ΨΗΦΙΣΤΙΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΟΦΕΙΑ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

07 Μαρτίου 2012
(0 ψήφοι)

Ρυθμίζει και θέματα κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Με ευρεία συναίνεση (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ) ψηφίστηκε επί της αρχής, από την Ολομέλεια, το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με το οποίο ρυθμίζονται θέματα της κτηνοτροφίας και των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Με το νομοθέτημα, επέρχονται έξι βασικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων είναι η αλλαγή του μοντέλου αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, καθώς πλέον θα αδειοδοτούνται οι εγκαταστάσεις οι οποίες πληρούν τις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις και κατόπιν θα γίνεται ο έλεγχός τους.

Μειώνεται δε, το κόστος για την έκδοση των αδειών με την απλοποίηση των περιβαλλοντικών, χωροταξικών και πολεοδομικών εγκρίσεων και κυρίως με τη χρήση τυποποιημένων προτύπων ή και τυποποίηση περιβαλλοντικών όρων και δεσμεύσεων, αλλά και τη διαμόρφωση εξειδικευμένων προδιαγραφών για τις απαιτούμενες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Επίσης, προβλέπεται ότι απαλλάσσονται από τα πρόστιμα οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι θα προβούν εντός τριών ετών στην τακτοποίηση- νομιμοποίηση των υπαρχουσών κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Εξάλλου, δημιουργείται αυτοτελές ηλεκτρονικό υπο-μητρώο κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και μονάδων, στο πλαίσιο του Κτηνιατρικού Μητρώου που λειτουργεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΟΠΕΚΕΠΕ και καθίσταται υποχρεωτική η ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των αδειών και εγκρίσεων.

Τέλος, δημιουργείται υπηρεσία μιας στάσης και συστήνεται τριμελής επιτροπή σταυλισμού που θα λειτουργεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και θα έχει όλες τις γνωμοδοτικές αρμοδιότητες σχετικά με τη νόμιμη λειτουργία των κτηνοτροφικών μονάδων.


πηγή:Newsbeast.gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top