Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HELLAS POWER ΚΑΙ ENERGA: ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ 120 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ 100 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

25 Ιανουαρίου 2012
(0 ψήφοι)

Hellas Power-Energa: Τα λεφτά πήγαιναν… Ελβετία


Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ράικου με αφορμή πόρισμα του επικεφαλής εισαγγελέα της αρχής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα Παναγιώτη Νικολούδη σχετικά με υπόθεση που αφορά συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος των ΔΕΣΜΗΕ-ΡΑΕ με τις εταιρίες Hellas Power και Energa.
Από το πόρισμα του κ. Νικολούδη φαίνεται ότι ......
η εταιρίες αυτές εισέπρατταν το τίμημα για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και αντί να το αποδίδουν στη ΔΕΗ, τα χρήματα κατέληγαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.
Το συνολικό ποσό ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ και ήδη η αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχει δεσμεύσει τους επίμαχους τραπεζικούς λογαριασμούς. Πριν απο σχεδόν έναν μήνα οι συγκεκριμένες εταιρίες επιχειρήθηκε να μεταβιβαστούν σε αραβο-ρωσικό fund.
Την προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου.
Επανέρχονται στη ΔΕΗ οι περίπου 200.000 καταναλωτές που έπαιρναν λογαριασμούς από τις εταιρείες Energa και Hellas Power, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές αφαίρεσαν από αυτές το δικαίωμα συναλλαγών στην ηλεκτρική ενέργεια, λόγω υψηλών οφειλών στη χονδρεμπορική αγορά.
Η ΡΑΕ και ο ΔΕΣΜΗΕ σε κοινή τους ανακοίνωση καθησυχάζουν τους καταναλωτές ότι δεν πρόκειται να έχουν οποιαδήποτε επίπτωση από την εξέλιξη αυτή. Από την πλευρά της η ΔΕΗ, εξέδωσε ανακοίνωση για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν οι πελάτες των δύο εταιρειών.
Οι εξελίξεις τις οποίες είχε περιγράψει από χθες το euro2day, έγιναν αναπόφευκτες μετά την παρέλευση και της τελευταίας προθεσμίας που έθεσε ο ΔΕΣΜΗΕ και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στις δύο εταιρείες, να καταβάλουν μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας το ποσό των 27 εκατομμυρίων, που αποτελεί μέρος της αναγνωρισμένης από τις δύο εταιρείες οφειλής από αγορές ρεύματος.

Πηγή: http://ksipnistere.blogspot.com

Χρήστος Ευθυμιάδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ευθυμιάδης