×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 45
JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 46

6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΕΚΛΟΓΗ ''ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ & ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ'' ΒΟΛΒΗΣ.. ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΓΑΛΑΜΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ;
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

26 Δεκεμβρίου 2012
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

dimotikosimvoulio2

Στις 6 Ιανουαρίου 2013 η εκλογή... νέων(;) Αντιδημάρχων και προεδρείων επιτροπών στον Δήμο Βόλβης

 

Την πρώτη Κυριακή του νέου έτους 2013 οι δήμοι όλης της χώρας θα εκλέξουν τους νέους ''δημοτικούς άρχοντες'' τους για το υπόλοιπο της θητείας τους, μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές που θα γίνουν το καλοκαίρι του 2014.

Θα αλλάξει κάτι στον Δήμο Βόλβης;

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης καθώς και οι αποφάσεις που αυτό θα λάβει για την συνέχεια... Μέχρι στιγμής ακούγονται διαφορα ονόματα για το ποιοί παραμένουν στις θέσεις τους και ποιοί αλλάζουν στον δήμο μας. Σε παραφιλολογίες και ανέξοδες φήμες δεν μπαίνουμε...

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν σε λίγες ημέρες και σαφώς θα αναδείξουν τις προθέσεις του Δημάρχου Βόλβης για το πως έχει κρίνει και πως έχει αξιολογήσει την μέχρι τώρα πορεία των συνεργατών του, αλλά και πως σκέπτεται να κινηθεί από εδώ και πέρα μέχρι το πέρας της θητείας του....

galamatis1

... με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αξιολογήσεις και οι αποφάσεις Γαλαμάτη για τον καθορισμό των συνεργατών του σε καίριες θέσεις για το υπόλοιπο της θητείας τους!

Να σημειώσουμε πως η ψηφοφορία της Κυριακής 6 Ιανουαρίου 2013 θα είναι καθοριστική για το υπόλοιπο της πρώτης ''τετραετίας'' του Καλλικρατικού δήμου Βόλβης και από αυτήν θα δωθεί η δυνατότητα σε κάθε δημότη να δει τις εκτιμήσεις του έργου μεταξύ συναδέρφων, την συνεργασία τους και τις σχέσεις των συμβούλων ιδιαίτερα της συμπολίτευσης η οποία διοικεί και τον δήμο μας.

Σίγουρα θα υπάρξουν πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα για όλους μας. Ιδιαίτερα οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε όλοι μας τον τελευταίο καιρό την κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Θα υπάρξουν αλλαγές σε θέσεις Αντιδημάρχων; Επιτροπών; Θα συνεχίσουν οι ίδιοι άνθρωποι ή θα κληθούν και θα εκλεγούν νέα πρόσωπα; Ίδωμεν...

Σε κάθε περίπτωση θα είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα και καθοριστική συνεδρίαση την οποία καλό θα ήταν να παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι δημότες γίνεται, είτε με άμεση παρουσία στην αίθουσα συνεδριάσεων, είτε από το on-line σύστημα μετάδοσης.

Η διαδικασία του συμβουλίου της 6ης Ιανουαρίου...

- Σύμφωνα με το άρθρο 64, παρ. 1 του Ν. 3852/ 2010 στον πρώτο και στον τρίτο χρόνο της δημοτικής περιόδου, την πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου, το δημοτικό συμβούλιο συνέρχεται, ύστερα από πρόσκληση του συμβούλου του επιτυχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου. Στη συνεδρίαση αυτή, στην οποία προεδρεύει ο σύμβουλος που συγκάλεσε το συμβούλιο, το σώμα εκλέγει, χωριστά και με φανερή ψηφοφορία, τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και το Γραμματέα του.

Στην προκειμένη περίπτωση πλειοψηφών σύμβουλος και αυτός που θα καλέσει το σώμα σε συνεδρίαση είναι ο κ. Λάκης Ιορδανίδης. Τα υπόλοιπα θα τα παρακολουθήσουμε με προσοχή και θα τα καλύψουμε σε προσεχές ρεπορτάζ μας.

Εκείνο που θα πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό σε όλους τους δημότες του Δήμου Βόλβης είναι το γεγονός πως θα πρέπει οι διαδικασίες αυτές να μην παιρνούν απαρατήρητες από κανέναν αφού καθορίζουν απόλυτα τις εξελίξεις, την λειτουργία του δήμου, την αποτελεσματικότητα στο έργο του και την καθημερινότητα όλων μας!

Ο δήμαρχος Βόλβης θα δείξει τις προθέσεις και το οργανόγραμμα του καθορισμού των συνεργατών του με τους οποίους θα κινηθεί κατα κύριο λόγο μέχρι τις επόμενες εκλογές. Όλα τα υπόλοιπα θα κριθούν στην πορεία από τον κόσμο!

Να ευχηθούμε, τα πρόσωπα που θα εκλεγούν την 6η Ιανουαρίου 2013 να εκτελέσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το έργο τους και να δώσουν λύσεις όπου χρειάζεται και όπου ανθρωπίνως μπορούν. Οι τοπικές κοινωνίες μας το έχουν ανάγκη αυτό όσο ποτέ άλλοτε!

 Ολόκληρη η χώρα, Δήμοι και περιφέρειες...  ΑΛΑΖΟΥΝ ή ΑΛΑΛΑΖΟΥΝ και μία από τα ίδια;
 
dimotikosimvoulio1

- Στις 31/12/12, λήγει η πρώτη θητεία των μελών των συλλογικών οργάνων των δήμων και των περιφερειών, και το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε έγγραφο με οδηγίες για την εκλογή των νέων μελών για τη δεύτερη περίοδο, που αφορά στο χρονικό διάστημα 1.1.2013 μέχρι 31.8.2014.

Η εκλογή των προεδρείων του 325 δημοτικών συμβουλίων και των μελών των επιτροπών (οικονομική επιτροπή και επιτροπή ποιότητας ζωής) θα γίνει την Κυριακή 6 Ιανουαρίου. Την ίδια ημέρα, δηλαδή την πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου 2013, θα γίνει και η εκλογή των νέων προεδρείων στα περιφερειακά συμβούλια, καθώς και των μελών των οικονομικών επιτροπών των περιφερειών.

Για τις επικείμενες αρχαιρεσίες, εφαρμογή έχουν τα διαλαμβανόμενα στις υπ' αριθμ. 41/ 71351/ 14.12.2010 (ΑΔΑ: 1ΙΦΝΚ-ΔΘ) για τους δήμους, και 42/ 71352/ 14.12.2010 (ΑΔΑ: 4ΙΦΝΚ-Υ3), για τις περιφέρειες, εγκυκλίους μας (εδώ το έγγραφο του ΥΠΕΣ)

Να σημειωθεί πως η θητεία των δημοτικών Αρχών και των περιφερειακών Αρχών, κατά τις πάγιες διατάξεις του «Καλλικράτη» ορίζεται να είναι πενταετής· ειδικά, όμως, για τις δημοτικές και περιφερειακές Αρχές που προέκυψαν από τις εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου 2010, η εγκατάστασή τους γίνεται την 1η Ιανουαρίου 2011 και η θητεία τους λήγει την 31η Αυγούστου του 2014.

Bookmark and Share

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top