×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 45

ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ. ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ Β΄ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

06 Μαϊος 2012
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

politikoi1

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Χτες, τα «γαλάζια» ποσοστά υπέστησαν μεγάλη καθίζηση, καθώς η ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκης περιορίστηκε στο 19,90%. Οι απώλειες ήταν μεγάλες κυρίως προς τη μεριά των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και προς τη Χρυσή Αυγή που πέτυχαν στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια υψηλά ποσοστά.

«Χάσαμε πολλούς νέους ψηφοφόρους που για να τιμωρήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα επέλεξαν να ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή. Οσο για τις διαρροές προς τον Καμμένο αυτές οφείλονται στη στάση μας στο μνημόνιο», έλεγε έμπειρο κομματικό στέλεχος για τα αποτελέσματα της Β', όπου οι απώλειες ήταν ιδιαίτερα υψηλές και προς τα δύο κόμματα. Υψηλά ποσοστά πέτυχε η ΝΔ στο δήμο Βόλβης με 26,9% και στο Λαγκαδά με 25,4%. Είχε όμως μεγάλες απώλειες σε δήμους που θεωρούνται παραδοσιακοί για τη ΝΔ. Στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη μόλις και κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση από το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο δήμο Ωραιοκάστρου πέτυχε ποσοστό κάτω από 20%.

vouli1

Σταυροδοσία

Οσον αφορά τη σταυροδοσία, με καταμετρημένα τα 233 εκλογικά τμήματα (σε σύνολο 525) η σειρά κατάταξης ήταν η εξής: Θόδωρος Καράογλου 7.544, Σάββας Αναστασιάδης 6.384, Πόπη Καλαϊτζή 3.687, Παντελής Τσακίρης 3.638, Αδάμ Ρεγκούζας 2.883, Κώστας Γραικός 1.437, Γιάννης Παλαιστής 1.182, Δήμητρα Κοασίδου 828 και Εύα Παντούσα 543.

Το κόμμα του Πάνου Καμμένου πέτυχε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, όπου πλησίασε το 12%. Ως προπύργιά του αποδεικνύονται οι δήμοι αστικών περιοχών όπως το Ωραιόκαστρο (13,4%), η Θέρμη (13,56%), ο Θερμαϊκός (12,35%) και ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη (12,2%). Οσον αφορά τη σταυροδοσία εδώ φέρονται να προηγούνται οι Σταυρούλα Ξουλίδου, Γιάννης Μήττικας και Νίκος Γκεκόπουλος. Γενικά το κόμμα του κ. Καμμένου πέτυχε να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά που είχε πετύχει σε αυτήν την εκλογική περιφέρεια ο ΛΑΟΣ τόσο στις εκλογές του 2007 όσο και το 2009.

Το γεγονός ότι ο ΛΑΟΣ βρέθηκε χτες από την 4η θέση του 2009 στην 8η δείχνει τις μεγάλες διαρροές που υπέστη το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Β' Θεσσαλονίκης κυρίως προς τη μεριά του Πάνου Καμμένου και της Χρυσής Αυγής, ενώ ιδιαίτερα χαμηλά ήταν και τα ποσοστά της Δημοκρατικής Συμμαχίας που πέτυχε στη Β' Θεσσαλονίκης ποσοστό χαμηλότερο του 1,5%.

Τέλος η Χρυσή Αυγή, που στη Β' Θεσσαλονίκης συγκέντρωσε ποσοστό κοντά στο 8% είχε ως προπύργιά της τους δήμους Χαλκηδόνας, Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου.

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top