×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 45

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

05 Μαϊος 2012
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

voyli

Στις 9 το βράδυ της Κυριακής αναμένονται τα πρώτα αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα των εκλογών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων για την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας, καθώς θα τεθεί σε

εφαρμογή το ειδικό λογισμικό που σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την καταχώρηση, επεξεργασία και παρουσίαση των εκλογικών αποτελεσμάτων.. Όπως επισήμαναν σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης και ο εκτελεστικός γραμματέας Δημήτρης Λευκόπουλος, είναι η πρώτη φορά που η διαδικασία γίνεται συνολικά και για τις επτά ενότητες της περιφέρειας.

vouli1

Στο μεταξύ, ήδη διανεμήθηκαν στους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας οι σάκοι με το εκλογικό υλικό και από εκεί θα σταλούν στα 3.198 εκλογικά τμήματα, όπου θα ψηφίσουν 1.667.255 πολίτες. Για την καλύτερη δε ενημέρωση των εκλογέων έχουν δημιουργηθεί συνεργεία υπαλλήλων που δίνουν πληροφορίες για τα εκλογικά τμήματα με μια τηλεφωνική κλήση στο 1536.

Όπως ανακοινώθηκε, η Περιφέρεια θα συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη φορά στο πιλοτικό σύστημα μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου με τεχνολογία STR, που θα εφαρμόσει το υπουργείο εσωτερικών σε συνεργασία με την εταιρεία Singular Logic. Το σύστημα θα εφαρμοστεί σε 5.000 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα που επιλέχθηκαν τυχαία και αντιπροσωπεύουν το 20% του συνόλου των εκλογικών τμημάτων.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top