Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Στο νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών προβλέπεται πως η αποζημίωση για τα χαμένα ενοίκια είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν συμψηφίζεται.

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΝΕΑ

Υποχρέωση να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου έχουν οι επιχειρήσεις που κατά τον Ιανουάριο έθεσαν μέρος ή το σύνολο του προσωπικού τους σε αναστολή σύμβασης,

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ |b0cb1f

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά μνημεία της Θεσσαλονίκης, η θριαμβική αψίδα του Γαλερίου, γνωστή σε όλους ως Καμάρα είναι αδιαμφισβήτητα, αν όχι το πιο δημοφιλές, ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία συνάντησης κατοίκων και επισκεπτών της πόλης.

Κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και καλός ήρθατε σε ένα ακόμη μουσικό και ενημερωτικό ''ταξίδι'' που ξεκινάει αμέσως.Τετάρτη σήμερα 27 Ιανουαρίου και η εκκλησία μας τιμή τον Άγιο Χρυσόστομο ,χρόνια πολλά σε αυτούς που γιορτάζουν.Μπορεί να μην είδαμε ''άσπρη μέρα''αλλά στα γύρω ορεινά χιονίζει από νωρίς το πρωί ,δεν ξέρω εαν δούμε λίγο χιόνι και στα παραθαλάσσια τμήματα του δήμου μας αλλά σίγουρα στον ορεινό όγκο θα το χαρούν για μια ακόμη φορά.

Να καλός ορίσω και τους δυο χορηγούς και δωροθέτες της μουσικής μας στήλης το Cafe ''Γλυκό μου Αλάτι'' στην Ασπροβάλτα και τον αξιότιμο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό ''Τα πάντα για την Βόλβη'' κύριο Ιωάννη Βαλερή που στο σύνολο θα χαρίσουν 15 σούπερ δώρα για 15 φίλους-μέλη της ομάδας μας στο facebook οπου εκεί διεξάγεται ο διαγωνισμός μας .Πάμε όμως να ενημερωθούμε για τον καιρό και το τι μέλι γενέσθαι και τα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 27 Ιανουαρίου και έπεται η συνέχεια με τα του διαγωνισμού και φυσικά με το τραγούδι που θα επιλέξω για εσάς σήμερα.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

 Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη - Μεγάλη πτώση στη θερμοκρασία

Καιρός - Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη - Μεγάλη πτώση στη θερμοκρασία

Σε πλήρη ισχύ είναι σήμερα Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, το νέο Έκτακτο Δελτίο Καιρού .

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι.

 Ως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (27-01-2021) πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που την Τετάρτη θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα (πτώση 6-8 βαθμούς).

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Ο καιρός σήμερα

Στα δυτικά άστατος καιρός με παροδικές βροχές και κυρίως στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές, ημιορεινές καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 7 με 9 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.

Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες που γρήγορα θα σταματήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά και πρόσκαιρα στα βόρεια ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα).
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά όπου υπάρχει πιθανότητα για χιονόνερο ή πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Θερμαικό πρόσκαιρα 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι στα ανατολικά.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν Σήμερα 27 Ιανουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν Σήμερα 27 Ιανουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1868 Πόλεμος Μπόσιν: Αρχίζει η μάχη στις τοποθεσίες Τομπά και Φουσίμι μεταξύ των δυνάμεων του Σογκουνάτου Τοκουγκάβα και των προ-αυτοκρατορικών φατριών, η οποία θα λήξει με την ήττα του σογκουνάτου, γεγονός που αποτελεί κομβικό σημείο στη μεταρρύθμιση Μεϊτζί.

1880 Ο Τόμας Έντισον λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη λάμπα πυρακτώσεως.

1943 Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία βομβαρδίζει το Βιλχελμσχάφεν στη Γερμανία.

1945 Ως πρώτο των κυρίων στρατοπέδων του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς απελευθερώνεται το Άουσβιτς Ι Μόνοβιτς από τον 60ο Στρατό, επικεφαλής του οποίου είναι ο συνταγματάρχης Πάβελ Κουρότσκιν.

1961 O ελληνορθόδοξος αρχιεπίσκοπος Κυπριανός απελαύνεται από την Κατάγκα, με τις κατηγορίες ότι είχε επαφές στο Κάιρο με τον Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ και εκπροσώπους του Πατρίς Λουμούμπα, αλλά και ότι παρασημοφορήθηκε από το Ρώσο Πατριάρχη Αλέξιο.

1963 Τίθεται σε εφαρμογή σε ολόκληρη τη χώρα ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος ρυθμίζει λεπτομερώς τα της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων.

1964 Η Τράπεζα της Ελλάδος παρεμβαίνει, κατόπιν πιέσεων της Ένωσης Κέντρου, παγώνοντας την τιμή της χρυσής λίρας, με αποτέλεσμα η αξία της να εκτιναχθεί στις 312 δραχμές..

1967 Οι αστροναύτες Γκας Γκρίσομ, Έντουαρντ Γουάιτ και Ρότζερ Τσάφι σκοτώνονται σε πυρκαγιά κατά τη διάρκεια δοκιμής του διαστημικού σκάφους Απόλλων 1 στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

1967 Απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων στις εθνικές οδούς της χώρας κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας στις μεγάλες αρτηρίες.

1979 Καθιερώνεται ως εθνική σημαία αυτή που φέρει 9 λευκές και μπλε λωρίδες εναλλασσόμενες με το σταυρό στο άνω αριστερό άκρο.

1989 Σωματοφύλακας του Γιώργου Κοσκωτά καταθέτει στον ανακριτή ότι τα λεφτά από τον επιχειρηματία πήγαιναν στους Μένιο Κουτσόγιωργα και Γιώργο Λούβαρη σε κουτιά από «πάμπερς».

1996 Ξεσπά η κρίση των Ιμίων: Δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Χουριέτ» στη Σμύρνη μεταβαίνουν με ελικόπτερο στη Μεγάλη Ίμια. Υποστέλλουν την ελληνική σημαία και υψώνουν την τουρκική. Η όλη επιχείρηση βιντεοσκοπείται και προβάλλεται από το τηλεοπτικό κανάλι της Χουριέτ.

2010 Η φημολογία για λήψη δανείου της Ελλάδας από την Κίνα στέλνει τα spreads στα ύψη και στις 373 μονάδες από 303 στις 25 Ιανουαρίου. Επανέρχονται τα σενάρια περί χρεωκοπίας.

Πηγή-Thepressroom.gr

Αυτή είναι η πρωινή ενημέρωση σχετικά με τον καιρό και τα γεγονότα που συνέβησαν ''σαν σήμερα 27 Ιανουαρίου''.Πάμε στα του διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη και θα λήξει στις 6 Φεβρουαρίου το πρωί .15 σε σύνολο τα δώρα για 15 φίλους-μέλη της ομάδας μας στο Facebbok (εκεί διαξάγεται ο διαγωνισμός μας ) που συμμετέχουν καθημερινά απλά αφήνοντας τα σχόλια τους κάτω από αυτήν την ανάρτηση και κάθε μουσική ανάρτηση .

Τα 5 δώρα που σας προσφέρει το Cafe 'Γλυκό μου Αλάτι'' στην Ασπροβάλτα ( στον πεζόδρομο ,πρώην πιτσαρία Γιώτης) είναι 5 λαχταριστά Κέικ σε στρογγυλή φόρμα έτοιμα για κατανάλωση ,αφράτα και φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά .Στο Cafe ''Γλυκό μου Αλάτι '' μόλις ανοίξει η εστίαση ,μπορείτε να απολαύσετε εκτός του καφέ σας και τα πιο νόστιμα Σερραικά σιροπιαστά Γλυκά φτιαγμένα με αγνά υλικά και πολύ μεράκι ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.Κρέπες γλυκές και αλμυρές καθώς και λουκουμάδες της ώρας είναι η σπεσιαλητέ του καταστήματος .Εν αναμονή λοιπόν του ανοίγματος της εστίασης για να μπορέσουμε να βρεθούμε στο Cafe''Γλυκό μου Αλάτι'' να πιούμε το καφεδάκι μας ,να απολαύσουμε την θέα του Στρυμονικού κόλπου και να γευτούμε τα παραδοσιακά Σερραικά σιροπιαστά γλυκά σε ένα άκρως φιλικό περιβάλλον.

Τα υπόλοιπα 10 δώρα θα σας τα προσφέρει με αγάπη για τον συνάνθρωπο ο αξιότιμος δημοτικός σύμβουλος και ξανά υποψήφιος για την δημαρχία με τον συνδυασμό''Τα πάντα για την Βόλβη ''κύριος Ιωάννης Βαλερής και θα το αναφέρω τώρα πως ο κύριος Βαλερής θα συνεχίσει να βρίσκεται στην μουσική μας συντροφιά και στο άμεσο μέλλον με πολλά δώρα για εσάς που στηρίζεται την μουσική στήλη του www.volvinews.gr .Σας το λέω για να είστε έτοιμοι και να μας στηρίζετε καθημερινά γιατί θα κάνουμε τα καλύτερα για εσάς.

Τα 10 αξιόλογα δώρα από τον κύριο Ιωάννη Βαλερή είναι τα εξής-

1) 5λιτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1) 20 δραχμο ακυκλοφόρητο ασημένιο του 1960

3) Παιδικά Σακίδια Πλάτης γεμάτα αναλώσιμα ( μαρκαδόρους ,μπλόκ ζωγραφικής ,τετράδια κτλ)

1) 5λιτρο Ηλιέλαιο

1) Γυναικείο Αυθεντικό Ιταλικό παντελόνι Benetton 

1) Μπουκάλι εξαιρετικό κρασί.

1) Χαρτονόμισμα των 50 ευρώ ( παράκληση από τον κύριο Βαλερή ,το χαρτονόμισμα να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε κατάστημα Έλληνα επιχειρηματία του δήμου Βόλβης)

1) Πλήρες δερμάτινο σετ γραφείου.

Αυτά είναι τα 10 μεγάλα δώρα που διεκδικείτε και θα σας προσφέρει με χαρά ο κύριος Ιωάννης Βαλερής.Εδώ να πω πως ο κύριος Βαλερής είναι ιδρυτής των κοινωνικών παντοπωλείων του δήμου Βόλβης ,ο ίδιος δεν θέλει να μιλάμε και ζητώ συγνώμη από τον κύριο Γιάννη μιας και τα σπουδαία έργα με κοινωνικό χαρακτήρα πρέπει να λέγονται και να κατανοούνται από όλους μας μιας και παράγεται ένα έργο που βοηθάει τους συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλες ανάγκες .Να σας πω ότι το κρασί ,το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο προέρχονται από το κοινωνικό παντοπωλείο Στίβου του συνδυασμού 'Τα πάντα για την Βόλβη' ου ενεργοποιήθηκε και διένειμε σε 15 οικογένειες βασικά αγαθά στις 30/12/2020.

Αυτά και για τον διαγωνισμό μας ,αυτά και από εμένα για σήμερα Τετάρτη 27 του Γενάρη ,δεν θα σχολιάσω για τις μεταλάξεις του ιού καθώς δεν βγήκε και κάποιος να μας εξηγήσει τι είναι αυτή η μετάλαξη ...Τέλος πάντων εγώ δεν έχω κάτι και δεν μπορώ να απαντήσω .Να έχετε μια όμορφη ημέρα ,θα χαρώ πολύ εαν στα σχόλια σας στην ομάδα μας στο facebook μας δείξετε φωτογραφίες εαν έχει χιονίσει στον τόπο σας ,να είστε καλά ,να προσέχετε τον εαυτό σας ,να προσεύχεστε και όλα θα πάνε καλά.Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

 

Top