Τρίτη, 16 Απριλίου 2019

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ασπροβάλτα.

Οι γονείς μου παιδιά προσφύγων, μ' έμαθαν να αγαπώ τον τόπο που ρίζωσαν.

Κατηγορία Προεκλογικά

Στις εβδομάδες μόδας για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019, οι διάσημοι οίκοι παρουσίασαν τις προτάσεις τους δίνοντας το στίγμα για τα όσα θα δούμε στο μακιγιάζ αυτή τη σεζόν.

Αφού αποκαλύψαμε τα χρώματα και τα σχέδια στα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά νύχια, σειρά έχει το βάψιμο των ματιών, των χειλιών και του προσώπου γενικότερα. Ποια θα είναι λοιπόν τα makeup trends που θα κυριαρχούν αυτή τη σεζόν;

Δείτε αναλυτικά τις λίστες που ακολουθούν και ανακαλύψτε πως μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο μακιγιάζ, βασισμένο στις top τάσεις της εποχής, ξεκινώντας από τη βάση και καταλήγοντας στα χείλη.

Η αρχή για ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ είναι η βάση του, που θα κάνει το πρόσωπο να λάμψει και να δείχνει αψεγάδιαστο. Δηλαδή το makeup, το concealer, οι γυαλάδες, το ρουζ και η πούδρα. Τι προτείνουν λοιπόν οι makeup artists για τη σεζόν;

No makeup / Φυσικό μακιγιάζ

Το φυσικό μακιγιάζ και μάλιστα αυτό που δεν χρησιμοποιεί καθόλου βάση συνεχίζει να αποτελεί κορυφαία τάση και γι’ αυτή την εποχή. Αναδεικνύει την φυσική ομορφιά μιας γυναίκας και αποπνέει φρεσκάδα. Κάποιοι οίκοι βέβαια εφάρμοσαν μια πινελιά concealer ή κάποιο primer που απαλύνει τις ατέλειες μόνο στα σημεία όπου ήταν πραγματικά απαραίτητο.

Οι γυαλάδες είναι τοπ τάση για τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι

Το μακιγιάζ της σεζόν θέλει λαμπερό και υγιές πρόσωπο. Επομένως, η ματ επιδερμίδα δίνει τη θέση της στις γυαλάδες και τη φρέσκια όψη. Βέβαια οι ειδικοί πρότειναν τα highlights να εφαρμόζονται στα ζυγωματικά και το μέτωπο με υγρά ή κρεμώδη προϊόντα και όχι σε μορφή πούδρας ή σκόνης. Το αποτέλεσμα με την επιλογή των συγκεκριμένων μορφών Highlighter είναι πιο φυσικό.

Ηλιοκαμένο look

Η περίοδος αυτή, όπου ο ήλιος έχει την τιμητική του, συμβαδίζει απόλυτα με το ηλιοκαμένο look. Δεν θα μπορούσε να λείπει από τις τάσεις του μακιγιάζ Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019 αυτή η γλυκιά και όμορφη όψη της ηλιοκαμένης επιδερμίδας που δημιουργείται με τη χρήση bronzer.

Μακιγιάζ ματιών που θα κυριαρχήσουν την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019

Αφού ολοκληρώσετε τη βάση, σειρά έχει το μακιγιάζ ματιών. Ποια χρώματα σκιών θα επικρατήσουν και ποια στυλ στο βάψιμο ματιών; Ανακαλύψτε τα πάντα στη λίστα που ακολουθεί.

Χωρίς μάσκαρα

Όπως είδαμε παραπάνω, το no makeup αποτελεί κορυφαίο trend στο μακιγιάζ Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019. Αυτό σημαίνει πως και η μη εφαρμογή μάσκαρα στις βλεφαρίδες θα είναι επίσης must για την εποχή.

Το συγκεκριμένο βάψιμο κάνει ένα πρόσωπο να δείχνει πιο νεανικό, ειδικά αν τα μαλλιά και οι βλεφαρίδες είναι ανοιχτόχρωμες.

Όπως είδαμε παραπάνω, το no makeup αποτελεί κορυφαίο trend στο μακιγιάζ Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019. Αυτό σημαίνει πως και η μη εφαρμογή μάσκαρα στις βλεφαρίδες θα είναι επίσης must για την εποχή.

Το συγκεκριμένο βάψιμο κάνει ένα πρόσωπο να δείχνει πιο νεανικό, ειδικά αν τα μαλλιά και οι βλεφαρίδες είναι ανοιχτόχρωμες.

Ακόμη κι παραλείψετε την μάσκαρα, μπορείτε να εφαρμόσετε σκιά ματιών ή κραγιόν στα χείλη προκειμένου να δώσετε χρώμα στην εικόνα σας.

Clumpy Mascara

Ένα από τα μακιγιάζ που ξεχώρισε και έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στις πασαρέλες ήταν η clumpy μάσκαρα. Πρόκειται για την εφαρμογή χρώματος στις βλεφαρίδες το οποίο φαίνεται σα να τις έχει κολλήσει μεταξύ τους, δημιουργώντας παράλληλα και κομπάκια.

Μπορεί για κάποιες το μακιγιάζ αυτό να θεωρείται από ιδιαίτερο έως και extreme, όμως αναμένεται να το δούμε να φοριέται πολύ.

Καλοσχηματισμένα φρύδια απαιτεί το μακιγιάζ Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019

Άσχετα με το makeup που θα επιλέξετε να κάνετε σαν βάση, αλλά και το βάψιμο των ματιών σας, τα καλοσχηματισμένα φρύδια είναι κάτι που απαιτεί η σεζόν αυτή. Πλαισιώνουν τα μάτια και τα αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Φροντίστε λοιπόν να επιλέξετε το ιδανικό σχήμα φρυδιών για το πρόσωπο σας και να τα βγάλετε με σύνεση. Επίσης, το άψογο γέμισμα τους με απλό μακιγιάζ, μόνιμη βαφή ή χένα μπορεί να κάνει το αποτέλεσμα ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Taupe σκιές ματιών για το ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό μακιγιάζ

Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει ή απλά δεν θέλετε να αφήσετε εντελώς άβαφα τα βλέφαρα σας, προσθέστε μια σκιά ματιών σε απόχρωση taupe. Πρόκειται για ένα καφέ – γκρι χρώμα που δίνει στο βλέμμα διάσταση και ταιριάζει απόλυτα με το φυσικό μακιγιάζ που είναι must για την εποχή.

Βέβαια υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τόνοι του χρώματος αυτού. Ορισμένοι είναι πιο έντονοι, ενώ κάποιοι πιο απαλοί και διακριτικοί. Επιλέξτε αυτόν που σας πηγαίνει περισσότερο!

Παστέλ αποχρώσεις σκιών στα μάτια

Μια ακόμη επιλογή χρωμάτων που ξεχωρίζει στο μακιγιάζ Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019 είναι οι παστέλ αποχρώσεις. Προσθέτουν στα μάτια μια απαλή και θηλυκή δόση χρώματος που ταιριάζει υπέροχα με την εποχή.

Εφαρμόστε λοιπόν ροζ, μωβ, γαλάζιες, φυστικί, ροδακινί και άλλες παστέλ αποχρώσεις σκιών προκειμένου να δημιουργήσετε εκθαμβωτικά ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά μακιγιάζ ματιών

Χρυσό στα μάτια

Αν ψάχνετε ένα γρήγορο, απαλό και πολυτελές μακιγιάζ που θα σας κάνει να λάμψετε αυτή την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγη χρυσή σκιά στα μάτια σας. Πρόκειται για μια τάση που θα σας χαρίσει μια glamorous όψη χωρίς πολύ κόπο.

Κομψό smokey eyes

Επειδή σε γενικές γραμμές στο μακιγιάζ Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019 επικρατεί το απαλό, φωτεινό και κομψό βάψιμο ματιών, τα ελάχιστα smokey eyes που εμφανίστηκαν στις πασαρέλες φαινόντουσαν πιο σκούρα απ’ ότι πραγματικά ήταν.

Στην ουσία τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά αυτά smokey looks δημιουργήθηκαν με απαλές σκιές ματιών όπως το μωβ του αμέθυστου και τα χρώματα του καφέ.

Χρωματιστές σκιές ματιών στο ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό μακιγιάζ

Αν σας αρέσουν οι χρωματιστές σκιές ματιών, τότε η τάση αυτή της εποχής θα σας κάνει πολύ χαρούμενη. Προσθέστε λοιπόν χρώμα στο κινητό σας βλέφαρο και δημιουργήστε ένα όμορφο βάψιμο που θα τραβήξει τα βλέμματα.

Μπορείτε μάλιστα να χρησιμοποιήσετε ένα μόνο χρώμα και να κάνετε την ζωή σας πολύ πιο εύκολη, χωρίς να χρειάζεται να αναμείξετε τις σκιές μεταξύ τους για να κάνετε τη μετάβαση από το ένα χρώμα στο άλλο πιο ομαλή.

Neon χρώματα στα μάτια για τη σεζόν

Όπως είδαμε και στις τσάντες της σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι, αλλά και στα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά παπούτσια, οι νέον αποχρώσεις έχουν την τιμητική τους αυτή τη σεζόν.

Γιατί λοιπόν να μην τολμήσετε και την εφαρμογή τους στα μάτια;

Εφαρμογή μολυβιού στο κάτω βλέφαρο / Underliner

Μια από τις τάσεις στο μακιγιάζ Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019 που είναι εμπνευσμένη από τη δεκαετία των ’90s είναι η γραμμή με μολύβι στο κάτω βλέφαρο του ματιού. Αυτό το βάψιμο ματιών δημιουργεί ένταση στο βλέμμα και αποπνέει σαγηνευτικό αέρα.

Μακιγιάζ ματιών με γκλίτερ και στρασάκια

Αν θέλετε να προσθέσετε λάμψη στο βάψιμο των ματιών σας ο πιο εύκολος τρόπος είναι να παίξετε με τις σκιές που έχουν glitter ή να κολλήσετε μερικά στρασάκια. Αυτό άλλωστε προτείνουν και οι διάσημοι makeup artists για τη νέα σεζόν.

Άβαφα χείλη

Το τελευταίο στοιχείο που ολοκληρώνει το no makeup μακιγιάζ είναι τα άβαφα χείλη. Αφήστε λοιπόν τα χρωματιστά κραγιόν στην άκρη και απλώστε μόνο ένα lip balm για να δώσετε στα χείλη σας μια υγιή και όμορφη όψη με μια αμυδρή γυαλάδα.

Γυαλιστερά άβαφα χείλη

Αν τα εντελώς άβαφα χείλη δεν είναι του γούστου σας ή απλά θέλετε κάτι ακόμη, προσθέστε ένα διάφανο ή nude lip gloss. Αυτή η λεπτομέρεια μπορεί να μεταμορφώσει το μακιγιάζ των χειλιών σας. Πρόκειται για μια τάση του μακιγιάζ που επιστρέφει επίσης από τα ’90s.

Σαγηνευτικά κόκκινα χείλη για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019

Το κόκκινο κραγιόν είναι μια κλασσική και διαχρονική επιλογή για τις γυναίκες κάθε ηλικίας. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να λείπει από την λίστα με τις τάσεις στο μακιγιάζ Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019. Φορέστε το λοιπόν και δημιουργήστε σαγηνευτικά μακιγιάζ για κάθε ώρα της ημέρας.

Άλλωστε αν και σε γενικές γραμμές τα glossy κραγιόν κατέχουν κορυφαία θέση στο βάψιμο των χειλιών της σεζόν αυτής, η ματ υφή παραμένει στις τοπ επιλογές.

Αστραφτερά χείλη με γκλίτερ και όχι μόνο

Πέρα από τις γυαλιστερές και ματ υφές των κραγιόν η νέα σεζόν προστάζει και τα αστραφτερά μεταλλικά και όχι μόνο χρώματα που δημιουργούνται με συγκεκριμένα προϊόντα. Δοκιμάστε για παράδειγμα ένα lip gloss με γκλίτερ ή μεταλλική απόχρωση.

Αυτές είναι οι κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2019. Επιλέξτε αυτές που σας ταιριάζουν και σας αντιπροσωπεύουν και είστε έτοιμη να εντυπωσιάσετε σε κάθε σας εμφάνιση!

ΠΗΓΗ-Beaute την Κυριακή 

Κατηγορία Γυναίκα |a82682

Υλικά 2 φλιτζάνια ζάχαρη 4 αυγά 250 γρ. βούτυρο φρέσκο

Μισό φλιτζάνι γάλα χλιαρό Μισό φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού Ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού Ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 2 βανίλιες Μισό κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική Εκτέλεση Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά

Προσθέτετε τα αυγά ένα – ένα και μετά το γάλα με τον χυμό και το ξύσμα

Σε άλλο σκεύος ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά με το αλεύρι.

Τα κοσκινίζετε και αρχίζετε να προσθέτετε αυτό το μείγμα, στο μείγμα του βουτύρου

Βάζετε το φτερό στο μίξερ και συνεχίζετε το ζύμωμα ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή αλλά να μην κολλάει στα χέρια

Αφήνετε την ζύμη για ένα  τέταρτο να ξεκουραστεί τυλιγμένη στη ζελατίνα

Πλάθετε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλετε.

Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Χτυπάτε έναν κρόκο αυγού με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφετε τα κουλουράκια.

Τα ψήνετε στους 180 βαθμούς προθερμασμένου φούρνου για 10-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.

ΠΗΓΗ-I-mommy and daddy 

 

Κατηγορία ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καλημέρα ,καλημέρα κυρίες και κύριοι ,καλός ήρθατε στην μουσική και ενημερωτική στήλη του www.volvinews.gr ,καλημέρα στην βροχερή Έλλαδα από την επίσης βροχερή Κύπρο ,τι να κάνουμε κόσμε μου ο Απρίλης πάντοτε ήταν βροχερός μήνας ,κάντε υπομονή γιατί αν θα πιάσουν οι ζέστες ....θα ζητάτε την βροχή ,μια από τα ίδια και εγώ ,μιας και είμαι παιδί της βροχής ...Λοιπόν πάμε να δούμε τις ειδήσεις σε τίτλους με κυριότερο θέμα η φωτιά στην Καθολική εκλησσία Της Παναγίας των Παρισίων.Βέβαια θα πω ότι στεναχωρέθηκα αρκετά όπως οι περισσότεροι για αυτό το παγκοσμίου φήμης μνημείο αλλά να πω επίσης ότι βλέπωντας κάποιες αναρτήσεις στο facebook από μερικούς που τους είδα να τους πιάνει τόσο πολύ ο πόνος ( ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα ) δεν είδαμε το ίδιο με αναρτήσεις για το ΜΑΤΙ και τις φονικές πυρκαγιές ,δεν είδαμε το ίδιο με την Μάνδρα και τις φονικές πλυμμύρες ,δεν είδαμε το ίδιο με το θέμα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας .....Εννοείται πως στεναχωρεθήκαμε αλλά η  αγάπη για την πατρίδα νομίζω πρέπει να είναι μεγαλύτερη για να μπορέσουν τελικά να αλλάξουν προς το καλύτερο κάποια πράγματα.Μακάρι να μας ''έπιανε ο πόνος ''και για την δική μας χώρα ...μακάρι!!!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.

Παναγία των Παρισίων: Υπό έλεγχο η φωτιά, παγκόσμιος θρήνος για την καταστροφή.

Δολοφονία Τοπαλούδη: Μιλά ο 19χρονος Αλβανός μέσα από τη φυλακή

η σιωπή του έλυσε για πρώτη φορά μέσα από τις φυλακές Γρεβενών ο Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

 

Ο 19χρονος που έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση, μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Στην ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί του ήταν απότομος και έδειχνε να γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Έλληνας συγκατηγορούμενός του, τα «ρίχνει» όλα πάνω του.

Στην ερώτηση πώς αντιδρά που ο Ροδίτης δηλώνει αθώος και τον «δείχνει» ως τον μοναδικό ένοχο, ο 19χρονος απαντά:

Δε με νοιάζει τι βγαίνει και λέει ο Έλληνας. Εγώ έχω δικηγόρο.

Τα όσα δηλώνει προκαλούν την οργισμένη αντίδραση του πατέρα της άτυχης φοιτήτριας.

Παπακώστα προς Ειδικούς Φρουρούς: Ως «αβράκωτοι» μιλάτε;

Επίθεση εναντίον των Ειδικών Φρουρών εξαπέλυσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΣΕΦΕΑΑ για την «Μονμάρτη» της Αθήνας, τα Εξάρχεια.

«Στροφή» Κουρουμπλή για τη συνάντηση με τον Αμβρόσιο.

Μόλις δύο ημέρες πριν, ο πρώην υπουργός όχι μόνο δεν μιλούσε για λάθος αλλά είχε υπεραμυνθεί της απόφασης του να συναντήσει τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στη Δημοκρατία δεν… χωρούν αποκλεισμοί.

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα – Ολα όσα πρέπει να ξέρετε.

Τη δυνατότητα ανάκτησης πινακίδων κυκλοφορίας και χρήσης τους ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας του οχήματος με την καταβολή των αντίστοιχων τελών καθιερώνει και για το 2019 το υπουργείο Οικονομικών.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία - 11 χιλιάδες κεραυνοί σε λίγες ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια και τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα περιμένουμε την Τρίτη 16 Απριλίου 2019.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 8 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 11 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 9 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 19 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών και βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Περισσότερα ''TA NEA''.GR

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

1178 π.Χ. Ο Οδυσσέας επιστρέφει στην Ιθάκη, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα του ελληνοαργεντινού αστρονόμου Κωνσταντίνου Βαϊκούση και του αργεντίνου βιοφυσικού Μαρσέλο Μανιάσκο.

1705 Ο Ισαάκ Νεύτων χρίζεται ιππότης από τη βασίλισσα Άννα.

1810 Αγγλικές δυνάμεις, με τις οποίες συμπράττουν και 500 Έλληνες με αρχηγό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, καταλαμβάνουν τη Λευκάδα, που τελούσε υπό γαλλική κυριαρχία.

1834 Αρχίζει η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Δημήτριου Πλαπούτα στο Ναύπλιο, με την κατηγορία της συνωμοσίας κατά του βασιλιά Όθωνα. Παρά την αντίδραση των δικαστών Τερτσέτη και Πολυζωίδη οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν σε θάνατο. Ωστόσο, στη συνέχεια και υπό το βάρος της ογκούμενης λαϊκής οργής, η ποινή τους μετατράπηκε σε 20ετή κάθειρξη, ενώ μετά την ενηλικίωση του Όθωνα, το 1835, αμνηστεύτηκαν.

1861 Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Αβραάμ Λίνκολν, απαγορεύει τις εμπορικές συναλλαγές με τις Νότιες Πολιτείες της Συνομοσπονδίας, που είχαν επαναστατήσει. Αρχή του αμερικανικού εμφυλίου.

1895 Εκλογές στην Ελλάδα με νικητή τον λαϊκιστή Θεόδωρο Δηλιγιάννη. Ο Χαρίλαος Τρικούπης ηττάται κατά κράτος (δεν εκλέγεται ούτε βουλευτής) και αποχωρεί της πολιτικής. Τη βουλευτική έδρα κέρδισε με 4 ψήφους διαφορά ο Μιλτιάδης Γουλιμής. Τότε ήταν που είπε το «ανθ’ ημών Γουλιμής» που χρησιμοποιούμε και στις ημέρες μας όταν θέλουμε να υποτιμήσουμε κάποιον, να τον υποβαθμίσουμε.

1889 Γεννήθηκε ο Αγγλος ηθοποιός, που άφησε εποχή ως Σαρλό, Τσάρλι Τσάπλιν. Ο Τσάπλιν πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες. Εκείνη όμως που σίγουρα ξεχώρισε –και στην οποία σκηνοθέτης υπήρξε ο ίδιος- ήταν «Ο Μεγάλος Δικτάτορας» (1940), η οποία σατίριζε το ναζισμό. Η ταινία γνώρισε μεγάλη επιτυχία, παρά την κριτική που δέχτηκε πως ήταν «πέραν του δέοντος» πολιτική.

1919 Ο Μαχάτμα Γκάντι κηρύσσει την 16η Απριλίου ημέρα προσευχής και νηστείας στη μνήμη των Ινδών διαδηλωτών, που σκοτώθηκαν από τους Βρετανούς, στη σφαγή του Αμριτσάρ. Με αυτήν την κίνηση, ο Γκάντι, εμμέσως πλην σαφώς εκφράζει την αντίδραση του στην κυβέρνηση της Βρετανίας.

1924 Η Ελλάδα, συμμετέχοντας στον εορτασμό της εκατονταετηρίδας από το θάνατο του λόρδου Βύρωνα, αποφασίζει να δώσει στον προσφυγικό οικισμό που βρίσκεται κοντά στο Παγκράτι την ονομασία «Βύρωνας».

1943 Στην Θεσσαλονίκη χιλιάδες λαού, αψηφώντας τα κατασταλτικά μέτρα των δυνάμεων κατοχής, κατεβαίνουν σε διαδήλωση μπροστά στη Γενική Διοίκηση με αίτημα τη ματαίωση της επιστράτευσης που κήρυξαν οι Γερμανοί.

1945 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα αμερικανικά στρατεύματα εισβάλλουν στη Νυρεμβέργη

1947 Ο τραπεζίτης και οικονομικός σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ρούζεβελτ, Μπέρναρντ Μπαρούχ, αναφέρει για πρώτη φορά τον όρο «Ψυχρός Πόλεμος» για να περιγράψει τις σχέσεις Σοβιετικής Ένωσης και ΗΠΑ.

1964 Οι Rolling Stones κυκλοφορούν το παρθενικό τους άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους.

1970 Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδικάζει την κυβέρνηση της χούντας γιατί παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

1991 Πέθανε ο Ντέιβιντ Λιν, Βρετανός σκηνοθέτης που διακρίθηκε για τις επικές ταινίες του (Η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι", "Λόρενς της Αραβίας", "Πέρασμα στην Ινδία")

2001 Στην Ελλάδα, θεσμοθετείται το δικαίωμα στην εξέταση του DNA, γεγονός, που επιτρέπει στους ήδη καταδικασθέντες να προχωρούν στην εξέταση για να πετύχουν αναθεώρηση των ποινών τους και ενδεχόμενη αθώωση

2008 Πεθαίνει ο Αμερικανός μετεωρολόγος Έντουαρντ Λόρεντζ, που ανέπτυξε τη «θεωρία του χάους» και εισήγαγε τον όρο «το σύνδρομο της πεταλούδας».

ΠΗΓΗ-THEPRESSROOM.GR

Και κάπως έτσι με αυτά και με εκείνα θα σας αποχαιρετήσω.Νομίζετε ότι έχω σταματήσει να μιλάωωωω;;;;; όχι βέβαια κύριες και κύριοι ,απλά λόγο της κατανυκτικής περιόδου που διανύουμε βάζω λίγο φρένο ,έχω να πω ,να είστε σίγουροι ,απλά σέβομαι τις Άγιες Ημέρες που θα ακολουθήσουν,μετά ....έχει Ο Θεός.Λοιπόν ,μη πτοείστε ,μη χαλάτε την διάθεση σας ,χαμογελάστε και προσπαθήστε να κάνετε πράγματα που σας φτιάχνουν την διάθεση .Εμέις μαζί αύριο πάλι Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε ακούστε το τραγούδι της ημέρας που είναι ένας μικρός ύμνος και φαντάζομαι πολλοί από εσάς θα το έχετε χορέψει στα τότε party's .Φιλιά στα μούτρα σας.......ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Top