Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018

Χριστός Ανέστη και καλή σας ημέρα αγαπητοί αναγνώστες της ηλεκτρονικής εφημερίδας του www.volvinews.gr .Χαμός χτες στον παραλιακό δήμο μας ,χαμός από τον κόσμο που βγήκε να γιορτάσει την Πρωτομαγιά και επέλεξε να περάσει ώρες χαλάρωσης και διασκέδασης τον Σταυρό ,την Ασπροβάλτα και την παραλία των Βρασνών ,μάλιστα με κάποιους καταστηματάρχες στον χώρο της εστίασης και του καφέ που μίλησα μαζί τους ,αυτό το πράγμα με τον τόσο κόσμο είχαν να το δούν τα καλά χρόνια ,τα  χρόνια δηλ πριν την κρίση ,και δεν είναι ότι μίλησα με κάποιους είναι ότι το έβλεπα με τα ίδια μου τα μάτια ,βούλιαξε ο τόπος μας από κόσμο και αυτό προαναγγέλει ένα ''καυτό ''καλοκαίρι'',η επόμενη λοιπόν επίσημη αργία είναι Του Αγίου Πνεύματος στις 28 Μαίου και ευχόμαστε να είναι ακόμη πιο δυνατή ημέρα με πολύ κόσμο που θα προτιμήσουν και πάλι να περάσουν το Τριήμερο στην περιοχή μας.

Ελπίζω να περάσατε και εσείς όμορφα μιας και ο καιρός ήταν φοβερός και πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν το πρώτο τους μπάνιο ,είδα και πολλές φωτογραφίες που ανεβάζατε στα προφίλ σας και χάρηκα που σας είδα να περνάτε τέλεια.Πάμε να δούμε τα νέα για τον καιρό και τα γεγονότα που συνέβησαν ''σαν σήμερα''και στο τέλος είναι το καλύτερο ....το τραγούδι της ημέρας από την ραδιοφωνική εποχή του 1990 που ακούστηκε περισσότερο.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 2 ΜΑΙΟΥ 2018

Ηλιοφάνεια με λίγες σποραδικές νεφώσεις, πυκνότερες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά της δυτικής και βόρειας Ελλάδας όπου θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες, αναμένουμε την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018. Μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες περιμένουμε από τα ξημερώματα της Πέμπτης και από τα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 και τοπικά 30 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, από 12 έως 27 στη βόρεια Ελλάδα, από 14 έως 29 και τοπικά 30 στη δυτική Ελλάδα, από 15 έως 29 στο βόρειο Αιγαίο και από 15 έως 29 και τοπικά 30 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα νοτιοανατολικά έως 5 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση φτάνοντας τοπικά στα 6 με 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι κυρίως βορειοανατολικοί έως 4 με 5 μποφόρ.

πηγή-Newsbeast.gr 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2 ΜΑΙΟΥ

1519 Πέθανε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ιταλός ζωγράφος, γλύπτης, επιστήμονας, εφευρέτης, οραματιστής, η προσωποποίηση του αναγεννησιακού ανθρώπου

1729 Γεννήθηκε η Αικατερίνη η Μεγάλη, αυτοκράτειρα της Ρωσίας

1919 Η 1η Μεραρχία του ελληνικού στρατού αποβιβάζεται στη Σμύρνη με εντολή του συμμαχικού συμβουλίου και γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της πόλης.

1940 Ματαιώνονται οριστικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες, λόγω των πολεμικών γεγονότων. Αρχικά ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στο Τόκιο και στη συνέχεια στο Ελσίνκι.

1941 Ο 17χρονος μαθητής Μαθιός Πόταγας εκτελείται στη Βυτίνα από τις δυνάμεις Κατοχής. Είναι ο πρώτος αντιστασιακός.

1949 Ο Άρθουρ Μίλερ τιμάται με το βραβείο Πούλιτζερ για το θεατρικό έργο του "Ο Θάνατος του Εμποράκου".

1953 Πραγματοποιείται η ενθρόνιση του Βασιλιά Χουσεΐν Α΄ της Ιορδανίας, ο οποίος διαδέχεται σε ηλικία 16 ετών τον πατέρα του Βασιλιά Αμπντάλα Α'.

1969 Το μεγαλοπρεπές πλοίο Κουίν Ελίζαμπεθ ΙΙ ξεκινά το παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας για τη Νέα Υόρκη.

1995 O πάπας Ιωάννης Παύλος Β', με επιστολή του προς τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, αναφέρει ότι το σχίσμα είναι λάθος και καλεί τους πιστούς σε συναδέλφωση.

1996 Στα Τίρανα της Αλβανίας, ανοίγει το πρώτο Χρηματιστήριο στην ιστορία της χώρας.

1997 Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τόνι Μπλερ, γίνεται ο νεότερος πρωθυπουργός της Βρετανίας από το 1812. «Στις 2 Μαΐου του 1997, έφτασα στην Ντάουνινγκ Στριτ ως πρωθυπουργός για πρώτη φορά. Ουδέποτε ως τότε είχα τοποθετηθεί σε κάποια κυβερνητική θέση, ούτε καν στο πλέον μικρό των μικρών υπουργείων. Ήταν η πρώτη και μοναδική θέση την οποία κατέλαβα στην κυβέρνηση», γράφει ο ίδιος το 2011 στο ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ, το βιβλίο- μαρτυρία του από την πρωθυπουργική του θητεία και πέρα από αυτήν.

2011 Σκοτώνεται από τη CIA στο Πακιστάν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. 

πηγή-Thepressroom.gr

Αυτά τα ωραία και για σήμερα και μάλλον μερικές φορές γράφω και γράφω αλλά κάποιοι κοιτάζουν και διαβάζουν μόνο ότι τους συμφέρει ,τα χόρτα λοιπόν για να ξαναπιάσω αυτό το θέμα ,σε μερικά σημεία σε κατοικημένες περιοχές φτάνουν και τα δυο μέτρα ........Και κανένας δεν δίνει σημασία ,έχουμε σπουδιαότερες δουλειές ......Τα γεφυράκια στην δυτική παραλία του Σταυρού που ενώνουν το κέντρο με τον παραλιακό πεζόδρομο ,είναι υπο κατάρευση .......Είτε τα λέμε είτε όχι δεν μας δίνουν σημασία .....Σημασία δίνουν μόνο στα δώρα που προσφέρει στον κόσμο ο κ Βαλερής ,μέσο της σελίδας μας για την προβολή του ,σημασία δίνουν κάποιοι και βγαίνουν και μας βάζουν ταμπέλες ότι υποστηρίζουμε τον κ Βαλερή ,και συγνώμη που ξαναλέω τα ίδια αλλά είναι απαράδεκτο χωρίς να σας ενοχλούμε ....να μας ενοχλείτε............Και εδώ θα σας πω ότι ο γιατρός θα είναι και πάλι κοντά μας με τα δώρα του ,οπότε και αναμένετε τον καινούργιο μας διαγωνισμό ,στηρίξτε μας καθημερινά και δεν θα χάσετε....

Να περνάτε όμορφα ,να χαμογελάτε ,να είστε αισιόδοξοι και πάνω από όλα να ανοίγετε το στόμα σας και να λέτε έξω από τα δόντια ....Μαζί και πάλι αύριο Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε .....σας αφιερώνω το τραγούδι με πολύ ,πολύ ,πολύ αγάπη......Φιλιά στα μούτρα σας......ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ,ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥς 2 ΕΛΛΗΝΕς ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΎς.

Ήταν ένα ζευγάρι που ήταν παντρεμένο επί 20 χρόνια.

Κάθε φορά που έκαναν έρωτα, ο σύζυγος πάντα επέμενε να κλείνουν τα φώτα.

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24
Top