφέρει η γνώμη κανενός στην συγκεκριμένη φάση ,γενίκα δεν με νοιάζει αλλά στην συγκεκριμένη φάση που μεγάλος χορηγός θα είναι ο κύριος Γιάννης Βαλερής ,πραγματικά δεν με ενδιαφέρει το πως θα είναι τα μούτρα σας όταν θα με βλέπετε στο δρόμο .

Ο καθένας λοιπόν ας κοιτάξει την δουλειά του και εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο της ηλεκτρονικής εφημερίδας αλλά και για τον κόσμο που μας ακολουθεί καθημερινά .Μαζί μας λοιπόν από την ερχόμενη Δευτέρα ως και την 22η Δεκεμβρίου (όπου και θα λήξη ο Χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός ) θα είναι κοντά μας ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Βόλβης και ξανά υποψήφιος Δήμαρχος κύριος Ιωάννης Βαλερής .Με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα χτες από την Σούζη Αρχοντή και τον Χρήστο Ευθυμιάδη ότι θα έχουμε διαγωνισμό  εορταστικό με 3 τυχερούς φίλους και δεν μου είπαν τίποτε άλλο ,οπότε και εγώ σας έκανα την σχετική ανακοίνωση ,το βράδυ όμως αργά γύρω στις 11 μ.μ ο κύριος Ιωάννης μου έστειλε μήνημα λέγοντας μου πως εκείνος θα είναι ο χορηγός και οι τυχεροί δεν θα είναι 3 αλλά 9 .....Ναι καλά βλέπετε 9 τυχεροί ακόλουθοι μας θα χαρούν τα δώρα που θα προσφέρει με πολύ χαρά και αγάπη ο κύριος Ιωάννης Βαλερής ,εξάλλου είναι γνωστό το πόσο ''ανοιχτοχέρης'' είναι με ένα  μεγάλο φιλανθρωπικό  έργο στην πλάτη του ,οπότε μας κάνει ξανά  την τιμή και δίνει τα δώρα μεγάλης αξίας που φυσικά θα σας ανακοινώσω την ερχόμενη Δευτέρα Πρώτα Ο Θεός .Μπορείτε λοιπόν στο περίπου να καταλάβετε για το τι δώρα πρόκειται !

'Εγώ θα τον ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των συνεργατών μου που για άλλη μια φορά θα μοιράσει απλόχερα τα δώρα του σε 9 άτομα μετά και την κλήρωση που θα προκύψει στις 23 Δεκεμβρίου Πρώτα Ο Θεός ,να είμαστε όλοι καλά ,να πάνε όλα καλά και η κλήρωση θα γίνει Παραμονές Των Χριστουγέννων .

Δεν έχουμε ξεχάσει τη κλήρωσει με τα δώρα του αγαπητού διαιτολόγου -διατροφολόγου κυρίου Κωσταντίνου Τσιγγερλιώτη ,δεν την έχουμε ξεχάσει απλά περιμένουμε λίγο μήπως φτιάξουν τα πράγματα και μπορέσουμε να κάνουμε και αυτήν την κλήρωση ,αλλιώς ίσως και οι δύο κληρώσεις να γίνουν μαζί ,βλέποντας και κάνοντας λοιπόν.

Από εσάς το μόνο που θέλω και εγώ αλλά και η Ρούλα Παναγιωτίδου που την μουσική στήλη την διαχειρίζεται το Σαββ/κο ,όταν βλέπετε την ανάρτηση στην ομάδα μας στο facebook με το ''Τραγούδι ή της ημέρας ή της νύχτας '' να αφήνετε καθημερινά τα σχόλια σας καθώς και το LIKE σας και με αυτούς τους τρόπους θα μπαίνετε στην κλήρωση ,ο τρόπος δηλ είναι γνωστός σε όλους σας ,δεν θα κάνετε κάτι καινούργιο ,με τον γνωστό γλυκούλι τρόπο ( με τις καλημέρες σας ,τα διάφορα που μας λέτε ,τις καληνύχτες σας κτλ ) θα λαμβάνετε μέρος στον διαγωνισμό ,αυτό όμως σε καθημερινή βάση γιατί όσο περισσότερες φορές σχολιάζετε και δεν εννοώ πολλά σχόλια σε μια ημέρα ,εννοώ σε καθημερινή βάση το δικό σας σχόλιο ,τόσο καλύτερα για εσάς μιας και η πιθανότητες να είστε ένας από τους 9 τυχερούς θα είναι πολύ μεγάλες ,΄καθημερινά λοιπόν κοντά μας γιατί πραγματικά την στήριξη σας την έχουμε ανάγκη .

Εκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου για μετεωρολογική έκπληξη! Πού θα χιονίσει;

Εκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου για μετεωρολογική έκπληξη! Πού θα χιονίσει;

Εκτακτη ενημέρωση από τον Σάκη Αρναούτογλου με την οποία προειδοποιεί για μετεωρολογική έκπληξη στον καιρό του Σαββατοκύριακου.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ εξηγεί το γιατί αντί για βροχοπτώσεις, με μια αλλαγή στη θεση του βαρομετρικού χαμηλού, είναι πια πολύ πιθανό να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά της χώρας, ακόμα και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Αναλυτικά όσα γράφει στην έκτακτη ενημέρωσή του ο Σάκης Αρναούτογλου:

Αντί για βροχή, ασθενείς χιονοπτώσεις δείχνουν ξαφνικά τα πρωινά στοιχεία στα βορειοδυτικά το Σαβ/κύριακο ακόμα και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο!! Η μικρή μετατοπιση του χαμηλού της Ιταλίας ανατολικότερα ίσως καταφέρει να δώσει το πρώτο πασπάλισμα χιονιού της σαιζόν ακόμα και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας (600-700μέτρα) και κάτιτις παραπάνω στα υπόλοιπα ορεινά της δυτικής μακεδονίας, της Ηπειρου και της δυτικής Θεσσαλίας, την νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή! Λεπτομερειες στο 15λεπτο δελτίο καιρου της ΕΡΤ3..Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου».

Πηγή-Dokari.gr

 

Σαν σήμερα 20 Νοεμβρίου 1945 αρχίζει η Δίκη της Νυρεμβέργης​​​​​​​

Σαν σήμερα 20 Νοεμβρίου 1945 αρχίζει η Δίκη της Νυρεμβέργης​​​​​​​

284 Μετά τη δολοφονία του αυτοκράτορα Νουμεριανού, οι στρατηγοί ανακηρύσσουν αυτοκράτορα της Ρώμης το Διοκλητιανό.

1327 Γεννήθηκε ο Ιάπωνας μοναχός, Μπασούι Τοκούσο, που ανακάλυψε την τεχνική διαλογισμού «Ζεν»

1792 Γεννήθηκε ο Ρώσος μαθηματικός, Νικολάι Λομπατσέφσκι, που έβαλε τις βάσεις της μη ευκλείδειας γεωμετρίας

1820 Μία λευκή φάλαινα 80 τόνων επιτίθεται κατά του φαλαινοθηρικού πλοίου Έσεξ, 2.000 ναυτικά μίλια δυτικά των ακτών της Νοτίου Αμερικής. Από τα είκοσι άτομα που μπαίνουν στις τρεις βάρκες του πλοίου μόνο οκτώ θα επιζήσουν τελικά. Το επεισόδιο θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για το αριστούργημα του Χέρμαν Μέλβιλ, Μόμπι Ντικ.

1873 Η Βούδα και η Πέστη, που τις χωρίζει ο ποταμός Δούναβης, ενώνονται και δημιουργούν την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη.

1912 Β' Βαλκανικός Πόλεμος: Συνάπτεται δεκαπενθήμερη ανακωχή στο Μπαχτσέκιοϊ της Τσατάλτζας, μεταξύ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και Βουλγαρίας, η οποία εκπροσωπεί και τις κυβερνήσεις της Σερβίας και του Μαυροβουνίου. Έτσι, μόνο η Ελλάδα συνεχίζει τον πόλεμο εναντίον της Τουρκίας.

1917 Ο Βρετανός στρατηγός Ελ, με 378 τανκ, προσβάλλει τις γραμμές των Γερμανών στη μάχη του Καμπρέ στη Γαλλία, την πρώτη σημαντική μάχη με τανκ (Α’ παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός πόλεμος). Η μάχη έληξε με βρετανική νίκη, παρότι οι απώλειες τους υπήρξαν μεγαλύτερες των Γερμανών και τα εδαφικά οφέλη ασήμαντα.

1920 Ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός (IRA), υπό την καθοδήγηση του Μάικλ Κόλινς, εκτελεί στο Δουβλίνο 24 πράκτορες των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Την επομένη, σε αντίποινα, ο βρετανικός στρατός εισβάλλει σ' ένα στάδιο και πυροβολεί εναντίον των θεατών σκοτώνοντας 72 άτομα. Η ημέρα μένει στην ιστορία ως η "Αιματοβαμμένη Κυριακή".

1922 Ξεκινά στην Ελβετία η Διεθνής Συνδιάσκεψη της Λωζάνης, που θα λύσει τις διαφορές ανάμεσα στις συμμαχικές δυνάμεις και την Τουρκία, μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Συνθήκη της Λωζάνης θα υπογραφεί στις 24 Ιουλίου 1923.

1923 Ο Αμερικανός Γκάρετ Μόργκαν πατεντάρει το φωτεινό σηματοδότη.

1933 Θεμελιώνεται το νέο μέγαρο της Τράπεζας της Ελλάδας, σε οικόπεδό της επί της οδού Πανεπιστημίου.

1933 Θεμελιώνεται το νέο μέγαρο της Τράπεζας της Ελλάδας, σε οικόπεδό της επί της οδού Πανεπιστημίου.

1940 Η Ουγγαρία προσχωρεί στις δυνάμεις του Άξονα.

1945 Αρχίζει η Δίκη της Νυρεμβέργης, με 24 Ναζί να κάθονται στο εδώλιο για εγκλήματα πολέμου.

1947 Η βασίλισσα Ελισάβετ Β', τότε διάδοχος-πριγκίπισσα, παντρεύεται τον Φίλιππο Μαουντμπάντεν, δούκα του Εδιμβούργου, στο Αββαείο του Ουεστμινστερ στο Λονδίνο, πέντε χρόνια πριν ανέβει στο θρόνο της Βρετανίας.

1952 Το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο γίνεται μουσείο.

1959 Υπογράφεται στον ΟΗΕ η Διακήρυξη για τα δικαιώματα του παιδιού.

1962 Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζον Κένεντι βεβαιώνεται ότι η ΕΣΣΔ έχει απομακρύνει όλους τους πυραύλους της από την Κούβα και διατάζει τη διακοπή του αποκλεισμού του νησιού από τις ΗΠΑ, που διήρκεσε ένα μήνα.

1964 Το Βατικανό αθωώνει τους Εβραίους από την ενοχή για τη σταύρωση του Ιησού.

1970 Η πλειοψηφία των μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τάσσεται υπέρ της εισδοχής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στον Οργανισμό. Ωστόσο, δεν συγκεντρώνεται η απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 ώστε να εγκριθεί. Η Λ. Δ. της Κίνας θα γίνει μέλος του ΟΗΕ ένα χρόνο αργότερα, λαμβάνοντας και τη θέση της στο Συμβούλιο Ασφαλείας (την οποία έως τότε είχε η κινεζική αστική εθνικιστική κυβέρνηση στην Ταϊβάν).

1974 Σημειώνεται το πρώτο δυστύχημα με αεροσκάφος τύπου Boeing 747. Ανήκει στη γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa και συντρίβεται στο Ναϊρόμπι της Κένυας, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 59 άτομα.

1977 Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τις δεύτερες εκλογές της μεταπολίτευσης, με ποσοστό 41,85%. Το ΠΑΣΟΚ καθίσταται αξιωματική αντιπολίτευση με το 25,33% των ψήφων.

1979 Ένοπλοι μουσουλμάνοι καταλαμβάνουν τη Μέκκα και κρατούν ομήρους 6.000 πιστούς. Η ομηρία τους θα κρατήσει δύο εβδομάδες. Η τελική επίθεση απελευθέρωσης των ομήρων θα γίνει από δυνάμεις του Πακιστάν με την υποστήριξη Γάλλων κομάντο. Κατά το μακελειό που θα επακολουθήσει θα βρουν το θάνατο 377 άνθρωποι και θα τραυματιστούν 600.

1989 Υπογράφεται η Διακήρυξη του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

1990 Δολοφονική απόπειρα από τη 17Ν με εκτόξευση ρουκετών κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη σημειώνεται στη Νέα Ερυθραία. Το τεθωρακισμένο αυτοκίνητο του επιχειρηματία, του σώζει τη ζωή.

1995 Ο Ανδρέας Παπανδρέου εισάγεται εσπευσμένα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με σοβαρά προβλήματα υγείας.

2003 Στην Κωνσταντινούπολη, άλλα 27 άτομα βρίσκουν τραγικό θάνατο και πάλι από παγιδευμένα αυτοκίνητα, που εκρήγνυνται έξω από το βρετανικό προξενείο και τη βρετανικών συμφερόντων τράπεζα HSBC. Η πρώτη επίθεση είχε γίνει πριν από πέντε μέρες, στις συναγωγές Νέβε Σαλόμ και Μπεθ Ισραέλ, με αποτέλεσμα το θάνατο 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων. Την ευθύνη για τις δύο διπλές επιθέσεις αναλαμβάνει τουρκική ισλαμική οργάνωση για λογαριασμό και της Αλ Κάιντα.

2003 Συλλαμβάνεται ο γνωστός τραγουδιστής Μάικλ Τζάκσον, με την κατηγόρια της αποπλάνησης ανηλίκου.

Πηγή-Thepressroom.gr

Αυτά είχα να σας''καταθέσω''σήμερα Παρασκευή 20 Νοεμβρίου,εαν κάνω κάποια ορθογραφικά λάθη να ξέρετε είναι λόγο κεκτημένης ταχύτητας ,δεν είμαι αγράμματη ,και δυστυχώς δεν έχω και τον χρόνο να κάτσω να δω όλο το άρθρο από την αρχή οπότε να με συμπαθάτε για τυχόν λάθη , να περάσετε ένα ήρεμο Σαββ/κο ,να είναι δημιουργικό μιας και έχουμε άπλετο χρόνο ,να είναι γεμάτο υγεία ,να είναι αισιόδοξο και μόνο με καλά γεγονότα ,μπορούμε και μέσα στο σπίτι να κάνουμε πολλά πράγματα ,στολίστε λοιπόν το σπίτι σας Χριστουγεννιάτικο ,φτιάξτε κάποιο γλυκό ,ένα φαγητό που έχετε να κάνετε καιρό και μείνετε απλά αισιόδοξοι ,όλα θα φτιάξουν αρκεί να το Πιστέψουμε .......Είμαι η Μαρία Μπακατζά και σας φιλώ στα μούτρα .....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΟ ΣΑΒΒ/ΚΟ 

  

 

Έως τις 5 το απόγευμα θα είναι ανοικτές οι ΔΟΥ για το κοινό από τις 23 Νοεμβρίου όπως προβλέπει απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ |b0cb1f

Στη γενναία μείωση των δημοτικών τελών για όλες τις επιχειρήσεις από το 2021 προχωρά ο Δήμος Σερρών, όπως ήταν και η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής.

Κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ

Ανεξάρτητη Αρχή που θα ασκεί τις ρυθμιστικές, κανονιστικές και εποπτικές αρμοδιότητες στον τομέα των αερομεταφορών, της αεροναυτιλίας και των τελών των αερολιμένων, αποκτά η Ελλάδα με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών...

Κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ
Top