3Χ3 ΤΟΥΡΝΟΥΑ BASKET
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

27 Δεκεμβρίου 2017
(0 ψήφοι)

Έγινε χθες το απόγευμα η κλήρωση των ομίλων του 3ου τουρνουά 3 on 3:
1ος ΟΜΙΛΟΣ
1)ΝEW YORK ΞΙΚΣ 2)ΣΒΑΡΝΙΑΡΗΔΕΣ 3)TEAM EATERS 4) BARFLY 5)LE FLOPS


2ος ΟΜΙΛΟΣ
1)ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ 2)VIVES 3)ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 4)TRANSSEXUAL 5)PHILADELPHIA SUICKERS
3ος ΟΜΙΛΟΣ
1)ΟΙ LOCO 2)OMASK 3) ΤΑΞΥΔΙΑ 4) ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ 5) ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ
O 1ος και ο 2ος όμιλος θα παίξουν την Τετάρτη.
Ο 3ος όμιλος θα παίξει την Πέμπτη.
Οι ομάδες παρακαλούνται να βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο στις 17.30. Ώρα έναρξης: 18.00. Τέλος πριν την έναρξη του τουρνουά όλες οι ομάδες που συμμετέχουν να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Οι ομάδες θα χωριστούν σε τρεις (03) ομίλους των πέντε ομάδων (ένας προς όλους). Οι πρώτες τρεις (03) ομάδες του 1ου και του 3ου ομίλου και οι πρώτες δύο(02) ομάδες του 2ου ομίλου θα περάσουν στον επόμενο γύρο, (στα προημιτελικά). Τα knock out παιχνίδια θα γίνουν την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου.
Στα προημιτελικά θα γίνει κλήρωση όπως και στα ημιτελικά
Θα ακολουθήσει ο μεγάλος και ο μικρός τελικός το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, την ημέρα του φιλανθρωπικού αγώνα.
Κάθε παιχνίδι κρίνεται στους 15 πόντους. Η πρώτη ομάδα που θα σημειώσει 15 πόντους, ανακηρύσσεται αυτόματα «νικήτρια», είναι αναγκαία η διαφορά 2 πόντων από την αντίπαλη ομάδα. Στην περίπτωση που έχουν περάσει 15 λεπτά χωρίς κάποια ομάδα να έχει σημειώσει τους 15 πόντους, τότε ο αγώνας διακόπτεται με τη λήξη της τρέχουσας κατοχής και νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που προηγείται.
Αν ο αγώνας λήξει ισόπαλος εκτελείται από μία βολή για κάθε ομάδα μέχρι να σκοράρει η μία και να αστοχήσει η άλλη. Ο ίδιος παίκτης δεν μπορεί να σουτάρει δεύτερη βολή πριν σουτάρουν όλοι οι συμπαίκτες του.
Ο τελικός κρίνεται στους 21 πόντους χωρίς χρονικό περιθώριο με διαφορά 2 πόντων.
Κάθε ομάδα θα παίξει το λιγότερο 4 παιχνίδια και το περισσότερο 7 παιχνίδια σε όλο το τουρνουά.

 

Κανόνες διεξαγωγής του 3 on 3


Κάθε διαγωνιζόμενος με την συμπλήρωση της συμμετοχής του σημαίνει ότι αποδέχεται τους παρακάτω κανόνες.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαιούνται συμμετοχή από έτος 2004 και μεγαλύτεροι ανεξαρτήτου φύλλου . Οι ομάδες μπορούν να είναι μικτές.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κάθε ομάδα δικαιούται να έχει μέχρι 5 παίκτες το ανώτερο και 3 παίκτες το κατώτατο. Μετά την έναρξη του παιχνιδιού μία ομάδα έχει το δικαίωμα να συνεχίζει να παίζει και με 2 ή 1 παίκτη στο γήπεδο.
ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ - ΑΞΕΣΟΥΑΡ
Κανένας παίκτης δεν επιτρέπεται να φοράει μεταλλικά αξεσουάρ όπως αλυσίδα, ρολόι κ.ά. λόγω του ότι αποτελούν κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των υπολοίπων.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Οι ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους (ένας προς όλους). Μετά θα ακολουθήσουν knock out» παιχνίδια μέχρι τον τελικό.
ΚΑΛΑΘΙΑ
Κάθε καλάθι που θα σημειώνεται πίσω από την γραμμή των 3 πόντων θα μετράει ως δίποντο και κάθε άλλο καλάθι ως μονός πόντος.
ΦΑΟΥΛ
Στο δεύτερο φάουλ στην ίδια κατοχή, εκτελείται αυτόματα ελεύθερη βολή. Σε φάουλ έστω και αν είναι το πρώτο που γίνεται σε προσπάθεια για σουτ, εκτελείται μία ελεύθερη βολή αν είναι σε προσπάθεια για δύο πόντους και δύο ελεύθερες βολές αν είναι σε προσπάθεια για τρεις πόντους. Αν πάλι υπάρξει φάουλ σε προσπάθεια για σουτ και αυτό είναι εύστοχο, τότε καταλογίζεται ο πόντος και μία ελεύθερη βολή εκτελείται και η μπάλα αλλάζει κατοχή κανονικά. Στην ελεύθερη βολή δεν υπάρχει ριμπάουντ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος της βολής, η μπάλα αλλάζει αυτόματα κατοχή.
Υπάρχουν τα εξής είδη φάουλ:
ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΙΝΗ
Αυτή δίδεται για κάθε ανάρμοστη με το αθλητικό πνεύμα συμπεριφορά (βρισιές, άσχημη συμπεριφορά προς τους διαιτητές κ.α.). Κάθε τεχνική ποινή θα έχει σαν αποτέλεσμα την εκτέλεση μιας βολής φάουλ και κατοχή υπέρ της ίδιας ομάδας. Στην τρίτη τεχνική ποινή θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.
ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΟ ΦΑΟΥΛ
Στην περίπτωση αντιαθλητικού φάουλ σύμφωνα με την κρίση του διαιτητή, θα δίδεται αυτόματα ένας πόντος και κατοχή υπέρ της ομάδας που το κέρδισε. Αντιαθλητικό είναι και κάθε φάουλ που γίνεται με εμφανή σκοπό να σταματήσει αντικανονικά έναν παίκτη ο οποίος βρίσκεται μόνος τους σε προφανή θέση για να σκοράρει και μάλιστα τη στιγμή που ο αμυνόμενος δεν έχει καμία πρόθεση να αμυνθεί πάνω στην μπάλα.
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
Η καθυστέρηση απαγορεύεται. Όταν ο διαιτητής κρίνει ότι μία ομάδα δεν παίζει με σκοπό να σκοράρει αλλά να καθυστερήσει το παιχνίδι, τότε δέχεται τεχνική ποινή με τις αντίστοιχες συνέπειες κάθε τεχνικής ποινής.
ΚΑΤΟΧΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Η πρώτη κατοχή αποφασίζεται με το στρίψιμο νομίσματος.
ΛΗΞΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Κάθε παιχνίδι κρίνεται στους 15 πόντους. Η πρώτη ομάδα που θα σημειώσει 15 πόντους, ανακηρύσσεται αυτόματα «νικήτρια» και είναι αναγκαία η διαφορά 2 πόντων από την αντίπαλη ομάδα. Στην περίπτωση που έχουν περάσει 15 λεπτά χωρίς κάποια ομάδα να έχει σημειώσει τους 15 πόντους, τότε ο αγώνας διακόπτεται με τη λήξη της τρέχουσας κατοχής και νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που προηγείται.
Αν ο αγώνας λήξει ισόπαλος εκτελείται από μία βολή για κάθε ομάδα μέχρι να σκοράρει η μία και να αστοχήσει η άλλη. Ο ίδιος παίκτης δεν μπορεί να σουτάρει δεύτερη βολή πριν σουτάρουν όλοι οι συμπαίκτες του.
Ο τελικός κρίνεται στους 21 πόντους χωρίς χρονικό περιθώριο με διαφορά 2 πόντων.
ΠΑΣΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
Κάθε κατοχή ξεκινάει με πάσα της μπάλας από την αμυνόμενη ομάδα στην επιτιθέμενη. Με το που γίνεται η πάσα, ξεκινάει η κατοχή.
ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΘΙ
Μετά από καλάθι η κατοχή πηγαίνει στην αμυνόμενη ομάδα (εκτός από τις περιπτώσεις των τεχνικών ποινών κτλ). Η κατοχή ξεκινάει με «πάσα έναρξης»
ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΑΘΙ
Αν η κατοχή μπάλας αλλάξει χωρίς να μπει καλάθι (αμυντικό ριμπάουντ, κλέψιμο, λάθος και μπάλα εκτός γηπέδου) τότε η ομάδα που πήρε την μπάλα, είναι υποχρεωμένη να βγάλει την μπάλα εκτός της γραμμής των τριών πόντων είτε με πάσα είτε με ντρίπλα ώστε να μετράει η κατοχή.
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΟΥΤ
Όταν η μπάλα βγει εκτός γηπέδου, τότε η καινούρια κατοχή ασχέτως με το για ποια ομάδα είναι, ξεκινάει με «πάσα έναρξης»
ΤΖΑΜΠΟΛ
Σε περίπτωση που υπάρξει τζάμπολ, η μπάλα δίνεται στην ομάδα που έχασε το στρίψιμο του νομίσματος και σε κάθε επόμενο τζάμπολ, η κατοχή πηγαίνει εναλλάξ σε σχέση με το προηγούμενο (τζάμπολ).
ΑΛΛΑΓΕΣ
Οι αλλαγές γίνονται μόνο πριν από «πάσα έναρξης».
TIME OUT
Επιτρέπεται δύο (02) time out 30 δευτερολέπτων για κάθε ομάδα. Το χρονόμετρο σταματάει.
ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ
Σε περίπτωση οποιασδήποτε διαφωνίας, μετράει η απόφαση των διαιτητών και των διοργανωτών. Οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο είναι τελεσίδικη. Ακόμα και στην περίπτωση που υπάρχει βιντεοσκοπημένη η φάση από κάμερα στο γήπεδο, ο διαιτητής ή οι διοργανωτές δεν επιτρέπεται να δουν το βίντεο για να αποφασίσουν (σε περίπτωση που η διαφωνία είναι αγωνιστική).
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΑΙΜΑ
Σε περίπτωση που υπάρχει πληγή αίματος, ή αίμα σε ρούχα κάποιου διαγωνιζομένου αυτός θα πρέπει να γίνει αλλαγή και να φροντίσει την πληγή. Αν τα ρούχα έχουν αίμα αυτό θα πρέπει να απομακρυνθεί ή να αλλάξει ο αθλητής. Ο διαιτητής μπορεί να σταματήσει το παιχνίδι όταν κρίνει ότι για οποιονδήποτε λόγο, τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των αθλητών και να αποφασιστεί από τους διοργανωτές το αποτέλεσμα.
ΓΕΝΙΚΑ
Απαγορεύεται n άμυνα ζώνης .Οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν το «ευ αγωνίζεσθαι», να σέβονται τους διοργανωτές και τους αντιπάλους. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αποβάλουν οποιονδήποτε παίκτη ή ομάδα πιστεύουν οι ίδιοι ότι δεν ακολουθεί τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς. Οι διοργανωτές έχουν δικαίωμα να ζητήσουν έγγραφη επιβεβαίωση μέσω ταυτότητας ή άλλου αποδεικτικού για οποιονδήποτε παίκτη.

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top