Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και καλή εβδομάδα να έχουμε καθώ; και καλό καλοκαίρι να ευχηθώ μιας και άπο αύριο Πρώτα Ο Θεός  ο καιρός επιτέλους φτιάχνει και ανεβαίνει και η θερμοκρασία  υπομονή λοιπόν λίγο ακόμη και το καλοκαίρι έρχεται..Πανελλήνιες 2021 και να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά και σε όσους εν τέλει γράφουν πανελλήνιες να πιστέψετε στις δυνατότητες σας και όλα θα πάνε καλά ,ξέρουμε όλοι ότι τα τελευταία 2 χρόνια ήταν πολύ δύσκολα αλλά φαντάζομαι η προετοιμασία του κάθε μαθητή/ιας να είναι αρκετή ώστε να γράψετε αρκετα καλά ,καλή επιτυχία σε όλους σας.

Πριν ξεκινήσω την ενημέρωση να πω σε κάποιους ότι το πρωί λέμε ΚΑΛΗΜΕΡΑ ,είναι Του Θεού η καλημέρα και είναι τζάμπα ,πως το πετυχαίνετε κάποιοι και μας θυμίζετε ότι γεννηθήκατε με ξυνισμένα μούτρα είναι απορίας άξιο ,πείτε βρε μια καλημέρα ,δεν σας ζητάμε κάτι το παράλογο όποια προβλήματα μπορεί να έχετε δεν είναι κακό να λέτε μια καλημέρα ...Τέλος πάντων απορίας άξιο πως την παλεύετε τελικά ,πραγματικά ...

Πανελλήνιες εξετάσεις 2021

Πανελλήνιες 2021 - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στη «μάχη» των Πανελλαδικών χιλιάδες υποψήφιοι...

 Άρχισαν, σήμερα, Δευτέρα (14/06) οι Πανελλαδικές εξετάσεις εν μέσω πανδημίας και αλλαγών στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας.

Οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) αρχίζουν αύριο, Τρίτη, με τα Νέα Ελληνικά.

Φέτος, πάνω από 100.000 υποψήφιοι συμμετέχουν στις εξετάσεις και ο συνολικός αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415, μειωμένος κατά 550 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Τσιτσιπάς: Ραγίζει καρδιές για τη γιαγιά του - «Έφυγε» 5 λεπτά πριν τον τελικό στο Roland Garros...

Στέφανος Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε ότι η γιαγιά του έφυγε από τη ζωή 5 λεπτά πριν τον τελικό του Roland Garros με αντίπαλο τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Στη ζωή δεν έχουν να κάνουν όλα με τη νίκη ή την ήττα. Έχουν να κάνουν με το να απολαμβάνεις κάθε στιγμή είτε είσαι μόνος σου είτε με άλλους. Το να ζεις μια ζωή χωρίς μιζέρια και άσχημες καταστάσεις» έγραψε αρχικά στην ανάρτησή του στο Instagram ο Στέφανος Τσιτσιπάς και συνέχισε:

«Το να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις νίκες είναι κάτι αλλά όχι τα πάντα. Πέντε λεπτά πριν να μπω στο γήπεδο η πολυαγαπημένη μου γιαγιά έχασε τη μάχη για τη ζωή».

Γράφοντας για τη γιαγιά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρει ότι ήταν μια «σοφή γυναίκα η πίστη για τη ζωή και η θέληση της οποίας να δίνει και να προσφέρει δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλου ανθρώπου που έχω γνωρίσει».

«Είναι σημαντικό να υπάρχουν στον κόσμο περισσότεροι άνθρωποι σαν εκείνη. Γιατί άνθρωποι σαν εκείνη σε κάνουν να ζωντανεύεις. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι» συνεχίζει ο Έλληνας τενίστας.

«Θα ήθελα να πω ότι ανεξαρτήτως της ημέρας, των συνθηκών ή της κατάστασης, αυτή είναι μια ημέρα που είναι εντελώς αφιερωμένη σε αυτήν και μόνο αυτήν» γράφει ο Στέφανος Τσιτσιπάς και καταλήγει απευθυνόμενος στην γιαγιά του:

«Σε ευχαριστώ που μεγάλωσες τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν τίποτα δεν θα ήταν δυνατό».

Νόβακ Τζόκοβιτς: Στέφανε θα κερδίσεις πολλά Grand Slam

Μετά τη λήξη τους τελικού στο Roland Garros ο Νόβακ Τζόκοβιτς έσταξε μέλι για τον Στέφανο Τσιτσιπά κι υπογράμμισε ότι είναι σίγουρος ότι θα κερδίσει πολλά Grand Slam στην πορεία της καριέρας του.

Η μεγάλη απογοήτευση κι η συγκλονιστική αποθέωση του κόσμου!

Ο «Νόλε» πανηγύρισε τον 19ο major τίτλο της καριέρας του, ωστόσο αυτός που γνώρισε μια συγκλονιστική αποθέωση ήταν ο Τσιτσιπάς, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση του..

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Έληξε το τελεσίγραφο Μπάιντεν σε Ερντογάν! Πού θα πάει τους S-400;Τι θα κάνει η Ελλάδα...

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Έληξε το τελεσίγραφο Μπάιντεν σε Ερντογάν! Πού θα πάει τους S-400;Τι θα κάνει η Ελλάδα

Απαντήσεις περιμένει ο Αμερικανός πρόεδρος – Πώς θα προσπαθήσει ο «σουλτάνος» να κερδίσει χρόνο και παράλληλα να μην τα «σπάσει» με τον Πούτιν – Τι προσδοκά η Αθήνα

Στο «σκληρό ροκ» ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ - Ο Τσίπρας περνάει στην αντεπίθεση...

Στο «σκληρό ροκ» ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ -  Ο Τσίπρας περνάει στην αντεπίθεση

Αποφασισμένοι να ανεβάσουν υψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης σε όλα τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, αρχής γενομένης από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το εργασιακό νομοσχέδιο εμφανίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, σε μία τακτική που θα θυμίζει έντονα το παραδοσιακό «σκληρό ροκ».

To «κουρελόχαρτο» της συμφωνίας των Πρεσπών γέμισε με ντροπή το Euro 2020...

To «κουρελόχαρτο» της συμφωνίας των Πρεσπών γέμισε με ντροπή το Euro 2020

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι η πολύκροτη συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο είναι κατάπτυστη, αλλά δεν τηρείται ούτε στο ελάχιστο από τους Σκοπιανούς...

Για όσους ενδεχομένως δεν το είδαν ή κάνουν ότι δεν είδαν, στο Euro 2020 και στον αγώνα τους με την Αυστρία οι Σκοπιανοί εμφανίστηκαν στις εξέδρες με πανό «Μακεδονία» και περικεφαλαίες... α λα Μέγας Αλέξανδρος.

Οι δικαιολογίες των Σκοπίων είναι περισσότερο γελοίες κι από τις ίδιες τις πράξεις τους. Όπως είναι γνωστό, η ελληνική πλευρά έστειλε επιστολή, δια του Νίκου Δένδια, ζητώντας την πλήρη συμμόρφωση των γειτόνων στην συμφωνία των Πρεσπών , ωστόσο η σκοπιανή πλευρά απάντησε ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην χώρα τους δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση, επομένως δεν δεσμεύεται από την συμφωνία.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι όσοι ασκούν σφοδρή κριτική για την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών είχαν απόλυτο δίκιο. Πρόκειται για μια συμφωνία που δεν τη θέλει και δεν την ήθελε κανένας, ούτε εμείς, ούτε οι Σκοπιανοί και παρόλα αυτά οι αρχιτέκτονες του χάους με αρχηγό τον Νίκο Κοτζιά την υπέγραψαν, βάζοντας τη χώρα μας σε απίστευτες περιπέτειες.

Δυστυχώς η ελληνική πλευρά παρακολουθεί αμέτοχη τις προκλήσεις των Σκοπίων, χωρίς ούτε καν να καταγγέλλει τη γειτονική χώρα για τη μη τήρηση των όρων της Συμφωνίας. Άγνωστη είναι η τύχη των περίφημων επιτροπών παρακολούθηση 

που θα δημιουργούνταν για να ελέγχουν την πορεία εφαρμογής της.

Όπως και να έχει, τα Σκόπια κατάφεραν να μπουν στο ΝΑΤΟ όπως εξ αρχής ήθελαν οι «φίλοι» μας οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί. Ο Κοτζιάς και οι φίλοι του, μια χαρά έκαναν την δουλειά τους.

 

Φαντάζομαι θα αισθάνονται ιδιαιτέρως περήφανοι βλέποντας να ανεμίζουν στα τηλεοπτικά δίκτυα σημαίες με το όνομα της Μακεδονίας μας και το αστέρι της Βεργίνας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Χωρίς τέλος η κακοκαιρία - Με βροχές και καταιγίδες η πρεμιέρα των Πανελληνίων...

Καιρός σήμερα 14/6

Άστατος καιρός, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη Δευτέρα 14 Ιουνίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικες βροχές και μεμονωμένες καταιγιδες κυριως από τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες έως 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

-Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 14 Ιουνίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 14 Ιουνίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1777 Το αμερικανικό κογκρέσο υπερψηφίζει την αποδοχή της σημαίας με τα 13 αστέρια και τις 13 ρίγες ως το εθνικό έμβλημα των ΗΠΑ.

1789 Ο πατήρ Ελάιτζα Κρέιγκ αποστάζει ουίσκι από καλαμπόκι. Θα ονομαστεί «Μπέρμπον», επειδή ο ιερωμένος ζούσε στην κομητεία Μπέρμπον του Κεντάκι.

1789 Ο Βρετανός πλοίαρχος Γουίλιαμ Μπλάι μαζί με άλλους 18 ναύτες, που εκδιώχθηκαν από το πλοίο "Μπάουντι" μετά τη θρυλική ανταρσία, φτάνουν στο Τιμόρ, έχοντας διανύσει 4.000 μίλια με μια μικρή ανοιχτή βάρκα.

1873 Ο Ερρίκος Σλίμαν ανακαλύπτει τους αμύθητους θησαυρούς της Τροίας.

1878 Υπογράφεται η συμφωνία, με την οποία η Οθωμανική Αυτοκρατορία παραχωρεί την Κύπρο στη Βρετανία, σε αντάλλαγμα για την υπόσχεση της Αγγλίας ότι θα φρόντιζε να αναθεωρηθεί η δυσμενής για την Πύλη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου.

1905 Άγρια σύρραξη σημειώνεται στον Άγιον Όρος, μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων μοναχών, με 80 τραυματίες.

1905 Εξέγερση των ναυτών στο Θωρηκτό Ποτέμκιν (ρωσική επανάσταση του 1905). 2.gr).

1925 Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα (Καταλανοί) γιουχάρουν τον ισπανικό εθνικό ύμνο κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα. Σε αντίποινα, η δικτατορία του Πρίμο δε Ριβέρα θα κλείσει το γήπεδο για 6 μήνες.

1928 Γεννήθηκε ο αργεντινός γιατρός και επαναστάτης, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

1940 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Το Παρίσι παραδίδεται στη Γερμανία. Για τους Γάλλους το Παρίσι παύει να είναι "η Πόλη του Φωτός", καθώς οι Γερμανοί παρελαύνουν στους δρόμους του.

1941 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Φραγκλίνος Ρούσβελτ, διατάσσει το "πάγωμα" όλων των γερμανικών και ιταλικών κεφαλαίων στις ΗΠΑ.

1942 Οι Γερμανοί εκτελούν 50 ομήρους στο Ηράκλειο της Κρήτης ως αντίποινα για την καταστροφή γερμανικών αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της πόλης.

1966 Το Βατικανό ανακοινώνει την απόσυρση του index librorum prohibitum (κατάλογος απαγορευμένων βιβλίων), που είχε εφαρμόσει από το 1557.

1982 Τέλος του Πόλεμου των Φώκλαντς: Οι Αργεντινές δυνάμεις στο Πορτ Στάνλεϋ παραδίνονται άνευ όρων στους Βρετανούς.

1986 Πεθαίνει ο Αργεντινός ποιητής και λογοτέχνης Χόρχε Λουίς Μπόρχες.

1987 Η Εθνική ομάδα της Ελλάδος κατακτά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο μπάσκετ κερδίζοντας στον τελικό της Αθήνας τη Σοβιετική Ένωση με 103-101.

1991 Το ΚΚΕ αποχωρεί από τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου.

1993 Στην Τουρκία, η πρώην υπουργός Προεδρίας, Τανσού Τσιλέρ, γίνεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας.

-Πηγή-Thepressroom.gr

  Αυτά για σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 και με την μουσική μου επιλογή σας εύχομαι να έχετε μια καλή και ήρεμη εβδομάδα ,η μουσική επιτρέπεται στην εστίαση και μας κάνει χαρούμενους αυτό καθώς και το ωράριο κυκλοφορίας που πήγε μια ώρα μετά ,άπο 1 Ιουλίου με αυτά που ακούμε δεξιά και αριστερά θα στα σταματήσουν και αυτές οι απαγορεύσεις ,χτες τα κρούσματα ήταν περίπου 250 κάτι ,ας ελπίσουμε πέσουν και άλλο ,επίσης να πω με αυτά που άκουσα το πρωί στην τηλεόραση ο εμβολιασμός τήνει να γίνει υποχρεωτικός για όλους και όσο και αν είναι αντισυνταγματικό και όσο κάποιοι και αν αντιδρούν γιατί το σώμα μας το κάνουμε εμείς ότι θέλουμε ,δυστυχώς θα σε υποχρεώσουν θες δε θες ....

Να περνάτε καλά ,να προσέχετε τον εαυτό σας και αυτούς που αγαπάτε ,να χαμογελάτε ακόμη και μέσα άπο την μάσκα ,και να λέτε καλημέρα στον κόσμο με όποια προβλήματα μπορεί να έχετε στο κεφάλι σας ....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ .

 

 

 

Top