Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018

Την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Γυμναστήριο του Αθλητικού Συλλόγου Shotokan Karate Αριστοτέλη στην Ασπροβάλτα σεμινάριο – προπόνηση

Κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ |00a0e3

Την ημέρα της Κρίσης πεθαίνουν όλοι και πάνε στον παράδεισο. Μπαίνει μέσα ο Θεός και λέει:

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24

Και αισίως φτάσαμε στην Παρασκευή και εύχομαι σε όλους τους αναγνώστες και ακόλουθους της μουσικής και ενημερωτικής στήλης του www.volvinews.gr καλημέρα και καλό Σαββ/κο .Και ενώ τα γεγονότα τρέχουν και δεν ξέρω πλέον τι να σχολιάσω μιας και γίνεται ένα μεγάλο μπάχαλο θα σας πω ότι ο καιρός και σήμερα αίθριος με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα με κάποιες συννεφιές να κάνουν την εμφάνιση τους στην Ηπειρωτική χώρα.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Σε σχετικά υψηλά επίπεδα αναμένεται ο υδράργυρος την Παρασκευή 2/11/2018, ενώ αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πυκνότερες περιμένουμε σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη λόγω ομίχλης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 και τοπικά 26 με 27 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, από 12 έως 25 στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 28 και τοπικά 29 στη Δυτική Ελλάδα, από 13 έως 24 στο Βόρειο Αιγαίο και από 14 έως 26 και τοπικά 27 βαθμούς στο Κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από τα νοτιοανατολικά  έως 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα στραφούν σε βοριάδες έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

πηγή-Newsbeast.gr

Τι προβλέπει η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για την φορολογία των αγροτών.

Σημαντικά φορολογικά κίνητρα έχουν οι νέοι αγρότες.  Όσοι ασκούν αγροτική επιχειρηματική  δραστηριότητα για τα τρία πρώτα χρόνια άσκησης της δραστηριότητάς τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο φορολογικός συντελεστής του πρώτου κλιμακίου της φορολογικής κλίμακας μειώνεται κατά 50% εφόσον το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.  Συγκεκριμένα όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων:

- Για τα φυσικά πρόσωπα με πρώτη δήλωση έναρξης επιτηδεύματος από 1ης Ιανουαρίου 2013 και για τα 3 πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους ο φορολογικός συντελεστής του πρώτου κλιμακίου της φορολογικής κλίμακας μειώνεται κατά 50%, εφόσον το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημά τους από επιχειρηματική δραστηριότητα δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

- Και για το φορολογικό έτος 2017 τα φυσικά πρόσωπα με πρώτη δήλωση έναρξης δραστηριότητας από 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά, κατά τα 3 πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους, έχουν τη μείωση του φορολογικού συντελεστή του πρώτου κλιμακίου κατά 50% εφόσον αθροιστικά τα ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική και αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα δεν υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ.

- Ειδικά, για τον προσδιορισμό του εισοδήματος από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα στα έσοδα από επιχειρηματικές συναλλαγές περιλαμβάνονται τα έσοδα από την παραγωγή γεωργικών, πτηνοτροφικών, κτηνοτροφικών, δασοκομικών, υλοτομικών και αλιευτικών προϊόντων.

- Για όσους ασκούν αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του εντύπου Ε3 ανεξάρτητα από το αν υπάρχει απαλλαγή ή όχι από την τήρηση βιβλίων  και την ένταξή τους ή όχι στο ειδικό ή στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α.

Δεδομένου ότι ο όρος «επιτήδευμα» δεν αναφέρεται στον ν.4172/2013 (παρά μόνο για τις ανάγκες επιβολής του τέλους επιτηδεύματος του ν. 3986/2011) διευκρινίζεται ότι για τους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, οι υποχρεώσεις δήλωσης φόρου εισοδήματος (πάντα μέσω Ε3) είναι οι ίδιες ανεξάρτητα από το αν υπάρχει απαλλαγή ή όχι από την τήρηση βιβλίων του ΚΦΑΣ και την ένταξή τους στα καθεστώτα του ΦΠΑ. Επομένως, η μείωση κατά 50% του φορολογικού συντελεστή  έχει εφαρμογή για όποιον ασκεί ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει απαλλαγή ή όχι από την τήρηση βιβλίων και την ένταξή του στα καθεστώτα του ΦΠΑ. Η εν λόγω μείωση εφαρμόζεται για το πρώτο έτος που δηλώνεται εισόδημα από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα μέσω Ε3 και για τα δύο επόμενα έτη για τα οποία δηλώνεται εισόδημα.

πηγή-NEWSBEAST,GR

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 

1823 Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέιμς Μονρόε αναγνωρίζει το δικαίωμα στην ανεξαρτησία των επαναστατημένων Ελλήνων

1903 Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της αγγλικής εφημερίδας «Daily Mirror».

1911 Γεννήθηκε ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης (Αλεπουδέλης), που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1979

1912 Α' Βαλκανικός Πόλεμος: Η ελληνική σημαία υψώνεται στο Aγιο Oρος. Το αντιτορπιλικό «Θύελλα» αποβιβάζει άγημα στη Δάφνη, που κινείται προς Καρυές. Από το Θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ» και τα αντιτορπιλικά «Ιέραξ» και «Πάνθηρ» άγημα 200 ανδρών καταλαμβάνει τη Διώρυγα του Ξέρξη. Ο Aθως απελευθερώνεται.

1917 Ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Άρθουρ Τζέιμς Μπάλφουρ, δηλώνει ότι «ήρθε η ώρα, οι Εβραίοι να αποκτήσουν κράτος στην Παλαιστίνη». Θα μείνει στην ιστορία ως «Διακήρυξη Μπάλφουρ», πάνω στην οποία θα βασιστεί η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

1934 Ιδρύεται ο νομός Κιλκίς και καθορίζονται λεπτομερώς τα όριά του.

1940 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο ελληνικός στρατός καταδιώκει τους ιταλούς στο αλβανικό έδαφος. Ενενήντα νεκροί και 209 τραυματίες είναι ο απολογισμός των αεροπορικών βομβαρδισμών των ιταλών σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Λάρισα, Βόλο, Χανιά και Κόρινθο.

1963 Για πρώτη φορά γίνονται δεκτές στο Βατικανό από τον Πάπα πέντε γυναίκες ως αντιπρόσωποι στη 2η Σύνοδο του Βατικανού.

1977 Πρωτοφανής νεροποντή πλήττει την Αττική, με 22 νεκρούς, εκτεταμένης διάρκειας συσκότιση και ανυπολόγιστες ζημιές στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας.

1978 Επιστρέφουν στη Γη, μετά από 139 μέρες και 14 ώρες στο Διάστημα, οι δύο Σοβιετικοί κοσμοναύτες του διαστημικού σταθμού «Σαλιούτ 6».

1982 Εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα ο δακτύλιος, προκειμένου να καταπολεμηθεί το νέφος.

1991 Ενθρονίζεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Α΄στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι.

1991 Ένας αστυνομικός σκοτώνεται και άλλοι έξι τραυματίζονται μετά από εκτόξευση ρουκέτας σε λεωφορείο των ΜΑΤ. Την ευθύνη αναλαμβάνει, με προκήρυξή της, η 17Ν.

1995 Αρχίζει το πειραματικό πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

1998 Ο ΟΤΕ γίνεται η πρώτη ελληνική επιχείρηση που φιγουράρει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

2000 Κλείνει το ιστορικό στάδιο του Γουέμπλεϊ, στο Λονδίνο. Θα γκρεμιστεί και θα ξαναχτιστεί για να φιλοξενήσει μεταξύ άλλων και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

2004 Επανεκλογή στην προεδρία των ΗΠΑ για τον Τζορτζ Μπους, που συγκεντρώνει ποσοστό 51% έναντι 48% του αντιπάλου του Τζον Κέρι.

2008 Πέθανε ο Σταύρος Ξενίδης, Έλληνας ηθοποιός. (Γεν. 8/3/192.

πηγή-Thepressroom.gr

Και ενώ ''όλα τα΄χει η Μαριωρή''ο χαζοχαρούμενος Κατρούγκαλος ''εγκαινίασε''χτες από το Ελευθέριος Βενιζέλος και μετά από 15 χρόνια πάυσης ,την πρώτη πτήση για τα Σκόπια .....Γέλια ,αγκαλιές και φιλιά με τον όμοιο του ,να μη το σχολιάσω κυρία μου ;;;;;δηλ έλεος τα έλυσαν όλα και ας κάνουν και αυτό.Ουρές σχηματίζονται στις εφορίες από ηλικιωμένους που καταθέτουν τα χαρτιά τους μήπως και πάρουν τα ''κλεμένα τους χρήματα'',χαμός και εκεί ,αμ ο άλλος ο αυταρχικός ,ο άπλητος ο μάλλον χαζός με το δόγμα του (θα κλειστούν στην φυλακή αρκετοί πριν τις εκλογές) ξεσπάθωσε και καταγγέλει 6 πρώην υπουργους για υπεξαίρεση χρημάτων ,κοιτάξτε από αυτά που έχω διαβάσει κατηγορούνται άδικα και μιλάμε θα γίνει χαμός από τους καταγγελόμενους ,ντάξει το έχουν παρακάνει οι κυβερνώντες ,δεν κοιτούν να σταθούν δίπλα σους Έλληνες ομογενείς ,δίπλα στους γονείς του άτυχου Κωσταντίνου ,δεν πήγε ούτε ένας να συμπαρασταθεί σε αυτήν την οικογένεια ,ΚΑΝΕΝΑΣ ,τι να πω κυρία μου ,τι ναπω ,ένα αίσχος γεγικό και λυπάμαι για αυτό το χάλι που βιώνει η ΄χωρα τα τελευταία 10 χρόνια,ειδικά με την αριστερή κυβέρνηση ....

Αυτά από εμένα ,σας αποχαιρετώ για το Σαββ/κο με την θερμοκρασία σήμερα στην Κύπρο να αγγίζει όπως και χτες τους 30 βαθμούς.Η συμβουλή της ημέρας -

Όταν η ζωή σου βάζει τρικλοποδιές και σε ρίχνει, εσύ να γυρνάς και να κοιτάς τα αστέρια…

Ζήσε με πάθος!

Περάστε όμορφα ,δείτε αγαπημένα σας πρόσωπα ,βγείτε έξω ,χαρείτε τον ήλιο ,την φύση ,χαλαρώστε και φορτίστε τις μπαταρίες σας όσο μπορείτε για την νέα εβδομάδα ,μαζί λοιπόν ξανά Πρώτα Ο Θεός την ερχόμενη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου ,μέχρι τότε ....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΟ ΣΑΒΒ/ΚΟ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ 

 

Top