ΓΚΑΜΠΡΙΕΛΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η 21ΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΔΑ ΣΤΑΡ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΤΙΝΑΖ -«ΠΕΤΑ» ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ [ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ]
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

06 Νοεμβρίου 2017
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Μια 21χρονη κρητικοπούλα σκαρφαλώνει σιγά σιγά στην κορυφή του καλλιτεχνικού πατινάζ, συνοδεία της μουσικής του Μπετόβεν. Ο λόγος για την Γκαμπριέλα Παπαδάκη 

Mε τον Γκιγιόμ Σιζερόν, αποτελούν ένα από τα κορυφαία δίδυμα στην Ιστορία του καλλιτεχνικού πατινάζ. Από σήμερα κατέχουν το παγκόσμιο ρεκόρ βαθμολογικής συγκομιδής, τόσο στο ελεύθερο πρόγραμμα, όσο και στο σύνολο, «γράφοντας μία ξεχωριστή σελίδα» στο συγκεκριμένο άθλημα.

Το «δίδυμο» Παπαδάκη-Σιζερόν, κατέκτησαν το Γκραν Πρι, που διεξήχθη στην Κίνα, καθώς εκτέλεσαν άψογα το πρόγραμμά τους υπό τους ήχους της «Σονάτας του Σεληνόφωτος» του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, συγκεντρώνοντας 119,33 βαθμούς στο ελεύθερο πρόγραμμα και 200,43 βαθμούς στο σύνολο.Η Παπαδάκη και ο Σιζερόν, κατέκτησαν με άνεση την πρώτη θέση, καθώς από την διοργάνωση, απουσίασαν οι σημαντικότεροι ανταγωνιστές τους, οι Καναδοί Τέσα Βιρτουϊ και Σκοτ Μοϊρ, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα είχαν σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ στο σύνολο με 199,86 βαθμούς.

papadakigabriella1


Ποια είναι η Γκαμπριέλα Παπαδάκη

Η Γκαμπριέλα, με πατέρα Κρητικό και μητέρα Γαλλίδα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κλερμόν Φεράν, την έδρα της Michelin και τη γενέτειρα του παγκόσμιου ρέκορντμαν του επί κοντώ, Ρενό Λαβιλενί.

Οπως έχει δηλώσει η ίδια σε συνεντεύξεις της, «είμαι καρπός του έρωτα ενός Κρητικού και μιας Γαλλίδας, δύο ανθρώπων που έζησαν μαζί για κάποια χρόνια και κατόπιν χώρισαν. Ο πατέρας μου ζούσε στην Αθήνα, αλλά η καταγωγή του είναι από την Κρήτη. Μικρή μιλούσα ελληνικά, όμως έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που ταξίδεψα στην Ελλάδα και τα έχω ξεχάσει όλα». Παρ’ όλα αυτά, η Γκαμπριέλα δήλωσε στη γαλλική αθλητική εφημερίδα «L’Equipe»: «Νιώθω περήφανη για το ελληνικό μου αίμα». Και συνέχισε περιγράφοντας τον τρόπο που μεγάλωσε, καταλήγοντας στη διαπίστωση ότι «το να είσαι Ελληνας δεν είναι μόνο θέμα καταγωγής, αλλά γονιδιακό. Διαθέτω τη μαχητικότητα που έχει το DNA μου. Ολοι όσοι μαθαίνουν ότι είμαι ελληνικής καταγωγής ξαφνιάζονται».

Η μητέρα της, η Κατρίν ήταν η πρώτη προπονήτρια της. Η Γκαμπριέλα γνώρισε τον παρτενέρ της, τον Γκιγιόμ όταν ήταν εννιά χρονών. Δέκα χρόνια κάνουν πατινάζ μαζί, εμπιστεύονται τυφλά ο ένας στον άλλο. Στη Γαλλία μάλιστα υπάρχει η φημολογία ότι είναι ζευγάρι και στη ζωή. 

papadakigabriella4

Το ντεμπούτο τους ως μέλη της ομάδας της Γαλλίας το κάνουν το 2009 στη σειρά αγώνων ISU Junior Grand Prix και στο αμερικανικό Γκραν Πρι θα πάρουν την 15η θέση. Το 2010 πρωτοεμφανίζονται σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παίδων και παίρνουν την 22η θέση. Ένα χρόνο μετά ανεβαίνουν στην 4η θέση στο γαλλικό Γκραν Πρι τζούνιορς και κερδίζουν το πρώτο μετάλλιο (χάλκινο) σε διεθνή αγώνα στην Αυστρία. Την επόμενη διετία η άνοδος είναι διαρκής και αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στα τρία διαδοχικά Παγκόσμια Πρωταθλήματα παίδων/εφήβων, όπου θα λάβουν μέρος. Το 2011 θα πάρουν την 12η θέση, το 2012 θα ανέβουν στην 5η θέση και το 2013 στο Μιλάνο θα κατακτήσουν το πρώτο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, το χάλκινο. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ Το 2014 το ντουέτο περνάει στην κατηγορία ανδρών/γυναικών, μετέχει και παίρνει το χάλκινο μετάλλιο στο Γκραν Πρι της Βαρκελόνης και αμέσως μετά αρχίζει η απόλυτη κυριαρχία, καθώς όπου αγωνίζονται σαρώνουν τα χρυσά! Το 2015 χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Στοκχόλμης και χρυσό στο Παγκόσμιο της Σανγκάης, όπου μάλιστα έγιναν το νεότερο ζευγάρι στην ιστορία του αθλήματος που στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές, το 2016 χρυσό στο Ευρωπαϊκό της Μπρατισλάβα και χρυσό στο Παγκόσμιο της Βοστόνης και τον Ιανουάριο του 2017, νέο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό της Οστράβα.

Βασικοί χορογράφοι τους είναι ο Ρομέν Αγκεναουέρ και η Μαρί-Φρανς Ντουμπρίλ και στις μεγάλες διοργανώσεις έχουν χορέψει από βαλς μέχρι ρούμπα, από εμβατήρια μέχρι σουίνγκ και αμερικανικά μπλουζ και από το Αντάτζιο για κοντσέρτο νο 23 του Μότσαρτ μέχρι το Money των Πινκ Φλόιντ και το Jailhouse Rock του Έλβις Πρίσλεϊ! Σήμερα η Γκαμπριέλα ζει μαζί με τη μητέρα της στο Κεμπέκ του Καναδά, ο πατέρας της ζει στο Όστιν του Τέξας και η ίδια σε κάθε ευκαιρία κάνει αναφορά στην ελληνική καταγωγή της.

papadakigabriella7

papadakigabriella8

Σουβλάκια στο Τέξας

Ο πατέρας της Γκαμπριέλας, Μανώλης Παπαδάκης, έχει χωρίσει με την σύζυγό του με την οποία διατηρούν καλές σχέσεις μεν, εξ αποστάσεως δε, καθώς εκείνος έχει μετακομίσει και ζει πλέον στο Τέξας. 

Εκεί μυεί τους Τεξανούς στον γύρο!  Εχει μια καντίνα που φέρει το όνομα «Big Fat Greek Gyros», προσφέροντας σάντουιτς με γύρο, αλλά και σπανακόπιτα, κεφτεδάκια, μουσακά στους Αμερικανούς.

Η χθεσινή εμφάνιση 

Η προχθεσινή εμφάνιση 

Παλαιότερες εμφανίσεις του διδύμου: 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr/ Φωτογραφία: Getty

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top