Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020

Καλή σας ημέρα φίλοι μου και καλό μας μήνα! "Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει πάλι άνοιξη θ' ανθίσει. Μα κι αν κάνει και πεισμώσει, μεσ΄τα χιόνια θα μας χώσει"! Το Φλεβάρης προέρχεται από τις «φλέβες», δηλαδή τα υπόγεια νερά που αναβλύζουν κατά τη διάρκειά του από τις πολλές βροχές, ενώ η γιορτή του Αγίου Τρύφωνα του έδωσε και το όνομα «Αϊ-Τρύφωνας». Μπορεί το έτος να έχει δώδεκα μήνες, όμως το 365 σίγουρα δεν διαιρείται ακριβώς με το 12, δημιουργώντας ένα παράδοξο που ξεκίνησε από τη Ρωμαϊκή εποχή και υπάρχει ακόμα στις μέρες μας, έχοντας ως αποτέλεσμα τον λεγόμενο «κουτσο- Φλέβαρο».

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και καλό Σαββ/κο σε όλους .Παρασκευή σήμερα 31 του Γενάρη και επιτέλους τελευταία ημέρα αυτού του ''άσχημου''μήνα σε όλα τα επίπεδα ,γεγονότα και καταστάσεις που ακόμη και τώρα είναι τα πρώτα θέματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινή γνώμη .Χειμώνας ...γιοκ προς το παρών ,η γρίπη στο κόκκινο ,ο κορονοιός εξαπλώνεται ραγδαία και ευτυχώς ο 60χρονος που τέθηκε χτες σε καραντίνα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δεν έχει προσβληθεί από τον καταστροφικό ιό .Σχολεία της χώρας μας κλειστά λόγο γρίπης και πορωμένοι οπαδοί σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου.Όχι ,δεν θα σχολιάσω το χθεσινό ''συλλαλητήριο ''που έγινε στην Θεσσαλονίκη μιας και έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα που μας απασχολούν .....

Σε προσωπικό επίπεδο η ίωση μου χτύπησε την πόρτα οικογενειακός και με βαριά την καρδία είμαι εδώ για να σας ''μεταδώσω''τις ειδήσεις και το τραγούδι της ημέρας.Σε αυτό το σημείο να πω πως είμαι άνθρωπος που προσέχω ...για να έχω το θέμα είναι τι κάνουν οι άλλοι και το λέω αυτό γιατί όταν έχεις συνάχι και είσαι άρωστος κάθεσαι στο σπίτι σου και δεν βγαίνεις έξω αγκαλιάζοντας τα μικρά παιδιά και μεταδίδωντας την όποια ίωση ,και εγώ έτσι την πάτησα και μάλιστα ο εν λόγο άνθρωπος με φουλ συνάχι αφού αγκάλιασε το παιδί μου και έπειτα εμένα μου αναφέρει περιχαρής ότι -άστα βρε έχω συνάχι και δεν είμαι στα καλά μου-....Λυπάμαι πολύ που η βλακεία μερικών δεν παλεύετε ....σοβαρά είστε για δέσιμο κάποιοι που κυκλοφορείτε  και είστε άρρωστοι καθώς κατά το μυαλό σας είναι ένα απλό συνάχι ....

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Ηλιόλουστη η Παρασκευή - Πόσο θα φτάσει η θερμοκρασία.

Καιρός: Ηλιόλουστη η Παρασκευή - Πόσο θα φτάσει η θερμοκρασία (pics)

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ.

Νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Newsbomb.gr-Πηγή-

  ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Προκλήσεις

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το τουρκικό Ορούτς Ρέις

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Φόβοι για εξάπλωση

Κοροναϊός : Η Κίνα σε «καραντίνα», συναγερμός σε όλο τον πλανήτη

Λίγες ώρες αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε κατάσταση παγκόσμιου συναγερμού, οι αρχές στην Κίνα ανακοίνωσαν τον νέο απολογισμό.

Ταρακουνήθηκε η περιοχή

Νέος ισχυρός σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Κάρπαθο

Το επίκεντρο του «ασθενή», σύμφωνα με το Ινστιτούτο, σεισμού απείχε 490 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Νέος ισχυρός σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Κάρπαθο | tanea.gr

Οδηγός επιβίωσης από την εποχική γρίπη που «σαρώνει» τους πάντες

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε εγκύκλιο ζητώντας από τις σχολικές μονάδες ειδικό χειρισμό των μαθητών που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης. Στην περίπτωση αυτή ο μαθητής που εμφανίζει «ύποπτα» σημάδια θα πρέπει να παραμένει σε χώρο μακριά από τους συμμαθητές του μέχρι να τον παραλάβουν οι γονείς του.

Οδηγός επιβίωσης από την εποχική γρίπη που «σαρώνει» τους πάντες | tanea.gr

«Να νομοθετηθεί αυστηρή ποινή»

ΙΣΑ: Αυστηρές ποινές σε φαρμακοποιούς που χορηγούν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή

Να νομοθετηθεί αυστηρή ποινή, για τους φαρμακοποιούς που χορηγούν αντιβιοτικά, αλλά και άλλα φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή ζητά ο ΙΣΑ.

ΙΣΑ: Αυστηρές ποινές σε φαρμακοποιούς που χορηγούν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή | tanea.gr

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του «τοξοβόλου του Συντάγματος»

Συνεχίζει τις έρευνές της η Αντιτρομοκρατική για τον εντοπισμό συνεργών του «τοξοβόλου του Συντάγματος», ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης (29/1) στην Αγία Παρασκευή.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του «τοξοβόλου του Συντάγματος» | tanea.gr

Τι δήλωσε ο πατέρας της

Κρήτη: Αναβλήθηκε η δίκη για τον θάνατο της μικρής Μελίνας

Αναβλήθηκε η δίκη για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία έφυγε από τη ζωή έπειτα από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στην οποία είχε υποβληθεί.

Κρήτη: Αναβλήθηκε η δίκη για τον θάνατο της μικρής Μελίνας | tanea.gr

Η χτεσινή τροπολογία ήταν κίνηση καταλαγής

Μητσοτάκης: Μνημόνιο με FIFA και UEFA, απειλές για ποδοσφαιρικό Grexit και διακοπή πρωταθλήματος

Ποδοσφαιρικό μνημόνιο με την παρακολούθηση της FIFA και UEFA, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής με απειλές για ποδοσφαιρικό Grexit αλλά και διακοπή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων. Υποστήριξε ότι η χτεσινή τροπολογία ήταν κίνηση καταλαγή.

Επίθεση στον Μητσοτάκη

Τσίπρας: Δεν υπερψηφίζουμε την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, με έμφαση στο ότι η Ελλάδα εμφανίζεται «δεδομένη» έναντι των συμμάχων της χωρίς να έχει εξασφαλίσει ικανοποιητικές διαβεβαιώσεις από αυτούς έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Θα φθάσει τα 703 ευρώ

Προς νέα αύξηση του κατώτατου μισθού – Τι προβλέπει το σχέδιο για 500.000. εργαζόμενους

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης ο κατώτατος θα φθάσει τα 703 ευρώ σε βάθος χρόνου τριετίας (από τα 650 ευρώ). Από μια ενδεχόμενη αλλαγή θα επηρεαστούν πάνω από 500.000 μισθωτοί που είτε εισπράττουν τον κατώτατο μισθό.

Προς νέα αύξηση του κατώτατου μισθού – Τι προβλέπει το σχέδιο για 500.000. εργαζόμενους | tanea.gr

Είχε αφήσει σημείωμα

Πέθανε ο Φώτης Ντούλος - Ο ίδιος έβαλε τέλος στη ζωή του

Τον θάνατο του Φώτη Ντούλος, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του Νορμ Πάτις στους δημοσιογράφους.

Εγκεφαλικά νεκρός

Ο Ντούλος ήταν εγκεφαλικά νεκρός μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, δηλητηριάζοντας τον οργανισμό του με μονοξείδιο του άνθρακα.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ''

 

Σαν σήμερα 31 Ιανουαρίου κορυφώνεται η Κρίση των Ιμίων

Σαν σήμερα 31 Ιανουαρίου κορυφώνεται η Κρίση των Ιμίων

1828 Πέθανε ο Έλληνας πρίγκιπας, στρατιωτικός, λόγιος και αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας, Αλέξανδρος Υψηλάντης

1854 Ελληνικά επαναστατικά σώματα υπό τον υπολοχαγό Σπυρίδωνα Καραΐσκάκη, γιο του Γεωργίου Καραΐσκάκη, πολιορκούν και καταλαμβάνουν την Άρτα, την οποία όμως υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν αργότερα, λόγω καιρικών συνθηκών και ελλείψεως πολεμοφοδίων.

1865 Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων περνά την 13η Τροποποίηση του Συντάγματος, που καταργεί τη δουλεία στην Αμερική.

1906 Σεισμός μεγέθους 8,8 Ρίχτερ σαρώνει τις ακτές του Εκουαδόρ και την Κολομβία, προκαλώντας τσουνάμι και τουλάχιστον 1.000 νεκρούς.

1910 Τίθεται σε ισχύ ο νόμος που καταργεί επίσημα τη δουλεία στην Κίνα. Όλοι οι ενήλικοι σκλάβοι μετατρέπονται σε πληρωμένους εργάτες και οι νέοι κάτω των 25 αφήνονται ελεύθεροι.

1914 Οι Μεγάλες Δυνάμεις γνωστοποιούν στην ελληνική κυβέρνηση ότι παραχωρούν και νομικώς στην Ελλάδα τα νησιά του Αιγαίου, εφόσον αποσύρει τις δυνάμεις της από τη Βόρεια Ήπειρο και τη νήσο Σάσωνα. Ετσι αναγνωρίζεται η ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, εκτός από την Τένεδο και την Ίμβρο, ενώ η Βόρεια Ήπειρος παραχωρείται στο νεοσύστατο αλβανικό κράτος.

1915 Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η πρώτη επίθεση με δηλητηριώδη αέρια εξαπολύεται από τους Γερμανούς εναντίον των Ρώσων στη Μάχη του Μπολίμοφ.

1917 Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία προειδοποιεί ότι τα υποβρύχιά της θα βυθίζουν κάθε ουδέτερο εμπορικό πλοίο, εντός της πολεμικής ζώνης.

1933 Ο Χίτλερ, μία μέρα μετά την ορκωμοσία του ως καγκελάριος, απευθύνεται μέσω ραδιοφώνου στο γερμανικό λαό. Υπόσχεται μεταξύ άλλων ότι θα σεβαστεί την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

1937 Η Δέσποινα Σταθάτου κληροδοτεί 80 εκατομμύρια δραχμές στο Ωδείο Αθηνών και σε άλλα ιδρύματα.

1943 Ο Στρατάρχης φον Πάουλους παραδίδεται. Εκδίδεται το Ανακοινωθέν της Ανώτατης Διοίκησης των Σοβιετικών Ενόπλων Δυνάμεων για τη συντριβή των Γερμανών στο Βόλγα και αναγγέλλεται, ουσιαστικά, η νίκη στη μάχη του Στάλινγκραντ.

1945 Οι Ναζί αναγκάζουν περίπου 3000 άτομα να φύγουν από το στρατόπεδο συγκεντρώσεως του Στούτχοφ και να πάνε στη Βαλτική Θάλασσα. Εκεί του εκτελούν.

1946 Τίθεται σε ισχύ το νέο σύνταγμα της Γιουγκοσλαβίας, με πρότυπο αυτό της ΕΣΣΔ. Με το νέο Σύνταγμα, η Γιουγκοσλαβία γίνεται ομοσπονδιακό κράτος με έξι "Δημοκρατίες": Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Κροατία, Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Σερβία και Σλοβενία.

1953 Μεγάλες πλημμύρες στη Βόρεια Ευρώπη με 2.550 νεκρούς, κυρίως στην Ολλανδία. Πλήττονται επίσης το Βέλγιο, η Αγγλία και η Σκωτία.

1957 Οκτώ άνθρωποι σκοτώνονται και 75 τραυματίζονται από τη σύγκρουση επιβατικού αεροπλάνου με πολεμικό πάνω από την πόλη Πακόιμα της Καλιφόρνιας, κατά τη διάρκεια δοκιμών. Τα συντρίμμια των δύο αεροσκαφών πέφτουν στο πρααύλιο του τοπικού γυμνασίου, σκοτώνοντας 3 μαθητές.

1958 Πεθαίνει ο Αμερικανός ηλεκτρομηχανικός Έντουιν Άρμστρονγκ, «πατέρας» της διαμόρφωσης συχνότητας, δηλαδή των FM.

1958 Εκτοξεύεται ο πρώτος αμερικανικός δορυφόρος, ο Explorer, τέσσερις μήνες μετά την εκτόξευση του σοβιετικού Σπούτνικ 1.

1966 Η ΕΣΣΔ εκτοξεύει τον «Λούνα - 9», το πρώτο σκάφος στην Ιστορία που προσεδαφίστηκε στη Σελήνη και το πρώτο που μετέδωσε φωτογραφικά δεδομένα πίσω στη Γη.

1969 Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδικάζει το χουντικό καθεστώς της Αθήνας και προτείνει την απομάκρυνσή του.

1971 Για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια, τηλεφωνική γραμμή ενώνει το Ανατολικό με το Δυτικό Βερολίνο.

1976 Μπαίνει λουκέτο σε όλα τα καταστήματα της Πλάκας που χρησιμοποιούν ενισχυτές ήχου.

1978 Ενας τερματοφύλακας αποβάλλεται κατά τη διάρκεια αγώνα του πρωταθλήματος της Τανζανίας στο Νταρ Ες Σαλαάμ. Ο διαιτητής, αφού παρατηρεί την παράξενη συμπεριφορά του, διαπιστώνει ότι, είναι μεθυσμένος και κρύβει ένα μπουκάλι με αλκοόλ πίσω από το δοκάρι του.

1990 Το πρώτο εστιατόριο McDonald's της Ρωσίας ανοίγει στη Μόσχα. Είναι το μεγαλύτερο του κόσμου.

1992 Οι Αβορίγινες, οι ιθαγενείς στην Αυστραλία, αμφισβητούν την κυριαρχία της λευκής πλειοψηφίας και απειλούν ότι θα καταφύγουν στο δικαστήριο της Χάγης για την ισότιμη μεταχείρισή τους και την επιστροφή των εκτάσεών τους, που καταπατήθηκαν από τους αποικιοκράτες.

1996 Κρίση των Ιμίων: Κορυφώνεται και εκτονώνεται η Κρίση των Ιμίων, με αμερικανική παρέμβαση ("No ships, no troops, no flags" η προσταγή του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ). Στις 05:30, ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα "Ναυαρίνο" για να διαπιστώσει την παρουσία των Τούρκων στη βραχονησίδα καταπέφτει και τα τρία μέλη του πληρώματος, υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώνονται. Τα πολεμικά σκάφη και οι καταδρομείς των δύο χωρών αποχωρούν από τις βραχονησίδες το πρωί υπό την επίβλεψη του 6ου αμερικανικού στόλου της Μεσογείου.

1988 Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Α. Παπανδρέου, και της Τουρκίας, Τ. Οζάλ, συναντώνται στο Νταβός και συμφωνούν τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Aιγαίο να είναι διεθνής υπόθεση και να σταματήσουν οι έρευνες για πετρέλαιο και οι προκλητικές ενέργειες. Εβδομάδες αργότερα, ο Α. Παπανδρέου θα αποκήρυσσε από το βήμα της Bουλής αυτή τη συμφωνία, αναφωνώντας το περίφημο «mea culpa».

1999 Νέα οδύσσεια ξεκινά για τον ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν. To αεροπλάνο που τον μεταφέρει περιφέρεται και πάλι στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ζητώντας άδεια προσγείωσης από διάφορες χώρες, την οποία δεν παίρνει. Η Ολλανδία τον διώχνει, το ίδιο και η Ελβετία. Από το Μινσκ ξαναγυρίζει στην Ελλάδα για να οδηγηθεί τελικά στην Κένυα.

2008 Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και πλήθος κόσμου και ενώ Αγημα Καταδρομέων αποδίδει τιμές, ενταφιάζεται λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Η κηδεία και η ταφή του έγιναν με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία.

2008 Ο βουλευτής, Κώστας Κουκοδήμος με ιδιόχειρη επιστολή του γνωστοποιεί την πρόθεσή του να καταστεί ανεξάρτητος από τη ΝΔ, λόγω εμπλοκής του στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Η κυβερνητική παράταξη μένει με 151 βουλευτές.

2011 Σχηματίζεται η νέα κυβέρνηση της Αιγύπτου, επικαλούμενη διάταγμα του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Στο πλαίσιο του ανασχηματισμού αλλάζουν οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών, ενώ παραμένουν στη θέση τους άλλοι σημαντικοί υπουργοί, όπως ο υπουργός Άμυνας. Xάος στο αεροδρόμιο του Καΐρου, καθώς χιλιάδες τουρίστες προσπαθούν να φύγουν.

2011 Πέθανε η ηθοποιός, Καίτη Λαμπροπούλου

Πηγή-Thepressroom.gr

  Αυτά για σήμερα και με συγχωρείτε αλλά είμαι πολύ συγχησμένη και θυμωμένη με τα ανεγκέφαλα άτομα που δεν βάζουν το νιονιό τους να λειτουργήσει....Έλεος και πάλι έλεος ...Τέλος πάντων πάμε παρακάτω και σας στέλνω την αγάπη μου και την καλημέρα μου ,εύχομαι περαστικά στους νοσούντες και καλή ανάρωση σε όλους μας και μεγάλη προσοχή ένα απλό συνάχι που μπορεί να έχεις ΕΣΥ ....για τον άλλον που έρχεσαι σε επαφή μαζί του ίσως απωβεί τεράστιο θέμα υγείας...Σας εύχομαι καλό Σαββ/κο ,ο καιρός πιο αρρωστιάρικος δεν υπάρχει γαυτό προσέχετε και φοράτε και κανένα μπουφάν ,μη το παίζετε μάγκες επειδή έξω έχει ήλιο ,από κει την πατάς ,απο'κει που δεν το περιμένεις....Μαζί την ερχόμενη Δευτέρα Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε ....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΟ ΣΑΒΒ/ΚΟ 

  Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

 

 

Top