Τρίτη, 12 Απριλίου 2022

Είναι ένας νεαρός ο οποίος δουλεύει στα χωράφια. Σε κάποια στιγμή το αφεντικό του τού λέει:
- Τσακίσου ρε Μήτσο να μου φέρεις τις μπότες μου από το σπίτι.

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24

Καλή σας ημέρα και για σήμερα Τετάρτη 12 Απριλίου 2022 και ένας υπέρλαμπρος ήλιος ''σκεπάζει'' τον δήμο μας αλλά η πρωινή ψύχρα καλά κρατεί ...Θα δούμε παρακάτω τα νέα του καιρού και πριν ξεκινήσω για τις ειδήσεις της ημέρας να σας πω ότι σήμερα Τρίτη άπο τις 10.00 π.μ θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Οσίου Αυξεντίου Σταυρού Εξομολόγος θα Εξομολογεί τώρα το πρωί και μετά θα εξομολογεί και στις 5 .00μ.μ το απόγευμα ,επίσης αύριο Τετάρτη 13 Απριλίου Εξομολόγος θα βρίσκεται και στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στον Σταυρό όπου θα Εξομολογεί άπο της 15.00 μ.μ όσοι θέλετε μπορείτε να προσέλθετε είτε σήμερα είτε αύριο .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Ηλιόλουστη η Τρίτη - Πάνω από 20 βαθμούς η θερμοκρασία...

Καιρός σήμερα 12/4

Γενικά αίθριος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα, Τρίτη 12 Απριλίου στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει στα βορειοανατολικά και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 16 με 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη 12 Απριλίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θράκη κυρίως τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και στη Θράκη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Σάκης Αρναούτογλου: Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Σάκης Αρναούτογλου: Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Την πρώτη εκτίμηση για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο έμπειρος προγνώστης τόνισε πως ο καιρός θα είναι άστατος και σε αρκετές στιγμές του θα παραπέμπει σε φθινόπωρο.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου για την Μεγάλη Εβδομάδα:

«Με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία: Μισή φθινοπωρο-χειμωνιάτικη και η άλλη μισή προς το Πάσχα ανοιξιάτικη!».

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

 

Έκρηξη σε πολυκατοικία στο Χαλάνδρι – Στόχος προϊστάμενος της κρατικής ασφάλειας της ΕΛΑΣ...

Έκρηξη σε πολυκατοικία στο Χαλάνδρι – Στόχος προϊστάμενος της κρατικής ασφάλειας της ΕΛΑΣ

Συναγερμός σήμανε σε ΕΛΑΣ και πυροσβεστική τα ξημερώματα της Τρίτης όταν ενημερώθηκαν για έκρηξη σε πολυκατοικία στο Χαλάνδρι στην οποία διαμένει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με το ΟΡΕΝ στην πολυκατοικία στο Χαλάνδρι στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη διαμένει ο προϊστάμενος του τμήματος κρατικής ασφάλειας της Ασφάλειας Αττικής, του τμήματος, δηλαδή, το οποίο ασχολείται με υποθέσεις που αφορούν ομάδες αντιεξουσιαστών.

Δίκη Γλυκά Νερά: Στο δικαστήριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Ξεκινούν οι καταθέσεις...

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Δίκη για δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Πρώτοι καταθέτουν αστυνομικοί.

Στο δικαστήριο οδηγήθηκε λίγο μετά τις 8:30 το πρωί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καθώς σήμερα αναμενεται να ξεκινήσει ουσιαστικά η δίκη για τη δολοφονία από τον ίδιο της συζύγου του, Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του 2021.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πότε αναστέλλεται για το καλοκαίρι...

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πότε αναστέλλεται για το καλοκαίρι

Η κατάργηση της υποχρέωσης επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο σε κλειστούς χώρους είναι ένα από τα βασικά βήματα επιστροφής στην προ κορονοϊού κανονικότητα όπως εξήγησε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρηςσε συνέντευξή του τη Δευτέρα.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν το μέτρο να αναστέλλεται στις αρχές Μαΐου και συγκεκριμένα από τις 02/05, μετά, δηλαδή, και την Πρωτομαγιά, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο το πιστοποιητικό εμβολιασμού να σταματήσει να επιδεικνύεται λίγο αργότερα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η ημερομηνία που έχει πέσει στο τραπέζι της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι η 15η Μαΐου προκειμένου να δοθεί ένας επιπλέον χρόνος για να διαπιστωθεί τυχόν επίπτωση στην πανδημία του κορονοϊού από την περίοδο του Πάσχα.

Το μέτρο, πάντως, που δεν φαίνεται ότι θα ανασταλεί θα είναι αυτό της χρήσης μάσκας με τον Θάνο Πλεύρη να εξηγεί ότι είναι ένα ήπιο μέτρο που δεν επηρεάζει την καθημερινότητα και έτσι μπορεί να παραμείνει.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση μιλάμε για αναστολή των μέτρων και πλήρη επανεξέταση τους τον Σεπτέμβριο.

Ως προς τα πρόστιμα για τους άνω των 60 ετών πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι με νομοθεσία έχει δοθεί η δυνατότητα αναστολής του προστίμου, πράγμα που θα γίνει μέσα σε αυτή την εβδομάδα. «Από 15 Απριλίου και μετά δε θα υπάρχει πρόστιμο και θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο», τόνισε και αποκάλυψε ότι είναι στο τραπέζι η διαγραφή του προστίμου για όσους πάνε τώρα να εμβολιαστούν.

Συντάξεις σε 3 μήνες χωρίς επαλήθευση στοιχείων φέρνει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας.

Συντάξεις σε 3 μήνες χωρίς επαλήθευση στοιχείων φέρνει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας

Έκδοση κύριων συντάξεων σε τρείς μήνες, επικουρικών εντός τριμήνου από την ημερομηνία της αίτησης και απονομή εφάπαξ εντός 6 μηνών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης είναι μερικές από τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για την έκδοση συντάξεων με fast track διαδικασίες.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία η έκδοση σύνταξης εντός 3μηνου εφαρμόζεται και σε όλες τις αιτήσεις για απονομή κύριας σύνταξης που έχουν υποβληθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 και είναι σε εκκρεμότητα. Ειδικά για τις αιτήσεις αυτές γίνονται δεκτές δηλώσεις για τον χρόνο ασφάλισης χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση των φυσικών παραστατικών που θεμελιώνουν τον επιπλέον ασφαλιστικό χρόνο.

Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας οι πράξεις απονομής σύνταξης που εκδίδονται με τη διαδικασία της ταχείας απονομής ελέγχοντας εντός 3-5 ετών από την έκδοσή τους. Αν από τον έλεγχο προκύψει ότι το ασφαλιστικό ιστορικό που έχει ληφθεί υπόψη για την έκδοση της πράξης απονομής σύνταξης είναι εσφαλμένο, η πράξη μεταρρυθμίζεται αναλόγως ή ανακαλείται κατά περίπτωση.

-Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 12 Απριλίου 1949 αρχίζει η δίκη για την δολοφονία του Τζορτζ Πολκ

ΤΖΟΡΤΖ ΠΟΛΚ

12 Απριλίου 1949 αρχίζει στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη του δημοσιογράφου Γρηγόρη Στακτόπουλου.Ο δημοσιογράφος κατηγορείται ότι βοήθησε τον Αδάμ Μουζενίδη και τον Βαγγέλη Βασβανά να σκοτώσουν τον αμερικανό δημοσιογράφο Τζορτζ Πολκ. Η δίκη διήρκεσε 10 μέρες και η απόφαση εκδόθηκε στις 22 Απριλίου.

Ο Γρηγόρης Στακτόπουλος καταδικάσθηκε σε ισόβιο κάθειρξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία, οι Μουζενίδης και Βασβανάς στην ποινή του θανάτου ως φυσικοί αυτουργοί, ενώ η μητέρα του Γρηγόρη ΣτακτοπούλουΆννα αθωώθηκε. Αργότερα, θα αποκαλυφθεί ότι ο Μουζενίδης το διάστημα της δολοφονίας του Πολκ ήταν νεκρός και ο Βασβανάς εκτός Ελλάδος. Η δικαστική απόφαση αμφισβητείται και γίνεται λόγος για σκευωρία.

Γρηγόρης Στακτόπουλος-Υπόθεση Πολκ

Ο Γρηγόρης Στακτόπουλος δακρυσμένος, με τη μητέρα του κατά τη διάρκειθα της δίκης.

Η δολοφονία του Πολκ παραμένει ένα μυστήριο που μπορεί να μη λυθεί ποτέ. Αλλά κανένα μυστήριο δεν υπάρχει για τη μοίρα του Στακτόπουλου. Υπήρξε το αθώο θύμα αξιωματούχων σκληρών και χωρίς αρχές και ενός ελλειμματικού δικαστικού συστήματος που άφησε ένα ανεξίτηλο στίγμα στην ελληνική Δικαιοσύνη.

1204: Οι Σταυροφόροι, που παίρνουν μέρος στην Δ’ Σταυροφορία, προχωρούν στην πρώτη Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

1606: Οι Άγγλοι επιλέγουν το ενωμένο λάβαρο, πιο γνωστό ως Union Jack, για σημαία τους.

1654: Η Αγγλία, η Σκότια και η Ιρλανδία ενώνονται και συγκροτούν τη Βρετανία.

1815: Μια έκρηξη του ηφαιστείου του Ταμπόρο στην Ινδονησία προκαλεί το θάνατο 92.000 ανθρώπων.

1820: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης αναγορεύεται αρχηγός της «Φιλικής Εταιρίας».

1823: Έκθεση της δωδεκαμελούς επιτροπής, που όρισε η Β’ Εθνοσυνέλευση για να συντάξει ένα πρόχειρο προϋπολογισμό του επαναστατημένου Έθνους, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την κρισιμότητα της κατάστασης: Τα έξοδα του πρώτου εξαμήνου του 1823 θα ανέλθουν σε 38 εκατομμύρια γρόσια και τα έσοδα σε μόλις 12 εκατομμύρια γρόσια. Η ανάγκη εξωτερικού δανεισμού είναι πλέον μονόδρομος.

1877: Η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και φθάνει ένα βήμα πριν από την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης.

1884: Ψηφίζεται από τη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Τρικούπη για την ίδρυση παραγωγικής σχολής υπαξιωματικών με την ονομασία Προπαρασκευαστικόν Υπαξιωματικών Σχολείον (σημερινή ΣΜΥ). Λίγες ημέρες νωρίτερα κατεστάλη εν τη γενέσει του κίνημα Υπαξιωματικών που αντιδρούσαν στη νομοθετική πρωτοβουλία Τρικούπη κι έμεινε στην ιστορία ως «Λαρισαϊκά».

1906: Διεξάγεται στο Ποδηλατοδρόμιο, το κατοπινό Στάδιο Καραϊσκάκη, ο αγώνας Ελλάδας – Δανίας για το ποδοσφαιρικό τουρνουά της Μεσολυμπιάδας. Στο ημίχρονο κι ενώ το σκορ είναι 9-0 υπέρ των Δανών, οι παίκτες της Εθνικής μας αρνούνται να εμφανιστούν. Στην ομάδα παίζει και ο 17χρονος Γιώργος Καλαφάτης, ο μετέπειτα ιδρυτής του Παναθηναϊκού.

1911: Ο Γάλλος Pierre Prier ολοκληρώνει την πρώτη non-stop πτήση Λονδίνο – Παρίσι σε 3 ώρες και 56 λεπτά.

1941: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Βυθίζεται το ελληνικό πλωτό νοσοκομείο «Αττική», μετά από γερμανικό βομβαρδισμό, αν και έπλεε κατάφωτο με εμφανή τα σήματα του Ερυθρού Σταυρού. Το «Αττική» είχε αποπλεύσει από την Καβάλα και την Θάσο με προορισμό τον Πειραιά, μεταφέροντας γιατρούς, νοσοκόμους και τραυματίες. Συνολικά πνίγηκαν 22 άτομα και σκοτώθηκαν 28, μεταξύ των οποίων και ο κυβερνήτης του πλοίου, πλοίαρχος Δημήτριος Μελετόπουλος.

1955: Ο Dr. Jonas Salk από την Αμερική παρουσιάζει το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας.

1961: Ο ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που μπαίνει σε τροχιά γύρω από τη Γη, με το διαστημόπλοιο «Βοστόκ 1».

1992: Ανοίγει τις πύλες της η Eurodisney.

1999: Ένας δικαστής περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ αποκαλύπτει, ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον ψευδόταν στην κατάθεση του για τη μη σύναψη ερωτική σχέσης με τη Μόνικα Λεβίνσκι.

2007: Βομβιστής αυτοκτονίας εισβάλει στην καφετέρια της Ιρακινής Βουλής και πυροδοτεί τα εκρηκτικά που έχει πάνω του. Σκοτώνει τον πολιτικό Μοχάμεντ Αουάντ και τραυματίζει 20 άτομα.

2010: Οι υπουργοί οικονομικών των χωρών – μελών της ευρωζώνης δεσμεύονται να συνδράμουν την Ελλάδα, εάν και εφόσον χρειαστεί, στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης που αποφασίστηκε, με ποσό ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2010 με τη μορφή διμερών δανείων, στα οποία θα συμμετάσχουν και οι 15 χώρες – μέλη της ευρωζώνης. Το επιτόκιο θα είναι κυμαινόμενο γύρω στο 5%..

Πηγή-Thepressroom.gr

Ξέρετε πως προσδιορίζεται η ημερομηνία που γιορτάζουμε το Πάσχα; –  Μαλεβιζιώτης

 

Αυτά για σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου και πριν σας αποχαιρετήσω με το τραγούδι της ημέρας να σας θυμίσω ότι άπο χτες έχει ξεκινήσει το τουρνουά ποδοσφαίρου στο 5χ5 γηπεδάκι στον Σταυρό ,ένα τουρνουά θεσμός για πολλά χρόνια όπου έπειτα άπο αναβολής 2 χρόνων λόγο πανδημίας φέτος ξεκινάει ξανά και μπορείτε να μπείτε στην σελίδα του ΠΑΟΚ Σταυρού για να βλέπετε το καθημερινό πρόγραμμα των αγώνων ποδοσφαίρου .Να περνάτε καλά σε ότι επιλέγετε να κάνετε ,να χαρείτε τον ήλιο ,να απολαμβάνετε την φύση και τον καθαρό αέρα και όλα θα πάνε καλά εαν φυσικά το πιστέψετε άπο μέσα σας....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

Top