×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 45

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΒΟΛΒΗΣ Κ. ΑΓΓΕΛΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

03 Ιανουαρίου 2013
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

frantzis1

Παραιτήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο της 28ης Δεκεμβρίου, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Δήμου Βόλβης κ. Άγγελος Φραντζής

 

Με επιστολή που παρέδωσε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Ντίνος Ζαφειρίου και την οποία διάβασε δημόσια ο Δήμαρχος Βόλβης, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Βόλβης κ. Άγγελος φραντζής υπέβαλε χθες 28/12/2012 την παραίτηση του από την θέση του Δημοτικού συμβούλου.

- Συγκεκριμένα με την υπ΄ αριθ. πρωτοκόλου 37768 επιστολή προς τον δήμο Βόλβης ο κ. Άγγελος Φραντζής έθεσε εαυτόν εκτός δημοτικού συμβουλίου και κάλεσε το προεδρείο του σώματος να προβεί σε κάθε προβλεπόμενη ενέργεια που πρέπει να γίνει ώστε να καλυφθεί εγκαίρως η θέση του για να μη δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στην λειτουργεία και το έργο που έχει μπροστά του το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης.

- Η επιστολή του Φραντζή την οποία διάβασε ο κ. Γαλαμάτης ξεκινούσε με τις χαρακτηριστικές λέξεις ενός ανθρώπου που η πορεία και το έργο του έχει ταυτιστεί απόλυτα με την πορεία και την εξέλιξη του ίδιου του τόπου μας και ιδιαίτερα της περιοχής του πρώην δήμου Αγίου Γεωργίου...

''Αγαπητοί συνάδερφοι επί εικοσιδύο χρόνια υπηρέτησα ψυχή και σώμα την Τοπική Αυτοδιοίκηση...'' τόνισε ξεκινώντας την επιστολή του ο κ. Φραντζής και η ανάγνωση της συνέχειας της επιστολής αυτής σκόρπισε ρίγη συγκίνησης σε όλους τους παρευρισκομένους, καθώς μέσα από κάθε λέξη της ξεδιπλώνονταν το έργο και η προσφορά ενός ανθρώπου που έχει συνδέσει το όνομα του με ένα τεράστιο έργο και έχει δώσει τόσα πολλά στον τόπο μας...

(Υπάρχει άραγε άνθρωπος που θα μπορούσε να γράψει ή επιστολή που να χωρέσει, όλα όσα έχει προσφέρει και έχει δημιουργήσει τόσα χρόνια, από όποια θέση κι αν πέρασε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Άγγελος;)

Δεν χρειάζεται να φιλοξενήσουμε καμία άλλη λέξη από την επιστολή αυτή, για τον απλούστατο λόγο πως η πραγματική και μεγαλύτερη αναγνώριση της έρχεται μέσα από τα λόγια και τα επαινετικά σχόλια στο δημοτικό συμβούλιο, από τον ίδιο τον κ. Γαλαμάτη και σαφέστατα το γεγονός αυτό (ιδιαίτερα όταν προέρχεται από αντίπαλο) αποτελεί την ύψιστη τιμή για τον κ. Φραντζή.

Ο Δήμαρχος Βόλβης τόνισε πως ''οφείλουμε να σεβαστούμε όλοι την απόφαση του κ. Φραντζή, ενός ανθρώπου που επί δεκαετίες ολόκληρες έχει αποδείξει πως έχει δουλέψει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει προσφέρει πολλά. Από την εμπειρία μου επί δύο χρόνια ως Δήμαρχος Βόλβης'' συνέχισε ο κ. Γαλαμάτης ''οφείλω να πω πως το επίπεδο της Αντιπολίτευσης από τον κ. Φραντζή ήταν υψηλό και ανάλογο των κρίσιμων στιγμών που διανύσαμε με στοιχειοθετημένες απόψεις, εύστοχη κριτική, χωρίς λαικισμούς, θεατρινισμούς, μα με ουσία και αφήνει λαμπρή παρακαταθήκη για το μέλλον''

''Ο κ. Φραντζής στάθηκε στα πρώτα βήματα του νεοσύστατου δήμου μας με δημιουργική αντιπολίτευση και έδωσε βοήθειες με την εμπειρία, την υπεύθυνη σταση και την γνώση του σε πολλά προβλήματα που περάσαμε όπως καταστροφές και πλημύρες, συνέχιση δρομολογημένων έργων όπου αυτό ήταν δυνατόν, κατανόηση και  αντιμετώπιση της άσχημης οικονομικής καταστασης''

''Δεν θα κρίνω εγώ την απόφαση του κ. Φραντζή'' κατέληξε ο Δήμαρχος Βόλβης'' πρόκειται για μια δική του απόφαση και εφόσον ο ίδιος ζητά και αιτιολογεί την παραίτηση του, οφείλω να την αποδεχτώ. Κρατώ την τελευταία φράση της επιστολής του κ. Φραντζή πως ... ''θα είμαι πάντα στην διάθεση του Δημοτικού συμβουλίου και κάθε ανάγκης του δήμου για την οποία θα χρειαστεί η βοήθεια μου''  τιμώ την προσφορά και το ήθος του ανδρός και του εύχομαι καλή επιτυχία στην προσωπική του ζωή!

- Η παραίτηση του κ. Φραντζή δρομολογεί εξελίξεις στην πορεία του δήμου και ιδιαίτερα στην πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης στην οποία θα πρέπει να καλυφθεί το κενό της θέσης αυτής, όπως και να εκλεγεί νέος επικεφαλής καθώς πρόκειται για μια θεσμοθετημένη και αναγκαία στη λειτουργία του δημ. συμβουλίου θέση.

- Ο πρώτος επιλαχών σύμβουλος στην δημοτική ενότητα Ρεντίνας (θέση που κατείχε ο κ. Φραντζής) είναι ο κ. Βασίλης Ναούμ ο οποίος θα ενημερωθεί άμεσα από τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Βόλβης για να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα. Σε περίπτωση άρνησης του ακολουθεί ο κ. Νανάκος Γεώργιος.

Ο κ. Άγγελος Φραντζής ακόμα και μετά την παραίτηση του δεν παύει να αποτελεί μια τεράστια και ανυπέρβλητη μορφή στα κοινά αυτού του τόπου. Ο σεβασμός και η αναγνώριση όλων προς το έργο του είναι το ελάχιστο ίσως που οφείλουμε να καταθέσουμε απέναντι του όλοι μας, ανεξάρτητα παραταξιακών και πολιτικών αντιθέσεων του καθενός.

Ελπίζουμε να μπορέσουμε στο άμεσο μέλλον να φιλοξενήσουμε τις απόψεις και την γνώμη του σε μια πιο ολοκληρωμένη συζήτηση και συνέντευξη μαζί του, αν και όποτε εκείνος κρίνει απαραίτητο.

Σε κάθε περίπτωση και  για οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρχει θα ενημερώνουμε άμεσα και υπεύθυνα τους αναγνώστες μας.

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top