Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και καλή υπομονή σε όλους μας....Τι να πω και τι να σχολιάσω μιας και από σήμερα είμαστε σε lockdown και για την ανευθυνότητα κάποιον δεν μπορούμε να ζήσουμε ελεύθερα ,δεν μπορούν τα μικρά μας παιδιά να ζήσουν όπως ονειρεύονται ,να πάνε στην παιδική χαρά ,να επισκεφτούν στο σπίτι ένα φίλο/ή ,να έρθουν στο δικό μας σπίτι για επίσκεψη ,να πάμε μια εκπεδευτική  εκδρομή στην πόλη ,σε ένα πάρκο ,σε ένα αθλητικό γεγονός και πολλά άλλα που δεν θα αναφέρω ,ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν είμαστε ελεύθεροι θα στερειθούμε για ακόμη μια φορά την ελευθερία μας  με ότι συνεπάγεται  αυτό που σας λέω ,σε αυτό που νιώθουμε όλοι από σήμερα και μέχρι πότε δεν ξέρω...

Το είπα και θα το ξαναπώ γιατί το σύνολο πληρώνει τις τσάρκες σε κλειστούς χώρους από ανέυθυνες και ανεύθυνους γιατί μωρέ τα καημένα θέλανε να πιούνε το ποτό τους και να γιορτάσουν την τελευταία ημέρα πριν τα μέτρα ,γιατί εμείς ήμασταν ''μακάκες'' εμείς δεν είμαστε άνθρωποι , τα πρώτα τέλος πάντων που πάρθηκαν για την Θεσσαλονίκη και όλο το νομό .Θέλανε να βγούνε για πασαρέλα σε μπαρ και κλαμπ γιατί έτσι γουστάρανε ,θέλανε να μας κλείσουν μέσα γιατί ...γιατί εξωτερική εμφάνιση μπορεί και να υπάρχει αλλά από μυαλό άστα να πάνε ,γιατί εαν όλοι αυτοί είχαν μυαλό και ατομική ευθύνη δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο ,να δίνουμε αναφορά στο κράτος εαν πάμε στο σούπερ μαρκετ ή για ατομική άθληση ,και είμαι πολύ νευριασμένη γιατί τα βλέπαμε στα μέσα κοινωνικής δυκτίωσης μιας και είναι η προέκταση του χεριού τους ,αλλά κανείς μας δεν μιλούσε να τους πει -Τι κάνεις ρεεεεε;;;;;;Μας δείχνεις με τρέλα και κορδέλα ότι διασκεδάζεις είτε στις Σέρρες που πήγαινες γιατί δεν σου έφτανε το ωράριο στην Θεσσαλονίκη ,είτε σε κλάμπ μέσα στην Θεσσαλονίκη σε κλειστό χώρο ,χωρίς μάσκες και χωρίς αποστάσεις ,μόνο γέλια -πόζες σαν γατούλα που νιαουρίζει και άφθονο γλέντι ....Και τα λέω γιατί τα βλέπαμε ,μας τα δείχνανε ,μας τα σερβίριζαν στο πιάτο ....Και θέλω να πω πολλά αλλά καταφέρατε όλοι εσείς οι ανεύθυνοι να κερδίσετε στα σημεία ,μόνο που ό τροχός γυρίζει και οσωνούπω μπορεί να κερδίσατε την μάχη με τις άπλετες εξόδους σας αλλά δεν κερδίσατε το πόλεμο ....Αυτό αφήστε τουλάχιστον να το κάνουν αυτοί που έχουν υπευθυνότητα και ατομίκη ευθύνη εμ πάσει περιπτώση.......

Και τώρα τί ;;;;;Τώρα κλείνω το παιδί μου για άλλη μια φορά όπου στερείταιτα αυτονόητα για την ηλικία του  και μιλάω για μένα(μιας και στην Κύπρο είχαμε χειρότερο lockdown αφού μας επιτρεπόταν 1 μήνυμα την ημέρα ) αλλά φαντάζομαι αρκετοί θα αισθάνεστε το ίδιο ,κλείνω λοιπόν το παιδί μου για άλλη μια φορά μέσα αφού  δεν του επιτρέπεται να πάει σε καμία δραστηριότητα ,σε καμία παιδική χαρά ,σε κανένα μέρος για την ηλικία του ,είμαι για άλλη μια φορά ο εκπρόσωπος τύπου όλων αυτών που συμβαίνουν μιας και προσπαθώ να του δώσω να καταλάβει το τι συμβαίνει ....Λυπάμαι πολύ και πραγματικά εύχομαι όλοι εσείς που πετύχατε αυτό το  να μπούμε ξανά σε  lockdown να μην κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια ,να βάλετε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει ....Επιτέλους να δουλέψει ....Δείτε λοιπόν τα παρακάτω και αναλογιστείτε επιτέλους την ανευθυνότητα που δείξατε μέχρι και προχτές !!!

Κορονοϊός: Ολικό lockdown για 14 μέρες σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες - Μετακίνηση μόνο με sms.

Οι «κόκκινες» πόλεις Θεσσαλονίκη και Σέρρες, είναι από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου, σε καθεστώς καθολικού lockdown, παρόμοιο με αυτό του Μαρτίου.

Σε lockdown έχουν μπει από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης Θεσσαλονίκη και Σέρρες, μετά τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και του αριθμού των διασωληνωμένων, που έχουν «γονατίσει» τα νοσοκομεία.

Τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από την σήμερα σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη

 • Κλείνουν όλα τα καταστήματα.
 • Επανέρχεται το μέτρο του SMS για τις μετακινήσεις και τους έξι λόγους που ίσχυαν τότε.
 • Επίσης πλέον από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας.
 • Απαγορεύονται από την Τρίτη οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.
 • «Λουκέτο» και στις εκκλησίες.
 • Θεσσαλονίκη παραλία Νέα παραλία καιρός
 • Μετακινήσεις

  Οι πολίτες θα πρέπει να αποστέλλουν sms στο 13033, για τις μετακινήσεις τους. Στο μήνυμα θα αναγράφεται ο αριθμός 1 έως 6 (σ.σ.: είναι οι έξι λόγοι που μπορεί κάποιος να βγει), κενό, το ονοματεπώνυμό του και τη διεύθυνση κατοικίας του πολίτη. Υπενθυμίζεται ότι όποιος κινείται στον δρόμο θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

  Το μήνυμα στο 13033: X κενό Ονομα κενό Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  Για το διάστημα 05.00-21.00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις ΜΟΝΟ για τους παρακάτω λόγους:
  1. Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). [SMS – Επιλογή 1]

  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. [SMS – Επιλογή 2]

  3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. [SMS – Επιλογή 3]

 • 4. Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη. Μεταφορά ανηλίκου από και προς σχολική μονάδα [SMS – Επιλογή 4]

  5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. [SMS – Επιλογή 5]

  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου. Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. [SMS – Επιλογή 6]

  Για το διάστημα 21:00-05:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις ΜΟΝΟ για λόγους εργασίας [με βεβαίωση εργοδότη τύπου Α, χωρίς SMS], υγείας [SMS – Επιλογή 1] και η ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο [SMS – Επιλογή 6].
  Σημειώνεται επίσης ότι η μετάβαση ανήλικων τέκνων από και προς τις σχολικές μονάδες επιτρέπεται από έναν γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS – Επιλογή 4 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή-τριας.

 • Μετακίνηση 6 από τις 21:00 έως τις 05:00

  Για την έκτη κατηγορία, αυτή της σωματικής άσκησης και της εξόδου με κατοικίδιο, πλέον δεν θα μπορεί να γίνεται μετά τις 21:00 ούτε με την αποστολή μηνύματος δεδομένου ότι παράλληλα θα ισχύει και απαγόρευση της κυκλοφορίας με μοναδικές εξαιρέσεις την εργασία και τους λόγους υγείας.

  Μετά την ανακοίνωση ότι μπαίνει λοκντάουν για 14 ημέρες, κλειστό θα είναι το λιανεμπόριο και οι εκκλησίες τόσο σε Θεσσαλονίκη όσο και σε Σέρρες, όπως έγινε γνωστό. Ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο τα σχολεία στους δύο νομούς μετά το λοκντάουν.

 • -Πηγή-Thes.gr 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Συννεφιασμένη η Τρίτη - Πόσο θα φτάσει η θερμοκρασία.

Τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.

Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη Τρίτη 3 Νοεμβρίου

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμίαια θα πυκνώσουν και πιθανώς μετά το μεσημέρι να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές έως το μεσημέρι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές έως το απόγευμα. Στη δυτική Μακεδονία αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές έως το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοι ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή-Newsbomb.gr

Τρομοκρατική επίθεση Βιέννη: Τζιχαντιστής του ISIS σκόρπισε τον όλεθρο...

Τρομοκρατική επίθεση Βιέννη: Τζιχαντιστής του ISIS σκόρπισε τον όλεθρο – Σοκάρουν τα βίντεο

Βιέννη: «Άρωμα» ISIS είχε η τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Βιέννης το βράδυ της Δευτέρας, που συγκλόνισε όχι μόνο την Ευρώπη, αλλά και όλο τον πλανήτη - 5 οι νεκροί, ανάμεσά τους και ο δράστης.

Οπαδός του Ισλαμικού Κράτους ήταν ο δράστης που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά αφού «αιματοκύλησε» τη Βιέννη. Αυτό που προβληματίζει, ωστόσο, τις αυστριακές αρχές είναι ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι αν ήταν ένας ή περισσότεροι οι δράστες του μακελειού.

Ο δράστης, «συμπαθών» του Ισλαμικού Κράτους, φόραγε ζώνη που έμοιαζε να περιέχει εκρηκτικά, η οποία όμως αποδείχθηκε πως ήταν ομοίωμα, και ήταν εφοδιασμένος με αυτόματο τουφέκι. Την ίδια ώρα ερευνάται το περιβάλλον του.

 

«Εξουδετερώθηκε» στις 20:09 τοπική ώρα (21:09 ώρα Ελλάδας) όπως δήλωσε ο πρόεδρος της αστυνομίας της Βιέννης Γκέρχαρντ Πιουρστλ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου το πρωί, ενώ, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή δημόσιας ασφάλειας, Φραντς Ρουφ, οι αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν χρησιμοποιώντας μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης το διαμέρισμα του δράστη.

Προς το παρόν η Αστυνομία δεν είναι δυνατό να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, για να μην παρακωλυθεί η έρευνά της.

 -Πηγή- Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 3 Νοεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 3 Νοεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1507 Ο σύζυγος της Λίζας Γκεραρντίνι, πλούσιος έμπορος από τη Βενετία, μισθώνει τις υπηρεσίες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι για να ζωγραφίσει το πορτρέτο της γυναίκας του. Ο Ιταλός μετρ θα δημιουργήσει το αριστούργημά του, που θα μείνει στην ιστορία ως Μόνα Λίζα.

1534 Το Αγγλικό Κοινοβούλιο αποδέχεται την Πράξη της Υπεροχής. Με βάση αυτήν, ο Ερρίκος Η΄γίνεται επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας αντί του Πάπα.

1822 Οι αντιπρόσωποι των ευρωπαϊκών χωρών, που συμμετέχουν στο Συνέδριο της Βερόνας, χαρακτηρίζουν αυθάδες το αίτημα της ελληνικής αντιπροσωπείας να εμφανισθεί μπροστά τους και να τους αναπτύξει τις θέσεις της για την Επανάσταση.

1839 Ο Σουλτάνος Μαχμούτ Β’ ξεκινά την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της οθωμανικής αυτοκρατορίας («Τανζιμάτ»).

1852 Ο αυτοκράτωρ της Ιαπωνίας Μεϊτζί ανεβαίνει στο θρόνο και αρχίζει η μεγάλη περιπέτεια του εκσυγχρονισμού στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Μεταξύ των πρώτων μέτρων που λαμβάνει είναι η μεταφορά της πρωτεύουσας από το Κιότο στο Έντο, που μετονομάζεται σε Τόκιο.

1898 Από το λιμάνι της Σούδας εγκαταλείπει την Κρήτη και ο τελευταίος τούρκος στρατιώτης.

1927 Ιδρύεται η Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. στο πρώτο συνέδριο των δημάρχων της Ελλάδας.

1928 Ο Κεμάλ Ατατούρκ συνεχίζει την προσέγγιση της Δύσης, καταργώντας το αραβικό αλφάβητο και υιοθετώντας το λατινικό.

1935 Πραγματοποιείται δημοψήφισμα για την επαναφορά του βασιλιά Γεωργίου Β’ στην Ελλάδα. Στο δημοψήφισμα, που διενέργησε ο στρατηγός Κονδύλης, οι «ψηφίσαντες» υπέρ της μοναρχίας έφτασαν το 97,8%. Η έκταση της νοθείας ήταν τέτοια, που ο αριθμός των ψηφισάντων υπέρ της μοναρχίας δεν έφτασε απλά τον αριθμό των ψήφων που έλαβαν συνολικά όλα τα κόμματα στις προηγούμενες εκλογές, αλλά τον ξεπέρασε και κατά 400.000! Μέχρι και ο ίδιος ο Κονδύλης φέρεται να δυσανασχέτησε με τον «υπερβάλλοντα ζήλο» που επέδειξαν οι οπαδοί του μοναρχισμού.

1944 Η Εθνική Λυρική Σκηνή δίνει την πρώτη της παράσταση και συναυλία, με εορταστικό χαρακτήρα.

1944 Διώχνονται και οι τελευταίοι Γερμανοί από την ηπειρωτική Ελλάδα. Ελάχιστοι παραμένουν πλέον σε Κρήτη και Μήλο.

1944 Κυκλοφορεί το μεγαλύτερο σε ονομαστική αξία ελληνικό χαρτονόμισμα των 100 δισεκατομμυρίων δραχμών, το οποίο φέρει την υπογραφή του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Ξενοφώντα Ζολώτα.

1957 Από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ εκτοξεύεται ο σοβιετικός δορυφόρος Σπούτνικ 2 με τον πρώτο ζωντανό επιβάτη στην ιστορία του διαστήματος. Είναι η σκυλίτσα Λάικα.

1961 Αρχίζει η παραγωγή υγραερίου στα Ελληνικά Διυλιστήρια.

1963 Η Ενωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου κερδίζει τις εκλογές με 42,04% (138 έδρες), περιορίζοντας την ΕΡΕ στο 39,7% (132 έδρες). Με την υποστήριξη της ΕΔΑ θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και θα σχηματίσει κυβέρνηση.

1968 Σε μαζικό συλλαλητήριο κατά της Χούντας εξελίσσεται η κηδεία του Γεωργίου Παπανδρέου, που είχε πεθάνει δύο ημέρες νωρίτερα.

1973 Χιλιάδες Αθηναίοι μετατρέπουν το μνημόσυνο του Γ. Παπανδρέου σε μια ακόμα αντιδικτατορική εκδήλωση. Η αστυνομία επιτίθεται, 60 διαδηλωτές τραυματίζονται, ενώ δεκάδες άλλοι συλλαμβάνονται.

1984 Μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι στις χώρες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου υποφέρουν από πείνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων, παρότι την τελευταία 30ετία η παραγωγή τροφίμων στον κόσμο διπλασιάστηκε.

1990 Εγκαινιάζεται η σήραγγα του Αρτεμισίου, που μειώνει τη διαδρομή Αθήνα-Τρίπολη κατά 35 χλμ, περίπου κατά μία ώρα.

1992 Ο Μπιλ Κλίντον 42ος πρόεδρος των ΗΠΑ: Στις προεδρικές εκλογές ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος Μπιλ Κλίντον πετυχαίνει σαρωτική νίκη έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του και μέχρι τότε προέδρου Τζορτζ Μπους, του πρεσβύτερου.

1993 Νέος πρόεδρος της ΝΔ εκλέγεται ο Μιλτιάδης Έβερτ, που συγκεντρώνει την προτίμηση 141 μελών του εκλεκτορικού σώματος, έναντι 37, που προτιμούν τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη.

1994 Γίνεται ολική έκλειψη ηλίου.

2002 Το Κόμμα Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει το 34,29% των ψήφων στις εκλογές στην Τουρκία και εξασφαλίζει αυτοδυναμία. Εκτός Κοινοβουλίου μένουν μεγάλα ονόματα της τουρκικής πολιτικής.

Πηγή-Thepressroom.gr

Δεν έχω να πω τίποτα άλλο ,μόνο τούτο δεν υπάρχει Ευρώπη υπάρχει η Μέρκελ ...Προσκυνάτε την λοιπόν και αφήστε τους τζιχαντ να κάνουν ανενόχλητοι την ''δουλεια'' τους ......! Καλή υπομονή σε όλους ,καλή δύναμη και καλό κουράγιο ...Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

  

 

Top